Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

...a fékpofák bele-belekaptak a telóba...

Mondom felnibe... bocsi fáradt vagyok már.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Hát, nekem volt 2005-ös Judym, ami a mostaniaknak az elõdje. Most meg van egy Pilotom. És míg a Judynál kiállva a fékpofák bele-belekaptak a telóba, ilyet a pilotnál még nem vettem észre. Elméletben nem merevebb, de a gyakorlatban igen, a különbség meg a villavállban van, szerintem.

X.

szerk: és nem TTm volt, hanem XCm, magnéziumlábakkal.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pilot meg a j4 (leánynevén judy) közt nincs különbség merevségben, mindkettõ 28.6 mm becsúszóval van, és a régi sid módositott alsószárával....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Hol lehet kapni Pilot XC-t 30eFT-ért? Ha már 30rugónál járunk, akkor egy új J4es ugyanannyiba kerül, és van benne U-turn.

Köszi a véleményt!

A ZöldPont kerékpárüzletben, pl, ha van még. --> www.bicycle.hu

Meg még pár helyen, ahol még kepható, szét kell nézni.

Az U-turn jópofa, de van egy nagy hátránya: az elõfeszítés nem állítható, így a súlyodhoz esetleg csak rugócserével tudod belõni. Emellett a Pilox XC merevebb, könyebb, és sokkal szebben mozog, érzékenyebb, levegõráfújással állítható. Egy hátránya van: nincs benne lock. (ami van a J4ben).

X.

koleeee

koleeee

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
figyu van egy kérdésem van valmi a Rock Shox judy j2 ben amiért érdemes lenne szétszedni (gondolok ilyenre hogy hogy job rugóut vagy ilyesmi)

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 posts

Vajon van hely Magyarországon, ahol egy becsúszószárt újateflonoznak? Mondjuk nitridált-titánium vagy hasonló kellene. (cseppet lekopott a SIDem 20K km után...a becsúszócsere meg drága nagyon)

Ez engem is érdekelne, szegény Dukeom a budamaratoni sárban kavicsot paszírozott át a becsúszó és a híd alja közt, az eredmény egy 2.5cm husszú 4mm széles karc a becsúszó elején. Az más kérdés hogy a szimmering mégis a másik oldalon kezdte köpni az olajat, és nem kapni hozzá valót sehol...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
32es. Pike alsoresz solo air rugozassal acel becsuszoval. meg motion control
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
olyan véknyáknak tûnnek azok a becsúszok.. (de gondolom csak optikai csalódás)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
RS Argyle dirtjump villa volt? bocs ha igen

Posted Image
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Vajon van hely Magyarországon, ahol egy becsúszószárt újateflonoznak? Mondjuk nitridált-titánium vagy hasonló kellene. (cseppet lekopott a SIDem 20K km után...a becsúszócsere meg drága nagyon)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gyuree

gyuree

vendég

• fórumtag
  • 15 posts

30ért már kapsz pilot XCt, én azt választanám. Vagy használt teló, ha szóba jöhet.

X.

Hol lehet kapni Pilot XC-t 30eFT-ért? Ha már 30rugónál járunk, akkor egy új J4es ugyanannyiba kerül, és van benne U-turn.

Köszi a véleményt!

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

nyugi meg fog mozdulni.
én is pont ennyi vagyok, már mind a két féle tora-t próbáltam és nagyon jók!
vegyél tora-t, U-turn-öset!

