Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts

Délután 15 órától 2 órán keresztül non-stop fényképeztem a Nagyvillám aljában a balos kanyarnál. Aki 5 óránál hosszabb idõt ment a pályán, õk nagy valószínûséggel megtalálják magukat valamelyik képen. A képeket válogatás nélkül töltöttem fel, akirõl lemaradtam, sorry! Zeezoltano, Görögdinnye, Era, Hetesbusz, Dante...ti megvagyok. :)

Képek itt: http://picasaweb.goo...feat=directlink

Köszi a képeket!!! Egyszer photoshoppal hozzon már ki belõlem egy Naomi Cambellt :) Ronin gyere a gázlóra- ne csak fotózni!!!!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Nemár! Létezik, hogy van köztük olyan kötsög, aki nehezen tolerálja a nagyképû, lenézõ, cinikus hozzászólásokat? Hogy mik vannak!:D:D
Pedig már majdnem megváltoztattam a véleményemet Rólad! Végül is nem muszáj haveroknak lennünk. További sportsikereket!

Én nem tudom, biztos van ilyen is:p amúgy csak intõ példának írtam neki! De ki, hogyan érti?

Igazából nekem semmi bajom veled, mivel nem ismerlek nem tudok pálcát törni feletted.

Neki IS. :D Nehéz ezzel vitatkozni, engem nagyon kikészített az a második Dobogókõ mászás. Ennyit szerintem még versenyen sosem cipeltem/futottam.

Igazából nekem onnantól jött meg az ihletem :D

Ami szerintem nagy szivattyú volt .... a vége a 2x-i dobogókõi mászásnak "az a fal ... vagy mi a tosz" Ott kellett volna felküldeni a Bimm-Bammot 10x ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Ma én is sikeresen teljesítettem 3. Duna középtávomat. A Szilvás óta mindössze 50 km-t bicikliztem hegyekben, és az egész évi 400 km-em sem valami sok - így aztán csak túl akartam élni. Természetesen jó hátulról indultam, mint mindig, így aztán az aszfalton próbáltam behozni a lemaradást (de megpróbáltam nem durván tenni ezt, remélem senki nem sorol be a hobbirakéták közé...).A saras emelkedõk nagy részét toltam, bár némelyik tekerhetõ lett volna, de a tumultusban nem volt értelme próbálkozni. A frissitõknél nem nagyon álltam meg, a hátamon vittem az adagomat -de úgy láttam elég bõséges volt a kínálat. Az elõzõ két évben -ha csak pár perccel is -de mindig elõttem ért be az elsõ hosszútávos. Most sikerült 4:26 alatt beérnem, és így 3 perc múlva én tekinthettem meg a németek befutóját. Ez abszolútban a 129. helyre, Master2-ben pedig a 13. helyre volt elég, amivel maximálisan elégedett lehetek. A tészta valóban nem volt sok, és a póló tényleg nem egy nagy szám, de hát az ember nem ezért jár maratonra. A sár pedig valóban más, mint a Bükkben, ezt most én is megtapasztalhattam...:)
Gratulálok minden teljesítõnek, a sérülteknek pedig - biztos voltak - jobbulást !

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Neki IS. :D Nehéz ezzel vitatkozni, engem nagyon kikészített az a második Dobogókõ mászás. Ennyit szerintem még versenyen sosem cipeltem/futottam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

.....edit2: "Kb úgy lehetne jellemezni, hogy tekertünk egy középtávot és futottunk, gyalogoltunk, toltunk egy hosszú táv plusz részt " Pontosan én is ezzel a mondattal jellemeztem a versenyt egy barátomnak. :D ....

Dante:
Csak nem MJani-nak :), mert hazafelé megbeszéltük a dolgokat és kb mind a ketten erre a konkluzióra jutottunk ....

Ronin:
Köszi a képeket
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ami-szerintem-nagyon gáz,hogy nem volt vega étel a cél után......
Mi is befizettük a feleségemmel a nevezési díjat,mint mindenki más......ha már top maraton...ilyenre nagyon is gondolnia kéne a szervezõknek....

Az a gáz, hogy az alternatíva általában az, hogy meghintik valami édes szarral, pl mákkal, lekvárral, s ENNYI az alternatíva. Bezzeg "Bezzegországban", ahol még pesztót is válogathatsz. :D

