Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad Maraton | 2007. május 27.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
516 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

... Normálisabb helyeken ilyenkor tészta van, mindenféle pesztós szósszal, penne arabiata és hasonlók....

Nem volt csak édes feltéttel, de tészta volt, ez sokan kifelejtik. ez még csak 4. marcim, de idáig sehol nem láttam nem édes tészta feltétet, sõt, ez volt az egyetlen ahol 2féle tészta és gulyás közül lehetett választani (hosszútávosokról nem tudok nyilatkozni hogy nekik meddig jutott, õket amúgy is illet volna korábban indítani sztem) - tudom, még kevés helyen indultam. Jó indulat megvolt a nyers gulyásnál, csak aegvalósítás nem lett az igazi.

Sysspo: Én pl szeretem a frissítõket, ott megálltok telszámcserére, megállsz nyújtani, meghúzni/utánállítani esetleg vmit, többet beszélsz a másikkal mint tekerés közben (pláne akit tekeréskor zavar :D), meg amúgy is úgy osztod be az erõd esetleg hogy lesz 4 frissítõ, réársz ott szusszanni fél 1-2 percet, miközben megkóstolod a gyümölcsök és édességek kínálatát, és azon gondolkozol vajon marad-te még izotóniás ital. :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Illetve most olvastam, hogy volt valahol zuhanyzó is, megkérdeztem egy rendezõi arcot, de csak a mosdót mondta, nem voltak valami informáltak. Ami nekem hiányzott, hogy a frissítõpontoknál gyakran nem tudta senki, hogy milyen a következõ szakasz. Legközelebb ebbõl is inkább felkészülök.

A hidegvizes zuhanyzó a sínek melletti bringamosónál volt. Lehet, hogy addigra már elbontották, de 7 órakor még láttam. Én már nem is csodálkozom, hogy a frissítõkön nem tudják milyen szakasz következik, ennek ellenére a valószínûleg helybéli bringás segítõk sokszor maguktól mondták mi várható és még bíztattak is. Még mindig jobb mintha hostessek bemagoltak volna egy sablon szöveget.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet csak én vettem észre a táblát a kidõlt fa elõtt.

A sebesség mindent megold.

elZúzda

elZúzda

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hübük!

A szolgáltatás tényleg lehetett volna jobb, pogácsa vagy vagy szõllõcukker, vagy ilyesmi. Hosszún indultam, gulyás nem jutott, de másnap mondták, hogy ne sajnáljam :)

Ketten mentünk együtt, 3:45 alatt meg is tettünk kábé 40 km-et, utána mentem inkább egyedül, hátha menthetõ a dolog. Akivel mentem átment közép távra, így elég jó eredménye van most a hosszún :) A 63 km-es frissítõnél még volt 2 órám, hogy ne állítsanak ki 92 km-nél, Szarvaskõnél.

No, ezután következett a meglepi!

A következõ 9 km-es felfelét letekertem kicsivel több, mint fél óra alatt, csakhogy addigra itt már megszüntették a frissítõpontot, nekem meg nem volt semmim, eléggé ki voltam, nem is bírtam tovább a tempót.

Szarvaskõnél így félreállítottak, mûúton tekertem vissza Szilvásváradra.
Egy jó páran láttak gondolom, mikor mentek hazafelé, köszi nekik a bíztatást.
Ja, nekem jutott M-es póló, és rendesek voltak, megengedték, hogy a helyszínen sátrazzak.

Illetve most olvastam, hogy volt valahol zuhanyzó is, megkérdeztem egy rendezõi arcot, de csak a mosdót mondta, nem voltak valami informáltak.

Ami nekem hiányzott, hogy a frissítõpontoknál gyakran nem tudta senki, hogy milyen a következõ szakasz. Legközelebb ebbõl is inkább felkészülök.

