Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3657 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Aki mer lefelé menni, merjen felfelé is. Nekem még sosem volt ilyen gond, bár ha utolérem a rövideseket, szokott lenni, de valahogy mindig sikerül kikerülni õket anyázás nélkül is.

OB pálya? Ááá, Mo-ágon nincs technikás pálya :) Bár azért kiváncsi vagyok rá...

Balu: én úgy értelmezem/tem hogy jövõre a Duna maraton a Budai várból fog indulni, úgy mint régen. És visegrádra fog érkezni.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bonaede

bonaede

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

szépvölgyi, hhh, virágosnyereg, kéken le 10-es utig, köves bérc (?), kevély oldala, hosszúhegyi, fagysskatona, dobogokõ (régen csak 2 táv volt a rövid nem ment dobogókõ felé csak a kakashegyi aszfalton kir kuti nyeregig) onnan kb megegyeziik a mostanival....valami ilesmi.

Köszi Tigger! Ez elég királynak ígérkezik, bár jobb lenne, ha inkább Visegrádból jönne a Várba, akkor nem kéne utána hazautazni :)

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Ja, 1 bibi volt, (nem a szervezõk hibája) hogy marha sok vendégországutis vett részte versenyen!

Vagy:Ja, 1 bibi volt, (nem a szervezõk hibája) hogy marha sok vendégDHs vett részte versenyen!:P
Különben velkám nekik is!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Idén július 1-én!

(Gondoltam nem írok topcinévbe évszámot, így nem évül el évetne...)

Egy féloff kéréssel nyitnék: A tavalyi nõi pólóról tudna vki képet prezentálni, mert én nem találtam! :( Kedvesemet próbálom motiválni és ez elég jó eszköz hozzá ;)

Fehér, galléros három gombos (amerikan style) derékszûkítéses, a felirat szitázás kissebb. És persze szebb az egész, mint a fiús ...

én is csak láttam, de próbáld meg elképzelni :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Kevés fotós volt a pályán

Én már vagy ezer fotót átnéztem, de egyiken sem találtam meg magamat. :(

Végre valaki nem anyázik a "vánszorgók" miatt . Elsimerem, én is az anyázott társaságban voltam, DE nehogy már én kérjek azért elnézést, mert egy durván köves lejtõn nem akarok 30-nál többet menni.

Alföldi gyerekként sajnos nem rendelkezem elég technikai tudással.
Hiába volt alattam a 125-öt mozgó NICOLAI a durvább lejtõkön nem mertem úgy ereszteni lefelé a gépet,mint mások.
(De mondjuk a kilátó után meg engem tartottak fel....)
Ahol tudtam az út jobb oldalán közlekedtem, hogy a gyorsabbak elmehessenek. Ha szóltak és volt rá lehetõségem félrehúzódtam.
Tudom, hogy sokaknak más a véleményük, de szerintem egy verseny nem az elengedésrõl szól - hanem az elõzésrõl.
Ha gyorsabb vagy elõzz meg.
A panaszkodás helyett elõzzetek meg és kész.

A legnagyobb döfést az önbizalmamnak az adta amikor egy sráccal ketten csorogtunk lefelé egy igen köves lejtõn amikor valaki merevfarúval brutális tempóban elhúzott mellettünk. És ezt ordította:
"ÚÚÚÚRISTEN NEM TUDOM KEZELNI A FÉÉÉÉÉÉÉKET!!!!"
:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kettõ, kettõ fotós volt talpon a vidéken :D (a másik az egyik pataknál)
Köszi :prosze:
(Igaz, zselét nem hoztak, de ezzel kaptak egy piros pontot is :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

A két hét múlva rendezendõ XC OB pályá érdekes lesz, picit elgondolkodtatott (több részt lefele nem mertem bevállalni és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy ha nem változtatnak rajta akkor itt sok vér fog folyni).

off

XCO OB pálya ... ki van már jelölve, be lehet járni?

on
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
<off>
MC Pite!
Kicsit kinyitod a szemed és mit látsz??
http://www.x-iont.hu...es/CRW_0211.jpg
</off>

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

A rengeteg rövidtávos xc-atomlight-raketta, úgy lökdösõdött, össze-vissza, hogy eléggé felbasztam magam, pedig nagyon türelmes féleség vok....

Sztem nem kell ennyire drasztikusan leanyázni mindenkit aki nem 90nel megy le azokon az amúgy sem túl egyszerû lejtõkön... kérem szépen, tömegsport...

Frissítõk nálam 12000000084863648 pont!!! Az egyiken szarrá itattak, volt csoki, banán, nápolyi, zselés cukor, minden!!! aztán az a bikinis frissítõs csajszi... :P :P mindenhol voltak, ahol kellettek, abban a vár szerû nemtommiben az a kockaköves lefelé jól esett...