Na mentem aludni, holnap mégiscsak verseny, de ha mázlim van, akkor elalszom a rajtot. :lol1:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Na.Megvolt életem elsõ Duna maratonja(rövid táv).Összességében bejött az egész verseny.Élmény és tapasztalat volt.
Ami-szerintem-nagyon gáz,hogy nem volt vega étel a cél után......
Mi is befizettük a feleségemmel a nevezési díjat,mint mindenki más......ha már top maraton...ilyenre nagyon is gondolnia kéne a szervezõknek....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én is hazaértem. Jól elfáradtam, s irtó silányul mentem. Egy nagy szopás várt ránk Dobogókõ és Dobogókõ között, gyakorlatilag már az elejétõl büntetõ jellegû sár, majd a kicsi hegyen Szentlélek elõtt cipelõs-futós "pokol", ezt követõen csúszós-agyagos-tengelyig merülõs lefelé. Mire leértem Marótra, már rendszeressé vált 5-6 hajtásonként a láncfelkapás - de a legjava még csak ezután jött. A Dobogókõig vezetõ 10 km-es mászásból talán csak az elsõ aszfaltos, s az utolsó köves rész volt tekerhetõ, a fennmaradó x km végig tolós-cipelõs-futós-vonszolós volt, ami iszonyatosan sokat kivett belõlem. Ide tényleg a profik által bevetett kerékcserés taktika volt a nyerõ, amit sokan toltak, hogy a két Dobogókõ között sárgumival szerelt kereket cseréltek. (csak hát ezt leszervezni...) A többi már laza volt, azt kell, hogy mondjam, az igazán gázos részekbõl most tényleg kimaradt a többi táv, örvendezzetek hát. :D

Ami tetszett:
+ rajttal mi volt a baj? hosszú (és lányoknál közép) elõre állt, ez azért már haladás, nekem ez már elegendõ
+ pályakijelölés (még én sem...:))
+ frissítés (átlagon felüli)
+ emlék-izé (mégiscsak valami)
+ felmentem középtányéron Dobogókõre :D (de úgy teljesen)

Ami nem:
- kaja a célban (borzasztó, döglött állatot tartalmaz, nincs alternatíva, s 470 forintos üdítõ (miért kell az áraknak ENNYIRE elszállni?))
- póló (gagyi)
- egyesek néha kissé túlpörögnek, s ordítozva elõznek, de a kraft csak 200 méterig tart...
- fölfelé nem lehet haladni, szerintem túl sok az elején az egynyomtáv (és lefelé is sokakat feltarthattam, ugyanebbõl az okból kifolyólag)
- a sárállapotokról a szervezõknek pontos adatot kellene adni - tisztázzuk, VOLT sár, de még a rajt elõtti percekben is tagadták :D

edit1: Ronin, köszi!
edit2: "Kb úgy lehetne jellemezni, hogy tekertünk egy középtávot és futottunk, gyalogoltunk, toltunk egy hosszú táv plusz részt " Pontosan én is ezzel a mondattal jellemeztem a versenyt egy barátomnak. :D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Délután 15 órától 2 órán keresztül non-stop fényképeztem a Nagyvillám aljában a balos kanyarnál. Aki 5 óránál hosszabb idõt ment a pályán, õk nagy valószínûséggel megtalálják magukat valamelyik képen. A képeket válogatás nélkül töltöttem fel, akirõl lemaradtam, sorry! Zeezoltano, Görögdinnye, Era, Hetesbusz, Dante...ti megvagyok. :)

Képek itt: http://picasaweb.goo...feat=directlink

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Azt mutatja hogy utolsó frissítõn van kaja...Nem volt!!Errõl van szó...

Az utolsó frissítõnél tényleg kellett volna lenni kajának, én is így számoltam, de sajnos nem volt! Így tovább kellett nyomni zsigerbõl. :chin:

Én is írok pár sort:
Igazából jó verseny volt, egy kicsit sor volt a terra hosszútávon, néha zavaró is volt, de valahogy megoldottuk, ki így - ki úgy.

A hosszútáv plusz része tiszta álom volt :) csak futottunk és toltuk a kerót :(

Kb úgy lehetne jellemezni, hogy tekertünk egy középtávot és futottunk, gyalogoltunk, toltunk egy hosszú táv plusz részt :D

Szeretném megköszönni a közép és rövid távos versenyzõtársaknak, hogy készségesen elengedtek maximális respekt és tisztelet.

A frissítésnél egy dolgot hiányoltam a hosszú távban - de lehet, hogy ez csak a sár miatt volt több idõ - a 30 és 50 km közötti részen nem volt víz vételi lehetõség, így kifogyott a kulacs teljesen

Valamint még annyi, hogy az itató zónákat lehetne elõre jelezni, mondjuk egy táblával pl.: (itató 1000m)

Krisz85Bp

Krisz85Bp

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Na Sziasztok!

Végre itthon, fáradtan. Elsõ TOp Maraton versenyem volt, és életem 3. versenye és maratonja volt ez, középtávon, egy héttel a rövidtávos BikeFEst után. Huh hol is kezdjem? A pálya brutál volt, Crosskovácsi sárral és hosszabban :D
Parti Andrisnak nagy grat, hogy ilyen jó eredményt hozott a két klasszis Multivan Meridás srác mögött abszolútban. Szép volt Andris!
A polóval nincs gondom, a kaja épphogy elég volt, a pályakijelölés kicsit pontatlan volt. A pálya maga meg iszonyatosan kemény így harmadik versenynek, de két eséssel sikerült is abszolválni.
Továbbá ezúton szertnék bocsánatot kérni egy Trek Mezes sráctól aki jött le a végén a rámpán a kisvárnál, ahol megálltam lennt az aljában, õ pedig rámüvöltött hogy menjek arrébb. Bocs ezúton is, ha feltartottalak.
Remélem mindenki hazaért épségben és örül az érmének, kupájának, iránytûjének és láncos bõrdíszmûvének :D

Jövõre Veletek úgyanott!!

