Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
jha letezik es ha nem teped a csavart akkor akarmeddig jo lesz.

valaki sos a mc t akkor is lehet bontani ha az taviranyitos vagy akkor a benne levo rugokat ki kell akasztani?

es akkor a kek kis poplock amire felul azt kell orjarassal egyezo iranyba csavarni es bonja a cm et?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Létezik 100mm-esben 20mm-es átütõs recon? Ha a féknyerget gyakran kell állítgatni, érdemes inkább IS-est venni, hogy az adapterben gyilkoljam a menetet, ne a villa lábában?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
meg egy dolog erdekelne. most dual air em van az tok jol alitgathato.a negativ kamranak hala be tudtam ugy loni hogy ne mozogjon ki minden szart csak a nagyobb uteseket patkakat.ennyi merevseg kell hogy erezzem ar orrat a biconak es nincs olyan repulo szonyeges folyos erzete.ez igy ugribugrihoz tokeletes.
a solo air ahogy nezem csak pozitiv kamrabol all es a negativ onbealo(?).na most akkor a solo air mindent kimozog ugy ahogy a gyarban kitalaltak?semmi allitasi lehetoseg a mozgas kemenyseget illetoleg?
mert ha nincs akkor nagyon konnyunek kell lennie a reconnak hogy feladjam a dual air t.

herceg:igen O az.beszeltem is vele.meg tartozik egy tomeggel.te milyert futamodtal meg?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts
AZT a recont veszed? én is néztem, meg beszéltem a sráccal, de nem tudtam rászánni magam.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
annyira durva mozgas nem kell legyen inkabb konnyu es merev.azzal hogy mind kettot ossze lehet huzni a merevseg pipa.mozgasa mind kettonek idealis mert levegos.tomeg az a para.hivtam a reconos tagot es megigerte hogy pontosan lemeri.majd megosztom veletek a titkot mit a rock shox annyira rejteget.
es osszevetesre kerul a pike al.ha tobb mint 200g akkor megeri a 4 eves pike ot 10e elleneben egy zsir uj 20mm levegos reconra cserelni.

mas ennyi penzt 10 g lefaragasaert ad ki

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts

szerintem nem , (max a merevségen) de ezen nem veszünk össze

mikor volt az a rebám, ott pl éreztem a különbséget.
meredek mászáskor pl egy könnyebb telóval hamarabb emelkedik az orra. :)

egyszer kipróbálnék egy pike-ot. mondhatni legendás típus.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Tig: kicsit azért érezni, de nem vészes. Recon valsz merevebb is lesz.

az kizárt.
azért az a 20 deka plusz nem balanszsúly a pike-ben sem :)

(volt pike-om, meg volt átütõs rebám is -bár azt nem használtam- de azért lehet "hajlitgatni" a lábakat tengely nélkül viszony0tásnak. )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem a manitou volt 1700g alatt, a 20mm-es, h tengely nélkül-e azt nem tudom, valsz nélküle, most a rugós fox 2 kila, valsz az is tengely nélkül. de a mozgás mindenért kárpótol. :)

Tig: kicsit azért érezni, de nem vészes. Recon valsz merevebb is lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

400 grammot már bõven észre lehet venni a telón (is). :) akár kevesebbet is.

szerintem nem , (max a merevségen) de ezen nem veszünk össze
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts

a mocskos genyak.mi fogyasztok tartjuk el oket es meg a kepunkbe hazudnak.erre nem vonatkozik egy torvenyi szabalyozas.

allandoan kodositenek a tomegadatokkal.

most ebizonytalanodtam a reconal kapcsolatban.megsem parszaz gramm minusz lenne az a sok penz hanem csak max 100gramm.menyit esik egy ilyen villa ara a multbeli aresesekhez viszonyitva.eleg ha szazalekban adtok egy megkozelito erteket.mert ha a jelenlegi 100e ar a 80%ra esik akkor meg varok a cserevel.

ezt a hozzáállást mást csoportoknál is láthatjuk. :(

apróban ugye 40-45-ért könnyen lehet recont lõni. a maxlite ér neked annyi pluszt? persze, ha pike-hoz vagy szokva, akkor nem kérdés. a jelenlegi árának kb 50-60%-ért tudod majd eladni két-három év múlva. jó esetben.

a sram-on elvileg ott van hogy a tömeg a gysz-asra vonatkozok

ha jól mozog (csak anno az volt a h0re hogy nem túl szépen mozognak)és nincs baja én nem cserélném a pike-ot

amúgy õszintén Te éreznéd azt a 400 gramm minuszt a telón ?