Ennek ellenére nagyon tetszett minden, elõzõ este feltekertünk a kilátóig, hogy ott alszunk, mert azt mondta egy helyi gyerkõc, hogy bármikor fel lehet menni, de egy kuvasz (késõbb kiderült, hogy nem egy nagy, hanem kettõ) fogadott minket kerítéssel, szóval elõtte sátraztunk.
"Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amirõl õk úgy tudják, hogy tudjuk." Irányított szakasz

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Matyi
Tomival mi volt, hogy mögötted ért be?
korcsoportotban milyen lettél?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Aki 8000-ért nevezett a Szilvás maratonra, pontosan annyi szolgáltatást kap mint, aki 2500-ért tette. Úgy kell neki, nem kötelezõ indulni. Ha a 8000-es nevezõ bármielyik másik Top Maraton versenyre elmegy az évben akkor már kapásból többet fizet mintha, elõre benevezett volna az összesre. Ha ezt az "utolsó pillanatra halasztom" módit mind a négyszer eljátsza, a kiszámíthatatlan idõbesztása vagy más miatt, akkor legalább 32000-be fáj neki a sorozat. Egy 10 ezres elõnevezésért legrosszab esetben is indul egy versenyen és a haverja elhozza a másik három pólót, vagy úgy adódik elmegy a többire is. Ha egyszer nevez 8000-ért akkor elindul egy versenyen és annyi. Tehát +2000 Ft-ért van esélye még 3 versenyen rajthoz állni. Ez olyan nagy kockázat lenne? Ezeken a maratonokon, az egy fõre vetített átlagos nevezés 3500-4000 Ft között mozoghat. Én meg teljesen elégedett vagyok mert, 2500-ért indultam egy versenyen, adtak egy jó pólót pólót, ettem-ittam, stb. Itt messze nincs annyi és olyan bõkezû szponzor mint külföldön. Az egyetlen dolog amit kritizálni lehet, az a szervezõk munkája és nem az anyagi lehetõségek. A munka pedig érzésem szerint nem teremtett olyan jó verseny és hangulatot mint régebben volt. A vasárnap esti bulin például már alig voltak, leginkább csak a szervezõk és a helybéliek, mondjuk 100 fõ. Pedig a táncosok és a zenekar is jó volt, csak szinte fölöslegesen dolgoztak és fizették õket. Legalább a bringamósónak találtak egy jobb helyet.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Valószínûleg sajnálják kifizetni a gyõztesnek járó 117e Ft-ot. Ennyi jár, ha jól tudom.

Nem jól tudod, az abszolút elsõnek jár a pénzdíj. Ennek ellenére középen nem az absz. elsõ, hanem a férfi felnõtt kapta.
Amúgy magamhoz képest megint nem mentem jól, tavaly 12. lettem abszolútban, most meg csak 11. középen és ami a legrosszabb,
hogy nem bírtam felmeni az elejével az aszfalt végéig...A pálya "nemteccett", jobb volt tavaly, a szervezés sem tetszett a 8 ezres nevezéssel együtt, a gulyásról nem is beszélve, tésztáról meg nem is hallottam... Eddig ezt tartottam a legjobb versenynek, idén ezután remélem már csak jobb versenyek lesznek...
Mod.: Igen, a frissítés szerintem sem egy nagy ötlet, kicsit legalább megnehezítenék a dolgunkat... Középre hosszúra pl lehetne mindenkinek Camelbak stb. mondjuk én sosem állok meg frissítõn (vagyis tavaly egyszer megálltam de az Kona maratonon volt, ott kicsit meleg volt az idõ)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Én az egész frissítést úgy , ahogy van számüzném a maratonokról. Szerintem sokkal közelebb állna a mount. bike eredeti szellemiségéhez, ha mindenki vinné, amire szüksége van. Nem egy nagy dolog.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Kicsit off,de mégis...
Tavaly szeptemberben voltam Ausztriában Wildon nevü városkában,ahol volt egy maraton és túra is egyben.
35 euro nevezés,ezért kaptál verseny elött már egy kiváló minöségü,gyönyörü mezt,tele a szponzorok logóival,olyan méretben amilyet nevezéskor leadtál. A versenyen 15km-ként frissitöpontok,telistele kajával,piával,tényleg volt minden amit csak el lehet képzelni böségesen.Utána kaptál még egy kis ajándékcsomagot,üvegpoharat,kaját,sört.Kb. 7-8ezer induló volt.Csak ennyi a különbség.Ennek ellenére tudom,hogy ez Magyarország és ilyenek a lehetöségek.Jó volt Szilvásváradon,minden percet élveztem,újabb emlék...

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Hát 8000 HUF az tényleg nem kevés pénz és azt is megértem, hogy nem tudhatja, az ember februárban, hogy ott tud-e lenni a szeptemberi maratonon. A külföldi maratonokon olyan 10-12 ezer körül van a nevezés, de pl a Gradánál ebben a kiállítás beugró, és a 3 napi tészta party is benne volt amikor én voltam. Ja és a frissitõ pontok jobban felszereltek mint itthon. Szóval pénzben már majdnem ott vagyunk, szinvonalban még fasorban sem...

