Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

bár a pike-ok átütõsek, nem? agycsere, miegymás, túl macerás és pénzigényes lenne a csere, azt hiszem

átütõs, és csak tárcsás.
de akkor örökélet +1 nap

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
bár a pike-ok átütõsek, nem? agycsere, miegymás, túl macerás és pénzigényes lenne a csere, azt hiszem

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

ja az újat úgy értettem hogy nem használt....
pike-ot én is ilyen túra maraton am re használom...
de végülis ha nem zavar nagyon a hajlongás a duke race egy q.jó villa...

no ez igaz, h. q jó, de egy pöttyet zavar a tekeredés...érdekes, a pike-on én is gondolkodtam, de arra jukadtam ki, hogy sok lenne nekem. milyen vázzal használod? (mármint merev v. össztelós?) mer' a bikemag új számában is van ugye 1 cikk a törésekrõl, a merevség-összhangról, és nem tom hogy a pike-ot bÍrná-e a váz? bár ez KTM jó masszívnak tûnik, hidroformingos, felülhegesztés nincs is rajta. lehet, h. meggyözhetõ vagyok a pik-kal kapcsolatban...:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem tom pontosan melyik Marzo, de régebbi darabb, szerintem Mx Comp Eta, azért is olcsóbb, gondolom a nyakukon maradt...persze elõtte el kell passzintanom a Duke-ot, ha nem megy, akkor meg marad egyelõre. A Pike-ot én is nézegettem, de én ugye maratonokra használom, oda meg nem kell egy ennyire brutál vella, azt hiszem.Mondom, maximálisan meg vagyok elégedve a Duke-kal, leszámítva a fentebb leírtakat. Sohasem volt még ennyire puhán és szépen mozgó teleszkópom!

ja az újat úgy értettem hogy nem használt....
pike-ot én is ilyen túra maraton am re használom...
de végülis ha nem zavar nagyon a hajlongás a duke race egy q.jó villa...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

jó csak mondom..nekem is marzóm lesz nemsoká a hasonló súlyom alá....amúgy ha +nyugtat a pike-ot nem tekergeti a 180as lujza tárcsa...:) és akinek volt(van) rebája az azt mondja majdnem olyan merev mint a pike...duke-nál biztos hogy merevebb....(de h jó áron van az a marzo (és új mx pro eta ha jól gondolom) én azt venném)

Nem tom pontosan melyik Marzo, de régebbi darabb, szerintem Mx Comp Eta, azért is olcsóbb, gondolom a nyakukon maradt...persze elõtte el kell passzintanom a Duke-ot, ha nem megy, akkor meg marad egyelõre. A Pike-ot én is nézegettem, de én ugye maratonokra használom, oda meg nem kell egy ennyire brutál vella, azt hiszem.Mondom, maximálisan meg vagyok elégedve a Duke-kal, leszámítva a fentebb leírtakat. Sohasem volt még ennyire puhán és szépen mozgó teleszkópom!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Asszem a két kilóval igazad van, de ha azt nézed, hogy majd mázsa vagyok, akkor 200-300-400 gramm ide vagy oda nem oszt nem szoroz, sõt...inkább ne hajlongjon a villa és legyen picit nehezebb, nem?

jó csak mondom..nekem is marzóm lesz nemsoká a hasonló súlyom alá....amúgy ha +nyugtat a pike-ot nem tekergeti a 180as lujza tárcsa...:) és akinek volt(van) rebája az azt mondja majdnem olyan merev mint a pike...duke-nál biztos hogy merevebb....(de h jó áron van az a marzo (és új mx pro eta ha jól gondolom) én azt venném)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

az majdnem biztos hogy a marzo merevebb meg jobban mozog...de nézd meg a súlyát is..üti a két kilót ha jól gondolom....

Asszem a két kilóval igazad van, de ha azt nézed, hogy majd mázsa vagyok, akkor 200-300-400 gramm ide vagy oda nem oszt nem szoroz, sõt...inkább ne hajlongjon a villa és legyen picit nehezebb, nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nah,szerbusztok, jelentem, már jó pár hete ki lett cserélve a Duke Race-ben a rugó (ami eltört ugye), azóta frankón szuperál, egy rugókészitõ mûhelyben csináltattam. Ha kell vkinek, elõkaparom a maestro számát...Tehát eddig remekül mûxik, bár ez csak negatív rugó.
Azt hiszem, még nem kérdeztem, de szerintetek mennyire probléma, hogy a villa hajlong a tárcsa miatt? Most egy KTM gépet nyúzok (ultra sport), elõl 180as Magura tárcsával, ehhez még hozzáadódik a kb. 94 kg-om is!Arra gondoltam, lecserélném a Duke-ot (hirdetem is az apróban), Rebára gondoltam, ill láttam olcsón 1 zsírúj Marzo Mxr ETA-t,persze a boltban próbáltak rádumálni, mert merevebb és igénytelenebb mint a Rock Shox )mondták õk...). No, aztán megnéztem a Reba paramétereit és kiderült, hogy a Duke Race 1,76 kg körüli, a Reba pedig 1,60! Ez azt is jelenti, hogy kevésbé merev, vagy a 32es becsúszók miatt nem hajlonghat annyira???(egy fogyókúrát is beterveztem, biztos ami biztos :))Az meg a másik, hogy a váz geometriája inkább 100at mozgó teleszkóphoz passzentos. Rebáról mit gondoltok? Üdv

