Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A kaja úgy volt szar, ahogy volt. Csak azok kaptak, akik rövidtávoztak, vagy akik bent voltak a középtáv elsõ felében. Tûzforró, félig nyers, volt amikor fél óráig kellett várni, hogy legyen ismét.

Ezzel egyetértek, semmi értelme nem volt. És felháborodottan látom, hogy vegakaja nincs is - nem vagyok egy nagy húsevõ (egy mócsingos gulyás már kiesik a lsitámon), de a profik közül nagyon sokan teljesen vegák. Normálisabb helyeken ilyenkor tészta van, mindenféle pesztós szósszal, penne arabiata és hasonlók. Az édes szarokat meg felejtsük el, 3 zselé utánsós-fûszeres-csíõõs-mérgeset vágyom. :)

Én még azt is kifogásolom, hogy beszüntették a nõi hosszút.

Ezt én sem értem. Ha engedik a 9 órás beérkezéseket, akkor miért volt gázos Emese és Hédi ideje tavaly?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
képek amit én csináltam nagymezõ elõtt.
http://kep.tar.hu/tommirra/50482807#2
ha valakinek kell nagyobb méretû kép küldjön privit.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

b.) h10, k10:30, r11 induljon.

Így van, ez teljesen jó lenne. Bár akkor a rövid távosok közül a leglassabbak du.5, vagy 6 körül érnének be.

c.) Más versenyeken nem ennyi a nevezési díj.

De, akár helyszíni 10,000 is lehet (legalábbis tavaly így volt). Egyébként szörnyen drága, nem igaz, hogy ennyibe kell kerülnie! :(

d.)Ezen tényleg kellene javítani. Hiszen már több, mint 1200-an neveztek elõ. Nem hiszem el, hogy nem lehet elõre felkészülni ekkora mennyiségû kajával. Vagy akkor mondják meg elõre, hogy nincs, és kész.

A kaja úgy volt szar, ahogy volt. Csak azok kaptak, akik rövidtávoztak, vagy akik bent voltak a középtáv elsõ felében. Tûzforró, félig nyers, volt amikor fél óráig kellett várni, hogy legyen ismét. Ennyi erõvel inkább ne legyen legközelebb semmi és megspóroltunk volna egy ezrest a nevezési díjból!

Én még azt is kifogásolom, hogy beszüntették a nõi hosszút. Amikor mentünk haza, este 6 után, még mindig jöttek befelé hosszú távosok, õket akkor mért engedték versenyezni, hogyha ez az egész diszkrimináció azért volt, mert a lányok lassabban tekernek? Azért akik elindultak volna csajok, azoknak a többsége biztos, hogy sok, sok srácnál jobban teker.

Ha pedig azért volt, mert sajnálták a hosszú távos csajoktól a díjakat, akkor miért nem szüntették be az U akárhányas kategóriákat is a többi távon, ahol volt hogy csak ketten indultak!??

Az idei Szilvás sajna több szempontból is veszített a minõségébõl számomra.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Évekig azért szerettem Szilvást, mert kimagaslóan a legjobb szervezés volt. Nagy gond most sem volt, de való igaz, hogy több szempontból már nem volt olyan jó, mint ezt megelõzõleg:
- a pályakijelölés egyszerûbb volt, mint régebben. Emlékszem 2003-ban még úgy éreztem, hogy valami karámban bringázok, annyi volt a szalag. A távok elválását külön kapuval oldották meg, több elõjelzõ táblával, stb. Most már láthatóan sokkal kevesebb munka volt mögötte, igaz, még így is korrekt volt a kijelölés, a pályabírók jó helyen álltak, ahol kellett mutogattak. Talán egy kicsivel lehetett volna több belõlük, fõleg, hogy egyetlen tempósabb, vagy meredekebb lejtõ több kilóméteres körzetében sem állt egy emberke sem.
- a kajáltatás szegényes volt. Én eleve nem értem, hogy mi a f..ért kell gulyáslevest adni egy maraton után. Tészta kell sok, de nem csak édes feltéttel, hanem bolognai raguval, paris öntettel, stb. Bõ egy órán át nem volt se gulyás se tészta, és persze végül úgy vették le a gulyást a tûzrõl, hogy még félig nyers volt a tartalma. A zöldségek tekintetében ennek kimondottan örültem, a hús tekintetében kevésbé...
- a frissítésnek viszont a védelmére kelnék. Igaz, lehetett volna kex, vagy pogácsa, de szerintem így sem volt gond. Rengeteg magyar rendezvényen még mindig nincs izotóniás ital, vagy csak egy-két itatón, itt volt bõséggel mindenhol. Ezt azért tartom fontosnak, mert aki energiaszeletet/zselét szeretne, az megveszi magának, begyûri a mezzsebébe, ha kell megeszi, de az ital elfogy menet közben és ha csak vizet kapsz, nem állsz neki újra bekevergetni egy kis zacsi born port. Nekem a csoki + banán ellen nincs kifogásom, bár azzal egyetértek, hogy valami kekszfélének sokan örültek volna. Az alkoholmentes sör hab a tortán, de valójában semmi szükség rá.
Ausztria, Kenguruk földje!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
A gulyás már nálam is elfogyott (kb 7 órás teljesítés), de diós tészta még volt.

