Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Sziasztok!

A Dart 2 elbírja a 203-as tárcsát?

u.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
2005-ös sid-et ami használva is volt, lehet bátor dolog megvenni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A legfõbb gond szerintem abból adódhat egy ilyen viszonylag régi telónál, ha nem cserélt soha olajat. Az nem kívánt kopásokhoz vezet, fõleg ha még a masszív dzsuva se lett kitakarítva soha. Ez a becsúszókon látszik. Nézd meg nem olajosak, karcosak -e. Nyomkodd meg izomból, ne sajnáld.

Nekem ennyi tippem van, de várd meg hátha jön még valaki aki jobban ért hozzá.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

RichieRiccs

RichieRiccs

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Igazad van, talán nem is a lockout hibája miatt kell aggódjak :/ nem tudom mióta rossz, õ nem nyúlt hozzá (tehát ez jelentheti azt is, hogy szervízben sem volt)
Mire kell odafigyelni? sajnos nincs beépítve, úgyhogy nem tudom kipróbálni
nekem eddig csak egy Tora volt és egy Manitou Skareb....

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Amikor nekem nem mûködött a lock out, akkor csak piszkos volt, ki kellett tisztítani. Felülrõl be tud menni oda a dzsuva és egy idõ után nem mûködik.
De azt azért hozzátenném, hogy ha ez a baja és ezt 2005 óta nem sikerült soha megjavítania, akkor mást se szervizelt, ami gáz. Jól nézd meg mit veszel!

RichieRiccs

RichieRiccs

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Készülök venni egy SID teleszkópot, ki is néztem egy 2005-öst, ami lockoutos, van hozzá poplock is, viszont a tulaj azt mondja, hogy "valamiért" nem lockolható a teleszkóp.
Mennyibe fájna kb a lockoutot helyre hozni? Milyen hibája lehet? Tudom, sok a "Ha..." de kicsit szeretnék képbe lenni, mielõtt megveszem. Persze lockout nélkül is van élet...
Elõre is köszi...

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy ilyen biciklim: https://picasaweb.go...215130012820498
amelyben a következõ teleszkóp van:
Rock Shox Relevation Dual Air 140 mm, így néz ki: https://picasaweb.go...214945816988402
Nem tudom pontosan melyik fajta, remélem a képrõl kiderül.

Az a bajom vele, hogy sehogy sem bírom belõni a beállításokat, hogy jó legyen nekem. Tudnátok nekem segíteni? 70 kg vagyok, a levegõt nagyjából beállítottam, ha jól emlékszem 90psi-t raktam az elsõ teleszkóp mindkettõ kamrájába.

Próbálkoztam beállítani, de az a baj vele, hogy keménynek érzem néha. A legjobb példa az, ha például egy patkába megyek bele, tehát egy élesebb letörésû gödörbe, nem homokbuckákon megyek át, akkor nagyon keményen csillapít, tehát akkor keménynek érzem a telót.
A levegõállításon kívül a többi tekerentyûhöz nem nagyon nyúltam még, mert nem tudom nagyon tudom mi lenne a megfelelõ állsuk, a kompresszió teljesen ki van engedve és a visszaút állítás is "nyúl" állásban van.

A válaszokat elõre is köszönöm!

Vasinger!

Hello nekem egy levegõs recon sl van én 81kg vagyok jelenleg és 75-80 psi van bele fújva . A vissza út állítás nekem a nyúl állástól 4*360fokra van állítva a teknõs fele. Nekem így jó jelenleg.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Elkezdõdött a levelezés, kértek pár fotót a villáról.
Ide is beszúrom, hogy megnyugtassatok, nem õrültem meg. :)
(a legutolsó képre rajzoltam egy a nyakcsõvel párhuzamos vonalat, annak egybe kellene esnie az alul, a villalábak felezõpontjában található jellel.)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy ilyen biciklim: https://picasaweb.go...215130012820498
amelyben a következõ teleszkóp van:
Rock Shox Relevation Dual Air 140 mm, így néz ki: https://picasaweb.go...214945816988402
Nem tudom pontosan melyik fajta, remélem a képrõl kiderül.

