Nem indulsz a Duna marcin?
Én indulok,csak a csapatból ketten nem jönnek...
18 nevezõnk van.CSak én maneggelem õket.. : )
Nem indulsz a Duna marcin?
Van 2db nevezés eladó!
1.db MASTER I. 4.500 ft
1.db MASTER II. 4.500 ft
érdeklõdni privben
Sziasztok!
Hogy miért nem nyilatkoznak a szervezõk idõben bizonyos kérdésekben? Sajnos a tények egyszerûbbek mint gondolnátok! A pályát illetõen annyit el tudok mondani, hogy sajnos a mai napig nem kaptuk meg a hatóságoktól a hivatalos engedélyt.
A turbó hobbista témához még, a hosszún indulok, de nem az elején fogok végezni inkább a hátsó harmadban. Ergó az elején az elsõ hegyen garantáltan nem kezdek be ennek a másik oka még hogy lassan melegszek be és ott halnék meg. Viszont rengeteg ember indul mögülem aki az elsõ hegyen elmegy mellettem ezért nekik üzenem mikor 4-6 sorban megyünk fel egymás mellet akkor a jobb- bal pláne pálya bekiabálás néha kevés, mert volt rá precedens hogy nem tudtam arrébb tenni a bringát mert nem lehetett (pedig igyekszem mindenkit elengedni), azt azért számolja bele mindenki. Akkor talán nekem se kell lecserélni a hátsó X9-t (ami a bánkúti egyengetéskor még menthetõnek tûnt) ill õ sem esik mint a szilváson.
Ahogy mondod: A mértékegység a "magad alá". Azaz "MÁ". Hányszor csinálsz "magad alá" miközben feltolod.
EM (emelkedõ meredeksége) * EH (emelkedõ hossza) = MÁ
1 EM = 15%-20% és kitekered
2 EM = >20% és kitekered
3 EM = minden tekerés és egyéb tolás ennél meredekebb részen
Turbóhobbistáknak meg kell szorozni mindezt a THÁ-val (turbóhobbista-állandóval), ami már a régi Görögök óta THÁ=3
Az itt kapott eredményt a képlet alapján meg kell szorozni annyiszor száz méterrel, amennyi az emelkedõ hossza (EH). pl. 500m hosszú emelkedõ: EH=5
Egy példával élve, egy feltételezett sípálya mászás (Hossz: 500m, Meredekség 18%)
1 EM * 5 EH = 5 MÁ
Ha turbóhobbista vagyok, akkor ezt megszorzodm a THÁ-val, és máris látom, hogy kb 15-ször csinálok magam alá mire feltolom (azaz MÁ).
Ez elég tudományos, nem?
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Igen, azt tekertem le tegnap, javarészt
Lesz beszámoló, lehet holnap megírom.
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
Erre reagálok, de hangsúlyozom a kritika nem neked szól, talán annyiban, hogy nem gondolom, hogy sírásról lenne szó, tudomásul vettem, hogy a sípálya benne lesz - nem gond.
A baj a szervezõk hozzáállása a dologhoz. Arra való tekintettel, hogy magyar kupafutam lesz jún. 20-ig meghosszabbították a kedvezményes nevezést. Valójában arról van szó, hogy jóval kevesebben neveztek, mint eddig, tehát kell a pénz. Ehhez képest 6 nappal a futam elõtt egy kívülállótól csepegtetve érkezik az információ arról, hogy mi is lesz a konkrét pálya. Röviden és egyszerûen fogalmazva ez a szolgáltatás szar.
Akár tetszik, akár nem itt a szervezõ az eladó én meg vagyok a vevõ, és nem vagyok elégedett a megvásárolt termékkel!
Ez a hozzáállás a szervezõk részérõl pont olyan, mintha a boltomba bejönne valaki rotációs kapát venni, és amikor ezt elmondja, akkor rámutatok egy dobozra, amin az a felirat áll, hogy rotációs kapa. Amikor arról kezd érdeklõdni, hogy mekkora a teljesítménye, mennyit fogyaszt, stb. akkor közlöm vele, hogy mit érdeklik ezek a pitiáner részletek! Vegye meg, vigye haza azt kapáljon.
