Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

ugyanazt a kérdést nem lehetne egy nekifutásra, egy helyen, értelmesen összeszedve minden fontos infót feltenni?

Mivel Te is láthatod, hogy az utóbbi kérdés csak késõbb fogalmazódott meg bennem azok után, hogy olvasgattam, de ennek ellenére még nem voltam benne biztos, így inkább megkérdeztem.

Köszönöm mindenkinek a választ, akkor marad benne a Tora TK. Bár a vázra van 15 év gari :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás

Sziasztok!

Adott az alábbi típusú váz KTM-BIKES Hungary , amiben szeretnék egy nagyobb úttal rendelkezõ telót cserélni. Elõzõ fórumban ezt ajánlották a jelenlegi Tora TK helyett Sektor RL Coil 140mm schwarz Maxle . A kérdésem annyi lenne, hogy nem lenne probléma abból, ha kicserélném egy ilyenre? A biciklit inkább xc-re használom, mint városi mászkáláshoz.

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, hogy amennyiben lecserélem a jelenlegi Rock Shox Tora TK teleszkópom, milyet ajánlanátok helyette? XC-re használnám és elsõsorban nagyobb úttal (100mm+)rendelkezõ nem levegõset keresek max 80-90e forint végösszegig.

Köszönöm!

ugyanazt a kérdést nem lehetne egy nekifutásra, egy helyen, értelmesen összeszedve minden fontos infót feltenni?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok!

Adott az alábbi típusú váz KTM-BIKES Hungary , amiben szeretnék egy nagyobb úttal rendelkezõ telót cserélni. Elõzõ fórumban ezt ajánlották a jelenlegi Tora TK helyett Sektor RL Coil 140mm schwarz Maxle . A kérdésem annyi lenne, hogy nem lenne probléma abból, ha kicserélném egy ilyenre? A biciklit inkább xc-re használom, mint városi mászkáláshoz.

A gyorszáras elsõ agyat 15mm átütõsre cserélned kell, illetve a villát húzasd össze 100mm-t mozgóra. A vázad 100mm rugóútra tervezték; valószínûleg bírja 120-al is, de a 140-nel már nem érdemes játszani, hacsak nem akarsz vázat törni... A levegõs Recon nagyon jó, merev és megbízható villa, miért szeretnéd cserélni? 100-as rugóút miért nem elég? (Az edzõbringán a 80-nal is bõven elvagyok, 30% SAG mellett.)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Sziasztok!

100as telóhoz tervezett váznak biztos nem tesz jót a 140es, nameg XC re a 100as bõven elég (sok is)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

1. Minek plusz rugóút?
2. Leszakad a fejcsõ.

A sebesség mindent megold.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ok,köszi!
Reméltem hogy amíg itthon vok hétvégén hátha megoldom... Bár így hogy sajna lövésem sincs hogy melyik lábban keressem egyáltalán a bibit, egy kicsit nehezít. Új bringa, még ez is ki**** velem :(.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szét kell kapni, túl sok minden lehet

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!

Srácok, big problem: 08as Revelation 409 AirUturnos (új, kb 400 km van benne) ha nincs maxra (140) kitekerve, csattog terhelésváltásnál - pl piszok meredeken ahogy kapaszkodok a kormányba és kissé rángatom, folyamatosan csinálja. Maxon nem.
Gondolom köze lehet annak is hozzá, hogy most minimumom olyan a visszaút csilli mint idág kb közepes állásban volt. Mi mehetett el, mit nézzek meg? (nem garis)
Elõre is köszönöm az ötleteket!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

RS DualAir rendszert hogy lehet "felkeményíteni" ? Nagyon sok levegõ a +kamrába és minimális a -negatív-ba ?

A lezárt v. merev villa és vajpuha között csak létezik valami átmenet.;)
Imádom, hogy minden kavicsot és sziklát szépen kimozog de ki szeretném próbálni egy árnyalattal keményebben is.

Az elso hozzaszolasod alapjan nekem is az jott at mint Kishercegnek, hogy drasztikus valtozast akarsz. A nagyon sok levego a + kamraba nem arnyalatnyi. :)

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
A lezárt v. merev villa és vajpuha között csak létezik valami átmenet.;)
Imádom, hogy minden kavicsot és sziklát szépen kimozog de ki szeretném próbálni egy árnyalattal keményebben is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.050 hozzászólás
nem. kicseréled merevvillára.
egyébként igen, vagy lezárod, de akkor minek teló?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
RS DualAir rendszert hogy lehet "felkeményíteni" ? Nagyon sok levegõ a +kamrába és minimális a -negatív-ba ?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A TK a turn key rövidítése. Ez egy lock, ami nem kõkemény, nagyobb ütéseket átengedi. Csak ki és be állása van, nem lehet szabályozni mint az MCD-t.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

Kérlek világosítsatok fel RS-ból:
Recon TK rendszere lockout, vagy csak valami csillapítás állító izé? Egy honlap szerint a villavállon van a lockout
Az RL változatok lockoutja csak a poplock/pushlockal mûködik? Tehát meg kell venni, ha zárni akarom a telót, míg a TK változatoknál nem kell vezérlõ kar?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

A kérdéseddel kapcsolatban írtam neked üzit, de nem tudom h megkaptad e, néha nem megy el :S

Válaszoltam

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!

Tudna esetleg valaki tippet adni, hogy hol tudnám a Lyrik-em perselyeztetni?

Válaszokat elõre is köszönöm.
Üdv: n

A kérdéseddel kapcsolatban írtam neked üzit, de nem tudom h megkaptad e, néha nem megy el :S

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna esetleg valaki tippet adni, hogy hol tudnám a Lyrik-em perselyeztetni?

Válaszokat elõre is köszönöm.
Üdv: n

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Szóval :D Ez egy Pilot C lenne és akkor milyenre érdemes állítani az elõfeszítést a 115 kilóhoz?

Valószínûleg a legkeményebbre. RS xc villáknál a legkeményebb rugót a kb. 80 kg-nál nehezebb bringásoknak javasolják.
Alapból próbáld úgy beállítani, hogy amikor fent vagy a bringán, akkor kb. 20%-ot üljön be a villa. Ha a legnagyobb elõfeszítésnél sem jön össze, vagy túl puhának érzed, akkor sajnos rugót kell cserélned (ha kapsz hozzá egyáltalán és ha megéri).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Helló!

Olajat cseréltem a Recon Sl-emben. A légrugó oldalán, a felsõ dugattyúnál, a seger gyûrû alatt egy alátét volt, ami kettõbe volt törve. Ezt kiszedtem, nehogy karcolja a becsúszót belül. Így a felsõ dugattyû kb. 1 mm-t mozog a nyomórúdon. Foglalkozzak vele, vagy ráér a következõ olajcserénél pótolni? A vlla egyébként hibátlan, csak az út legelején kb. 1 mm-t mintha üresen mozogna a villa.

Köszi.