6-tal följebb amit neovo ajánlott ?Köszi, de gondolom track nincs sehol a neten....
Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2007. július 30. - 10:52

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. július 30. - 10:45

Írta 2007. július 30. - 10:03

keresõ ?A pontos utvonal kéne skacok... turistajelzések, útleírás stb. tényleg naon megköszönném... www.turistautak.hu nézegetem, kb összeállt a kép, de nem mernék neki vágni:-)
visegrádról pap rétre az aszfaltot ismered, pap rétrõl hegytetõre az erdészház mögötti dózerút, de ha nem akarsz kavarogni akkor menj a kéken, hegytetöröl szentlászlóra a kék, kisrigótól még mindig a kék - egy 100 métert a térkép szerint is az aszfalton megy- aztán megint ösvény keresztezed a dömörkapui aszgfaltot, még mindig a kéken mész, 5,-600 méter után lesz ehu ilyen táboros placc esõház ilyesmi, ott megy fel -balra- egy erdészeti azon mész fel tölgyikrekig -megtalálod a sárga jelzést - kb jobbra mindulsz rajta- mész a sérgán -szintben kb- 1,5 -2 km, ott lesz balra sárga+ elág azon le szentkeresztig, szentkeresztrõl a piroson fel dobogókõre, -a maraton útvonal néha nem az ösvényen megy de sokat nem tévedhertsz- köröl a piros 3 szög királykuti nyeregbe, onnan pár méter aszfaslt a második balra menõ dózerútig - ameluik prédikálóra visz- azon mászol mig jobbra eléred a piros 3szöget ott leboritasz, pár száz méter után a 3szög elágazik és a piros + en mész tovább, majd egy fincsi lejtõzés után lesz egy balra leágazó erdészeti út arra boritasz majd az elágazik és balra mész rajta, a kis rigóig, onnan szentlászló a zöld jelölt kerékpárut szentlászló hegytetõ parkoló, onnan az aszfaltos erdésztin pap rét, megkerülöd a rétet piros bingás jel dózerút, azt követd, lesz egy balra le elágazás még mindig piros bringás jel plusz kék + ott fincsi lejtõzés -ez az akácos árok- és innen nem tudom tovább
Akácos-árok után tovább piros bringás, majd a zõd bringás, Bogdány magasságában tovább a sotteres erdészeti úton (balra), mindig a visszafordítókon haladva. Az Etetõi-réten borítás jobbra az erdészeti útra le a Mester-rétig, onnan tovább egyenesen, letérve az erdészeti útról (és a kék jelzésrõl). Kicsi emelkedõ majd gurulás elõször az erdõben, aztán egyre sziklásabb úton (itt tessék ésszel menni, mert a végén, ahol tiszta szikla, csúnyát lehet firkálni és boritékolható a sérülés. Ahogy leértek, tovább egyenesen a kék jelzés mentén, fel a Nagyvillám melletti rétig, itt balra fordulva tovább a Silvanus-ig vezetõ aszfaltig, átkelés és irány a Nagyvillám teteje. Innen le a sípálya felett elindulva a murvás úton (pár visszafordító). Mikor eléritek a sípályát felezõ murvásat, rajta tovább, majd leborítani a sípályára és a jobb oldalán haladva (az ugratók mellett) le az aszfaltig. Itt erõs balos, majd ismét balra fodulva irány a Görgey-bérc. Elhaladva mellette kicsit fel a murváson majd jobbra leborítani, és innen végig az úton a Salamon-tornyot érintve le Visegrádra.
Írta 2007. július 30. - 09:03

persze olyanok fikkantottak, akik egy évben egyszer mennek el egy maratonra majd újságolják hogy õk bizony mtb-sek
Tehát, aki nem versenyzik, az nem lehet igazi MTB-s. Gratulálok a következtetéshez! :cheers:
A post többi részével egyetértek.
Írta 2007. július 30. - 02:20

