na végre szép tiszta a kerékpárom...

én ott direkt nem mostam le a csapágyakat nagynyomásúval, csak a vázat fújtam meg meg a nagyját szedtem le, aztán egy vizes ronggyal letörölgettem a többit...itthon meg szétkaptam az egész meghajtást, volt benne némi sár, jól átzsíroztam mindent, egy kis olvasztott zsírt injekcióztam a HT2es csapágyba (hátha használ valamit...), közben lánc ázot higítóban, de most már kielégítõen jó az állapota ...
reggel 4:30kor kelés, öcsém oszt.társa felvesz, 8 után 10 perccel már lent is voltunk...rajtszám fel, még egy marék szõlõcukor, egy korty isostar...hoppá, a jól behûtött isostart sikerült itthon hagyni a hûtõben. sebaj, jó lesz a narancslé (vettünk a benzinkútnál)+ásványviz 50-50% + 2-3 gramm só (minden étteremben van) kombináció...melegítés, 8 km/30 perc megvan, egész elõre sikerült állnom.
a elején a mászás nagyon jól ment, ez a tegnapi tésztanapnak (megettem 1 egész fazék tésztát egyedül..) köszönhetõ...végigbírtam egy egyenletes, jó erõs tempóban, pár tucat kezdõbbet leelõztem...az erdei mászós szakaszon gyûrtem egy darabig, aztán valami okos ember pont betolta elém, épphogy ki bírtam rángatni a pedálból a cipõmet..egy kis tolás, szerintem VV-vel toltam együtt egy jó darabig (márha neki van kék szimmeringes pikeja meg fully Turnerje), de ezt csak a verseny végén realizáltam...
utána minden ment simán, láttam acélbetétesben tekerõ srácokat, a frissítõ korrekt volt, ha nem mondom, hogy "Elég lesz már", akkor a srác még hoz nekem 5 pohár gatoradet...
nem tettem fel sárgumit (2 ok miatt: 1. mert még nincs, de a héten biztosan rendelek 2. mert csak ott tudtam meg ,hogy esett egész este, tehát semiképpen sem vittem volna, ha lenne), de nem is bántam meg, igaz, hogy a sárban kicsit lassabban haladtam, de a 2.1es conti nem szedte fel annyira a sarat, de legalább aszfalton és a végén azon a hosszú lejtõn szépen le tudtam elõzni 10-15 1.5-1.6os sárgumival menõt, egyszerûen jobban tapadtam, nem sodort a kanyar, mint õket...
kettõt pereceltem, szerencsére mindegyiket tudtam többé-kevésbékontrollálni és nem csaptam oda magam. 1. a sziklás szakasz elején beakadt az elsõ kerék a szélén egy sziklába, borultam volna át, de hirtelen döntésbõl kiugrottam oldalra a méter magas fûbe, egyenes hasra...a lenyomatom még mindig ott van szerintem:D az arra járó turista meg nagyot nézett...2. szintén a sziklás szakaszon elindult a kerék, de én -inkább mázliból, mint szándékosan- beálltam driftelõ pozicíóba, csúsztam vagy 10 métert oldalasan, közben odacsaptam a lent lévõ lábamat egy sziklához, de semmi komoly...
az a rész, amit iceshark mond, az pedig tényleg nagyon durva volt. köd, sötét, alig mertem engedni neki, de ezzel nem voltam egyedül...az egyik kezdõbb srác, akit utolértem azon a részen, ilyet kérdez: "most a pokolban vagyunk, ugye?"...eléggé be volt tojva szegény, mondjuk én sem kicsit...
szervezési dolgok:
- a gulyás nem volt az igazi, fõzhettek volna tésztát inkább, azt nem olyan nehéz elcseszni és egy nagy rakás feltéttel lehet kínálni, mindenki megtalálhatta volna az ízlésének valót...
- 4 darab magasnyomású soha nem lesz elég 1400 bringásnak, fõleg akkor nem, ha ebbõl kb. 700 az, aki tudja használni a magasnyomásút, és ebbõl maximum 350 ért be az adott pillanatig..egy magasnyomásúval egy saras bringánál okosan, a csapágyakat nem kimosva maximum 10 perc alatt lehet a "szállítható" állapotot elérni (a nagyja lejön, a csapágy marad, azt majd kis slaggal a zuhanyzóknál meg rongygyal)...ehhez képest volt, aki 20 percet állt ott, már a kulacsatartó csavaralátétjét is lemosta, aztán szépen komfortosan még egyszer az egész procedúrát megismételte és kurvára nem tûnt fel neki, hogy mögötte még 500 ember áll....
- a mosóhelyet rakhatták volna kicsit beljebb is, elég veszélyes és buta megoldás volt, hogy a pálya közepén állt a sor, fõleg, hogy elõtte egy lendületes lejtõ volt...
-/+ a mosónál lévõ kanyart, ami a sín után van, szabják már szélesebbre, tavaly is majdnem elvittem az egyik kordont, most meg a szalagot sikerült megsimogatnom:D
+ a tisztálkodási lehetõség szerintem egész jó volt, magasnyomásúval lemostam a lábamat, aztán a kellemes hideg zuhanynyal meg lesikáltam magam...a Nap is kisütött, tökjól megszáradtam..arról meg, hogy a sok @Ð[ðÐð a wcben mossa magát a csapnál, mert lusta kimenni a zuhanyzóig, és minden csupa sár a wcben, arról nem a szervezõk tehetnek.
+, méghozzá egy nagyon nagy + az új chipért. sokkal kényelmesebb volt így, nem zavart, a célban meg csak simán levágták...
+ a pálya kijelölése, a frissítõpontok, a rövidtávon a +4 kmes frissítõpont, meg úgy minden egyéb...
összességében nagyon jól éreztem magam a sár ellenére is, igaz, néha becsokiztam, pl. sziklás rész meg az a sötét erdei rész, de épségben beértem nagyjából 2:35-el, ami 2 évvel ezelõtthöz képest majd' 1,5 órás (pedig akkor szép idõ volt és semmi sár, legelsõ maratonom volt...igaz, azóta egy jópár nagyságrenddel jobb bicóm van), tavalyhoz képest pedig 10 perces javulás....
köszönet minden szervezõnek, jövõre is jövök, ha tudok!
edit: kala téged meg láttalak, amikor beértél, még köszöntem is, amikor jöttél ki (zöld póló, 3/4es gatya, tornacsuka..)