Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Meg EFShez is van külön olajzáró szimmering, ami teljesen olyan mint akármelyik másik szimmering, szóval van benn rugó. A porlehúzón valóban nincs.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mondjuk 2/3adnyira használódott el.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Sziasztok!
Nekem is szimmering problémám lenne, mint az elõttem kérdezõnek.
Már írta itt valaki 1-2-3 hónappal ezelõtt, de nem találtam rá választ.

Szóval nekem 2006os Rs Revelation Air u-turnom van, és nagyon meg vagyok vele elégedve, max rugóút miatt cserélném másikra, ha nagyobb kellene.
De neke is jelentkezett a floodgates probléma, és találtam rá megoldást:
1.Szedd ki az mc egységet
2.csavard szét a felsõ fekete kupakot, meg a mûanyag (nekem piros) izét, vigyázz, mert visszafelé menetes.
3. a középsõ alu tengelyen ahol maga a floodgate is van, van egy olajzáró alakú tömítés
4. a tömítést kell kifeflé egy picivel megfeszeketni, esetleg belecsúsztatni valamit, hogy jobban szétálljon
5. visszarakásnál figyelni, hogy ne forduljon ki(a hiba oka)
6. és nem szivárog(vagyis picit igen, de sosem annyira, hogy törölni kelljen, csak a kenés miatt)

Ez így kicsit bonyolultan hangozhat, de ha ottvagy a szétszedett cuccal, akkor tudod mi a menete a dolognak.

Az én problémám, hogy ereszt a szimmering:
Szintén régen volt cserélve, lehet hogy még 2006os, de alig volt használva, max 1-2000km
így néz ki:
Posted Image
Ez a kép is a régebbi hsz.-bõl való

Nekem is pont ilyen, csak nem ennyire durva mértékû, hanem mondju 2/3ad.

Akkor elhasználódott?

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

efs anyagában feszített, szoros az.

ha csak a rugó tágult ki az olajzáróban és ingyen meg akarod úszni akkor fél centit kivágva belõle, majd összesodorva a két végét újra jónak kell lennie.

Esetleg az elõírt 15w olaj is fél megoldás, a feszesebb rugó mellett. Igaz van jó áron efs, lehetséges beruházok egyre, viszont kicserélni nem tudom...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
efs anyagában feszített, szoros az.

ha csak a rugó tágult ki az olajzáróban és ingyen meg akarod úszni akkor fél centit kivágva belõle, majd összesodorva a két végét újra jónak kell lennie.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Egyik napról a másikra, tárcsa oldalán köpi az olajat a teló. Szimmering elkophatott? Nemrég cseréltem olajat és elõtte semmi gond nem volt, legutóbbi túrán vettem észre a problémát. Még annyit hozzátennék, hogy eddig repsol 10W olajat használtam, most shell 10W, viszont a repsol-t a fecskendõ nem szívta fel, a shell-t könnyedén... Esetleg egy hajszál bekerült a rendszerbe, más tippem nincs. EFS szimmering mivel jobb a gyárinál? Ha jól látom szivacs nincs az efs-ben, meg szorító rugó, nem enged be több dzsuvát?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem annak van jelentõsége, hogy ez mit jelent. Hanem annak, hogy illik betartani a gyártó ajánlását saját biztonságod érdekében.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MetalDuck

MetalDuck

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Kezdõ vagyok még a szakmában, szóval lenne egy kérdésem amire az itt fórumozók közül valaki remélem tud válaszolni. Mennyire kell komolyan venni az hogy a telóra csak 160-as tárcsát szabad tenni? Valami olyat hallottam hogy ha nagyobbat teszek rá elcsavarja a villát. Ez igaz? + mit jelent az hogy elcsavarja?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nómáis.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Ha a két kis (fekete) müa. ütközõalátétre gondolsz, akkor igen. Legalábbis a rebákban nálam ez a helyzet.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Fullsize Page 62 of 2009 Spare Parts
Normális hogy a 23-as számú alkatrész ide-oda gurul az alsó lábban? Mármint szétszedtem a villát és ahogy tisztítottam az alsórészt észrevettem, hogy ezek nincsenek fixen a helyükön. Ha megrázom akkor beállnak a helyükre alulra...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Sziasztok! Fehér vagy szürke fékbak nélküli RS Recon, Reba teleszkóp lábat keresnék, lehet szerintetek valahol kapni? Köszönöm elõre is a válaszotokat!

Rock Shox :: HIBIKE
Artnr. 11.4015.252.010

200eur+PK, szal aqnnyira nem jó vétel...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
...szerintem nem fog menni.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok! Fehér vagy szürke fékbak nélküli RS Recon, Reba teleszkóp lábat keresnék, lehet szerintetek valahol kapni? Köszönöm elõre is a válaszotokat!

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
A csillapításhoz semmi köze, szerintem menne a dolog. Kell hozzá egy 24-es crova, egy belsõ segergyûrû fogó, és pár ml telóolaj. A jobb oldalt nem is kell bontani. Az lehet csak baj, hogy a csillapítás oldal 120 mm-ig jó. Másik lehetõség egy Reba Dual Air beépítése.

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
sisqo: Nekem ugyanez a problémám, megvettem a Recon-t szét is szedtem, na mondom kikapom belõle a gumibakot és 120mm lesz,de nem, nincs benne alapból gumibak,hanem annyival rövidebb a tolórúd. szóval fix 100mm. ezért is írtam le az ötletemet ide a Torával kapcsolatban.egyébként a villát akár 150 mm-re is ki lehet húzni,csak lehet hogy a perselyek azt már nem bírnák (a becsúszó nem rövidebb mint más modelleknél)

adamrc

adamrc

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Van egy Recon Sl-em és a 100mm rugóút kevés a vázamba, ezért azon gondolkodtam hogy nem lehetne a komplett u-turn rendszert átrakni bele egy Torából!!!!!
Vajon mûködhet a dolog vagy akkor a lock-out -ot is át kell építeni????

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Tyû, ez a becsúszó nem néz ki túl szépen!... :-( Ez alatt a 2 szezon alatt mérted, mennyi km-t mentél ezzel a villával?
Annyit lehetne még talán tenni, hogy ha felbukkan hirdetve Recon becsúszó és váll törött lábbal, de a becsúszó+váll még ép, akkor viszonylag olcsón megúszható egy nagygenerál. Sajnos szerencse is kell hozzá... A szakik azt is megmondják itt szerintem, esetleg milyen alternatívák jöhetnek szóba a Recon becsúszó+váll mellé (bizonyos Reba verziók?).

Jobban belegondolva nem is két szezont hanem 2,5 évig használtam télen-nyáron a túrákra és én vagyok a második tulajdonos. Kb. 12000 km van benne, ezalatt csak egyszer cseréltem olajat...meg is lett az eredménye. Tegnap kapott új szimeringet, friss olajat, összeraktam és használom tovább így tavaszig, miközben spórolok egy új teleszkópra. Ez volt a tanulópénz, csak magam okolhatom, mert a törölgetésen kívül más karbantartást nem kapott.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Hátul 120-at mozgó vázba menne, nem lenne annyira meredek az eleje.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
És mit tudnál csinálni azzal a plusz egy centivel, amit most nem tudsz?