Amúgy hosszabb beszámolóm itt:
http://forum.index.h...39329&t=9006401

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az etetõpontok kínálatával nem is a mennyiség volt a baj, hanem a változatosság: csoki vagy banán, semmi más. Ehhez nem kell több pénz, csak egy kis gondolkodás. A háztartási keksz mennyivel drágább mint a banán?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

A versenyrõl:

2. a szervezést gyenge közepesre értékelném,

b.) a hosszútáv versenyzõit kellene korábban elindítani - pl. 9-kor - és aztán a középtávét - pl.:10-kor - és így tovább.
c.) az frissítõ pontok ellátmánya olyan amilyen, van ettõl jobb is a Lajtán túl, de van gyengébb is, sajna nálunk. Tán a szponzori pénz a kevés, vagy nem jó helyre megy?
d.) az már dühít, hogy a hosszútáv befutói nem jutottak meleg kajához! Tisztelt rendezõk! Mikor már hazafelé autóztam 1/2 7-magasságában - akkor még tekertek emberkék "lapátfalva" felõl. Volt aki az út szélén rostokolt elgyötörten. Mivel tudtam, hogy nincs kaja a befutón, a nálam lévõ szendvicset és két szelet müzlit nyomtam a kezébe.
Ezekre a versenyzõkre odafigyelt még valaki? Várta õket valaki/valami a befutónál?

b.) A 10 órás rajthoz legalább 7-kor fel kell kelnem, hogy idõben reggelizzek a verseny elõtt. Nem szeretnék korábban indulni. Inkább alkalmaznák a Pannon sorozat módszerét: h10, k10:30, r11 induljon. Fél óra bõven elég, hogy rendesen szét legyenek választva a kül. táv mezõnyei.
c.) Más versenyeken nem ennyi a nevezési díj.
d.)Ezen tényleg kellene javítani. Hiszen már több, mint 1200-an neveztek elõ. Nem hiszem el, hogy nem lehet elõre felkészülni ekkora mennyiségû kajával. Vagy akkor mondják meg elõre, hogy nincs, és kész.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
hosszútávos polar szintdiagramot tudna vki mutatni?
jöhet akár az edzésfájl is mailben

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ja igen, a rajt, mondjuk negyed óra különbséggel ereszteni a távokat sokkal jobb lett volna :-/
Láttam egy nagyobb perecet is a kezdeti tumultusban, remélem, nem lett komoly baja az illetõnek...

@ VV; nézegessen szélsõségesen Turner-orientált cikkeket az MBA.info jóvoltából Ön is! Privi ment :)

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Itt az én szintképem...
Sajna a magasság nálam se jó értéken indul.
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A versenyrõl:
1. az élmény jó volt, a pálya szintén, fõleg, hogy kalandosra "nedvesedett"
2. a szervezést gyenge közepesre értékelném,
a.) a rajtnál miért kell azt az 1400 embert egyszerre elengedni? Nem élvezetes kilómétereken át totyogni.
b.) a hosszútáv versenyzõit kellene korábban elindítani - pl. 9-kor - és aztán a középtávét - pl.:10-kor - és így tovább.
c.) az frissítõ pontok ellátmánya olyan amilyen, van ettõl jobb is a Lajtán túl, de van gyengébb is, sajna nálunk. Tán a szponzori pénz a kevés, vagy nem jó helyre megy?
d.) az már dühít, hogy a hosszútáv befutói nem jutottak meleg kajához! Tisztelt rendezõk! Mikor már hazafelé autóztam 1/2 7-magasságában - akkor még tekertek emberkék "lapátfalva" felõl. Volt aki az út szélén rostokolt elgyötörten. Mivel tudtam, hogy nincs kaja a befutón, a nálam lévõ szendvicset és két szelet müzlit nyomtam a kezébe.
Ezekre a versenyzõkre odafigyelt még valaki? Várta õket valaki/valami a befutónál?
Kérdés felvetés: a verseny végén valakik végig járják a pályát, az elkallódott kulacsok, sárvédõk - MCPite :) - és a napszemüvegek - pl:saját - összegyûjtése céljából? Ne legyen a bakancsos túristáknak egy verseny után negatív véleménye rólunk!
Amúgy nagyon jó volt látnni az ismerõs arcokat! Mindenkinek gratula, aki végig csinálta, és annak is, aki nem!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Mer' vén fasz..obrászok vagytok. Ja, meg én is :) A Top maraton sorozatban ugyanis nem az MMTBSZSZ kategóriákat használják, ahogy a Pannon versenyein sem. Több a kategória, ergo nem kell annyi emberrel versenyezned, nagyobb a sikerélmény.
Szóval Nati M1-ben második, összetettben harmadik.
Ausztria, Kenguruk földje!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezzel nem vagy egyedül. Én is a Master 1 kategóriában találtam meg magam.:D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Most én nem értek valamit, vagy pl a Nati hogy került a masters kategóriába?z eredménylistán úgy van...

