Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Engem az a plusz fél kg annyira nem zavarna, cserébe, hogy masszívabb, tartósabb. Nem értem miért szûnt meg (túl jóra sikerült)? A revelation az utódja elvileg. Lehet csak én vagyok vele így, de fenntartásaim vannak a könnyített dolgokkal kapcsolatban, fõleg ugrálásra, extrém használatra.

Akkor érdemes lenne olyan pm-pm adaptert keresnem, aminél nem átmenõ csavar van, hanem külön megy a villába és külön fogja a féknyerget. Valaki írta, hogy létezik ilyen, csak nem tudom honnan tudnék szerezni.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nekem 1000x pike kellene még xc-re is ha lehetne kapni újonnan. Az IS fékfelfogatásnak van valami hátránya a PM-hez képest vagy csak annyi a különbség, hogy más átalakító kell?

Az IS felfogatással több a szopás, a beállítási részénél! Ugyanis 0,2 mm es hézagolókkal kell beállítani a féknyereg pozícióját!
Azt nem hiszem h gyengébb lenne mint a PM, de ki tudja....

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
de miert pont a pike?ugyan az a belso ugyan az a kulso mg labak alu becsuszo es vall es nyak is alu.

az IS nem olyan merev

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Nekem 1000x pike kellene még xc-re is ha lehetne kapni újonnan. Az IS fékfelfogatásnak van valami hátránya a PM-hez képest vagy csak annyi a különbség, hogy más átalakító kell?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ezert en pike ot sem 2m es diert en hasznaltam.inkabb street ugravos dolgokat muvelek.mostanaban egyre tobb trial dologgal vegyitve ezt.ezert nem volt eddig para.meg sokan hasznalnak diert re pike ot mert konnyebb mint a direkt dirt villak.es nem sok torottel talalkoztam ahhoz kepest hanyan zuzzak vele a dirteket.
hogy a recon milyen lesz nem tudom remelem nem torik el.de az am sem adja kevesbe a zuzast mint kb egy 1m es bunnyhop 180.
es a varvavart tomeg: 1748 gramm kepemis van rolla.szoval ezt meg is vettem.imatkozzunk hogynem torik el

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

en bizom a reconba.a 20mm elegge megerositi a labait.es ha jol emlekszem a gyarto is hasonlo terepre javasolja mint a pike ot.

ja, csak a pike sem ugrálós villa. de mivel aránylag túlépített így határeset és többé kevésbé bírták.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

jha igen elirtam mc.de az mc n alul es felul is van fekete?

kép: Google képkeresési találat: http://www.alibabike.com/5957-9904-thickbox/kit-rock-shox-motion-control--pop-loc-pour-fourche-vtt-sid-2006-a-2008.jpg

ebben a linkben leirjak mit hogy aszem kezdem kapisgalni es valami karmantyu is kell akarmi is legyen az beviszem oring be azt hagyszojjon

A felsõt kell letekerni.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
jha igen elirtam mc.de az mc n alul es felul is van fekete?

kép: Google képkeresési találat: http://www.alibabike.com/5957-9904-thickbox/kit-rock-shox-motion-control--pop-loc-pour-fourche-vtt-sid-2006-a-2008.jpg

ebben a linkben leirjak mit hogy aszem kezdem kapisgalni es valami karmantyu is kell akarmi is legyen az beviszem oring be azt hagyszojjon

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

azt nem ertem mit kell kicsavarni hogy boltsa a cm t?es hol van az a valami amit csavarni kell?

en bizom a reconba.a 20mm elegge megerositi a labait.es ha jol emlekszem a gyarto is hasonlo terepre javasolja mint a pike ot.

de latom legtobbotok a pike melett all.de nem tudom miert ha az tok regi es valoszinu a recon sokkal konyebb (bar az csak este fog kiderulni mennyivel)

Nem CM, hanem MC. :)
Kivetted már a villából az MC egységet? Szedj le róla minden állító pöcköt, aztán a piros mûanyagról a feketét lehet lecsavarni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
azt nem ertem mit kell kicsavarni hogy boltsa a cm t?es hol van az a valami amit csavarni kell?

de latom legtobbotok a pike melett all.de nem tudom miert ha az tok regi es valoszinu a recon sokkal konyebb (bar az csak este fog kiderulni mennyivel)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

akkor olyan puha lessz a rugozasa mint a gyarban kitalalnak semmit nem tudok rajta alitani?!ha ott kitallatak hogy egy leveltol bemozog akor az igy is marad a vilag vegeig?:S

bocsi a dupla post ert tobbet nem fordul elo

amit a pike b0r azt nem biztos hogy a recon is fogja

fújsz bele több levegõt és akár merevvilla lesz belûle.

pont a 7végén mentem olyan új sid-es fsr xc-vel, hogy azt hittem merevvillás merevseggûn ülök. pedig a tulaja könnyebb is nálam.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

jha letezik es ha nem teped a csavart akkor akarmeddig jo lesz.

valaki sos a mc t akkor is lehet bontani ha az taviranyitos vagy akkor a benne levo rugokat ki kell akasztani?

es akkor a kek kis poplock amire felul azt kell orjarassal egyezo iranyba csavarni es bonja a cm et?

