Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
2325 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Kicsit az az érzésem, mintha ezen a fórumon az eggyel fentebbitõl eltérõ kritikákat nem vennék igazán jó néven. Rögtön jön, hogy nem kell olvasni stb..

Én is szívesen megvitattam volna személyesen is a témát, de ez leginkább anyagi kérdés. Talán majd valamelyik következõ talin. Persze aki úgy gondolja, hogy inkább hagyjam ki, majd szólhat, ha aktuális lesz. Addig inkább hanyagolom a témat.

Általában igen kevés idõnk van netezni (így: általában).
Amiket és ahogy kritizálsz, arra roppant nehéz itt válaszolgatni.
Én várlak bármelyik találkozón: szerintem 23 perc alatt "lemeccseljük" az általad felvetetteket! Ja: és szokásom azt mondani, hangosan is akár: "igazad van".

üdv

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
talán nem lészen meghallgatvaa véleményed ???

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Kicsit az az érzésem, mintha ezen a fórumon az eggyel fentebbitõl eltérõ kritikákat nem vennék igazán jó néven. Rögtön jön, hogy nem kell olvasni stb..

Én is szívesen megvitattam volna személyesen is a témát, de ez leginkább anyagi kérdés. Talán majd valamelyik következõ talin. Persze aki úgy gondolja, hogy inkább hagyjam ki, majd szólhat, ha aktuális lesz. Addig inkább hanyagolom a témat.

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts
Végre hozzájutottam az új számhoz én is. 8)

Az elsõ benyomások nagyon pozitívak, bár inkább kûlsõleg virítanak, mint belsõleg, de ezt majd csak kiheverjük. (ez most általános volt, tudom, de így érzem)

Nagyon tetszett a BMX teszt, hogy mért azt nem tom, talán mert Mongoose rulez, meg amúgy is jó volt elolvasni.
Az apró nagyon jó, már semmi gond nincs vele.
Még mindig sokallom a reklámokat, ebbõl jó lenne egy picit (nem sokat!) lefaragni.

Amúgy teljesen korrekt, szép munka!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

link=board=4;threadid=2138;start=435#msg97252 date=1047994857]
Érdekes amúgy: nemrég itt a neten Zsuzsi és Palmer szidták a moderátorokat (Rast meg engem)

De úgy emlékszem, hogy hozzá is tették (ha nem õk, akkor vki más, de hogy elhangzott az tuti), hogy élõben tök más lenne a helyzet...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Javallom a nézeteltérések élõszóbeni tisztázását.

Baseballütõ bekészít,(RS)boXXer felhúz,pitbull a táskába ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Érdekes amúgy: nemrég itt a neten Zsuzsi és Palmer szidták a moderátorokat (Rast meg engem) azután tegnapelõtt meg együtt ittak/tekertek velünk.. :)

Javallom a nézeteltérések élõszóbeni tisztázását.

Van értelme.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Hát én csak annyit mondanék, bár "nem nekem lett címezve", amit már korábban is írtam, majdnem ugyanezen vitapartnereknek, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy milyen nevetséges stílusban szopjátok egymás f***át (mivel kénytelen vagyok elolvasni, innentõl már címzett is vagyok) és nincs kedvem már oldalakat átlapozni emiatt.

Persze nem b-re, kempelenre, zOrg-ra gondolok itt most kedves fõállású unatkozó, fõsuli, fõnök vagy krónikus szekszhiány miatt agyonfrusztrált fõokosok, mert velük most teljesen egyetértek, mégha a "jellemrajz nekem se az erõsségem".

Az a jó az internetben, hogy mindent szabad, de leghelyesebb szerintem, ha mindenki maga dönti el mi az a minimum kultúráltsági szint amit megengedhet magának és az egyén jövõjének szempontjából az az elõnyös, ha ez a szint közelíti a személyes kapcsolatkor tanusítandó viselkedési szintet -egyszerûen fogalmazva: ahogy mondjuk az eccsanyáddal beszélnél-

Úgy néz ki ez a szint egyeseknek elérhetetlenül távoli, de gondoljatok arra, hogy nem kizárt hogy egyszer találkozunk valami találkozón és akkor tovább pankráltok vagy mi?
Vagy el se jöttök, hmm. talán nem baj.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Részemrõl 1 dolog, büdösnagyáltalánosságban:

Ha nekem valami magazin, tévémûsor, rádiómûsor, etc.a.végtelenségig nem tetszik, akkor nagyon vonalasan nem "fogyasztom", ergo nem támogatom, vagyis részemrõl dögöljenekmeg.
Igaz, jó sport rendszeresen kurblizni valakiket (én vagyok a barom, h. most is ide írok...), akiket azé' idõrõl-idõre monitor elé lehet csalogatni "kritikákkal". Bár, eccer, ha majd ráérek, lemegyek én is kerékpárboltba, rendelek - mondjuk - kerékfûzést, és soha az életben nem fogom átvenni/kifizetni, mert nem úgy csináljátok, ahogy szerintem frankó. Ha meg azt is megunom, akkor fellépek a bikkmakk szerverre és nyomok egy ctrl+pluszt és egy delete-t. Vagy érdemesebb hálózatban jáccani valami hentelõs gámát...?

