Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

nem ártana a bringások egy részének megtanulni lefelé menni :)

Mert zavartak lefelé menet? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Én így láttam a versenyeteket: http://kernudli.fw.h...arad/index.html

Rengetegen beválalták a "biciklimosóval egybeépített itató pontot".
A képek a jávorkúti betonút elõtt készültek, hogy jobban be tudjátok azonosítani.
Ha valaki esetleg felismrené magát és szeretne az eredeti képrõl egy másolatot az küldjön e-mailt ide: kerekn@gmail.com . A képek nevét a jobb oldali kisképek alatt találjátok, ha írtok akkor küldöm.

Gratula azoknak akik kibírták, meg akik nem :)

Nem tudom, hogy én vagyok-e rajta, de a 6276-hoz nem jön be nagy kép..
Jó helyet fogtatok ki a fotózáshoz, meg sokkal jobb úgy malackodni az ilyenekben, ha az embert bíztatják rá :D

http://www.freeweb.h...es/100_6272.jpg
http://www.freeweb.h...es/100_6189.jpg

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Menj egy kört ma is a pályán biztos megtalálod :)
Egyébként nem látalak pedig közelbe kellett valahol legyél ha te is 6,5 óra körül mentél.

Egyébként 6:07-et mentem ugyéreztem elég sokan vannak mögöttem, de mégsem. Számitásaim szerint a mezõny 20%-át megelõztem 80% megelözött. Ezt az arányt szeretném 40%-60%-ra javitani (jövöre).

Sajnos nem járható, mert tegnap hazajöttünk :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kernudli

kernudli

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!

Én így láttam a versenyeteket: http://kernudli.fw.h...arad/index.html

Rengetegen beválalták a "biciklimosóval egybeépített itató pontot".
A képek a jávorkúti betonút elõtt készültek, hogy jobban be tudjátok azonosítani.
Ha valaki esetleg felismrené magát és szeretne az eredeti képrõl egy másolatot az küldjön e-mailt ide: kerekn@gmail.com . A képek nevét a jobb oldali kisképek alatt találjátok, ha írtok akkor küldöm.

Gratula azoknak akik kibírták, meg akik nem :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az eredmények fent vannak már honlapon (nem tudom megnézni azt az oldalt)?

A sebesség mindent megold.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Megvolt ez is,jöhet a következö.
Mindenféle technikai probléma nélkül sikerült végignyomni a versenyt.
A gumik jók voltak,csak a köves,sáros lefeléken csúszkáltak picit,de szerintem nincs olyan gumi ami ilyen helyeken nem csúszna.(michelin xc/at)Perecelés nem volt,mást se nagyon láttam elesni,ügyes volt a többség a technikás terep ellenére is:).A pálya tetszett,nem bántam,hogy nem kellett a katonasírokhoz felmászni.A lefelék mentek nagyon,föleg az utolsó,ahol kb. 10 emberkét elöztem meg,felfelé meg borzasztó gyenge vagyok,de sajnos arra nem igazán lehet alföldön edzeni.186-os max. pulzussal 400valamennyiböl a 118. lettem felnött férfi 70km-en.A szintrajzot majd felrakom valamikor.Jó pihenést mindenkinek,készüljünk Visegrádra!
Ja,ha valaki lát Tondach feliratú mezben valahol fényképen ,szóljon légyszi!Többen is fotóztak,ezidáig még nem találtam meg magamat sehol...
üdv!csaba

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Megint van jó kis videó a BringaTV-n :)

Van rajta Zed is közelrõl :)
És Dante is nyilatkozik :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sala :)
:) :)
Szeretem a szolid aláfestést... Igazából a legpöpecebb egy Azonic-féle beépített hangszórós sisak lenne, mert ha benn van a füles, a hangerõtõl függetlenül sokkal kevésbé hallom az erdei hangokat, vagy beszélgetés közben a másikat... Edzeni pörgõs számokat keresek össze, maratonokra meg inkább szebbeket (fõleg filmzenéket, mostani kedvenc pl. az Egy csodálatos elme OST volt)

Azért figyelitek, hogy a **** pont hun figyel kinn a BFórumTeames mez? :)
Ja ez is tetszett, hogy újság volt a nevezéshez, volt mit olvasni a vonaton.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Kala!
Tényleg MP3-al nyomod a maratont?
:)

Edit:

Zed ("ez is megvolt!"): http://velo.hu/foto/...zoom=93&from=80
Dante ("nem az én napom"): http://velo.hu/foto/...zoom=96&from=80
Harang (tanulmányi kirándulás): http://velo.hu/foto/...zoom=58&from=40

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hülye Kala ;)

MIóta van szakálla???

