Igazán örülök, hogy végre van mire válszolni.
Ha jól emlékszem azt írtad, hogy az alumínium minden tekintetben jobb felnianyag az acélnál (itt kettõsont -ezt fontosnak tartom kiemelni) : könnyebb, erõssebb, mittomén, és jobban fékezhetõ felni készíthetõ belõle.
Valószínû arra gondoltál, hogy a felni lesz könnyebb, erõssebb, jobban fékezhetõ, de a mondat értelme nem ez volt -a témában megkérdezhetjük felõlem Grécsitanárurat is (nemtom, hogyan írja a nevét) vagy elõvehetünk egy nyelvtankönyvet-. Én elolvastam a cikket, és amikor ezt láttam hirtelen nem álltam neki kibogozni, mire is gondoltál valójában.
Bocs, de megragadom az alkalmat és még kérdeznék:
légyszives fejtsd ki, miért jó egy olyan elemzés, ahol az összes középcsapágy anyagát ugyan olyannak tekintitek? Milyen többlet információhoz lehet így jutni, mert szeintem ahhoz nem kell végeselm módszer, hogy tudjuk a nagy átmérõ, széles felfekvõvelületek, egymástól távol elhelyezett csapágyak meg ilyenek a jók nekünk. Az olyan dolgok amik az anyagtól függenének (pl mennyit csavarodik valójában, adott terhelés mellett az a tengely) nem derülnek ki.
Erre pedig oda lehetne figyelni:
-régebbiek-
(csak bemásolom, nem szerkesztem át megint, ha nem baj)
Legfrissebb számban: úgy emlékszem, hogy a 29. oldalon a lap alján van egy kép egy -hajólemlékszem- pace teleszkópról. Na az nem "robbantott".
A Friss-ben (úgye ez most az újéskúl?) van egy XTR póló. Azon van egy metszet -vagy szelvény, innen nem látszik- (speciel nincs is nálam az újság) és egy összeállítási rajz beméretezve. Ha jól emlékszem ezek vannak a pólón és nem más.
Szerintem ez így van. Ha valaki úgy tudja, hogy nem akkor szóljon.
Nem akarok okoskodónak tünni -még ha esetleg az is lennék (szerintem nem, de ez az én véleményem)- de már a tavalyi (ly?) Eurobike-os riportban is "robbantott"-nak neveztetek egy Rohloff agyváltót, pedig inkább egy "röntgenezett"-hez hasonlított. Ez nagy külömbség.
Na, megint tanáltam hibát (úgy látszik nagyon unatkozom). Azt hiszem a második (vagy elsõ) Eurobikeos beszámolóban -amirõ állítólag 1csomó db kép készült, jó lenne, ha a maradék legalább a netre felkerülne akár képaláírás nélkül- írtatok valami holland-orosz bandáró, (asszem Van Tyul vagy valami ilyesmi) hogy így milyen király meg úgy milyen király, külön kis képen és külön megemlítve a hátsó villa saru, mint frankó megoldás -figyejjé rá, meg hasonló (mert én annyira hülye vagyok, hogy nem tudok képet nézni)-. A késõbbi számban ugyan ez a részlet egy XTR tárcsafékkel mint kókány megoldás (biztos nem fogja bírni, mer szétszakad meg szar) aposztrofálva (Na milyen szavakat ismerek?).
Másrészt: az oroszok egyáltalán nem akkora lámák, mint a hollanbájkos "képaláírásban" le lettek festve. Van azért nekik jó néhány hightech fejlesztésük pl ûrkutatásban: a hullámzó tengerrõl fellõhetõ rakéta (amivel pl vmelyik mûholdas telefonrendszernek a mûholdjait állították pályára) vagy a hasonló, mozgó vonatról kilõhetõ ballisztikus rakéták, esetleg meg lehetne említeni a legnagyobb hasznos terhet hordozni képes Enyergija címû rakétákat (ûrbe kimenõ) és ez csak az ûrkutatás. Meg ugye a jég alól indítható rakéták. (Afenébe, lehet, hogy szeretem a repülést?)
Azt értem, hogy divat fikázni az orosz cuccokat (mert tömegyártásban valóban sok szart csináltak, ugyanakkor próbálj meg legyártani 1000000 jó minõségû porszívót -hisz mindenki akart porszívózni-) de talán mégsem kellene általánosítani. Azon kívül meg lehet nézni pl mivel/hogy nyomják hozzánk a gázt az Ukránok pl. Csak a minõségellenõrzés végett.
Mégvalami: van valaki aki a magazintól is elolvassa ezt a sok baromságot amit ide írok, vagy csak csináltatok egy topicot, hogy ti mennyire törõdtök az olvasókkal, közben meg nem? Már csak azért, mert a múltkorira sem volt semmi válasz. Jól esett volna legalább valami olyasmi, hogy: Kussojjámán! Vagy egy Hülyevagy. Akkor legalább tudom, hogy gondoltok rám és ez mégis csak jól esik.
Megmégvalami: ki írja ezeket az egymásnak egyáltalán nem ellentmondó és szakmailag is teljesen helytálló, egyébként is rendkívül magas mûszaki elõképzettséget igénylõ "képaláírásokat" ?
(Bocs, hogy már megint bunkó voltam, de nem lett volna türelmem mindezt kevésbé uninteligens/(talán)cinikus módon megfogalmazni, késõbb meg elfelejtettem volna.)
A hozzászólásba beleképzelhettek egy kiló vigyorgó fejet, természetesen nem akarok megsérteni senki csak lusta vagyok még az ilyen kis p*css*gekkel is foglalkozni, mint ez: ;D .
Egyébkéntmeg: Köszönöm, hogy válaszoltál és hogy ezt a mostanit is elolvastad.