ár sokat. pike-ot sztem max 40ért lehet eladni

és az átütõs recont sem lenne könnyû eladni, még kevesen vesznek vastag tengelyes telókat ebben a kategóriában

400 grammot már bõven észre lehet venni a telón (is). :) akár kevesebbet is.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
400 gramm az majdnem fel kilo.annyiert a fel karomat adnam. (ha egy 18-19kg s dh gepen nem is de egy 11 kilos ugrabugraloson azert megerezni.)a baj az hogy nem 400 gramm minusz lenne a csere hanem csak 100g fele ebickelne a kulombseg.a pike ot holnap viszik 60 ba:D valakinek a levegos uturn meger ennyit.es akkor csak 10 et kellene rafizetnem a reconra ami dobozzal lock taviranyitoval es pumpaval jonne plusz gari.

szerintetek menyik eri meg jobban?
pike u turn air mc 2007 kb 2200g
recon solo air mc 2010 kb 2000g plusz 10ezer huf es ez zsir uj.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
a sram-on elvileg ott van hogy a tömeg a gysz-asra vonatkozok

ha jól mozog (csak anno az volt a h0re hogy nem túl szépen mozognak)és nincs baja én nem cserélném a pike-ot

amúgy õszintén Te éreznéd azt a 400 gramm minuszt a telón ?

ár sokat. pike-ot sztem max 40ért lehet eladni

és az átütõs recont sem lenne könnyû eladni, még kevesen vesznek vastag tengelyes telókat ebben a kategóriában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
a mocskos genyak.mi fogyasztok tartjuk el oket es meg a kepunkbe hazudnak.erre nem vonatkozik egy torvenyi szabalyozas.

allandoan kodositenek a tomegadatokkal.

most ebizonytalanodtam a reconal kapcsolatban.megsem parszaz gramm minusz lenne az a sok penz hanem csak max 100gramm.menyit esik egy ilyen villa ara a multbeli aresesekhez viszonyitva.eleg ha szazalekban adtok egy megkozelito erteket.mert ha a jelenlegi 100e ar a 80%ra esik akkor meg varok a cserevel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

woow a 1800g atlagos ebben a rugout tartomanyban 20mm atutovel le vagyok maradva. akkor a levegos pike konehez.a csere oka egyreszt ezt masreszt mert talaltam vevot apike ra es alig kena rafizetne a reconra

rugout ugyan az lenne de a gyari adatokat nezve 300 grammal konyebb a recon.a pike ba csereltem olajat igy az 2100gnel most joval nehezebb a recon ba is tennek olajat (nem ugymint a gyarban) de meg igy sem utne meg a pike gyari tomegadatat.

valakinek tapasztalat az atutos reconnal kapcsolatban.esetleg bolt ahol oco?

a trükk a dplogban hogz az 1800 gramm a gysz-as súlya

az átütõs karcolgatja a 2 kilót.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
woow a 1800g atlagos ebben a rugout tartomanyban 20mm atutovel le vagyok maradva. akkor a levegos pike konehez.a csere oka egyreszt ezt masreszt mert talaltam vevot apike ra es alig kena rafizetne a reconra

rugout ugyan az lenne de a gyari adatokat nezve 300 grammal konyebb a recon.a pike ba csereltem olajat igy az 2100gnel most joval nehezebb a recon ba is tennek olajat (nem ugymint a gyarban) de meg igy sem utne meg a pike gyari tomegadatat.

valakinek tapasztalat az atutos reconnal kapcsolatban.esetleg bolt ahol oco?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts
annyira nem könnyû, inkább átlagos, de nem rossz. :)
viszont ha más baja nincs, minek cserélnéd a pike-ot?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
mostanaban gondolkodom venlany pike uturn air emet levaltani mert mar eleg neheznek szamit a mai villak kozott.

ez jott szoba: Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox
igaz nem u turn de az utat ugyis 1x kell bealitani es kesz.viszont iszonyat konnyu ami kicsit gyanus.vagy gyari adat vagy veszesen kivan mar konnyitve

velemenyek?

esetleg olcsobb hely beszerezni?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
++ seatposts, joplin4, joplinl, cobalt :: crankbrothers.com ++
Ezt menet közben tudod állítani!
Kicsit olvasgassál ha érdekel!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Ez menet közben is állítható.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
koszi a valaszokat kezdem kaposgalni.akkor a poplock amin ul azt kell ellentetes iranyba oldani?nem problema hogy nekem taviranyitos es van benne eleve egy feszultseg ami amasik iranyba csavarja azt?szetszedesnel lattam hogy a lukacsos mc ben van egy tekercsrugo ami eleg felelmetesnek tunt visszatenni ugy hogy legyen benne feszultseg is.

es akkor ha jol ertem van egy o gyuru a mc ben felul es az mc n kivul a tetejen a flootgate gomb alatt is?