Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Köszi a tippet. Milyen olajat raktál bele pontosan? (7,5;10;15 W-et?) Te mire használod? (én ilyen lazább durvább terepezésre terveztem, ezt a variációt még megadom a villának hátha bejön, ha nem akkor csere...

Mindenre, nem kímélem!:D ugri-bugri, street, túra, néha dh, és köszöni szépen jól van. Évente cserélem az olajat és az o-gyûrûket, és ennyi. És hiába mûanyagperselyes, egyáltalán nem kotyog, pedig intenzíven használom. A lábába 15w olaj kell, a csilibe elvileg 5.ös kell(nekem is ez van benne), de 7.5w talán kicsit "keményítene" rajta...
Nem tudok rosszat mondani errõl a villáról, nekem bevált!

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

A fórumban javasolt 32x42x7 szimeringet vettem. :) a /5 melyik mérete a porlehúzónak?

az, amelyik beül a villa lábába, a szimering fölé. Ha végignézed ezt a manualt, minden világos lesz:
http://www.endurofor...e_dual_air3.pdf

..amúgy ez is megéri a pénzét, ha valakinek telószimering kell!
Szimering teleszkóp 32*42*8/9 ATHENA - City Bike Motoros Bolt és Webshop - Motor és robogó alkatrészek nagy választékban raktárról.

Szgabor24

Szgabor24

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Hello!
Ha 80 kiló alatt vagy, van 1 tanácsom, ami nekem bejött. Cseréld le a csillapításban az olajat, és az o-gyûrûket. A gyûrûk mérete:23,42x2,62, és 5-ös, vagy 7.5 telóolaj kell bele. Nekem is puhának tûnt a rugó 1 idõ után, de ez orvosolta a problémát.

Köszi a tippet. Milyen olajat raktál bele pontosan? (7,5;10;15 W-et?) Te mire használod? (én ilyen lazább durvább terepezésre terveztem, ezt a variációt még megadom a villának hátha bejön, ha nem akkor csere...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
garancia?

szereltem már párat. hol engedi ael a nyomást?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Sziasztok!

Új vagyok itt, a teleszkópos szakmában is, 18 éve MTB -zek ugyan, de most sikerült hozzájutnom egy Cube -hoz. Ezen van egy Rock Shox Recon 2010 Solo Air -os villa, ami elengedi a nyomást. Szétszedtem, cseréltem tömítéseket, a jelenség ugyanaz. Berhelt itt valaki már ilyet?

T

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Hello!
Az EFS szettben lévõ porlehúzó 32/42/5-ös méretû. 10 mm hely van a szimeringnek, és a porlehúzónak a lábban. Igazából attól függ a porlehúzó magassága, milyen magas szimeringet raksz bele. 1-2 mm-t ki lehet "hézagolni" o-gyûrûvel, ha magas a szimering.

A fórumban javasolt 32x42x7 szimeringet vettem. :) a /5 melyik mérete a porlehúzónak?
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Sziasztok!
Abban szeretném segítségeteket kérni hogy nemrégiben szereztem egy Tora 302 U-turn (120 at mozog) telót, és nem igazán vagyok megelégedve a rugó keménységével :( Megoldás az a rugócsere eddig eljutottam, itt a probléma (gyakorlatilag a világon nincs hozzá rugó). Esetleg ha tudnátok olyan most futó rugótípust ajánlani ami jó lenne bele azt nagyon megköszönném.
Köszi elõre is.
Üdv:Gábor

Hello!
Ha 80 kiló alatt vagy, van 1 tanácsom, ami nekem bejött. Cseréld le a csillapításban az olajat, és az o-gyûrûket. A gyûrûk mérete:23,42x2,62, és 5-ös, vagy 7.5 telóolaj kell bele. Nekem is puhának tûnt a rugó 1 idõ után, de ez orvosolta a problémát.

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Tudja vki a Tora porlehúzó méreteit? Írtam a Germalex-nek de õk csak méret alapján tudják belõni a pontos darabot, típusszám alapján nem...

Ahogy elnézem már az enyémben sem gyári van...