...köszönöm nektek...
...nektek barátaim.
Írta 2007. július 30. - 00:53

Írta 2007. július 29. - 10:19

Hát annyira vaok ismerõs, hogy Dorog-Dobogókõ-Sípálya:-)-Kisrigó-Lepence-Egom-Dorog útvonalon szoktam tekerni, de azért megköszönném, ha elküldöd... A Pilis turista térképet, hogy töltsem be?
Írta 2007. július 29. - 08:40

Sziasztok!
Engem a DM középtáv ill. hosszútáv utvonala érdekelne, nem tudjátok, meg lehet valahonnan szerezni? Nagyon jó lenne. Köszi elõre is...
A középtáv 90% meg van GPS Trackbe (kifogyott az elem), ha nem vagy ismerõs a környéken szerintem nem sok esélyed van sima útleirással. Ha kell elküldöm ezt rá tudod tenni pl. Google Earth-ra (ha elötte betöltöd a turistautak pilis térképét akkor elég jól látszik az irány). Ha van GPS-ed akkor még könnyebb a helyzet.
Írta 2007. július 29. - 00:41

középtávot leírtuk itt többször is, keress vissza...Sziasztok!
Engem a DM középtáv ill. hosszútáv utvonala érdekelne, nem tudjátok, meg lehet valahonnan szerezni? Nagyon jó lenne. Köszi elõre is...
Írta 2007. július 29. - 00:40

Írta 2007. július 26. - 12:07

Írta 2007. július 26. - 12:01

Írta 2007. július 26. - 08:57

Írta 2007. július 26. - 08:49

Látjátok, mim mindennek tud örülni - és nem örülni - az ember! Pedig monti verseny lenne, de ha egyszer valaki tud, az tud. És hát õ már hozzá tartozik a maratonokhoz. Ez van!
Emlékszem pár éve a Buda Maraton rajtja elõtt elkezdett ordibálni amikor két régi repülõ átrepült a rajtterület felett:
"ÚRISTEN! JÖNNEK A JAPÁNOK!! TÁMADNAK A ZÉRÓK!!!"
Mindenki nevetett rajta.

Írta 2007. július 26. - 08:10

Írta 2007. július 25. - 23:36

"Aki beleszületik a jóba, azt bíz máshol meglepetések érhetik."
Én a systemsportnál dolgozom és találkoztunk Zalaszentgróton és Kõszegen is. Mivel a rajtot és a célt én veszem, így volt élményem téged hallgatni. Most azonban voltam a Zemplén maratonon is, ahol te sajnos nem voltál. Helyetted állítólag (ezt a fórumból tudom) a magyar nb1-es bajnokcsapat szpíkere volt.(gondolom a focié, mert ez nem volt leírva) Hát eddig is tudtam, hogy zene és zene valamint szpíkerkedés között van különbség, de ekkora? Addig amíg téged élvezni lehetett, addig itt errõl szó sem volt. A zene meg a tiédhez viszonyítva katasztrófális volt. Ezt a standunkon lévõ hölgy is osztotta velem. Lehet, hogyha elõször nem téged hallunk egy ilyen versenyen, akkor ez is megfelelt volna nekünk. Így azonban ez már másképp volt. Remélem, hogy a következõ versenyen már veled találkozunk.
Üdv:Jacem
Írta 2007. július 23. - 12:48

Írta 2007. július 23. - 12:46

Csak remélni merem hogy a 24 óráson is Ádi tolja a rizsát meg a zenét, mert egy maratont még csak-csak el tudok képzelni nélküle (voltam már ilyenen és a szpíker nem volt egy nagy élmény), de a 24 órást azt elképzelhetetlennek tarton nélküle. Nincs mégegy ember ebben az országban, aki a 24 órásra olyan hangulatot tud csinálni mint Ádám... de más mtb versenyre sem.
Írta 2007. július 19. - 23:37

Írta 2007. július 19. - 21:12

"és itt érkezik (ide jön a nevem), aki, mint láthatjuk, jobban szeret futni, mint tekerni"...