Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
rugó elõfeszítés,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Sziasztok! Az új gépemben van egy Rock Shox XC32-es villa. Fel tudnátok homályosítani, hogy maga a PRELOAD funkció mit takar? Nagyon szépen köszönöm elõre is a segítséget!
" A Cube el van vetve! "

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
szia elnézést. psylo xc a kiadast sajnos nem tudom de a csillapitas nem a pure hanem a hc2. koszonom.

udv

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem sok konkrétumot mondtál, de pl itt vannak ezek:
http://tandems.free....lo/pure2001.pdf
http://www.endurofor...erviceguide.pdf
http://www.birota.ru...systemsuide.pdf

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
sziasztok! nagyon régen szerelem mar psylo villat. az olaj adatokat megtaláltam neten meg a forumbol visszanézve is, viszont a csillapitast szetszedtem és ne mtudom melyik dolog mi utan jon, és neten valaki esetleg tudna linkelni egy pdf fájlt vagy képet? marcsak enyni kellene a biciklimhez. koszonom elore is .

udv: szabolcska

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
önjelölt szerelõbõl van itt elég...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Foxxx

Foxxx

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Üdv ismét mindenkinek! Szeretnék beszámolni a RS Recon 351 U-turn (motioncontrol) javításáról, hogy mások is tanuljanak belõle. Az alapsztori az volt hogy szép lassan folyamatosan elkezdett rövidülni a telóút, míg végül beállt, mintha lockolva lenne (vagy inkább betonozva). szétszedés átnézés összerakás után mûködött, majd ismét eljátszotta. Mint sejthetõ valami megadta magát. Több feltételezés szerint a becsúszószár alján lévõ 12x 3.5-ös méretû, a visszacsillapítás nyomórúdját tömítõ gyûrûvel lehetett gond. Tehát ma sikerült beszereznem profi o-gyûrûket. Megjegyzem kb 250ft értékben 6 darabot (tartalék is kell). Elvégeztem a javasolt o-gyûrû cserét. Kapott a teló finom olajat, gyárival megegyezõ minõségben. Amit fontosnak látok megjegyezni, hogy a gyári gyûrû határozottan fel volt keményedve a mostaniakhoz képest. Gondolom a teló megvétele elõtt sokat állt, avagy pihent egy raktárban. Így keményebben jobban kophatott és a gyûrû belsõ oldalán minimális kopás nyomai látszottak. Feltehetõen itt eresztett át olajat az alsó lábakba.
Remélem a csere megoldja a gondot. Ha további komplikációk lépnek fel, jelentkezem. Keressetek bátran ha hasonló a bajotok. Csáó
Üdv.

Foxxx

Foxxx

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszi a tippet, tanácsot. Veszek párat hamár ott vagyok. Nem egy nagy tétel.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Szia. Én úgy sejtettem hogy ha egyszer megtörténik akkor kétszer is. De valahogyan igazolni kell a feltevést. Köszi a gyûrû méretet. Beszerzem és beszámolok hogy helyreállt e a rendszer.

Vmi értelmes minõséget vegyél majd belõle!
Pl Viton-t.

Foxxx

Foxxx

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Szia. Én úgy sejtettem hogy ha egyszer megtörténik akkor kétszer is. De valahogyan igazolni kell a feltevést. Köszi a gyûrû méretet. Beszerzem és beszámolok hogy helyreállt e a rendszer.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Ezért gyanús kicsit nekem is. Max lehet benne olyan 1500-2000km. Vagy annyi sem. De tény hogy nem egyik pillanatról másikra állt be hanem fokozatosan. Mikor most nemrég másodszor eljátszotta az gyorsabban ment végbe. De mi mástól folyna le olaj a gyûrûn ha nem attól hogy nem passzos? Én is így gondolkodom. De cáfoljon meg bátran valaki.

Esetleg ha valakinek van a gyûrû méreteirõl pontos infója akkor rá tudok mérni és csekkolom hogy fogyott e belõle.
Köszi

nem akartam közbeugatni, de ha egyszer lefosta az aolajat, mibõl gondoltátok, ha visszatöltitek minden okés lesz?

10x3,5 O gyürû kell

fuck me, i'm famous!

Foxxx

Foxxx

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

nem tudom hány km-t tettél bele, de itthoni átlagos használat mellett az meredeken hangzik.

Ezért gyanús kicsit nekem is. Max lehet benne olyan 1500-2000km. Vagy annyi sem. De tény hogy nem egyik pillanatról másikra állt be hanem fokozatosan. Mikor most nemrég másodszor eljátszotta az gyorsabban ment végbe. De mi mástól folyna le olaj a gyûrûn ha nem attól hogy nem passzos? Én is így gondolkodom. De cáfoljon meg bátran valaki.

Esetleg ha valakinek van a gyûrû méreteirõl pontos infója akkor rá tudok mérni és csekkolom hogy fogyott e belõle.
Köszi

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem tudom hány km-t tettél bele, de itthoni átlagos használat mellett az meredeken hangzik.

Foxxx

Foxxx

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Szia köszi a gyors választ. Az nem jelent semmit ez esetben hogy kb fél éves a villa? Úgyértem olyan sokat nem ment. Megeshet hogy ennyi idõ alatt szétkopik az o-gyûrû?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
az gyárilag lötyög rajta, normális. (ha összetolod akkor tömít rendesen)
új O-gyûrû kell. vagy felújító kit kell vagy tömítés boltban egyesével bevásárolsz.
és érdemes egyúttal az összeset cserélni, ha már úgyis szétkapod.

Foxxx

Foxxx

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Lement a csillapító olaj a lábba. Szét kell szedni a villát, a lábból ki kell engedni a felesleges olajat. A csillapítás oldalra vissza kell tölteni annyit, hogy a motion control fejét ellepje. A lábakba meg kenõolaj.

Szia Sisqo!

A kedves segítségedet szeretném kérni. A fent említett problémám van nekem is. Recon 351 U turn coil motion controllal. Olaj lement, egyre keményedett a teló és végül beállt betonra. Szétszedtem, minden olaj az alsó térben volt. Feltöltöttem ahogyan kell, összeraktam. Minden mûködött kb 2üzemórán át. Aztán ismét megtörtént az eset. Kérdésem az lenne hogy mi a végleges megoldás erre? Cseréljem ki valamelyik o-gyûrût? Szerintem a rudat tömítõ kisebb gyûrû rakoncátlan, szétszedve azt látom, hogy nem teljesen pontosan ül a helyén, azt mondanám rá hogy kotyog a számára kialakított kis vállban. Kérlek ha tudsz rá örök megoldást (pl vastagabb o gyûrû vagy más javítás) légy kedves ossz meg amit lehet velem is.
Köszönöm elõre is a kedves segítséget. Ment egy PM is ezzel a szöveggel. Köszi

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Mi az a plh?

Paul Lange Hungary, nagyker.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 posts
Mi az a plh?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
mivel célszerszámot igényel, nemsok bolt vállalja be a 65ezer forintos szerszámokat. Szóval marad a PLH

fuck me, i'm famous!

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
Elméletileg jó bele Amazon.com: RockShox 32mm Reba/Pike/Tora/Recon/Revel Bushing Kit (30mm/30mm): Sports & Outdoors

Ha a bolt nem vállalja be helyben akkor nincs mit tenni...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D