Kössssz!!! Most megnyugtattatok, úgyis erre hajlottam inkább, mármint a Torára :) Akkor ezt fogom megvenni. Ha belegondolok, hogy 2 hete még 20 ezres RST-nél tartottam... :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
nyugi meg fog mozdulni.
én is pont ennyi vagyok, már mind a két féle tora-t próbáltam és nagyon jók!
vegyél tora-t, U-turn-öset!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Most aztán végképp nem tudom, hogy mit tegyek :D :( 65 kiló vagyok, v-fékem van, és túlzottan nem is zúznám egyiket sem. A határozottabb megjelenése nagyon bejön a Torának, de lehet ekkora súlyom mellett meg sem moccanna alattam :( Árban meg tényleg ugyanott jövök ki, de a Pilot beszerzése nekem elég macerás... Azért köszi a tanácsokat!!!

nekem volt pilotom 100 kilóhoz, v fékkel....bírta gond nélkül.
tárcsát nem tennék rá, ha számít a bringád összsúlyába az a 20 deka akkor gondolkodj a pilotán ha nem akkor tora /fog mozogni alattad nyugi , rugós/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

70 kiló alatt és v-fékhez pilot, 70+kg és tárcsafék tora.
agressziv felhasználás: tora

Most aztán végképp nem tudom, hogy mit tegyek :D :( 65 kiló vagyok, v-fékem van, és túlzottan nem is zúznám egyiket sem. A határozottabb megjelenése nagyon bejön a Torának, de lehet ekkora súlyom mellett meg sem moccanna alattam :( Árban meg tényleg ugyanott jövök ki, de a Pilot beszerzése nekem elég macerás... Azért köszi a tanácsokat!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
70 kiló alatt és v-fékhez pilot, 70+kg és tárcsafék tora.
agressziv felhasználás: tora

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

max havonta, de inkább ritkábban......
tora vs pilot meg inkább felhasználás, ha lájtos cc v-fékkel akkor pilot, ha kicsit "erõteljesebb" tárcsafékkel akkor tora....ja pumpát nem kapsz hozzá

Ha nem kapok hozzá pumpát, akkor már majdnem azonos árra jövök ki: villa 30, egy pumpa 5-6 ezer, de akkor már kerékpumpásat vennék, ami mindkettõt tudja és 8900 Ft eBike-on. Ha strapabíróbb a Tora, akkor azt veszem, egyszerûbb is, mert házhoz hozzák :)
Köszi a segítséget! ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!
Nem tudok dönteni 2005-ös RS Pilot XC és 2006-os RS Tora 302 U-turn között :( Jobban járok levegõssel?
http://www.leisurewh...d=m5b13s30p1223
http://www.sram.com/...ks/tora/302.php
A Pilothoz nem tudom, hogy adnak-e pumpát:(
A Tora robosztusabb, de nehezebb is és nem állíthatom a súlyomhoz.
Még az lenne a kérdésem, hogy levegõs telókat milyen gyakran kell pumpálni?

max havonta, de inkább ritkábban......
tora vs pilot meg inkább felhasználás, ha lájtos cc v-fékkel akkor pilot, ha kicsit "erõteljesebb" tárcsafékkel akkor tora....ja pumpát nem kapsz hozzá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jami

Jami

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!
Nem tudok dönteni 2005-ös RS Pilot XC és 2006-os RS Tora 302 U-turn között :( Jobban járok levegõssel?
http://www.leisurewh...d=m5b13s30p1223
http://www.sram.com/...ks/tora/302.php
A Pilothoz nem tudom, hogy adnak-e pumpát:(
A Tora robosztusabb, de nehezebb is és nem állíthatom a súlyomhoz.
Még az lenne a kérdésem, hogy levegõs telókat milyen gyakran kell pumpálni?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Most rakom össze a gépemet, Magellan Polaris Deore LX lesz. Nézegetem hozzá a telókat, van egy pár ami közül nem tudok dönteni. Találtam egy Rock Shox Pilot C-t, és ugyanebben az árban van az új Judy J3as is? Szerintetek melyik a jobb? Vagy esetleg tudtok még jobbat ezeknél 25000-30000FT-os kategóriában?

Elõre is köszi a segítségeteket!!!

30ért már kapsz pilot XCt, én azt választanám. Vagy használt teló, ha szóba jöhet.

X.