Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2005. november 03. - 20:32
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2005. november 03. - 13:39
Írta 2005. november 03. - 11:34
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. november 03. - 11:30
Írta 2005. november 03. - 11:27
http://www.mirob.hu/...k/cox674905.jpg
sosem tudtam, hogy ez micsoda....
és ezt mivel tudom belehajtani? kézzel? fúróval?
Írta 2005. november 03. - 11:24
Írta 2005. november 03. - 11:13
nemtudom, hogy ezt hogy hozta össze, szerinem anyaghibás lehetett, mert egyszerûen beletört a csavar..nagyon óvatosan húztam meg, egyáltalán nem erõsen, hiszen tudom, hogy a boxxiba gyakran szakad meg a menet..
hogy lehet kiszedni a bent lévõ kis csavarvéget? 3-4 mm mélyen van, így nem tudom semmivel megfogni..
mondjuk ahogy néztem, még épp jó helyen van, tehát betölti a funkcióját, de azért ha egyszer majd le kell szedni a vállat, akkor gázban leszek...
Írta 2005. november 02. - 11:12
szvsz is a SAG a mérvadó(bb), de gondoltam kikérem a tapasztaltabb kollégák véleményét is...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. november 02. - 11:07
sztem a sag,,,,nem hiszem hogy kárt tudnál benne tenniNos, lecseréltem a Duke XC U-turn vellámat egy Duke SL100 MCD-re. Maratonokon reményeim szerint több hasznát veszem majd a LockOut-nak, mint az útállításnak; ezen felül könnyebb is valamivel. Kipróbálni igazából még nem tudtam, de a két teló karakterisztikája valóban teljesen más. A levegõs nehezebben indul meg, és talán nem is mozog olyan szépen mint az elõdje. Ez nem tudom hogy pusztán annak köszönhetõ-e hogy levegõs, mindenesetre a becsószók felületkezelése is más, kevésbé tûnik simának. Nem tudom hogy ez azért van, mert más felületkezelést igényel a levegõs rendszer, vagy csak egyszerûen gyengébb a minõsége...
A gyártó által javallt beállítások kissé ellentmondanak egymásnak:
-ha a súlyomhoz beállítom a javasolt nyomásértéket (145-150psi), akkor csak kb. 10mm (10%) a SAG.
-ha az ajánlott SAG-ot (20%=20mm) szeretném beállítani kisebb nyomásra kell állítanom a telót.
Melyikhez ragaszkodjak? Szívem szerint az utóbbi elvet követném (a szebb mozgás, könnyebb megindítás miatt), de nem szertném felütni a villát (=nem szeretnék kárt tenni benne)
Ti mit gondoltok?
a mozgás megítélésével meg várd meg mig bekopik....meg amig Te is kitapasztalod hogy mely beállítás a jó.....nekem is jóval alacsonyabb nyomáson üzemelt a duke sl mint a gyári táblázat....az csak 80at mozog és még se ütöttem szét...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. november 02. - 11:01
A gyártó által javallt beállítások kissé ellentmondanak egymásnak:
-ha a súlyomhoz beállítom a javasolt nyomásértéket (145-150psi), akkor csak kb. 10mm (10%) a SAG.
-ha az ajánlott SAG-ot (20%=20mm) szeretném beállítani kisebb nyomásra kell állítanom a telót.
Melyikhez ragaszkodjak? Szívem szerint az utóbbi elvet követném (a szebb mozgás, könnyebb megindítás miatt), de nem szertném felütni a villát (=nem szeretnék kárt tenni benne)
Ti mit gondoltok?
Írta 2005. október 30. - 20:13
az a keves olaj, ami ujkoraban volt, az valszeg csak ottmaradt rajta, mert meg uj volt, orulj neki, hogy szep szaraz most. maradjon igy sokaig. neha megfjukalhatod a szimeringeket [olajelzaro gumigyuruk a becsuszo korul] szilikonsprevel, az picit jot tesz nekik.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. október 30. - 20:12
olaj van belül, ami kijött az a zsír volt amit a tárolás miatt raknak bele
lezsírozzák mint a szerszámokat h nem korrodálódjon amig nem használjá
Írta 2005. október 30. - 19:59
Írta 2005. október 28. - 19:03
No ez jó hír ... akkor már csak ez a két dolog hiányzik és sok idõ ;D
Azért had legyek már okosabb, ha volna patron az mit csinálna vmi kompressziót ?
Ugyanazt csinálja, mint a nyílt fürdõs, csak nem az egész lábban lötyög szabadon az olaj, hanem egy zárt rendszerben van.
A nyílt egyik nagy elõnye, hogy a kenést is elintézi egyúttal, másrészt ritkábban kell olajat cserélni. A júzer számára a hátránya (pl most Neked), hogy dupla annyiba kerül a szimmering bele, mert kell bele egy olajzáró és egy porlehúzó is.
Valamennyi kompresszió csillapítást minden csillapítás végez, mert az olaj áramlásához mindenképpen idõ kell.
Írta 2005. október 28. - 16:57
de ez dombNa ne maaaaaaaaaar. Ez nem domb. Ez egy ize. Ezen ugy 25-30-al illik felzuzni lockolas nelkul is.
Rózsadomb ráadásul
kilóméter órám meg nincs, hogy mennyivel töccenek fel rajta..
(és régen nem lock-os villám volt mégis felmentem, tehát... cskhamár van, akko' minek "szenvedjek" jobban?)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
vendég_feczo_*
Írta 2005. október 28. - 16:27
Az elobb nem neztem meg a rajzokat, de ugy nez ki, hogy a te villad nem patronos, hanem Hidracoil rendszer, ami jo.
Akkor csak sizmeringcsere es olajcsere kell neked.
No ez jó hír ... akkor már csak ez a két dolog hiányzik és sok idõ ;D
Azért had legyek már okosabb, ha volna patron az mit csinálna vmi kompressziót ?
Írta 2005. október 28. - 15:40
Az elobb nem neztem meg a rajzokat, de ugy nez ki, hogy a te villad nem patronos, hanem Hidracoil rendszer, ami jo.
Akkor csak sizmeringcsere es olajcsere kell neked.
I`m as fast as nobody!
vendég_feczo_*
Írta 2005. október 28. - 14:48
még nem szedtem szét ... És mi a szerepe a patronnak ? Mondjuk egy helyi szervizes azt mondta hogy végsõ esetben sima olajmentes rugósat azért még lehet belõle kialakítani ...
Írta 2005. október 28. - 14:24
Szevasztok,
van egy címben jegyzett teló, folyik nyakra az olaj ... Szervizkönyvet már sikerült megtalálnom, a 19. oldal megfelelõnek tûnik. A kérdésem már csak az, hol kapok hozzá szimmering készletet és kb. mennyibe kerül ?
Gyarit szinte biztos hogy nem kapsz hozza itthon. Probalj meg egy szimeringboltban kerni, hatha van ebben a meretben. Eloszor is vedd ki a villabol, merd le, es a meretek alapjan kerj szimeringet.
A tied mar nem patronos? Mert ha patronos, akkor valszeg az ment szet, es akkor az valszeg kuka. ( talan a Nella-ban meg tudjak csinalni a patront, nekem regen megcsinaltak, de az sem 100% -os megoldas. )
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. október 28. - 14:06
énse cécés, csak: http://pix.bikemag.h...0_0195.JPG.html
namost ezt amikor abszolválod hazaérkezés elött fáradtan, nem nagymamis fokozatban, akkor igenis jól jön.
csak észrevétel volt egyébként..
szerintem jó dolog.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak