...egge....megkésve bár de törve nem...írok most...
...a világszabadalmas rajt, akkor lett volna yooo ha T Föszervezõ úr belefeccol még 50ezeret és nem szalagok hanem kordonok vannak, átjárókkal, táblákkal és olyan rendezõkkel akik tudják mi a rajtprocedúra...
...az hogy egyáltalán hallottátok a buta, rosszulszituált hangomat , annak köszönhetõ, hogy elõzõ nap este "halálosan" összevesztem a Harival...túúúdoooommmm ne ingasd a fejed....16éve gyûrjük egymást, és mint tudjuk a Harang rossz tanácsadó...
egy két szó a backstage-bõl...no.... elõre kérek helyszínrajzot, meg "mûsortervet"....nem az a baj, hogy nem kapok...hanem az, hogy 5 megbeszélésen vagyok jelen, ahol semmi infó de este még le is vagyok B.szva, rendesen...mert elkezdem összerakni a hangot...hogy ne reggel kelljen...majd amikor már kint vannak a traverzek, bekábeleztem félig, jön a Hari és konkrétan elküld melegebb éghajlatra...mert, hogy Õ nem így tervezte...meg nekem az idõmérõk mellett kell lennem, mert ha nem hogyan is látom a monitoron a befutókat...jesszuszpepusz több mint egy éve saját gépeimet hurcibálom s az idõmérõk wifi-n adják a jelet nekem, akár 5cá méterrõl...de Õ megtervezte...rosszul tervezte...ha az Õ zseniális tervét alkalmazom, akkor a büfében mind meghaltok a DB-ektõl, a rajtolni kívánók, még mindíg a szpíker hangját keresnék...minnegy...ráadásul megkaptam h anyagias vagyok...fasza...aki ismer az most remélem gurul a röhögéstöl, aki nem az számolja ki mennyi a cuccom és az h egész nap nyomom ki a fosot a számon...100e-ééé bruttóban...tessék hívni egy hangosító céget, meg egy IGAZI beszélõembert...100e-é kijönnek terepszemlére...köbö...minnegy....
...tehát nekem reggel 7-kor indul a marathon..higgyétek el sok marcit végighumpákoltam már de úgy megizzadni mint ezeken a forró pakolós reggeleken...nem lehet sehol...
...még mielõtt megszólal a kábelköteg,már jönnek a szervezõk...hogy mikor szól már...ezt+azt monnyad befele...természetesen kiirásom nincs...ez is miattam van, miért nem hozok magammal, vagy tanultam meg a héten...de MIT?...amikor 9.30-kor még mindíg senki nem tudta elmagyarázni kinek-kinek hova kéne állnia...természetesen eközben sajpapírokon, avagy cetliken kapom az instrukciókat, mikor melyik cég-sátor milyen "elõadást" szervezett, kirõ-kirõl mit mondjak be...na persze ez mára már mexokott nékem...majd 9.35-kor a bizonyos fõszponzor multi fõnöke, közli hogy csináljak riportot a két álltaluk szponzorállt olimpiai bajnokkal...a szemem kezd kigúvvadni, mert még Õ maga sem tudja melyik-melyik milyen számban nyert...blattoljak egy riportot 15-pereccel a rajt elõtt...nna ekkora már elkezdõdött a kanosszajárás és a szalag-gyakorlat köztetek...lohol a Hari és instruál mit is mondjak be...én megpróbálom értelmezni zihált ideges gondolatait s úgy tolmácsolni felétek...de hiddjétek el, ha ott én állok te helyetted...pont ugyanúgy kóvályogtam volna...mert nem lehet egy miksivel a tömegeket ide-oda rángatni...mindeközben vészesen közeleg a rajt...lohol a Robi h ne felejtsem el a Himnuszt...ami tényleg gácijó volt én is bõgtem egy kicsit és mikrónyit büszke is voltam magamra, mert láttam a ti orcátokon a meghatottságot...eközben már rángatják a nadrágom szélit, hogy itt az MVM nagyfõnöke aki megnyitja a rendezvényt...erre egy hang megszólal mellettem "khmmm nem Én nyitom meg a verseny?"...ekkorra a szemem már egy jól kidekorált csodálkozó manga méretû...mégis kicsoda ÖN?...kérdem...majd elsûlyedtem mert Õ a polgármester volt aki persze bemutattkozott, de abban a zürzavarban és hangerõben (melyik buzi tekerhette fel a potit?

)...kurvára nem értettem a nevét, s bárkit kérdeztem dumsztja se volt senkinek, majd szerencsére telefonon a kül.tudakozótól megtudtuk...mindeközben a két olimpikon szentül meg volt gyõzõdve arról, hogy velük beszélgetni fogok...de kik ÕK?...még 2 perc a rajtig...félig elsûlyedve a szégyentõl, nyakig a szarban, fossá izzadva, eltorzulva kapkodok levegõ után, amikor is a Harang idegesen közli, hogy nem igaz hogy nem vagyok képes az embereket a rajtterülettre terelni és elkaparintja a miksit...NO ez volt az a pont amikor (mint minden évben) megfogadom jövõre inkább veletek röhögök OTT...a pálya szélén...
...tömegrajt...igen ennyi embernél valóban szét kéne tolni...de mint megtudtam a LÁTVÁNY a fontos, mert a szponzorok stbstbstb
...a verseny lement...
...pólót nem is láttam, tehát nem tudok nyalatkozni...
...a két nap konklúziójaként a jussom elkérése nélkül indultam haza kiccsaládommal...de Harang utánnamfutott és nem engedett...
...akkor mennyi is?...kérdezte a fejét vakarva...mondom amit gondolsz...amit megért neked a munkám...ha semmi semmi ha milla milla...
...megkaptam a 100-asom...
...nekem nem érte meg...
...de szeretlek benneteket és úúúgy hijányozna ez a dolog...
...és mazoista is vagyok...
...jövõre veletek ugyanott...
..frászt...jövõhéten.