Igen tömegsport egy részének ... van aki túrázásnak szánja és van aki versenyez. Ezért ne lepõdj meg, ha ezt teszik. engedd el õket.

A szarráitatás az jó ... nekem is volt benne részem :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ati, nem veled lehetett a gond mert elengedted az emebreket... mnikor 600-800m-t megyek 4-5 ember után mert vki nem enged el senkit többedszeri kérésre sem akkor felmegy bennem a pumpa, plusz szarrá koptatoma fékeket is :(. Fel és lefele is elengedet bárkit, soxor kérés nélkül is... Sõt, ha olyan keskeny a hely ahol van egy kis beugró félreállok hogy mehessenek (mostanában nem nagyon kellett, de régebben tartottam én is fel embereket lefele, de amint lehetett azonnal engedtem õket...)

De beláthatod hogy aki 3-4el megy lefele köves lefeléken (nem 20-30!) az közveszélyes, akkor tolja oldalt, ilyen lassan eldõlünk! És ilyen nem egyszer volt, hanem többször. Én is tudom hogyha midnenki ugyanúgy menne túrának hívnák és nem maratonnak; és nem is szoktam ilyenek miatt sírni, de itt horror volt soxor :( 2-3 röccenést a féken 24óráson nem használok el!!!

Érdekes, én láttam vagy 4 max 5 fotóst és 1 használta csak a gépét. Gondoltam nem fogok kiabálni nekik hogy fotóóót! De jelexerint így kéne? :( (Nemá....) Kendõ nem rossz, csomó izzadságot felfog (szemedtõl) ha felrakod a bukó alá :)

3500ért ne várjatok kánaánt a csoamgban, ez nem karácsony, ez maraton! Ahol karácsony van ott meg is kérik az árát, kb 3×osát. Zselét úgyis viszel, 125. kulacssal mit csinálnál? Azonkívûl mi kell még, kaptatok kendõt... ki mire használja. Szponzorok meg annyit nem fognak/akarnak adni hogy ellásssanak minden földi jóval. Mátrás mézesizé az király volt; kár hogy halottreklám...
Belátható hogy dolgok olyan reklámozásával meg nem erõlködnek amit úgyis megveszel/használsz... Szerintem :prosze:

Itatás mennynisége is ok volt, hát még a milyensége ;)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sztem úgy mint régen...

Fel HHH aztán el Visegrád felé.

Végre így lesz, bár a mostani létszámmal sokan leszünk "picit".

Rémhöri: Akkor ez most a "régi" Duna maraton lesz és jövõre vagy egy külön másik rendezvény még idén?

Ez nem egyértelmû számomra

vcsibe

vcsibe

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
A szervezés szerintem is jó volt, végre jutott nekem is csajos póló!!! :)
A rajtszámátvételnél volt szép kis sor, de elég gyorsan haladt szerencsére, így nem volt olyan vészes és még maradt idõm melegíteni is. A csomag viszont szánalmas... Minek a zacsit pazarolni néhány szórólapra? Legalább lenne benne valami csoki, zselé, melegítõkrém, ilyesmi... Annyi cég van kint...
A pálya jó volt, volt fotós bõven (néha aludni látszottak, de szóltunk hogy fotó plíz!), még filmeztek is néhol. A frissítõk jók voltak, nekem pont elég volt, ami volt, csak a citrom volt létfontosságú.
A köves lefeléken néha én is szuttyogtam, de majd jövõre kiírom a hátamra, hogy: VIGYÁZZ, GYÁVA BRINGÁS!!!
A célban: az érem gyönyörû, a kendõ nekem tetszik, a párom le is csapott rá azonnal. A zuhanykapu szuper ötlet, isten tartsa meg jó szokásukat! :)

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Sztem nem kell ennyire drasztikusan leanyázni mindenkit aki nem 90nel megy le azokon az amúgy sem túl egyszerû lejtõkön... kérem szépen, tömegsport...

Végre valaki nem anyázik a "vánszorgók" miatt . Elsimerem, én is az anyázott társaságban voltam, DE nehogy már én kérjek azért elnézést, mert egy durván köves lejtõn nem akarok 30-nál többet menni. Lejtõkön mindig kihúzodtam a jobb oldalra, amennyire csak lehetett és ha esetleg balra át kellet menni, akkor kb 5x néztem hátra, hogy ne csapjanak telibe. Ha jött valaki, akkor inkább megálltam és megvártam, míg elmegy mellettem, nehogy föltartsam. Viszont, akinek így utat adok, annál elvárom, hogy fölfelébe õ engedjen el engem. Nem egyszer volt az, hogy leordított a lejtõn, aztán az emelkedõn meg én voltam a sarkába és még véletlenül sem húzódott le. Szóval szerintem peace és inkább nézzétek el, hogy vannak olyanok, akik nem agyament módon száguldoznak lefelé.
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

XLR8R

XLR8R

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sztem jó kis marci, volt, nekem elsõ dunám.... Szervezés nem volt rossz, DE a RAJT EGY FOS volt, már elnézést... Sajnos nekem nagyon lájtosan kellett mennem a térdem miatt, mivel, nem tudtam átnevezni rövidre a sok sorban álló embertõl. A rengeteg rövidtávos xc-atomlight-raketta, úgy lökdösõdött, össze-vissza, hogy eléggé felbasztam magam, pedig nagyon türelmes féleség vok....

