Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Nem indulsz a Duna marcin? :(

Én indulok,csak a csapatból ketten nem jönnek...
18 nevezõnk van.CSak én maneggelem õket.. : )
Team Heavy Pedál Szeged

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Mégis raktak fel track-et:

Pálya nyomvonalak, szintrajzok – Duna Maraton | SportAktív

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

Van 2db nevezés eladó!

1.db MASTER I. 4.500 ft
1.db MASTER II. 4.500 ft

érdeklõdni privben

Nem indulsz a Duna marcin? :(

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Van 2db nevezés eladó!

1.db MASTER I. 4.500 ft
1.db MASTER II. 4.500 ft

érdeklõdni privben
Team Heavy Pedál Szeged

tomto

tomto

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sajnos eladóvá vált a középtávos, master 1-es nevezésem 6 pénzért.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Sziasztok!

Hogy miért nem nyilatkoznak a szervezõk idõben bizonyos kérdésekben? Sajnos a tények egyszerûbbek mint gondolnátok! A pályát illetõen annyit el tudok mondani, hogy sajnos a mai napig nem kaptuk meg a hatóságoktól a hivatalos engedélyt.

Ez rendben van, tudjuk, hogy mi a helyzet Magyarországon. Ettõl függetlenül szerintem bizonyos idõközönként nyugodtan adhatnátok infót arról, hogy mi a helyzet. Ez arra mindenképpen jó lenne, hogy a közösség ne azt érezze, hogy le vannak sz...va. Ott a sportaktiv weboldal, kiraksz egy posztot, belinkeled ide, a a velora, revomagra, az index fórumra, fb-re és mindenki úgy fogja érezni, hogy a szervezõk törõdnek a rendezvénnyel.
Szerintem a bringás magazinok akár még követett cikket is csinálnának róla, mint pl. ami volt itt a Giro-ról.

Turista útvonalakkal kapcsolatban tényleg problémás lehet nagy tömegben bringások megjelenése, de jelen esetben pont a Királykúti nyeregbe vezetõ aszfalt lehet komoly ütközõpont. Sokat járok arra, és hétvégén igen zsúfolt tud lenni.

Jövõre hozzátok el észak felé a versenyt. Dobogókõtõl északra alig van turista - úgyis változtatni akartok.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

A turbó hobbista témához még, a hosszún indulok, de nem az elején fogok végezni inkább a hátsó harmadban. Ergó az elején az elsõ hegyen garantáltan nem kezdek be ennek a másik oka még hogy lassan melegszek be és ott halnék meg. Viszont rengeteg ember indul mögülem aki az elsõ hegyen elmegy mellettem ezért nekik üzenem mikor 4-6 sorban megyünk fel egymás mellet akkor a jobb- bal pláne pálya bekiabálás néha kevés, mert volt rá precedens hogy nem tudtam arrébb tenni a bringát mert nem lehetett (pedig igyekszem mindenkit elengedni), azt azért számolja bele mindenki. Akkor talán nekem se kell lecserélni a hátsó X9-t (ami a bánkúti egyengetéskor még menthetõnek tûnt) ill õ sem esik mint a szilváson.

Ez biztos olyan , mint az autósoknál az index.Ha már kiteszi automatikusnak veszi , hogy elengedik.Ha szól , hogy jobb , vagy bal , elvárja , hogy meg is szûnj abban a pillanatban.Sajnálom , hogy a váltód bánta az említett incidenst.Normális gondolkodású versenyzõ nem rongyol bele hátulról a másikba , sõt még én sem :) , arra ott a fék , aztán a sprint.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A turbó hobbista témához még, a hosszún indulok, de nem az elején fogok végezni inkább a hátsó harmadban. Ergó az elején az elsõ hegyen garantáltan nem kezdek be ennek a másik oka még hogy lassan melegszek be és ott halnék meg. Viszont rengeteg ember indul mögülem aki az elsõ hegyen elmegy mellettem ezért nekik üzenem mikor 4-6 sorban megyünk fel egymás mellet akkor a jobb- bal pláne pálya bekiabálás néha kevés, mert volt rá precedens hogy nem tudtam arrébb tenni a bringát mert nem lehetett (pedig igyekszem mindenkit elengedni), azt azért számolja bele mindenki. Akkor talán nekem se kell lecserélni a hátsó X9-t (ami a bánkúti egyengetéskor még menthetõnek tûnt) ill õ sem esik mint a szilváson.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Ahogy mondod: A mértékegység a "magad alá". Azaz "MÁ". Hányszor csinálsz "magad alá" miközben feltolod.