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Valóban feltünöen kevés rendezö volt a pályán,tavaly minden elágazásnál állt valaki,most meg szinte sehol...
Pisti!Jók a képek,küldöm én is nemsoká az enyémeket!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Sajnos nekem elkapkodottnak tûnt a szervezés, fõleg ami a verseny végét, a befutót jellemezte.
Nekem személy szerint nagyon fáj, hogy azok az indulók, akik a hosszúból csak du.-án 6 után futottak be, már szinte semmi sem várta Õket, és ez nagyon lehangoló lehetett! Õk miért nem érdemelnek meg legalább egy meleg ételt - akár dupla adagot - egy mérethelyes pólót, és egy kis pluszt, mondjuk 1/2 liter energia italt? Ha már végigcsinálta a 117 km-t!
A nõknek a hosszút pedig nem is kell engedni, ha az a cél, hogy ne is induljon senki. De ha idén is lehetett volna nevezni, akkor már lehet, hogy nem csak hárman tették volna ezt, hanem többen is megmérettetik magukat!
Áh, kár így agyoncsapni ezt a versenyt. A pálya jó volt, rendezõbõl lehetett volna több is a rázósabb lejtõknél, meg ha már a lejtõk/emelkedõk nehézségi fokát elõre jelezték, akkor ugyanezt megtehették volna azzal a nyamvadt kidõlt fával is, ha már el nem vették a bringások elõl! De egy biztos, a barátokkal az ember jól érzi magát még így is! És ez a lényeg.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Még-még képeket!

Egy párat már raktam fel a honlapra.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
amit itt leírtok az azért figyelemre méltó.. tavaly mind elismerõen nyilatkoztatok.
Én nem voltam ott és ezért is érdekel, hogy szerintetek pl. a Pannon maraton fejlõdött vagy esetleg a Szilvásvárad M. lett valamelyest gyengébb??

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Én már többször teljesítettem Szilváson a hosszút, és soha nem a pénzjutalomért indultam. A kihívás miatt mentem, hogy felmérjem saját erõmet másokhoz képest, hogy egy jót menjek a gyönyörû Bükkben. Nem muszáj pénzt adni, úgy is meg lehet hirdetni, hogy pénzjutalom csak férfiaknak jár a hosszú távon, a nõk pedig kapnak tárgyjutalmat. Azt tízszer kevesebbõl el lehet intézni!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Valószínûleg sajnálják kifizetni a gyõztesnek járó 117e Ft-ot.

Ezért még nem kellene kizárni a nöket a hossszú táv teljesítéséböl. A prémium fizetését lehetne minimális indulólétszámhoz, férfigyöztes + x idö teljesítéséhez kötni vagy egyszerüen eltörölni kevés indulóra hivatkozva. Soha nem szerettem az ilyen radikális szabályozást. Különben, ha én nö lennék és hosszút akarok menni, akkor azon mentem volna.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Még-még képeket!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Valószínûleg sajnálják kifizetni a gyõztesnek járó 117e Ft-ot. Ennyi jár, ha jól tudom. Tavaly elõtt meg tudták oldani amikor elfogyott a gulyás, adtak csirkecombot, meg sült húst. Még jól is járt aki késõn érkezett. A 8000-es büntetõnevezést meg azért találták ki, hogy minél kevesebb legyen a helyszíni nevezés, ami adminisztráció szempontjából nehezen kezelhetõ. Helyette van az elõnevezés, év elején 10e-ért négy maratonra lehet nevezni, abból meg csak el lehet menni legalább kettõre.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
A leveses kondért azután halászták elõ, miután elrajtoltatok. Kicsit csodálkoztam is, milyen gulasch lesz ez, valami rapid? :) Persze én se kaptam...attól függetlenül, hogy nem indultam azért ettem volna, ha már 8 kemény ezer forintot leszurkáltam. Bár másra költöttem volna...:(
A hosszútávokon 4 nél ritkán indult több lány, s soha nem õk voltak az utolsók, ráadásul tényleg lelkesen nyomázzák a hosszúkat. Érthetetlen a kirekesztés.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Ezt én sem értem. Ha engedik a 9 órás beérkezéseket, akkor miért volt gázos Emese és Hédi ideje tavaly?

Nahát ezaz, õk megérdemelték volna a díjazást! Mert õk már eléggé jól mennek ahhoz, hogy beleférjenek az idõbe.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.