Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Rövid távon is van szintidõ?

apafej

apafej

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sziasztok,
Sehol nem talalok szintidokre vonatkoz informaciot. Mennyi a szintido DM 100-on? Mult evi listan latom, hogy 8:41-gyel ert be a szazadik. Nekem lehet, hogy kene 9 ora.
Elore is koszi

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Na:)
Idén mi is beneveztünk DM-ra.Egyelõre csak a rövid távra.
Szerintem bõven elég lesz az a BM hobby után.
Addig igyekszünk minél többet edzeni hegyen.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Sziasztok!

Tavaly az lett beígérve a sportaktiv honlapon, hogy idén a 10. DM alkalmából újra a Budai Várból indul a mezõny. Ennek nagyon megörültem, mert szerintem ez adja ennek a versenynek az egyik sajátosságát. Erre most látom a sportaktiv honlapon, hogy szó sincs ilyesmirõl. megint visegrádi körverseny lesz. Tudtok errõl valamit?

Igen ez sajnos így is van. Tavaly még én is azt hallottam verseny után ,hogy milyen jó is lesz a Budai várból indulni . A rövid távosok miatt nem tudták ezt megvalósítani. Én is az vok de ez feeling lett volna... Így sokan be sem neveztek ismerõseim közül ,de hát ez van ... majd talán jövõre:)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Sziasztok!

Tavaly az lett beígérve a sportaktiv honlapon, hogy idén a 10. DM alkalmából újra a Budai Várból indul a mezõny. Ennek nagyon megörültem, mert szerintem ez adja ennek a versenynek az egyik sajátosságát. Erre most látom a sportaktiv honlapon, hogy szó sincs ilyesmirõl. megint visegrádi körverseny lesz. Tudtok errõl valamit?

rejszi

rejszi

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!!!
Pár Duna maraton kép!!!
http://data.hu/get/6...araton.zip.html

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Dante, régen nem volt rövid táv, csak közép, meg hosszú. Ez a kényelmes kategória elcsábította a hosszúsok eredményt vágyóit és a középrõl is a kényelmesebbeket. Szerintem a rövid táv az oka mindennek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

MJani, ha ingyé lehet módosítani akkor megyek veled Bükkön hosszút...

Köszi, már neveztem középre. Egyébként nem segítene a problémámon, ha együtt mennénk.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Na, ha Pekingben lesz 20,6 km-es maratoni futóverseny akkor átgondolom. ;)

Hogy a sok vendgoutist kerülgesd lefele fél méter széles singeltrackeken...

dzsonhee: Hajrá :) Idénig akartam 109ezni Salzon, de kb 6-8 emberel találkoztam 53on akik tavaly 109eztek :)

MJani, ha ingyé lehet módosítani akkor megyek veled Bükkön hosszút...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Ebbõl is látszik nem vagyunk egyformák. Én nem tudom ilyen szépen felidézni hol, mi volt, de, egész idõ alatt egy energia zselét (saját) Dobogókõn valami sütit amit végül is nem ettem meg, P. maróton néhány db. csokit , szentlászlón két szelet nápolyit, és két mûzli szeletet (saját) ettem, + egy hét decis kulacs. Ennyivel megyek végig a 100 kilométeren. No hátizsák meg fölös terhek. Igaz rajt elõtt két órával fél liter tejbõl készült tejberizst reggelizek.

hm lássuk csak
elsõ kajáztató ugye szentlászlón aminél az emberek nagy része nem áll meg mert 15 km után nem nagyon kell a kaja. én sem szoktam az elsõ etetõknél inkább közben eszek egy gélt vagy egy szeletet

második fent dobogókõn ott el is idõztem egy darabig mert nem tudtam utána hol jöna következõ

utána a következõ etetõ maróton a nagy emelkedõ elõtt. itt volt az utolsó hely ahol 1nél több féle kaját tudtam enni.

felérek dobogõkõre mondom biztos lesz kajáltató...nem volt...nem örültem

ez utána következõ szentlászlón ahol már csak nápolyi amit a hátam közepére se kívántam már

a maradék 25km-en meg egy itató van aztán ennyi

nem fogok még magammal vinni plusz fél kiló kaját így is elég nehéz volt a táskám. testemet sem fogom feláldozni annyira hogy bírjak ennyit kaja nélkül. tekertem már le máskor 130km-t 2500 szinttel ott semmi bajom se volt emrt tudtam enni

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Bocs de ezt nem igazán értem. Nem emlékszem, hogy gond lett volna a hosszún az ellátással Mondjuk energia szelet nem volt, azon kívül a szokásosak igen.

hm lássuk csak
elsõ kajáztató ugye szentlászlón aminél az emberek nagy része nem áll meg mert 15 km után nem nagyon kell a kaja. én sem szoktam az elsõ etetõknél inkább közben eszek egy gélt vagy egy szeletet

második fent dobogókõn ott el is idõztem egy darabig mert nem tudtam utána hol jöna következõ

utána a következõ etetõ maróton a nagy emelkedõ elõtt. itt volt az utolsó hely ahol 1nél több féle kaját tudtam enni.