EM (emelkedõ meredeksége) * EH (emelkedõ hossza) = MÁ

1 EM = 15%-20% és kitekered
2 EM = >20% és kitekered
3 EM = minden tekerés és egyéb tolás ennél meredekebb részen
Turbóhobbistáknak meg kell szorozni mindezt a THÁ-val (turbóhobbista-állandóval), ami már a régi Görögök óta THÁ=3

Az itt kapott eredményt a képlet alapján meg kell szorozni annyiszor száz méterrel, amennyi az emelkedõ hossza (EH). pl. 500m hosszú emelkedõ: EH=5

Egy példával élve, egy feltételezett sípálya mászás (Hossz: 500m, Meredekség 18%)
1 EM * 5 EH = 5 MÁ
Ha turbóhobbista vagyok, akkor ezt megszorzodm a THÁ-val, és máris látom, hogy kb 15-ször csinálok magam alá mire feltolom (azaz MÁ).

Ez elég tudományos, nem? :)

Ez nagyon komoly. Ettõl bekönnyeztem....

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Igen, azt tekertem le tegnap, javarészt :) Lesz beszámoló, lehet holnap megírom.

Köszönöm, várom mert jövõre tervezzük egy kis csapattal a részvételt. Az apróbb kellemetlenségek és negatívumok is érdekelnek, meg hogy, mire figyeljünk.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

DMRezsõ

DMRezsõ

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Hogy miért nem nyilatkoznak a szervezõk idõben bizonyos kérdésekben? Sajnos a tények egyszerûbbek mint gondolnátok! A pályát illetõen annyit el tudok mondani, hogy sajnos a mai napig nem kaptuk meg a hatóságoktól a hivatalos engedélyt. Április elején minden kérelem postázásra került, és május végén volt az elsõ egyeztetés, melyen az évek óta finomított és egyeztetett nyomvonal, nem kis meglepetésünkre, jelentõsen módosításra került. Persze utána azt be kellett még járni ismét, majd újabb egyezkedés, majd az egész térkép újrarajzolása és beküldése.

Ezek után mindenki döntse el mikor nyilatkozhat egy szervezõ hivatalosan?! Persze rész információk azért voltak idõközben, hiszen Raczger klubtársam a Mazsoláknál, így minden információ a részérõl helytálló volt. Egyébként az engedélyeket a héten meg fogjuk kapni, mint minden évben az utolsó pillanatban nem kevés eljárási díjat fizetve, sajnos ez a magyar valóság.

Én úgy gondolom, hogy a DM nyomvonala az egyik legjobb a hazai maratonok között, mert kellõen technikás részeken halad. Sajnos a nyomvonal kijelölése sok egyeztetést kíván évrõl évre, és amikor már elértünk egy mindenki számára elfogadható verziót akkor is belenyúlhatnak váratlanul, mint ebben az évben is megtörtént. Nem titok, hogy a fõ szempont a jelzett turistautakról a verseny leterelése a konfliktusok elkerülése érdekében. Persze az ember minél közelebb rendez versenyt Budapesthez, annál több a turistaút, és a sajnos a sokszor rosszabb minõségû alternatív erdészeti utak nem mindenhol állnak rendelkezésre. Gondoljatok csak bele, hogy pl Dkõre hogyan lehet feljutni terepen nem jelzett turistaúton. Hát ezért került be pl. idén a sípálya, a megszokott piros jelzett gerincút helyett.

A verseny után kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy kinek milyen tapasztalata van a turistautakon bringázással kapcsolatban.