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Ismerõs?
http://velo.hu/res/i...0e_97_large.jpg
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Elhagytam SKS X-Blade sárvédõmet is, ezeket vki összegyûjti verseny után? Mert igencsak hiányzott/hiányzik :(

Menj egy kört ma is a pályán biztos megtalálod :)
Egyébként nem látalak pedig közelbe kellett valahol legyél ha te is 6,5 óra körül mentél.

Egyébként 6:07-et mentem ugyéreztem elég sokan vannak mögöttem, de mégsem. Számitásaim szerint a mezõny 20%-át megelõztem 80% megelözött. Ezt az arányt szeretném 40%-60%-ra javitani (jövöre).

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Szeretném megköszönni a rend hihetetlen IQ-val megáldott õreinek, hogy a miattuk kidott nagyobb pénzösszeg miatt kénytelen voltam lemaradni egy ilyen hatalmas élményrõl.
Amiatt meg pláne elkeserítõ a dolog, hogy nem is csináltam semmit...
Eddig sem voltam túl jó véleménnyel róluk. De ezentúl kifejezetten gyûlölöm õket.

Remélem Ti akik részt vettetek rajta élveztétek a tekerést.
Én nagyon el vagyok keseredve.
Gratulálok mindenkinek aki végigcsinálta.
Lélekben én is ott voltam.... :-(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az ördögoldalig én is a nagyszájú scottos darázzsal mentem, csak a sok beszédtõl lemaradt az emelkedõn. :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na végre szép tiszta a kerékpárom...:D én ott direkt nem mostam le a csapágyakat nagynyomásúval, csak a vázat fújtam meg meg a nagyját szedtem le, aztán egy vizes ronggyal letörölgettem a többit...itthon meg szétkaptam az egész meghajtást, volt benne némi sár, jól átzsíroztam mindent, egy kis olvasztott zsírt injekcióztam a HT2es csapágyba (hátha használ valamit...), közben lánc ázot higítóban, de most már kielégítõen jó az állapota ...

reggel 4:30kor kelés, öcsém oszt.társa felvesz, 8 után 10 perccel már lent is voltunk...rajtszám fel, még egy marék szõlõcukor, egy korty isostar...hoppá, a jól behûtött isostart sikerült itthon hagyni a hûtõben. sebaj, jó lesz a narancslé (vettünk a benzinkútnál)+ásványviz 50-50% + 2-3 gramm só (minden étteremben van) kombináció...melegítés, 8 km/30 perc megvan, egész elõre sikerült állnom.

a elején a mászás nagyon jól ment, ez a tegnapi tésztanapnak (megettem 1 egész fazék tésztát egyedül..) köszönhetõ...végigbírtam egy egyenletes, jó erõs tempóban, pár tucat kezdõbbet leelõztem...az erdei mászós szakaszon gyûrtem egy darabig, aztán valami okos ember pont betolta elém, épphogy ki bírtam rángatni a pedálból a cipõmet..egy kis tolás, szerintem VV-vel toltam együtt egy jó darabig (márha neki van kék szimmeringes pikeja meg fully Turnerje), de ezt csak a verseny végén realizáltam...

utána minden ment simán, láttam acélbetétesben tekerõ srácokat, a frissítõ korrekt volt, ha nem mondom, hogy "Elég lesz már", akkor a srác még hoz nekem 5 pohár gatoradet...

nem tettem fel sárgumit (2 ok miatt: 1. mert még nincs, de a héten biztosan rendelek 2. mert csak ott tudtam meg ,hogy esett egész este, tehát semiképpen sem vittem volna, ha lenne), de nem is bántam meg, igaz, hogy a sárban kicsit lassabban haladtam, de a 2.1es conti nem szedte fel annyira a sarat, de legalább aszfalton és a végén azon a hosszú lejtõn szépen le tudtam elõzni 10-15 1.5-1.6os sárgumival menõt, egyszerûen jobban tapadtam, nem sodort a kanyar, mint õket...