Nekem még mindig a zemplén marcis pár perces eltolásos rajt jön be...

A lefelék királyak voltak, de mivel a térdem miatt számomra ugrott a verseny, én sem kapkodtam, inkább ésszel mentem, de ha valaki jött, akkor elengedtem...

Frissítõk nálam 12000000084863648 pont!!! Az egyiken szarrá itattak, volt csoki, banán, nápolyi, zselés cukor, minden!!! aztán az a bikinis frissítõs csajszi... :P :P mindenhol voltak, ahol kellettek, abban a vár szerû nemtommiben az a kockaköves lefelé jól esett...

Egyszóval Jó volt!!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Félve kérdezem, mert lehet, hogy volt már, de jövõre a Budai Várból induló verseny milyen útvonalon megy majd?

szépvölgyi, hhh, virágosnyereg, kéken le 10-es utig, köves bérc (?), kevély oldala, hosszúhegyi, fagysskatona, dobogokõ (régen csak 2 táv volt a rövid nem ment dobogókõ felé csak a kakashegyi aszfalton kir kuti nyeregig) onnan kb megegyeziik a mostanival....valami ilesmi.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

1, kevés fotós volt a pályán
...

Ez nem így van. Szüleim 4 helyen fotóztak a középtávon, ebbõl csak egy helyen voltak egyedül, másik három helyen még legalább 4-5 fotós és volt ahol flmesek is lesben álltak. Ja, és a fotósok mennek egyik helyrõl a másikra és várják a mezõnyt.

Idõben kell odaérni. :) szerk: vagy ahogy orby írta :)

Szokás szerint, most is lesz is lesz tõlünk több mint 1000 kép.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Amennyiben nyernél, akkor a dobogón mindig lefotóznának :o)

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Én is beértem. A rendezõk ezek szerint komolyan vették, hogy én vagyok a seprû :o(, így hiába strapáltam magam, megint én lettem az utolsó - illetve most sprintbefutó miatt az elõtti.

Észrevételek:
- kevés WC
- én a 85 km eléheztem (jól jött volna vmi kaja az utolsó frissítõponton)
- poló megint kimaradt (mint Szilváson), de lehet, hogy csak azért, mert itt senki nem mondta a céban, hogy a házhoz kell elcaplatni érte.
- lefeléken mi a ... kell rángatni a féket.

Picit felment bennem a pumpa, mikor a közepesek a rajt elõtt beállnak elém illetve nyomják 1000-el a betonon, majd Paprétnél az erdõbe befordúlva nem tudják kitekerni a dombocskát én még félre sem állnak. Aztán PsztLászlónak lefele csigatempót vesznek fel és fel vannak háborodva mikor valaki utat kér, és ez így ment egészen Dkõig

Jövõre felírom a számukat akik miatt az egész sor beáll és bevasalom rajtuk a célban az elkopott fékpofák árát. Legalább 2 kattanást kellett állítanom Dkõnig.

A pálya szuper volt, a patakátkelések meg rendesen összekentek, lefelé meg lehetett ereszteni féltávtól.

A két hét múlva rendezendõ XC OB pályá érdekes lesz, picit elgondolkodtatott (több részt lefele nem mertem bevállalni és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy ha nem változtatnak rajta akkor itt sok vér fog folyni).

Kömi

Kömi

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Sziasztok!

Ha esetleg érdekel valakit itt: http://gregussfoto.atw.hu megtalálja a hétvégérõl készített képeimet.

Megtaláltam magamat, köszönöm! :)
Esetleg eredeti felbontásban elkérhetném?
Jó, ha van egy végcél, amely felé utazunk; de végül is az utazás a cél. (Ursula K. Le Guin )
http://picasaweb.google.com/KomiErdhttp://www.kellysklub.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Mégvalami...
Szervezõk, fotósok!

1, kevés fotós volt a pályán
2, azok is aludtak vagy támaszkodtak a gépen...

A legnagyobb, nemzetközi maratonunkra legalább többen kimehetnének, vagy ha már ott hüsölnek néha kattinthatnának is párat :mad:

Nem azt várom hogy itthon is kipostázzzák a papaírképeket, de itthon egész évben nem készül rólam annyi kép mint salzon, holott 6-7 maraton tuti itthon...