Vasárnap szerencsére száraz idõ várható, a jelentõs kánikula viszont megviselhet mindenkit, a gyors pálya egyben veszélyt is jelent, vigyázzatok magatokra. A Tetves-árok még a héten ki lesz takarítva, ahogy minden évben, a többi részen egy két rövidebb nyomvonalon még dolgoznunk kell, de az új részek is már tekerhetõk, mint azt már olvashattátok a korábbi hozzászólásokban. A sípályán a hosszú nyomvonala, a meredek részt elkerülõ síúton fog haladni, tehát nem kell tolni, mint azt a hétvégén tettük a Mazsolákkal az európa hírû Sella Ronda versenyen.:)

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás

Milyen a pálya állapota? :D

„A pálya tökéletes állapotban van,…” :D
Forrás: Sportaktív

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Van egy eladó férfi középtáv nevezésünk!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Erre reagálok, de hangsúlyozom a kritika nem neked szól, talán annyiban, hogy nem gondolom, hogy sírásról lenne szó, tudomásul vettem, hogy a sípálya benne lesz - nem gond.

A baj a szervezõk hozzáállása a dologhoz. Arra való tekintettel, hogy magyar kupafutam lesz jún. 20-ig meghosszabbították a kedvezményes nevezést. Valójában arról van szó, hogy jóval kevesebben neveztek, mint eddig, tehát kell a pénz. Ehhez képest 6 nappal a futam elõtt egy kívülállótól csepegtetve érkezik az információ arról, hogy mi is lesz a konkrét pálya. Röviden és egyszerûen fogalmazva ez a szolgáltatás szar.
Akár tetszik, akár nem itt a szervezõ az eladó én meg vagyok a vevõ, és nem vagyok elégedett a megvásárolt termékkel!
Ez a hozzáállás a szervezõk részérõl pont olyan, mintha a boltomba bejönne valaki rotációs kapát venni, és amikor ezt elmondja, akkor rámutatok egy dobozra, amin az a felirat áll, hogy rotációs kapa. Amikor arról kezd érdeklõdni, hogy mekkora a teljesítménye, mennyit fogyaszt, stb. akkor közlöm vele, hogy mit érdeklik ezek a pitiáner részletek! Vegye meg, vigye haza azt kapáljon.
Azt elhiszem, hogy rengeteg dolga van a szervezõknek, azt viszont nem, hogy az elõnevezésekbõl befolyt bevételbõl nem telik arra, hogy a weboldalukon és azon a pár bringás fórumon pontos információkat adjanak közre idõben. Persze az is lehet, hogy ezek a dolgok csak nekem számítanak.

A következõ alkalommal meg - tanulva a mostani esetbõl körültekintõbben fogok vásárolni.

Egyetértek.

A sebesség mindent megold.

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Erre reagálok, de hangsúlyozom a kritika nem neked szól, talán annyiban, hogy nem gondolom, hogy sírásról lenne szó, tudomásul vettem, hogy a sípálya benne lesz - nem gond.

A baj a szervezõk hozzáállása a dologhoz. Arra való tekintettel, hogy magyar kupafutam lesz jún. 20-ig meghosszabbították a kedvezményes nevezést. Valójában arról van szó, hogy jóval kevesebben neveztek, mint eddig, tehát kell a pénz. Ehhez képest 6 nappal a futam elõtt egy kívülállótól csepegtetve érkezik az információ arról, hogy mi is lesz a konkrét pálya. Röviden és egyszerûen fogalmazva ez a szolgáltatás szar.
Akár tetszik, akár nem itt a szervezõ az eladó én meg vagyok a vevõ, és nem vagyok elégedett a megvásárolt termékkel!
Ez a hozzáállás a szervezõk részérõl pont olyan, mintha a boltomba bejönne valaki rotációs kapát venni, és amikor ezt elmondja, akkor rámutatok egy dobozra, amin az a felirat áll, hogy rotációs kapa. Amikor arról kezd érdeklõdni, hogy mekkora a teljesítménye, mennyit fogyaszt, stb. akkor közlöm vele, hogy mit érdeklik ezek a pitiáner részletek! Vegye meg, vigye haza azt kapáljon.
Azt elhiszem, hogy rengeteg dolga van a szervezõknek, azt viszont nem, hogy az elõnevezésekbõl befolyt bevételbõl nem telik arra, hogy a weboldalukon és azon a pár bringás fórumon pontos információkat adjanak közre idõben. Persze az is lehet, hogy ezek a dolgok csak nekem számítanak.