Az a bajom vele, hogy sehogy sem bírom belõni a beállításokat, hogy jó legyen nekem. Tudnátok nekem segíteni? 70 kg vagyok, a levegõt nagyjából beállítottam, ha jól emlékszem 90psi-t raktam az elsõ teleszkóp mindkettõ kamrájába.

Próbálkoztam beállítani, de az a baj vele, hogy keménynek érzem néha. A legjobb példa az, ha például egy patkába megyek bele, tehát egy élesebb letörésû gödörbe, nem homokbuckákon megyek át, akkor nagyon keményen csillapít, tehát akkor keménynek érzem a telót.
A levegõállításon kívül a többi tekerentyûhöz nem nagyon nyúltam még, mert nem tudom nagyon tudom mi lenne a megfelelõ állsuk, a kompresszió teljesen ki van engedve és a visszaút állítás is "nyúl" állásban van.

A válaszokat elõre is köszönöm!

Vasinger!

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Zsír új, és nem eBay. :)
rendes nyugat-európai bolt (webshop).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Ez egy 0 km-es, vadonat új RockShox teleszkóp ? Vagy az eBay-en találtál valami használt szörnyeteget ?
Egyébként szerintem nagyon nem gyakori egyik gyártónál, a RS-nál sem, hogy ilyen hibás lenne egy új teló.
Marci

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Úgy tûnik kaptál egy selejtet nézd meg hogy a teló nyaka és a lábak párhuzamosak-e ha nem akkor már eleve selejt.

Nah, összefoglaltad, amit én szövevényesen leírtam. :) Szóval nem párhuzamos a nyak a lábakkal.
+ szívás, hogy péntek van, az emailemre legkorábban hétfõn reagálhatnak. :/
Mennyire gyakori az ilyesmi a Rock Shoxnál? Az elõzõ telóm egy Dart 3 volt, az tökéletes volt a maga nemében.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Úgy tûnik kaptál egy selejtet nézd meg hogy a teló nyaka és a lábak párhuzamosak-e ha nem akkor már eleve selejt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok,
Egészen el vagyok keseredve. Tegnap elõtt megjött az új villám külföldrõl (recon silver TK), és beszerelés után a próbaút során egészen különös jelenséget tapasztaltam.
Furcsa érzés volt fogni a kormányt, majd azt elengedve meg is gyõzõdtem róla, hogy balra akar kanyarodni állandóan. Elõször arra gyanakodtam, hogy nincs egyenesen beállítva a stucni, majd észrevettem, hogy ha lenézek, és a váz csövei egy síkba esnek, magyarán pont fentrõl nézve a kerék jobb oldalát látom. Hazaértem, kiszereltem, és a villa nyaka a vállba nincs egyenesen besajtolva (vagy bárhogy is rögzítik a gyárban). Most írtam emailt a boltnak, hogy mi is a teendõ, hogy orvosoljuk a problémát.
Találkoztatok már ilyesmivel?
(mielõtt megkérdezitek: a váz egyenes, sérülésmentes, és két napja a régi villával, ami szintén egyenes nem produkált hasonlókat)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Üdv mindenkinek!
Egy 2009-es Recon SL mennyire bírja a 203-as féktárcsát?

Semennyire.

vale

vale

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hello!
Tudja valaki mekkora O gyûrû kell egy Recon-nál a motion control gomb alá? Leszedem a gombot, hát erre nem 8 darabra esik a kis mûanyag gyûrû??

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ne erõltesd! Max 185

Valor

Valor

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Egy 2009-es Recon SL mennyire bírja a 203-as féktárcsát?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Oroszok mindent egy kicsit másképp csinálnak. :D

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Én a Pike becsúszója láttán kaptam agybajt majdnem :cool2: