Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Indította
Vendég
, 2002. június 06. 20:18
Írta 2012. május 12. - 19:35
Ha már Pike, és szerelés, ezt nézzétek mit találtam (bocs, hogy nem segít a problémádon), ezt mindenkinek látni kéne!
Külön ajánlanám Sala mester figyelmébe, mert tanulni sosem szégyen:D:D:D
Repair fork ROCK SHOX PIKE (2009)
Hát én majdnem sokkot kaptam a "24-es dugókulcs" láttán
Külön ajánlanám Sala mester figyelmébe, mert tanulni sosem szégyen:D:D:D
Repair fork ROCK SHOX PIKE (2009)
Hát én majdnem sokkot kaptam a "24-es dugókulcs" láttán
Írta 2012. május 12. - 18:39
sziasztok
Van egy Rock Shox Pike 327 95-140mm U-Turn villám. A speci pitch comp-ban volt gyárilag.
A következõ probléma adódott vele. Minden különösebb elõzmény nélkül gyakorlatilag megszûnt a mozgása. Tehát nem hajlandó becsúszni, hanem helyette koppan egy nagyot minden gödörnél, bukkanónál (de továbbra sem indul meg).
Idõközben átesett egy tisztításon / olajcserén (hát szüksége is volt rá, az egyszer biztos) és mûködött is rendesen néhány napig, utána visszatért a fent említett jelenség.
Én nem igazán értek a teleszkópokhoz, szóval ezért nem is tudom, hogy mire kell gyanakodni.
Van egy Rock Shox Pike 327 95-140mm U-Turn villám. A speci pitch comp-ban volt gyárilag.
A következõ probléma adódott vele. Minden különösebb elõzmény nélkül gyakorlatilag megszûnt a mozgása. Tehát nem hajlandó becsúszni, hanem helyette koppan egy nagyot minden gödörnél, bukkanónál (de továbbra sem indul meg).
Idõközben átesett egy tisztításon / olajcserén (hát szüksége is volt rá, az egyszer biztos) és mûködött is rendesen néhány napig, utána visszatért a fent említett jelenség.
Én nem igazán értek a teleszkópokhoz, szóval ezért nem is tudom, hogy mire kell gyanakodni.
Írta 2012. május 12. - 16:05
azert eleg tre hogy egy erovel zaro kotes egyik resztvevoje muanyag.
pontosan milyen rs ez?
Nem kell csodákat várni tõle: Tora 302 U-turn
Írta 2012. május 12. - 16:04
ez a csillapítás nyomórúdja? kétkomponensû ragasztóval ragasztd vissza
Igen az. Én is ragasztásra gondoltam. De a nagyon szoros illesztés miatt a ragasztó állagát figyelembe véve nem fogja letolni a felületrõl a ragasztót amikor visszaütöm? A pillanatragasztó ugye hígabb állagú, viszont ridegebb kötést eredményez...
Köszönöm a gyors reagálást!
Írta 2012. május 12. - 15:09
azert eleg tre hogy egy erovel zaro kotes egyik resztvevoje muanyag.
pontosan milyen rs ez?
pontosan milyen rs ez?
Írta 2012. május 12. - 15:03
kétkomponensû, nemhiszem h bármi baja lenne tõle
csak ugy nagyjából rakd már össze kérlek, mi hova passzol
csak ugy nagyjából rakd már össze kérlek, mi hova passzol
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. május 12. - 15:00
Írta 2012. május 12. - 14:42
ez a csillapítás nyomórúdja? kétkomponensû ragasztóval ragasztd vissza
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. május 12. - 13:33
akkor esztergalyos farigcsal neked ujat felteve ha ki leszet szabaditani a regit.
le kell merni a cso atmerojet es a szaki kiszamolja mekkora atfedes kell hogy a helyen maradjon.(erovel zaro kotes)
utana mar csak imatkozni kell hogy a cso is birja es az esztergalt elem sem torjon szet a felkalapalas alatt.
le kell merni a cso atmerojet es a szaki kiszamolja mekkora atfedes kell hogy a helyen maradjon.(erovel zaro kotes)
utana mar csak imatkozni kell hogy a cso is birja es az esztergalt elem sem torjon szet a felkalapalas alatt.
Írta 2012. május 12. - 13:28
én is reménykedem Salában, vagy Gegében. Nem tört el semmi, csak az a mûanyag "bizbasz" (nem ismerem a szakkifejezéseket) lecsúszott a helyérõl. A rúdon található 2 érdes felület, ami helyén tartaná. Nem is lehetett kézzel visszanyomni, csak kalapács+csõ kombóval visszaütni. De az ugri-bugrit nem értékelte, és visszacsúszott. Maga a hibajelenség az, hogy csattog a teló...
Írta 2012. május 12. - 12:35
jo hir. most nallam is megnyitotta.
de sajnos az en villamat is egy eve nyitottam ki.masmilyenhez meg vegkepp nem ertek.hulyeseget meg nem akarok irni.
bizzunk Sala felbukkanasaban.
de ha valami eltort vany megfolyt akkor esztergalyos.
de sajnos az en villamat is egy eve nyitottam ki.masmilyenhez meg vegkepp nem ertek.hulyeseget meg nem akarok irni.
bizzunk Sala felbukkanasaban.
de ha valami eltort vany megfolyt akkor esztergalyos.
Írta 2012. május 12. - 11:58
Írta 2012. május 12. - 11:38
Írta 2012. május 12. - 11:37
a képek valahogy kimaradtak
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Írta 2012. május 12. - 11:35
Tisztelt teló guruk!
Kis segítségre lenne szükségem.Gyógyítható-e csere nélkül szegényke? Ha igen, hogyan? (ragasztás?:confused:)
Ugyebár ez lenne az eredeti állapota
Visszaütöttem az eredeti helyzetbe, összeraktam, kb 20 percig bírta. Amúgy egy elég meredek szögû lépcsõzés után fáradt meg...
Kis segítségre lenne szükségem.Gyógyítható-e csere nélkül szegényke? Ha igen, hogyan? (ragasztás?:confused:)
Ugyebár ez lenne az eredeti állapota
Visszaütöttem az eredeti helyzetbe, összeraktam, kb 20 percig bírta. Amúgy egy elég meredek szögû lépcsõzés után fáradt meg...
Írta 2012. május 11. - 15:13
Írta 2012. május 11. - 13:31
Mondjuk ha leereszted belõle a levegõt, akkor össze lehet nyomni rendesen.
Írta 2012. május 11. - 12:30
Hello!
Vettem egy Recon Race-t, honnan tudom megállapítani(szétszedésen kívül) hogy hány mm-re van belõve? 100mm látszik ki a szárból, ezért gyanús, hogy csak 80-ra van belõve. Vagy kimozogja mind ezt a 10cm-ert? Köszönöm a választ!
Szerintem 100-as, általában az RS-nél rugóút-1,5-2 centit mozog.