Ahogy cimbromám mondta volt: "Nem rossz srác, csak kár."

vendég__*

vendég__*
  • vendég

És ezt sem kellene kötekedésnek venni?

Nem neked cimeztem. és nem kötekedésnek szántam, ez is csak egy vélemény.

Az aláírásodból hiányzik egy mondat. Miért?

Ezt érezhetném én kötekedésnek, de az a szösszenet már kisideje hiányzik onnan, de Neked ez biztos csak kempelen cinikus megjegyzése után tünt fel.......... ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

Ras: abban a bizonyos mondatban a kettõspont utáni felsorolás szerintem az alumíniumra, mint FELNIALAPANYAGRA (de lehetne az "másalapanyag", a tulajdonságai akkor is ugyanazok) vonatkozik,

sosem fogunk konvergálni egymás véleményéhez szóval hagyjuk...

de azt a "szófordulatot" hogy egy tárgy rozsdamentes szerintem nem sokan használják Magyarországon beszéd közben.

csak ennyit mondok rozsdamentes küllõ (ami nyelvtanilag nem helyes de használják)

de írd be a google-ba hogy rozsdamentes és legalább 10 oldalnyi linket kapsz.. és a legtöbben nem az áll hogy rozsdamentes acél...
pl rozsdamentes WC-kagyló, rozsdamentes konyhai eszközök, rozsdamentes edények...

innentõl no comment ::)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

És aranyosak a jellemrajzok is, de ez sem tartozik az eröségeitek közé....................

És ezt sem kellene kötekedésnek venni? ::)
Az aláírásodból hiányzik egy mondat. Miért?

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Ras: abban a bizonyos mondatban a kettõspont utáni felsorolás szerintem az alumíniumra, mint FELNIALAPANYAGRA (de lehetne az "másalapanyag", a tulajdonságai akkor is ugyanazok) vonatkozik, tehát ilyen alapon az is egy tulajdonsága, hogy könnyebb (vmitõl) és erõssebb (vmitõl) és jobban fékezhetõ felni készíthetõ belõle.
Vagy: (ha szájbarágósan lenne kifejtve az a mondat -én nem akarok senkinek semmit a szájába rágni-)
Az alumínium minden szempontból jobb felnialapanyag, mint az acél, mert könnyebb; mert erõssebb; mert rozsdamentes; mert jobban fékezhetõ felni készíthetõ belõlle. Ezen kívül egy anyag lehet rozsdamentes, de azt a "szófordulatot" hogy egy tárgy rozsdamentes szerintem nem sokan használják Magyarországon beszéd közben. Ezért gondolom úgy, hogy azok a jelzõk szintén a felniALAPANYAGra vonatkoznak és nem magára a kész felnire, hiszen a kettõspont elõtt ALAPANYAGról van szó.

Gyaci: legjobb tudomásom szerint pl az acél rugalmassági modulusza háromszor akkora, mint az alumíniumé. A többit most nem tudom. Szerintem az egész teszt arra épül, hogy "mi lenne, ha minden tengely X anyagból készülne". Ez viszont nem így van, ezért nem sok értelme van a további számításoknak, mert arra, hogy olyan eredményt kapjatok ami fedi a valóságot, még esély sincs.

(idõközben elõszedtem a "rendelkezésemre álló irodalmat")
Fõiskolai tankönyvbõl:
-rugalmassági modulusz (GPa)
acélok: 200-220
alumíniumötvözetek:70
-folyáshatár (MPa)
acélok: 200-1800
alumíniumötvözetek: 20-500
-szakítószilárdság (MPa)
acélok: 350-2300
alumíniumötvözetek: 70-600

Vagy

Mivel a középtengelyek leginkább csavaró igénybevételnek vannak kitéve:
Csavaró vagy csúsztató modulusz
alumínium: 26000 N/mm2
acél: 83000 N/mm2

Talán mégis csak van külömbség.

Kempelen: ezeket a topicokat erre hozták létre -vagy valami ilyesmire- ugye ott van az, hogy "Mondd mag" és amikor elõször leírtam ezeket a "dolgokat" még a legfrissebb volt az a bizonyos szám. A nagymama fényképei pedig ahhoz a képaláíráshoz kapcsolódtak ami apropóján írtam, amit írtam (ha a ruszki dolgokra gondolsz).

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Az a jó hogy ti annyira überfaszák vagytok. Összeolóztok ezt azt hozzákreáltok még valamicskét aztán hirdethetitek, hogy Ti legalább csináltok valami ujság félét.........félreértés ne essék, elismerésem amit tesztek, csak nem kéne mindent kötekedésnek venni.

És aranyosak a jellemrajzok is, de ez sem tartozik az eröségeitek közé....................