A következõ alkalommal meg - tanulva a mostani esetbõl körültekintõbben fogok vásárolni.

Értem és amit leírtál azzal egyet értek. Máshol sem fenékig tejfel, én például most az olasz rendezéssel nem voltam megelégedve, sok ponton hibáztak egyik szervezõvel ott beszéltem fél órát, felvette a sajnálom arcot de igazából leszarta... Én is fizettem valamiért és nem kaptam meg a kellõ szolgáltatást, vissza akartam kérni így a nevezésem felét, azzal meg elküldtek... (Frissítõk felénél nem volt, elfogyott a kaja, egy helyen nem volt ember a pályán és haverommal picit eltévedtük, plusz 1km felfele aszfalton, illetve a bike szervíz ami ki volt írva, sehol nem voltak ott így a jó kis sár valószínûleg szétkúrta az egész hajtásomat... nem gondoltam volna, hogy Harang rendezésnél lehet rosszabb, de így volt sajnos.)
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Akik a sípálya miatt sírnak, nyavalyognak,

raczger

raczger

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Egy kis szövegértelmezési problémád azért van.:)Sírásról , nyavalygásról , fõleg "rikácsolásról" nem nagyon volt szó , viccelõdésrõl annál inkább.Beszéltem hosszúsokkal és vállvonogatva vették tudomásul a sípálya tényét , õk is úgy vannak vele , ha az a pálya az , ha mégis mellette akkor meg ott kell menni és kész.A környezõ országok hegyein meg el tudom képzelni milyen "falak" lehetnek , nemhogy az Alpokban.Kíváncsian várom a beszámolódat.

Jó, kicsit túloztam na, csak miután én annyit toltam kint, örülnék egy rövid sípályás tolásnak már :)
Mikor jön a hegy? :D
Fiat hatulján: "Ne kövess, mert idegesít!"

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Tetves-árok az, ami kritikán aluli, remélhetõleg valamit csinálnak vele a versenyig, bár nem tudom, mit csinálhatnának... , egy 100m-es rész járhatatlan, bûzölgõ dagonya. Érdekes lesz...:)

Bal szél roller-üzemmód.Elképzelni sem tudom hány ember hány napi munkája kéne a rendbetételére.Mi szombaton 4 nagy sziklát azért odébb raktuk.:)Úgyhogy alakul , most is oda megyünk , ma is "pakolok" egy kicsit.:)Túl fogjuk élni amúgy.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Igen, azt tekertem le tegnap, javarészt :) Lesz beszámoló, lehet holnap megírom.

Akik a sípálya miatt sírnak, nyavalyognak, rikácsolnak azoknak üzenem: tegnap 50 percet toltam felefelé egy kaptatón, ami olyan meredek, mint a dobogókõi sípálya legmeredekebb része (MTB maratonon), szóval egy 5 perces tolást mindenki kibír! Egyébként nem a sípályán, hanem a mellette lévõ túristaösvényen viszik, szóval bõven mókuskerekezhetõ.

Egy kis szövegértelmezési problémád azért van.:)Sírásról , nyavalygásról , fõleg "rikácsolásról" nem nagyon volt szó , viccelõdésrõl annál inkább.Beszéltem hosszúsokkal és vállvonogatva vették tudomásul a sípálya tényét , õk is úgy vannak vele , ha az a pálya az , ha mégis mellette akkor meg ott kell menni és kész.A környezõ országok hegyein meg el tudom képzelni milyen "falak" lehetnek , nemhogy az Alpokban.Kíváncsian várom a beszámolódat.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Tegnap végigtekertük a középtávot, egész jó a pálya, csak Pilisszentkeresztnek lefelé a Tetves-árok az, ami kritikán aluli, remélhetõleg valamit csinálnak vele a versenyig, bár nem tudom, mit csinálhatnának... Térdig érõ avar, alatta nagy sziklákkal, meg karnyi vastag faágakkal, egy 100m-es rész járhatatlan, bûzölgõ dagonya. Érdekes lesz...:)