Tiszta hülye vagyok, nem ctg hanem arctg.
Mintha úgy emlékeznék, hogy nem az elmozdulás komponensek aránya lenne az emelkedõ %-a, hanem az emelkedés/megtett út => a szög meg arcsin-el számolandó.
Ezek szerint 50%-nak a 30 fokos emelkedõ felel meg. A Sípálya teteje ránézésre olyan 45 fokos, sin(45) ~ 0.7, na ebbõl jöhetett a 70% (de lehet, hogy rosszul emlékszem).
A régi-új szakaszokról: visszakerült a pályába az Égett Hárs melletti Z+ elágazásnál az erdészeti út le a Fûrész rétig. Azon sok meglepetés nincs, olyasmi mint amilyen volt annó. A legvége lett trükkös, amikor kiér az aszfalthoz van egy mély árok, amibe az erdészek nagy rönköket tettek be. Szerintem érdemes átugrani, különben nagyot kell fékezni elõtte. Az új szakasz a rövid aszfaltos után ami a Szakó nyergi elágazáshoz megy gyönyörûen rendbe lett téve. Elsöpörték az avart. a mélyebb keréknyomokat járhatóvá tették, és a fatörmelék sincs már végigszórva. Az utána következõ szakasz a Szakó hegy körül sima dózerút, semmi különös, egy kanyarban lehet talán csúnyán elszállni. Következik a sípályához vezetõ aszfalt. Itt hétvégén nagyon sok gyalogos és bringás turista és kutya lehet, és sajnos sokszor nehezen jönnek rá, hogy el kéne engedni azt, aki versenytempóban hajt. Sípálya az sípálya - az alsó szakasz nem nehéz. Én biztos vagyok benne, hogy nem egyenesbe kell felmenni. 45 fokos emelkedõn 300 méter 71 km verseny után szerintem lehetetlen. A mellette lévõ szerpentin se egyszerû. Az egyenes részek kifejezzen könnyûek, a visszafordítók viszont nagyon szûkek és nagyon meredekek, szóval sakkozni kell a lendület/erõ párossal.
A Pilis most tök száraz, péntek éllej volt egy nagyobb felhõszakadás amibõl mára csak elszórt pocsolyák maradtak.