felérek dobogõkõre mondom biztos lesz kajáltató...nem volt...nem örültem

ez utána következõ szentlászlón ahol már csak nápolyi amit a hátam közepére se kívántam már

a maradék 25km-en meg egy itató van aztán ennyi

nem fogok még magammal vinni plusz fél kiló kaját így is elég nehéz volt a táskám. testemet sem fogom feláldozni annyira hogy bírjak ennyit kaja nélkül. tekertem már le máskor 130km-t 2500 szinttel ott semmi bajom se volt emrt tudtam enni

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Három éve voltam a Dolomiti maratonon. Az össz. 3000 indulóból a csak a kategóriámban hosszú táv senior 2 (vagy ilyesmi) 220 induló volt a mostani DM-en 14, azt itthol a korosztályomban elért közép-második harmad vége közötti idõeredményemhez tartozó erõnlétem ott a futottak még eredményre volt elég. Arrafelé kicsit nagyonbb a tömegbázisa a sportnak.

Hát igen, Magyarországon van 200-250 maratonos, meg rengeteg félmaratonos és minimaratonos.
Régen még 300-an is indultak hosszútávon, ma elõfordul, hogy csak 50-en.
Közben pedig megduplázódott a rendezvényeken résztvevõk száma...

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Bocs de ezt nem igazán értem. Nem emlékszem, hogy gond lett volna a hosszún az ellátással Mondjuk energia szelet nem volt, azon kívül a szokásosak igen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ja, kicsit ördögi kör ez, s sajnálom, mert a hosszún tényeg sokszor magányos az élet. Ellenben sokkal nagyobb sikerélményed van, ha 1-1 embert leelõzöl, s tényleg van meccselés, ami a középtáv tömegében nem jellemzõ. Ott elmész 5 ember mellett, oszt csókolom. Nem értem, hogy külföldön miért ~50-50 az eloszlás a hosszú és a középtávok között, itthon meg mondjuk ~10-90 az arány.

Én visszasírom (bár belehaltam) még azt a Dunamarcit, amikor volt 70 és 110, s ahol mondjuk 700-an közepeztek, 300-an hosszúztak.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A középtáv elsõ 150 versenyzõje és a rövid eleje simán le tudná tekerni versenytempóban a hosszút.
Mégis miért indulnak ilyen kevesen? 1. Könnyebb nyerni rövid és középtávon, de ez csak az elsõ néhány ember indoka lehet. 2. Nem várják meg a szervezõk a hosszútávosokat. Hiszem, ha több induló lenne, megvárnák. 3. Lusták ennyit tekerni és unalmas, fõleg egyedül, 1,5 óra után nem látsz senkit se elõtted se mögötted (ha többen lennének ez is megváltozna, kivéve a lustaságot).
Idén már indultam hosszún, gondolkoztam, hogy bükkön is hosszún megyek, de nincs kivel meccselni és kb 5 és fél órát végignyomni egyedül, menni azért, hogy egyszer a célba érek, ez számomra így nem verseny. Majd jövõre vagy utána, amikor gyorsabb és könnyebb leszek.

A sebesség mindent megold.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Kacérkodom a gondolattal, hogy jövõre megpróbáljam a hosszút. Ha már az idei kimaradt...:(
Mehetünk együtt.:)

Benne vagyok. Így indulok jövõre, jó edzés lesz a salzkammergut 109-re.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Miért kellene erõgépnek lenni egy hosszútávhoz? Én is simán letekertem az idei kemény 1500 km-el a lábamban.
A középtávosok több mint fele simán letekerné tõlük kéne megkérdezni miért nem teszik.
Bükkön pl eszembe nem jutna elindulni megint 55-ön mert 3 óra tekerésért nem fizetek/utazok annyit amennyit.

Jövõre viszont lehet, hogy én se vállalom be a dunán a 100-at megint mert nem egy élmény kb 70km-t egyedül letekerni fõleg, hogy az ellátás olyan, hogy a végén túlélõtúrává válik az egész.

Kacérkodom a gondolattal, hogy jövõre megpróbáljam a hosszút. Ha már az idei kimaradt...:(
Mehetünk együtt.:)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Miért kellene erõgépnek lenni egy hosszútávhoz? Én is simán letekertem az idei kemény 1500 km-el a lábamban.
A középtávosok több mint fele simán letekerné tõlük kéne megkérdezni miért nem teszik.
Bükkön pl eszembe nem jutna elindulni megint 55-ön mert 3 óra tekerésért nem fizetek/utazok annyit amennyit.

Jövõre viszont lehet, hogy én se vállalom be a dunán a 100-at megint mert nem egy élmény kb 70km-t egyedül letekerni fõleg, hogy az ellátás olyan, hogy a végén túlélõtúrává válik az egész.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Na, ha Pekingben lesz 20,6 km-es maratoni futóverseny akkor átgondolom. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Hát igen, Magyarországon van 200-250 maratonos, meg rengeteg félmaratonos és minimaratonos.

És? Akkor mi van? Ne haragudj enté, de ez a hozzállásod, hogy neked csak a hosszútáv a maraton, a többi az csak hobbi bringázás, ez annyira gõgös és sznob, hogy ne tovább. Szerintem gondold át ezt még egyszer és legyél kicsit bölcsebb. Köszi.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"