Mindig lehet bontani. Nem értem a második kérdést.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Solo airnél ugyanannyi lesz a nyomás mindkét kamrában, külön-külön nem választhatod meg a kamranyomást.

akkor olyan puha lessz a rugozasa mint a gyarban kitalalnak semmit nem tudok rajta alitani?!ha ott kitallatak hogy egy leveltol bemozog akor az igy is marad a vilag vegeig?:S

bocsi a dupla post ert tobbet nem fordul elo

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

a pm ami nagyon nem a kedvencem, bár ez amolyan ellenérzés. szerinem nincs mellette érv, csak ellenérv.
mondjuk pont most elmélkedtem, hogy lehet mégiscsak le kéne csapni rá, mielõtt ugrálással szétcsapod. :D

amint kiderul hogy nem is annyira konnyu mint azt vartam at is adom neked a lehetoseget.
egyebkent nem barmolom szet pike is birja csak konnyites celjabol gondolkodom cseren.o gyuru meg achilles sarka

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Dart 2-t 4000km-el, ha semmi baja 15-ért reális eladásra kínálni? A villanyak kb. 250-255mm.

Azért kérdeztem, az IS-t, mert reconból tudnék PM-est és IS-est is. A féknyereg néhai állítását a két kerék miatt nem tudom elkerülni.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

meg egy dolog erdekelne. most dual air em van az tok jol alitgathato.a negativ kamranak hala be tudtam ugy loni hogy ne mozogjon ki minden szart csak a nagyobb uteseket patkakat.ennyi merevseg kell hogy erezzem ar orrat a biconak es nincs olyan repulo szonyeges folyos erzete.ez igy ugribugrihoz tokeletes.
a solo air ahogy nezem csak pozitiv kamrabol all es a negativ onbealo(?).na most akkor a solo air mindent kimozog ugy ahogy a gyarban kitalaltak?semmi allitasi lehetoseg a mozgas kemenyseget illetoleg?
mert ha nincs akkor nagyon konnyunek kell lennie a reconnak hogy feladjam a dual air t.

herceg:igen O az.beszeltem is vele.meg tartozik egy tomeggel.te milyert futamodtal meg?

Solo airnél ugyanannyi lesz a nyomás mindkét kamrában, külön-külön nem választhatod meg a kamranyomást.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts

meg egy dolog erdekelne. most dual air em van az tok jol alitgathato.a negativ kamranak hala be tudtam ugy loni hogy ne mozogjon ki minden szart csak a nagyobb uteseket patkakat.ennyi merevseg kell hogy erezzem ar orrat a biconak es nincs olyan repulo szonyeges folyos erzete.ez igy ugribugrihoz tokeletes.
a solo air ahogy nezem csak pozitiv kamrabol all es a negativ onbealo(?).na most akkor a solo air mindent kimozog ugy ahogy a gyarban kitalaltak?semmi allitasi lehetoseg a mozgas kemenyseget illetoleg?
mert ha nincs akkor nagyon konnyunek kell lennie a reconnak hogy feladjam a dual air t.

herceg:igen O az.beszeltem is vele.meg tartozik egy tomeggel.te milyert futamodtal meg?

a pm ami nagyon nem a kedvencem, bár ez amolyan ellenérzés. szerinem nincs mellette érv, csak ellenérv.
mondjuk pont most elmélkedtem, hogy lehet mégiscsak le kéne csapni rá, mielõtt ugrálással szétcsapod. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

te mit csinálsz hogy gyakran kell állítgatnod ? (pláne átütösön)

-de nem tom, én már elmentem pár ezer kilcsit, de eddig csak akkor nyúltam a féknyereghez, ha telót vagy féket cseréltem.-

Két okból, egyrészt nem átütõs, de már rájöttem, hogy kónusz forgatással vissza lehet játszani, sajnos ez nem mindig sikerül. A másik, hogy két kerekem van, nem ugyanoda esik a féktárcsa.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
te mit csinálsz hogy gyakran kell állítgatnod ? (pláne átütösön)

-de nem tom, én már elmentem pár ezer kilcsit, de eddig csak akkor nyúltam a féknyereghez, ha telót vagy féket cseréltem.-

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Tudom, hogy rossz szokás, nem tépem meg, de jobban meghúzom az elõírtnál. Eddig még gond nem származott belõle.

Kerestem neten, de nem találtam 20mm-es recont sehol, az aprón is csak sima qr-esek vannak.