Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
na megjöttünk mi is
egész jó lett ez a maraton, bár szombat éjjel teljesen ideg voltam h szakad az esõ..meg aludni se lehetett tõle

pálya jó volt csak kicsit unalmas...ha nem lett volna az utolsó 10 km idegbajt kapok

második itatónál bosszantó volt h kb 5 eprcet kellett várni mire ihatok...10 pohár víz volt 20 emberre

amit viszont nem értek meg sose: minek nyomja mindenki 200+ pulzussal az aszfalton ha beérve az erdõbe az elsõ emelkedõhöz rögtön leszáll a bõven középtányáros mászásnál ....ugyanez volt budán is ...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hogy tudod menet közben a citromot lenyomni? Vagy ez ilyen trükk, hogy azzal foglalkozol, hogy húzza szét a szádat, és nem azzal, hogy fáradsz? :D

Simán. Tudom, hogy jó és etetõnként 1-2 szelet nagyon felfrissít.

Láttam elhagyott kulacsot is, még benne volt a tartójában!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Az etetõknél jó lett volna alma, müzliszelet, nápolyi, citrom... Nekem kb. 40 km után elegem lett a csoki ízétól, a banánnal szerencsére nincs ilyen gond, csak túl sokat kell belõle enni, hogy adjon valami energiát. Gulyás helyett lehetett volna tésztaparti, azt legalább könnyû pótolni ha lefogy. Vagy legalább egy kondér húsleves.

Etettem Harang-féle versenyen, ahol volt a felsoroltakból is, de nem kapkodott senki értük,csak a banánért, ill. pár édesszájú tolt a csokiból és a nápolyiból. Hogy tudod menet közben a citromot lenyomni? Vagy ez ilyen trükk, hogy azzal foglalkozol, hogy húzza szét a szádat, és nem azzal, hogy fáradsz? :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a müzli meg a nápolyi az jó ötlet, a citrom nem kevésbé. almát én nem ennék, nekem az már túl rostos és nagyon hamar távozni akar a szervezetembõl..

és hát igen, egy maratonon bizony eléggé herótja lesz az embernek a sok cukros/édes izétõl (banán, csoki, zselé, izotóniás lötty)...ki kéne már találni valami olyat, ami savanyú, elenben nagyon energiadús...(mondjuk a pénteken vásárolt citromos isostarporból kevert izotóniás ital némi citromlével megspékelve eléggé közelíti a számomra tökéletest..)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is xl-es jutott, de én azt is kértem :) . 73 km lett a vége nálam is.

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Valami hiba lehetett a szervezõi gépezetben, mert amikor 18:40 körül beértünk, megkérdezték, hogy S-es vagy M-es póló kell.

afene, egy kislány volt ott, amikor mentünk érte, elég elveszettnek tûnt...
igazából mindegy, mert 1-2 kivétellel csak alvóspólónak használom õket, csak bosszant :)

(képeid mindjárt készek ;) )

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Pólóból megint csak már L-es volt, én sose fogom megérteni, hogy mi a p.csáért kérdezik meg elõre mindenkitõl, hogy mekkorát kér... (vagy miért nem lehet azt elvenni, amit "rendel" az ember elõre...)

Nekem már csak XL-es jutott :)

Valami hiba lehetett a szervezõi gépezetben, mert amikor 18:40 körül beértünk, megkérdezték, hogy S-es vagy M-es póló kell.

Az etetõknél jó lett volna alma, müzliszelet, nápolyi, citrom... Nekem kb. 40 km után elegem lett a csoki ízétól, a banánnal szerencsére nincs ilyen gond, csak túl sokat kell belõle enni, hogy adjon valami energiát. Gulyás helyett lehetett volna tésztaparti, azt legalább könnyû pótolni ha lefogy. Vagy legalább egy kondér húsleves.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem a banán meg a csoki tuti, nem kell sokat fáradni az emésztésükkel sem, csak egy idõ után az embernek herótja lesz az édestõl :P Én majd megdöglöttem már a gulyásért, hogy vmi sósat ehessek, bár tény, hogy frissítõnél, verseny alatt azért nem szívesen állnék neki pörköltnek, nokedlivel, akármilyen finom is :)

@DaveRider; linkelj már egy képet magadról, hogy legközelebb ne menjünk el egymás mellett! :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
enté: Az lehetett, vhol a közepe fele kb, nem tudom pontosan, Zsizsi a nevét is tudja annak hgoy hol hagytam el, majd megkérdem...

Jah igen, nem csak pár veszélyesebb lejtõnél hanem a kidõlt fánál is illett volna még kidoálni felkiáltójelet vagy vmit!

