Mindenkinek köszönöm a gyors segítséget, ill. Dave, ha tényleg megtennéd, hogy ennek a kis információmorzsának utánanézel, az nagyon jó lenne-bár már csak mint érdekesség (ár?) érdekel(én is biztos rákérdezek majd 1-2 boltban), mert rob hozzászólása nyomán elkezdtem "finomabban játszani a mûszerrel", és valóban azt tapasztaltam, hogy kb. 1 fordulatnyi átfedés van a "már nem szökik a levegõ a pumpából" és a "még nem szökik a levegõ a villából" (ill. lecsavarásnál épp fordítva) c. fázisok közt (eddig télleg tök úgy tûnt, hogy ha lefelé csavarásnál megállnék ott, ahol sziszegni kezd, elmenne az összes levegõ a villából...

).
Kárpótlásul 1 tipp a rebásoknak: a belvárosi[nem írom ide, nehogy reklámnak számítson, de ha érdekel, dobok 1 mélt] motorosboltban vmi 350/db-ért kapható, utángyártott simson-gumiharang (nagyon nem mindegy a típus, mert elvileg a simson-becsúszó csak 30-as, és többféle utángyártmány létezik-pl. már 1 bolttal arrébb is olyat kapsz,ami nem stimmel, ráadásul drágább...

-de ez naon tuti) kb. félórányi melóval olyan patentul rávarázsolható a villára, hogy meg nem mondod, h nem gyári (de legalábbis bõven nézhetõ, nem gánygéza fíling-ha kell, tudok küldeni képet), ráadásul az utat is hagyja kimozogni némi bejáratás után...sztem 1 próbát megérhet az élettartam növelésére+a takarítási macera csökkentésére-nekem bejött.
Más: A villa ugye zsír új, ehhez képest a szárakban szétszedéskor bõven a gyárilag megadott érték (15cc) alatti mennyiségû olajat találtam(az egyikben szinte nem is volt-a becsúszókban meg nem turkáltam, mivel a mozgás alapján úgy tûnik, a csillapítóegységben benne van az a 115cc, a bal oldali 3cc meg csak egy minimális kenésért kell)! Érdemes lehet belenézni megvétel után, mielõtt komolyabban elkezditek adni neki az ívet!
A gyári rs pumpa egyébként egy az egyben a B+-féle, 300 psi-ig használható változat (23045), csak a színei térnek el-ha ez segít esetleg vkinek.
PLaC,aki a késõbbiekben megpróbálja majd rövidebbre fogni