az majdnem biztos hogy a marzo merevebb meg jobban mozog...de nézd meg a súlyát is..üti a két kilót ha jól gondolom....

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

sokat segített és mégis csináltattál? furán hangzik.
akkor mit is segített? amúgy igen.
se szimering, se rugók semmi sincs. ilyen ez a biker.
még szerencse hogy mostantól a truvát is õk nyomják, arra is keresztet vethetünk.

Segített, mert egy csomó hüje kérdésemre válaszolt, illetve abban is, hogy ha mégis kellene a rugó, gyorsan le tudjuk rendezni a dolgot. Rebáról vélemény? Az alkatrészellátás télleg katasztófális, a Nellában nagyon szidták õket...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sokat segített és mégis csináltattál? furán hangzik.
akkor mit is segített? amúgy igen.
se szimering, se rugók semmi sincs. ilyen ez a biker.
még szerencse hogy mostantól a truvát is õk nyomják, arra is keresztet vethetünk.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Ja, még annyit, hogy rugót alig lehetett volna Magyarhonban találni (nem emléxem, de asszem nem is volt a Bikernél, ha lett volna: 8000huf), de a Rock Shoxnak írtam emailt és 2 napon belül jelentkezett egy szlovén srác, gondolom õ a helyi képviselõ és rengeteget segített...Végül olcsóbb és egyszerûbb volt megcsináltatni arugót.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Ez érdekes, mert pl. a Ridebike-ban a polcon csak a pumpa figyeg rajta, semmi más, bár ezen már nem lepõdök meg.

örülj neki hogy a pumpa rajta volt... egy müanyag pöcök nem akkora tétel.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

pontosan. Kapsz hozzá zacsiban reduktort :D

Ez érdekes, mert pl. a Ridebike-ban a polcon csak a pumpa figyeg rajta, semmi más, bár ezen már nem lepõdök meg.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Nah,szerbusztok, jelentem, már jó pár hete ki lett cserélve a Duke Race-ben a rugó (ami eltört ugye), azóta frankón szuperál, egy rugókészitõ mûhelyben csináltattam. Ha kell vkinek, elõkaparom a maestro számát...Tehát eddig remekül mûxik, bár ez csak negatív rugó.
Azt hiszem, még nem kérdeztem, de szerintetek mennyire probléma, hogy a villa hajlong a tárcsa miatt? Most egy KTM gépet nyúzok (ultra sport), elõl 180as Magura tárcsával, ehhez még hozzáadódik a kb. 94 kg-om is!Arra gondoltam, lecserélném a Duke-ot (hirdetem is az apróban), Rebára gondoltam, ill láttam olcsón 1 zsírúj Marzo Mxr ETA-t,persze a boltban próbáltak rádumálni, mert merevebb és igénytelenebb mint a Rock Shox )mondták õk...). No, aztán megnéztem a Reba paramétereit és kiderült, hogy a Duke Race 1,76 kg körüli, a Reba pedig 1,60! Ez azt is jelenti, hogy kevésbé merev, vagy a 32es becsúszók miatt nem hajlonghat annyira???(egy fogyókúrát is beterveztem, biztos ami biztos :))Az meg a másik, hogy a váz geometriája inkább 100at mozgó teleszkóphoz passzentos. Rebáról mit gondoltok? Üdv

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
pontosan. Kapsz hozzá zacsiban reduktort :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
80ra!!!!!!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Tudja valaki hogy a SID Team gyárilag milyen rugóútra van állítva? Szóval 80 v. 63mm? :confused:

VALAKI!!! Senki nem tud semmit??? SEGÍTSÉÉÉÉG!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a sag-ra
erre nincs sablon
ki hogy szereti, kinek hogy jó.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Tudja valaki hogy a SID Team gyárilag milyen rugóútra van állítva? Szóval 80 v. 63mm? :confused:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
http://forum.bikemag...postcount=15522

keresõ rulez.
és ha levonyuk a tanulságot: jó a SAG-od.