Kakukk, én potn jól mentem arra, általában Zsizsivel meg az egyik darázzsal mentem, 4xtõl vettem azt észre hogy a többiek jobban lassulnak mint én és km-eken keresztül csak elõztem az embereket, úgy hogy nem is voltam fáradt vagy ziháltam, erre tök büszke voltam. Aztán mikor volt 1-2 lefelé is ahol a kollegák gyorsabbak voltak és csak nem értek utól megvártam õket, így az elõny nagy része elveszett, de nem a helyezésre megyek úgyhogy nem izgat, csak jól esett látni hogy kivételesen sikerült jól beosztani az erõmet. Nekem is több mitn 70et mutatott az óra, pontosra már nem eméxem de 73 rémlik kb, bár még visszagurultam a kempingig...
Nekem már csak XL-es jutott :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
csoki - szénhidrát, ellenben a mogyorós csokitól van akinek "gyomortáji diszkomfort érzése támad" (from Strepsil's read me), és legalább ha sokat eszel akkor jól kiüt és nehéz megemészteni

banán:

Aktív sporttevékenység közben felgyorsul a szívverés. A banánban található kálium a szív védelmére is szolgál. De vigyázzunk, hogy ne együnk túl sok banánt sportolás elõtt és közben, inkább sportolás után együk meg a szükséges mennyiséget.

forrás. hazipatika.hu

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Nagyon jó verseny volt, szuper rendezéssel. Pár helyen hiányoltam a figyelmeztetést, pl. a kidõlt fa elõtt, amin át kellett mászni, de az sem volt vészes.
Végig tekerhetõ volt, nem volt egyik lejtõ sem életveszélyes. Abban teljesen egyetértek (nemtom ki mondta), hogy ha gyorsabban mész lefele, kisebb az esélye, hogy eldobod a bicót. Amikor paráztam lefele, az akkor volt, mikor mentek elõttem lassabban.
Nem értem mostmár ezt a gumiparát sem, 2.1-es UST Racing Ralph-al mentem végig, amire sokszor hallottam, hogy sárban használhatatlan, mégsem éreztem sehol hogy félnék vele. A kövesen ereszteni kellett, akkor nem volt gond, felfele meg sztem a vizes gurulós sziklán a gumik jórésze el-el kapar.

5:10 lett az idõm, ami nem a legjobb, de most ennyi ment, kihajtottam magam. 40km körül volt egy iszonyat mélypontom, egy füves, sáros, fák közötti kétnyomos út volt, ami sehova nem ment, se nem lejtett, se nem emelkedett, borzalmas volt. Tök egyedül mentem, és már a halálomon voltam, amikor utolért egy X2S-es srác, akinek hasonló gondjai voltak, onnantól majdnem végig együtt mentünk. Nagyon-nagyon sokat számított, hogy húztuk egymást.

Még egy dolog. A pályán módosítottak még a verseny elõtt valamikor? Az elsõ itató közös lett volna, de a tervezett után volt, ráadásul akkor, mikor a rövid már levált. Lehet a módosítás miatt, de végül 73,5km és 1778m lett. Pólóból megint csak már L-es volt, én sose fogom megérteni, hogy mi a p.csáért kérdezik meg elõre mindenkitõl, hogy mekkorát kér... (vagy miért nem lehet azt elvenni, amit "rendel" az ember elõre...)

bicó, after work :)
Feltöltött kép

szinttérkép (a magasságo ne nézzétek, elfelejtettem kalibrálni a kezdõpontot)
Feltöltött kép

a lényeget meg elfelejtettem... üdvözletem Tyito-nak és Ralph-nak, akitõl elnézést, hogy eltûntem, de halálomon voltam, és várt a család ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem tökéletes a csoki és a banán, pogácsát nem ennék.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Elhagytam SKS X-Blade sárvédõmet is, ezeket vki összegyûjti verseny után? Mert igencsak hiányzott/hiányzik :(

Szerintem egy sáros lefelén láttam a földön. Ne kérdezd, hogy hol! :)

Továbbra sem értem, hogy miért gondolják azt, hogy egy maratonra a csoki és a banán a megfelelõ táplálék. Egyik sem túl olcsó, vehettek volna egy tonna pogácsát. A Nagymezõ utáni frissítõnél egy szervezõ a sajátját tette ki, és villámgyorsan elfogyott. Egyébként a pálya és a szervezés is jó volt. A katonasírok meg gyalog is 10 perc, direkt mértük.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kernudli, köszi a képeket, 6 csapattársamról készült egy-egy kiváló fotó:D ment a mail a nagyob felbontásúakért.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
A szilvásváradmaraton.hun még nincs eredménylista, de a www.mtbsport.hu oldalon már fent van.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én is pont akartam linkelni a képeket :)...eredmények meg a velo.hu-n vannak fent.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Csak a testi épségüket féltem, állandóan húzzák a féket és lefelé össze-vissza csúszkálnak és esnek emiatt.

off én még sosem a nagy fékhúzás miatt estem...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem zavartak, mert az elején eldöntöttem, hogy nem fognak zavarni :) és persze szinte mindig volt hely elõzni. Csak a testi épségüket féltem, állandóan húzzák a féket és lefelé össze-vissza csúszkálnak és esnek emiatt.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kimozogta. :D

Neked meg hallom, nincsen már veseköved ;)

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Az ördögoldalig én is a nagyszájú scottos darázzsal mentem, csak a sok beszédtõl lemaradt az emelkedõn. :)

Õ Anti, mondták, hogy késõbb akkorát perecelt, hogy többi debreceni szedte ki az avart a szájából, mert nem nagyon vágta hol van.

A verseny tetszett, szervezés, itatópont, pályakijelölés hibátlan volt. Korosztály 12. és férfi abszolút 71. hellyel pedig elégedett vagyok, 3 hét kihagyás után ennyi volt a max, kiadtam mindnet magamból, tavalyhoz képest több, mint fél órát javoltam tavalyhoz képest, igaz a pálya is rövidebb volt. 2 hét múlva Crosskovácsi.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/