Posted ImagePosted Image

Hello!
Az EFS szettben lévõ porlehúzó 32/42/5-ös méretû. 10 mm hely van a szimeringnek, és a porlehúzónak a lábban. Igazából attól függ a porlehúzó magassága, milyen magas szimeringet raksz bele. 1-2 mm-t ki lehet "hézagolni" o-gyûrûvel, ha magas a szimering.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Van hozzá rugó, legfeljebb nem itthon.
RockShox Fork Springs - TF Tuned Shox
Universal Cycles -- Rock Shox Tora Spring Kits

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Szgabor24

Szgabor24

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Abban szeretném segítségeteket kérni hogy nemrégiben szereztem egy Tora 302 U-turn (120 at mozog) telót, és nem igazán vagyok megelégedve a rugó keménységével :( Megoldás az a rugócsere eddig eljutottam, itt a probléma (gyakorlatilag a világon nincs hozzá rugó). Esetleg ha tudnátok olyan most futó rugótípust ajánlani ami jó lenne bele azt nagyon megköszönném.
Köszi elõre is.
Üdv:Gábor

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
De most jut eszembe, hogy talán a torába valami kis magasságú kell, úgy olvastam

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
szia.
Nem tudom pontosan, hogy milyen méretszámmal lehetne leírni, de beslõ átmérõ 32mm, a külsõ átmérõ 42mm, plusz van a felsõ peremén egy 1mm vastag 45mm átmérõjû perem. A magasságát nemtudom, de kb 7-9mm lehet.
És a külsõ átmérõje bordázott.

Amúgy én beraktam a régit az új olajzáróval, és picit új a mozgása, de szuperül zár, meg sem lehet érezni az olajat a becsúszón kézzel. A port is frankón kinn tartja a régi

Am. az nem lehet, hogy az RS direkt mondjuk 1/4mm-el kisebbre csinálja a saját olajzáróját, hogy azt lehessen jól belerakni, az utángyárottat meg csak szenvedéssel?

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Tudja vki a Tora porlehúzó méreteit? Írtam a Germalex-nek de õk csak méret alapján tudják belõni a pontos darabot, típusszám alapján nem...

Ahogy elnézem már az enyémben sem gyári van...

Posted ImagePosted Image
XC Fully

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hát hajrá, kíváncsi vagyok rá.

Holnap játszok picit a nyomással, és majd meglátom, hogy én csináltam-e rosszul

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
én sztem csak akkor esek neki a cserének ha lesz célszerszámom hozzá, gondolom egy esztergályos hip-hop összedobja...

Posted Image
XC Fully

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Na, megcsináltam.
MOndhatni siralmas végeredménnyel.
A porlehúzó tökjól kijött.
Az olajzárót viszont az istennek se sikerült normálisan berakni.

Melegítettem a lábat, fagyóba raktam a szimmeringet, olajoztam, de még így se ment be.

Konkrétan egy szeg lapos oldalával, meg egy kisbaltával kellett beszuszakolni.

Lenne még pár kérdésem, és utána hagyom nyugodni a társaságot:

Elõfordulhat, hogy a porvédõ ajak visszahajlott összeszereléskor, és amiatt nem mozog ojan jól a szerkezet?
Az nem gond, hogy bennehagytam a gyári olajzáró részt is, nem fogja vissza nagyon a villát?
Mennyire számít, vagy lehetséges, hogy a lábra nem pont merõlegesen raktam be az olajzárót, és akkor mi fog történni?

Egyébként így elsõre megnyomogattam, és nagyon keménynek tûnik, lehet a nyomás miatt csak, de mintha nem lenne olyan érzékeny, azért vagyok gyanakvó

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Gege: Igazat írsz, de az összenyomódás mekkora nyomás növekedést okoz a lábban?

perpetumobile

perpetumobile

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hy!
318-as torát tudna nekem valaki állitani és olajat cserélni GYõrben mert a boltok nem ok.Meghálálnám és köszönném!
Ha tudsz hivj-06705602003

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

A teleszkópban a szimmeringnek nem kell nyomást megtartani tudtommal, azt az O gyûrûk teszik a becsúszók belsejében.
Az axiális terheléskor fellépõ problémákról írtakkal egyetértek.

Pedig éri nyomás a szimeringet.
Alapból már mikor össze felé megy a teló akkor is csökken a térfogat, ergo nõ a nyomás.
Illetve vannak olyan teleszkópok amiken van levegõ ráfújási lehetõség, pl marzo drop-off.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Az elõzõ hozzászólásokat olvasva...

Dobnál vmi képet milyen egy igazi teleszkóp szimering? Én ilyet vettem (adtak), és a német ebay-en is ilyet árulnak RS telókhoz...

Posted Image
XC Fully