Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Lenne eg yolyan kérdésem, hogy ugye a szrvízkönyvben 4 óránkénti olajcserét írnak, ez ugye csak az alsó lábra vonatkozik, a csillapításét nem kell ilyen gyakran cserélgetni?

Ha elmész egy 5 órás túrára, akkor a 4. órában feltétlenül állj meg olajat cserélni :)
Nekem az rémlik, hogy 50 óránként a kenést, 100 óránként a csillapítást, persze ha folyamatosan porban, sárban nyomod és esetleg a szimeringjeid is szarok, akkor sokkal sürübben.

Persze, de ha megtartod a régi szivacsot (a csere elõtt tisztítsd meg alaposan) azt is belerakhatod.

Most már tényleg rendelni fogok RS szivacsgyûrût nagyobb kiszerelésben, és lehet jönni vásárolni hozzám.:D

EFS szerint nincs szükség a szivacsgyürüre. Ennek ellenére én is beraktam volna, de az enyémbe nem fért be, kb. 3mm hely maradt a szivacsgyürüm meg 10mm-es. Tudtommal 2005-2008 közötti 32mm-es RS-eknél legalább 2 fajta szimering szett volt, az egyik vékony a másik vastag szivacsgyürüvel.
Failure is always an option.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Lenne eg yolyan kérdésem, hogy ugye a szrvízkönyvben 4 óránkénti olajcserét írnak, ez ugye csak az alsó lábra vonatkozik, a csillapításét nem kell ilyen gyakran cserélgetni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts
köszönöm!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
473
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,050 posts
egy 100-as reba beépítési magassága mekkora?
(lusta vagyok kersegélni, köszi!)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Saját tapasztalat alapján kb. háromszor tartósabb, és jobb a villa mozgása is.

Szimmeringet külön nem kell gondozni. Normál olajcsere során tisztára kell törölni, a szivacsot (ha van) megtisztítani és friss olajjal átitatni, a porlehúzót pedig belül megfelelõ kenõanyaggal bekenni (jó a zöld Motorex zsír is).

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
NA,még utóljára kérdezek,utána nem zaklatlak tovább:
Mennyire tartós nálad az efs?
Ugy értem, nem kell külön gondozni a szimmeringet(mint egyes salakmotoroknál),hogy rendesen zárjon?

Más:
az,hogy a rugóldali lehúzó folyik szinte mindnkinek, az nem a csavarodás jele?
Mert még senki se tudta értelmesen elmayarázni, hogy mik a külsõ jelei a fék csavaró hatásának

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elvileg igen. A csere során majd kiderül.:) Nálam (2005-2008 közötti, 32mm becsúszójú RS villák) most is benne van a gyári az EFS szett mellett.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
nemaz, de befér a kettõ közé?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Persze, de ha megtartod a régi szivacsot (a csere elõtt tisztítsd meg alaposan) azt is belerakhatod.

Most már tényleg rendelni fogok RS szivacsgyûrût nagyobb kiszerelésben, és lehet jönni vásárolni hozzám.:D

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
És akkor ha efs-t veszek a helyére?
Azzal mûködni fog?
Mert hogy abban nincs szivacsgyûrû

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

@Valeria Victrix
de te most a foxról beszélsz(amennyire értem, vagy jól tudom)
Az RSben gyárilag külön van porlehúzó, szivacs,olajzáró
Azért kérdeztem, hogy ha kihagyjuk a szivacsgyûrût(efs rendszer) a porlehúzó meg az olajzáró közül,
akkor esetleg nem megy-e tönkre a porlehúzó amiatt, hogy nincs benne kenés.

Javíts, ha nem jól tudom, vagy jobb ötleted van

Igen, a Fox-ról írtam. Az RS hagyományos kialakítású, de kezdenek egyre trógerebbek lenni, és kihagyják a szivacsot a rendszerbõl. Elmegy nélküle is, de azért jó, ha benne van.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
porlehúzó alatt egy pici Judy Butter zsir volt a lyriknél (nagyon kevés)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ám a szimmering nem olyan, hogy egy molekulányi kenõanyagot sem enged ki.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Értem, köszi.
Akkor megpróbálkozok azzal a rugórövidítéssel, és majd veszek 1 szett rs hez való efs-t

@Valeria Victrix
de te most a foxról beszélsz(amennyire értem, vagy jól tudom)
Az RSben gyárilag külön van porlehúzó, szivacs,olajzáró
Azért kérdeztem, hogy ha kihagyjuk a szivacsgyûrût(efs rendszer) a porlehúzó meg az olajzáró közül,
akkor esetleg nem megy-e tönkre a porlehúzó amiatt, hogy nincs benne kenés.

Javíts, ha nem jól tudom, vagy jobb ötleted van

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A porlehúzónak minek kenés? Benne van a nevében, hogy milyen célt szolgál. Egyébként a szivacsot a beépítés elõtt be kell áztatni a kenõanyagba.
Az EFS hagyományos elv alapján van kialakítva: szimmering+szivacsgyûrû+porlehúzó, míg a gyári a szivacsgyûrû+kombinált szimmering és porlehúzó elvet viszi (az új SKF low friction változat esetében is).

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Fox-nál gyári javaslat, hogy idõszakosan a porlehúzót (van rajta megfelelõ kialakítás) ki kell tolni a lábból, és némi kenõanyagot kell önteni a szivacsokra. Az EFS-nél ez nem szükséges (a porlehúzó egyszerûen nem is tolható ki, valamint szûkebb, mint a gyári). A korábbi Fox szimmering/porlehúzó szettek "híresen rossz" minõségûek voltak. A mostani, újabb változatok minõségérõl nincs infóm.
RS és Fox villák esetén én mindenféleképpen az EFS-t választanám.

és nem kell félni tõle, hogy a polehúzó nem kap kenést?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fox-nál gyári javaslat, hogy idõszakosan a porlehúzót (van rajta megfelelõ kialakítás) ki kell tolni a lábból, és némi kenõanyagot kell önteni a szivacsokra. Az EFS-nél ez nem szükséges (a porlehúzó egyszerûen nem is tolható ki, valamint szûkebb, mint a gyári). A korábbi Fox szimmering/porlehúzó szettek "híresen rossz" minõségûek voltak. A mostani, újabb változatok minõségérõl nincs infóm.
RS és Fox villák esetén én mindenféleképpen az EFS-t választanám.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
becsúszót max a persely koptat (feltételezve, hogy nem homok van a szimmeringek között), annak meg a láb felõl kéne kenést kapnia.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Akkor ti efs-t vennétek, vagy gyárit?
Mert olvastem, hogy néhány foxos nagyon megszívta, ha nem olajozta folyamatosan kívülrõl, mer lejött az elox a becsúszóról.
Viszont olyat szeretnék, ami minnél tovább kibírja.