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
balázs:
ha ez számít is valamit akkor azután, hogy elolvastam a cikket felültem a bringára vettem küllõket fogtam a egy maradék felnit és agyat aztán nekiálltam az elsõ kerekemnek. hát nem vagyok egy zseni de befûztem a villában kicentríroztam aztán azóta is azt a kereket használom.
szóval ha valaki azon akar vitatkozni, hogy a spenót vagy a sóska a rosszabb hát tegye, de nekem akkor is ez volt az utóbbi cikkek közül talán a legérdekesebbhasznosabb.
köszi

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts
Szegény Balázs! Jól belenyúltál. Zsírossal úgy jártál mint a magányos nyugdíjas öregasszonnyal, aki meg akarja mutatni mindenáron az unokái fényképét. Odafordultál, aztán most nem szabadulsz, végig kell hallgatnod a Van Tuyl-t, meg a ruszki vállról indítható rakétákat 147. körben...

Fityisszel meg szintúgy kár, fel kellene nõnöd a vanfakingszpídhez, írok majd Lance Armstrongnak, õ is kidobhatná már a váltót, hogy méltó legyen az úttörõk vörös nyakkendõjéhez...

Imádom ezt a topikot, de túltettem már magamat azon, hogy vitatkozzak önjelölt akrobatákkal. Amiben igazuk van leszûröm, amiben nincs ott meg a két magánhangzót cserélem...

Az egyetlen gondom csak az ex katedra, sorjás sarkú megjegyzésekkel van, olyan emberektõl, akik olykibaszott ráérnek, hogy fõállásban okosként dolgoznak.

-balázs

-balázs

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Alábbi mondanivalóm kissé lehangoló, így ha derûsen akarjátok eltölteni hétvégeteket, inkább ugorjátok át. A Fórumról lenne szó. Pontosabban arról a közösségrõl, mely itt kialakult, az emberekrõl, akik aktív résztvevõi. Mint a való világban, itt sem súrlódásmentesek az emberi kapcsolatok. Mindenki másért látogat ide: van, aki rajong a kerékpározásért és szeret ilyen témáról hasonszõrûekkel diskurálni, de a másik végletben van, aki az életben elszenvedett különbözõ sérelmeire próbál itt gyógyírt találni. Ha a fõnök folyamatosan lebasz, a szomszéd köszönésre sem méltat, és egy utolsó senkinek érzem magam, akkor névtelenül betérek ide, és belekötök mindenkibe, balhékat szítok, majd ha vádaimat megcáfolják, azt mondom, hogy mindegy, köszönöm, érveim nincsenek, de "véleményemet fenntartom", és továbbra is 50 kereket húznék a szerzõ nyakára.
Amikor emberek vitatkoznak valamin, és az egyik félnek ez az utolsó szava, a másik általában kiröhögi. Vitatkozni ezek után nem érdemes: aki hülyével teszi, azt könnyen összetéveszthetik vele...

Másik vitapartnerem megjegyzi, hogy végre valaki válaszra méltatta. Majd jön egy volt tv-sztár nyelvésszel, hogy majd az eldönti hogyan kell értelmezni, amit rajta kívül mindenki más csont nélkül megértett. Komoly szemantikai szakadék van közöttünk, mivel én pedig nem értem, amit õ akar kérdezni (egy-két egyértelmû kifogás kivételével). Csapongásai közben néha önértékelésbe fog, és mint megtámadott elbizonytalanodok, mivel nem vagyok biztos, hogy a megfelelõ személy vagyok a lelki segély szerepre...

Ami tényleg szomorú az egészben, hogy a 25.-29. lapon többé-kevésbé ez a két önjelölt "vitapartner" uralta a porondot, és észrevehetõen megcsappant azok száma, akik tényleg komoly dolgokról akartak volna eszmét cserélni. Biztos megijedtek a sok anyázástól...

Inkább menjünk egy jót bicajozni!

-b

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Magánvélemény: Az új-régi Crux pedig minden idõk legrondább crux-a, mondom én mint crux-tulaj.

nem igaz,az alu cruxok rondábbak! ;D
a tied még valóban a szép széria,második az idei,utána az aluk!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
szírosmacska:
azonos anyagminõség: geometriai jóság fok vizsgálata. +az acéloknak közel azonos a csavaró és a "sima" rugalmassági modulusza. a titánnal nem tudtam mit kezdeni, az kicsit jókeres volt, engem is meglepett hogy begyött egy ijen.
végeselemes módszer: ha egzakt módon kis hibahatárral ki tudod számítani hogy mekkora feszültség ébred az ISIS kifutás elõtt ott ahol véget ér a karral történõ csatlakozás, akkor leszoplak és mindenkit aki kéri. egyértelmû dolgokat nem kéne azért piszkálni szerintem, nincs más módszer és kész.
ezenfelül ezt a témát már 1000 poston keresztül megerõszakoltuk és az újságban is le van írva.

fityisz:
.....

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
nem is biztos hogy van egyértelmû válasz...