kettõt pereceltem, szerencsére mindegyiket tudtam többé-kevésbékontrollálni és nem csaptam oda magam. 1. a sziklás szakasz elején beakadt az elsõ kerék a szélén egy sziklába, borultam volna át, de hirtelen döntésbõl kiugrottam oldalra a méter magas fûbe, egyenes hasra...a lenyomatom még mindig ott van szerintem:D az arra járó turista meg nagyot nézett...2. szintén a sziklás szakaszon elindult a kerék, de én -inkább mázliból, mint szándékosan- beálltam driftelõ pozicíóba, csúsztam vagy 10 métert oldalasan, közben odacsaptam a lent lévõ lábamat egy sziklához, de semmi komoly...

az a rész, amit iceshark mond, az pedig tényleg nagyon durva volt. köd, sötét, alig mertem engedni neki, de ezzel nem voltam egyedül...az egyik kezdõbb srác, akit utolértem azon a részen, ilyet kérdez: "most a pokolban vagyunk, ugye?"...eléggé be volt tojva szegény, mondjuk én sem kicsit...

szervezési dolgok:
- a gulyás nem volt az igazi, fõzhettek volna tésztát inkább, azt nem olyan nehéz elcseszni és egy nagy rakás feltéttel lehet kínálni, mindenki megtalálhatta volna az ízlésének valót...
- 4 darab magasnyomású soha nem lesz elég 1400 bringásnak, fõleg akkor nem, ha ebbõl kb. 700 az, aki tudja használni a magasnyomásút, és ebbõl maximum 350 ért be az adott pillanatig..egy magasnyomásúval egy saras bringánál okosan, a csapágyakat nem kimosva maximum 10 perc alatt lehet a "szállítható" állapotot elérni (a nagyja lejön, a csapágy marad, azt majd kis slaggal a zuhanyzóknál meg rongygyal)...ehhez képest volt, aki 20 percet állt ott, már a kulacsatartó csavaralátétjét is lemosta, aztán szépen komfortosan még egyszer az egész procedúrát megismételte és kurvára nem tûnt fel neki, hogy mögötte még 500 ember áll....
- a mosóhelyet rakhatták volna kicsit beljebb is, elég veszélyes és buta megoldás volt, hogy a pálya közepén állt a sor, fõleg, hogy elõtte egy lendületes lejtõ volt...

-/+ a mosónál lévõ kanyart, ami a sín után van, szabják már szélesebbre, tavaly is majdnem elvittem az egyik kordont, most meg a szalagot sikerült megsimogatnom:D

+ a tisztálkodási lehetõség szerintem egész jó volt, magasnyomásúval lemostam a lábamat, aztán a kellemes hideg zuhanynyal meg lesikáltam magam...a Nap is kisütött, tökjól megszáradtam..arról meg, hogy a sok @Ð[ðÐð a wcben mossa magát a csapnál, mert lusta kimenni a zuhanyzóig, és minden csupa sár a wcben, arról nem a szervezõk tehetnek.
+, méghozzá egy nagyon nagy + az új chipért. sokkal kényelmesebb volt így, nem zavart, a célban meg csak simán levágták...
+ a pálya kijelölése, a frissítõpontok, a rövidtávon a +4 kmes frissítõpont, meg úgy minden egyéb...

összességében nagyon jól éreztem magam a sár ellenére is, igaz, néha becsokiztam, pl. sziklás rész meg az a sötét erdei rész, de épségben beértem nagyjából 2:35-el, ami 2 évvel ezelõtthöz képest majd' 1,5 órás (pedig akkor szép idõ volt és semmi sár, legelsõ maratonom volt...igaz, azóta egy jópár nagyságrenddel jobb bicóm van), tavalyhoz képest pedig 10 perces javulás....

köszönet minden szervezõnek, jövõre is jövök, ha tudok!

edit: kala téged meg láttalak, amikor beértél, még köszöntem is, amikor jöttél ki (zöld póló, 3/4es gatya, tornacsuka..);)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na, én is beértem. Kb 6,25-6,5óra, nem tudom pontosan.