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
hehe! :D
Jó volt az a fölfelé.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 hozzászólás

mondjuk ördögoldal második felén én is toltam de úgy érzem azzal nem akadályoztam senkit...az elsõ emelkedõkön ez szokott zavarni

engem a tolók is meg a tekerõk is akadályoznak
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
üdv mindenkinek!!

sztem jó volt...nagyjából minden tetszett,még az idõjárás is az "elmegy" kategóriába tartozott.

...de nem találok magamról fotót :( 541-s hol vagy???

help me,please!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Sziasztok!

Raktam fel képeket a rajtról, ahol mindenki rajta van, és a beérkezésrõl, ahol kb az elsõ 70 befutó szerepel.

http://www.bari02.atw.hu

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
SziasztoK! Elõször is gratulálok mindenkinek, aki résztvett a versenyen! Nekem ez az elsõ Szilvás maratonom volt, a tavalyin nem indultam el, mert számomra igen demoralizáló hatása van, ha már a verseny kezdetén esik az esõ. Most nem esett, így hát nem futamodhattam meg. Igaz, kicsit tartottam a sártól, lévén elõl-hátul 2.1-es Panaracer gumijaim vannak, de szerencsére nem volt velük gond. Talán csak az elsõ volt túl keményre fújva, ezért elég rosszul viselkedett a meredekebb, sáros-köves lejtõkön. A pálya kijelölése mintaszerû volt (nekem ez fontos, képes vagyok bárhol eltévedni), a frissítõpontok kínálata pedig nem igazán érdekel, mert nem szeretem csak azokra bízni magamat, legyen az mtb maraton vagy akár futómaraton.(3 éve gyakran indulok hosszútávfutó-versenyeken is, a futás valamivel jobban megy, mint a bicikli - alföldi lakos lévén, ritkán jutok hegyek közelébe). A pálya komolyabb emelkedõi valóban végig tekerhetõk, két héttel ezelõtt Bánkútig bejátuk az útvonalat - igaz akkor száraz volt - és az Ördögoldalt is sikerült leszállás nélkül abszolválnom. Most azonban ennyi ember között inkább nem kinlódtam a mindenáron nyeregben maradással, hanem többnyire a tolás mellett döntöttem a meredek felfeléken. Úgy érzem, így több energiát tudtam megspórolni. Lefelé amolyan biztonságos tempót választottam, már csak azért is, mert a szemüvegem gyakran sárfoltos volt, és a végén a törölgetéstõl már alig láttam ki rajta...remélem azért MJanit nem tartottam fel...:) Számomra kissé érthetetlen az a versenyzõ, akit felfelé otthagyok, aztán ha lejtõ jön, bõszen nekiindul, visszaelõz, hogy azért a fél perc elõnyért cserébe a lejtõ végén defektet kelljen szerelnie. Elég sok ilyet láttam. Nekem is jelentkezett egy durva görcs a jobb combomban 50 km körül - meg is ijedtem, hogy itt a vége. De szerencsére elmúlt. Végül 4:40 alatt teljesítettem a középtávot, 133. befutóként. Jövõre pedig már Masters-ként indulok, öregszem...:( GPS-em szerint 71,1 km volt a táv, a kezdõ magasság pedig 357 m. Az útvonal mûholdképét pedig alább láthatjátok. A gulyásról jobb nem beszélni, a sörök viszont jólestek...A mosást ma oldottam meg itthon, nagy alapossággal, és ráment a délelõttöm.
Feltöltött kép

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Ez a hozzászólás törölhetõ, véletlen küldem el...