Kössz a képeket, ha valaki talál más oldalakon is fennt képeket /mert sajnos nem minden fotós linkeli ide a fórumra és a képeket az örök homály fedi el/, akkor azt mindenki nevében megköszönjük, ha ide is belinkeli.
A fotósoknak is kösz a képeket, meg akik eddig is linkeltek.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Jó verseny volt. Sikerült javítanom tavalyhoz képes, úgy hogy elértem a célom.:)
Gond természetesen a rajtoltatással volt, (továbbra sem értem hogy a bükkön meg a mátrán miért lehet megcsinálni rendesen itt meg miért nem...).
Jobbulást a sérülteknek. (ahogy hallottam volt jó pár)

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Pap-rét és Pilisszentlászló között, az odaúton - számomra is hihetetlen módon - elhagytam a kilóméterórámat. Amennyiben valaki belebotlott egy VDO MC1.0+ komputerbe, akkor azért jelentkeznék.

Nekem az esésnél letört a Polar tartója és az óra is repült egyet. Szerencsére 500m után észrevettem, visszamentem és meglett. De ha valaki talált még egyet akkor szóljon :D
A keró legyen veletek!

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts

Pap-rét és Pilisszentlászló között, az odaúton - számomra is hihetetlen módon - elhagytam a kilóméterórámat. Amennyiben valaki belebotlott egy VDO MC1.0+ komputerbe, akkor azért jelentkeznék.

Mintha a végén Ádám mondott volna olyanokat, hogy találtak pár km órát, egy kört megér a szervezõknél érdeklõdni...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

PS : Kela voltál ?

Jah, Dobogókõ utáni kavicsos mászáson kezdtem görcsölni( elõtte is szurkált, pl. már Papréten is elõjött már, de ötletem sincs, hogy mitõl lehet, ott nem is nyomtam) , majd az ezt követõ lejtõn totál begörcsölt(10 perc séta, üldögélés, tolás)... NEm volt kedvem nyûglõdni, pláne úgy, hogy rengeteg középtávos elzúgott , úgyhogy Pilisszentlászlón megköszöntem a lehetõséget...:(

+ szervezés
+ pálya
+ kijelölés
- rajt
- kaja ( elég vicces adagok voltak)
- na azon jót nevettem, mikor Paprét után bedugultunk a piros/ kék "csíkon"... A másik kedvenc,amikor 35-40es tempónál valaki úgy lejtõzik, hogy az egyik lába be van akasztva, a másikkal meg "rollerezik"...
Jövõre ugyanitt..

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Képek hosszú és közép távosoknak: Kisrigo

Köszi! Megtaláltam magam az egyik kép szélén. Csak kinagyítva jöttem rá hogy az én vagyok :D

A közép az nem piskóta. Két szép nagy pereceléssel együtt sikerül 4,5 óra alatt teljesíteni. Majd jövõre jobb lesz ;)
Amúgy a verseny nagyon jó volt. A pálya nem volt olyan jól kijelölve mint az egy héttel ezelõtti Bike Fest, ezért páran az elején bementünk egy családi ház kertjébe :)

Tudja valaki, hogy végül hányan rajtoltak el?
A keró legyen veletek!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts
Gyorsak vagytok :) Köszi

Eredmények, képek...

Azt hittem többet javultam a tavalyihoz képest (43mp-et sikerült :D), bár ha hozzávesszük, hogy most sokkal roszabb volt a pálya annyira nem rossz a helyzet.

De jövöre legalább nekem is lesz hova javulni a 4:40-rõl :)

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Képek hosszú és közép távosoknak: Kisrigo

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts

Rövid távra úgy egyébként minek két frissítõ, mikor ez csupán sprintverseny. Kettõ esetén meg bõven elég, ha az egyik "fullos" a másik pedig csak itatópont.

Jó verseny volt, középtáv mindenhol tekerhetõ, kivéve ott, ahol a mezõny szokás szerint bénázott, mert természetesen ez a táv is tele van olyanokkal, akikben fel se merül, hogy nem csak õk vannak a pályán.
A kitûzött két cél közül az egyiket sikerült megvalósítani - a legjobb magyar hosszútávos nem tudott hátba csapni, és a gyõztes német/svájci páros is nagyon késõn ért utol. Az idõeredményen van még mit faragni, de tudom, hogy hol vesztettem, mit kell javítani és mire szükséges nagyobb figyelmet fordítani, így van remény további fejlõdésre.:)

Egyetértek abban, hogy a rövid távon elég lett volna a második frissítõ, de akkor legyen minden. A térképen egyébként nem csak vizet mutatott. Mind1, most már tudom, hogy legközelebb viszek magammal kaját.
Ha pedig beraktak 2 frissítõt, akkor az legyen normális, mint a legtöbb maratonon. A rövid távosok is ugyanazt a pént fizetik, mint a közép és a hosszú. Ennyi. (valószínûleg, jövõre elmegyek középre, mert a 32 nekem kicsit kevés volt, és akkor majd kapok több frissítõt)