Pálya tetszett, sár nagyon nem, sajnos a gumijaim a sáros köveken nagyon nem akarták az igazságot, bár az amúgy is gyér lejtõzési tulajdonságait nem rontotta sokkal tovább :). Leszámítva hogy lefele jobb-ra balra csúszkáltam felfele és egyenesek egy részén jó volt. Nem bánom utólag hogy nem a Medusákat raktam fel - bár az is ott volt nálam - a még rosszabb lett volna.
Annak ellenére hogy hgoy f***tam, relatíve gyorsan sikerült a lejtõket abszolválni, legalábbis 1 v 2 alkalommal elõztek csak meg rajtuk.
Technikai probléma kis tányér mellõzése volt az elsõ 30Km-en, de utána sikerült orvosolni, adig szerencsére ritkán hiányzott.

Esés csak egy volt, de az szép nagy elõzõs jobbra lefele kanyarban egy gonosz kövön elszállós...
szerk: 2 esés, volte gy nem sikerült kilépni szitu mikor beborultak elém mászás közben, de az apróka volt. Örültem hogy ott sokkal technikásabb részeken én amatör létemre viszont felkaptattama Scottal, gyökerek, kövek, kidölt faág mit nekem :-)

Szervezés okés; bár a meredek felfeléket többször is jelezték; lejtõnél veszélyest asszem csak 1× jeleztek, szerintem pont lefeléket kellett volna jobban jelezni.

Ahogy elkezdett szem,eregni az esõ egybõl eszembe jutott az is hogy mit sikerült otthonhagynom...

A sötét rész 'mókás' volt, szürke szemüvegben pláne... szembe motorossal mégpláne :mad: .

Gulyás kicsit nyers volt és iszonyat forró, 5 perc után és 2 pofaösszegégetés után levittem a patakba lehûteni, úgy már 1 perc hûtés után ehetõ lett :D Tésztánál szívesen láttam volna lekvárt, mák/dió is száraz...
[Még _most_ is fáj nyelvem/szájpadlásom...]

Képek most nincsenek tõlem, most Zsizsit nem akartam azzal feltartani hogy kattintgatok; bár felfelék végén lett volna idõm :D. Igaz, nekem lefelék után kellett utána iparkodnom ;). [Köszöntem a társaságot :prosze:]

Elhagytam SKS X-Blade sárvédõmet is, ezeket vki összegyûjti verseny után? Mert igencsak hiányzott/hiányzik :(

Jah, frissítõkön finom volt a csoki :D

Mellesleg tökre büszke vagyok magamra hogy az egyik darázzsal jöttem az út 1/3án, az utolsó lejtõzésnél maradtam le tõle; illetve utánam jött még be darázs ha jól láttam közepes; szal a szokásos 'csak a célban látom õket'nél jobban ment most; és Scott testvért is találtam; és elvileg sárvédõt is tud rá (gyári Scott elsõt, vázra rakható gyöngyszemet :D).

MJaniról azt is megtudtuk hogy tolás közben már nem zavarja annyira a többi bicós :D.

Összességében tetszett a maraton, sár nélkül nagyon jó lett volna!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Big_Hand

Big_Hand

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Sokszor jártam már fent Nagymezõn.De ilyen párás-ködös már nagyon rég láttam.

Big_Hand

Big_Hand

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Ralph köszi a fotókat az egyiken megtaláltam magam.
Én is a kis távot tekertem De nem bántam meg nagyon kellemes kis tekerés volt:i_love_yo :i_love_yo

Hát igen a mosakodáson tisztálkodáson van még mit csiszolni.

Mármint a lehetõségeken. :((

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A szervezés, a pálya nagyon jó volt, ezt szeretem (már a verseny elõtt tudtam, hogy tetszeni fog). Alig volt sár, csak 1-2 helyre kellett volna sárgumi, nagyrészt sima gumival is tekerhetõ volt. A vizes köveket kifejezetten élveztem, a megállás volt veszélyes rajtuk amikor az elõttem lévõ nem merte engedni (szerencsére csak egyszer fordult elõ, de megúsztam), nem ártana a bringások egy részének megtanulni lefelé menni :) , a bringa mosást meg a fürdést a szálláson oldottam meg :) .
Iceshark, a végére rendesen elfáradtál :) .

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Az a sötét erdei rész az engem is meglepett, mókás volt :)
Ami még nagyon tetszett, az a gyökeres-tûleveles erdei ösvény, ha jól emlékszem, egy sorompó után.
Bejött a mai nap jól :)