Azt elhiszem, hogy rengeteg dolga van a szervezõknek, azt viszont nem, hogy az elõnevezésekbõl befolyt bevételbõl nem telik arra, hogy a weboldalukon és azon a pár bringás fórumon pontos információkat adjanak közre idõben. Persze az is lehet, hogy ezek a dolgok csak nekem számítanak.
A következõ alkalommal meg - tanulva a mostani esetbõl körültekintõbben fogok vásárolni.
A sebesség mindent megold.
Erre reagálok, de hangsúlyozom a kritika nem neked szól, talán annyiban, hogy nem gondolom, hogy sírásról lenne szó, tudomásul vettem, hogy a sípálya benne lesz - nem gond.
A baj a szervezõk hozzáállása a dologhoz. Arra való tekintettel, hogy magyar kupafutam lesz jún. 20-ig meghosszabbították a kedvezményes nevezést. Valójában arról van szó, hogy jóval kevesebben neveztek, mint eddig, tehát kell a pénz. Ehhez képest 6 nappal a futam elõtt egy kívülállótól csepegtetve érkezik az információ arról, hogy mi is lesz a konkrét pálya. Röviden és egyszerûen fogalmazva ez a szolgáltatás szar.
Akár tetszik, akár nem itt a szervezõ az eladó én meg vagyok a vevõ, és nem vagyok elégedett a megvásárolt termékkel!
Ez a hozzáállás a szervezõk részérõl pont olyan, mintha a boltomba bejönne valaki rotációs kapát venni, és amikor ezt elmondja, akkor rámutatok egy dobozra, amin az a felirat áll, hogy rotációs kapa. Amikor arról kezd érdeklõdni, hogy mekkora a teljesítménye, mennyit fogyaszt, stb. akkor közlöm vele, hogy mit érdeklik ezek a pitiáner részletek! Vegye meg, vigye haza azt kapáljon.
Azt elhiszem, hogy rengeteg dolga van a szervezõknek, azt viszont nem, hogy az elõnevezésekbõl befolyt bevételbõl nem telik arra, hogy a weboldalukon és azon a pár bringás fórumon pontos információkat adjanak közre idõben. Persze az is lehet, hogy ezek a dolgok csak nekem számítanak.
A következõ alkalommal meg - tanulva a mostani esetbõl körültekintõbben fogok vásárolni.
Akik a sípálya miatt sírnak, nyavalyognak,
Egy kis szövegértelmezési problémád azért van.:)Sírásról , nyavalygásról , fõleg "rikácsolásról" nem nagyon volt szó , viccelõdésrõl annál inkább.Beszéltem hosszúsokkal és vállvonogatva vették tudomásul a sípálya tényét , õk is úgy vannak vele , ha az a pálya az , ha mégis mellette akkor meg ott kell menni és kész.A környezõ országok hegyein meg el tudom képzelni milyen "falak" lehetnek , nemhogy az Alpokban.Kíváncsian várom a beszámolódat.
Bal szél roller-üzemmód.Elképzelni sem tudom hány ember hány napi munkája kéne a rendbetételére.Mi szombaton 4 nagy sziklát azért odébb raktuk.Tetves-árok az, ami kritikán aluli, remélhetõleg valamit csinálnak vele a versenyig, bár nem tudom, mit csinálhatnának... , egy 100m-es rész járhatatlan, bûzölgõ dagonya. Érdekes lesz...
Igen, azt tekertem le tegnap, javarészt
Lesz beszámoló, lehet holnap megírom.
Akik a sípálya miatt sírnak, nyavalyognak, rikácsolnak azoknak üzenem: tegnap 50 percet toltam felefelé egy kaptatón, ami olyan meredek, mint a dobogókõi sípálya legmeredekebb része (MTB maratonon), szóval egy 5 perces tolást mindenki kibír! Egyébként nem a sípályán, hanem a mellette lévõ túristaösvényen viszik, szóval bõven mókuskerekezhetõ.