Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Dr.SPECIALIZED

Dr.SPECIALIZED

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Koszonom. Van egy linked (kep) a 2005-os -rol ??

Na, talaltam kepet a regi-rol is.

- meg egy kerdes : erdemes lenne inkabb a TEAM -ra beruhazni a RACE helyett hosszutav-ra ?? Van benne annyival tobb elony mint amennyivel dragabb ? ? ?
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
2005-ös még nem mcd-s szóval nincs kék tekerentyû jobb felül

másik kettõ meg ua. max színben lehet eltérés

Dr.SPECIALIZED

Dr.SPECIALIZED

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Van valami szemmel lathato kulonbseg a 2005, 2006 es a 2007-es Rock Shox BOXXER -ek kozott ?? :confused:
marmint ugyanazon a tipuson belul ?? (RACE - RACE)
Hogy tudom felismerni hogy melyik milyen evjaratu ?? (ha az uzletben nem tudjak megmondani.)
Van rajtuk valami jelzes ??:confused:
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203

nagypálya

nagypálya

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

A 2005-ös és a 2006-os Reba teleszkópok között van valami különbség? Mármint a külsõn kívül.A 2005-ös modellekrõl nem találok leírásokat sehol sem.

Akinek van tapasztalata a 2005-ös modellekkel kapcsolatban kérem írja meg!Minden infó érdekel. Használtan akarom venni.Mire kell odafigyelni?

Elõre is köszi a válaszokat!

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Lenne néhány alapvetõ kérdésem.
Teló cserén agyalok, jelenleg egy Marzocchi '05 MZ Comp-ot használok, de nem igazán vagyok megelégedve vele, jó ha 50-60 mm-t mozog...
Egy RS Recon 327 Solo Air, Tora 318 Solo Air, Tora 318 U-Turn, Tora 302 U-Turn érdekelne.
(kb. 90 kg terhelés, 70%város+30%terep)
Kérdéseim:
-melyik lenne ideális választás?
-mi az alapvetõ különbség a tekercsrugós és a levegõs rendszer közt?(menettulajdonság, szerviz, felhasználási terület)
-a jelenlegin csak elõfeszítést tudok állítani -bár nem igazán érzékelem a változást-, mit jelent a (külsõ)visszaút csillapítás, + és - légkamra?
Köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a tora solo aires, ami azt jelenti, hogy ugyanugy megvan a ket legkamra mint a dual airesekben [pozitiv, negativ], csak azokkal ellentetben itt egy szelepen keresztul fujod fel oket. a Dualosokban meg kulon szelepe van a negativnak [altalaban alul] es a pozitivnak [felul]

az en reconom is behalt egy het utan, az egesz belsoseget ki kellett cserelni, azota tokeletesen muxik. Amit en tapasztaltam, hogy az oldalara ragasztott tablazat az kicsit tullo a celon, szal en nem nyomtam bele annyi levegot, mint amit az a sulyomhoz ajanl. igy tok szepen kimozogja a teljes utjat, es nagyon hamar megindul. ha egyenes terepen vagyok, vagy aszfalton, akkor adok neki egy kis kompressziot, vagy lockolom, es nem bologat tulzottan.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a hozzáértõkhöz:

Adott egy Tora 318 Solo air (Pop lockos) 200 Psi-s nyomáson (+90 kg hoz beállítva)

A levegõt nem ereszti de mégis van olyan hogy egykézzel szép lassan össze tudom nyomni a rugóutat... :-( Mi lehet a gáz? A torában is van negatív légkamra nem? Csak ezt nem tudom külön állítani...

Kipróbáltuk hogy rákötve egy teló pumpát ha megindítom a telót akkor a psi felugrik 250 felé... Viszont ha összenyomom lassan kézzel akkor a psi marad 200-n... Ha van benne negatív kamra akkor arra gondolok hogy a levegõ "átszökik" oda majd vissza... :-( létezik ez? Ha igen lehet ez rosszul összerakástól? a teló alapban 100-t mozog ,de a boltban megkértem õket hogy rakják át 80-ra...

Elöre is köszönöm az ötleteket.

Sziasztok

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Köszi.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
3-4 hónaop hogy hozzanak rugót, 4-6K körül mozognak. TT-hez meg J2õhöz legalábbis ezt mondták, gyanítom ennél is ez van.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A j3-nak mennyire árt, ha lockoutban erõltetem? Hallottam olyat, h nem, mert az odautat csillapítja, de olyat is, h egyre többet fog bemozogni. Ha így elcseszõdik, akkor meg lehet utána csinálni? És ha a 2 végállás között hagyom?
Belevaló rugókról hol találok információt? (ár, adottságok, beszerezhetõség)

Ez nem biztos, hogy idevaló, de: mikor van értelme full teknõsre állítani a csillapítást? Egy élet, mire onnan visszajön.

lockoutolva erõltetéstõl elõbb-utóbb minden tönkremegy. egészen egyszerûen nem arra való, azt hittem ez mindenkinek logikus. mindent meg lehet csináltatni, más kérdés, hogy megéri-e (mert olcsóbban uj villát veszel) és hogy a biker egyáltalán tart-e alkatrészt hozzá. ez szintén válasz a rugós kérdésedre: nagy eséllyel a bikernek nincs rugója hozzá semmiféle.
bemész egy kerékpárboltba, és megkérdezed. biztos segítenek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
sõt még 5-ös és 5-ös közt is lehet kis, de érezhetõ különbség különféle gyártmányok közt.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Nem szeretnék újra postolni, kérnék válaszokat a kérdéseimre. ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ez elött Judy TT-m volt sajnos erõs rugóval, nem sok különbséget érzek visszaút csill tekintetében.

Hehe, próbáljak ki egy boltot aghol vna bontott. Vidéki vagyok... :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
probalj ki egy 8ezer forintos RST villat, es rajossz, hogy milyen az mikor nincs csilli, es ha kiemeled az elso kereket, akkor hatalmas csattanassal adja tudtodra, hogy a negativ rugot sikerult osszenyomnia.

nem egy egeszseges hang. a visszaut csillapitas egy szukseges dolog, persze vannak telok anelkul is, de azokat nem nagyon lehet a komoly villak kategoriajaba sorolni. mar szerintem.

5 es 2.5 kozt pedig van kulonbseg. probalj ki egy boltot, hatha van nekik bontott uvegben, es akkor nem kell megvenned egy litert az 5ml-dhez. marmint ha adnak. ha van nalad 2 sor, akkor fognak :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na igen, nem akarok akkor addig hozzányúlni. Mondjuk nem tudom hány km/óra után kell olajat cserélni majd benne. Valvoline fasza minõségû olaj van, de nem lesz érezhetõ a különbség az 100.

5 és 2,5 között gondolom nincs sok különbség, úgyhogy majd ha már kell cserélni akkor olyat rakok bele.

Mindegy, visszaút úgyse oszt/szoroz sokat... :(

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
van 2,5-ös olaj is ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Jobb minõségû olaj egy picit segíthet, de szerintem csak akkor érdemes lecserélni amikor a régi elfáradt.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Töltsd le a rock shox honlapról a szerelési útmutatót! 5ml változás is sokat számít a csillapításnál, -1 decinél már nem lesz visszaútcsilid.

"OI L T U N I N G ( J 2 )
Changing the HydraCoil oil in your fork will alter its rebound characteristics. Rebound is the return
stroke of the fork in opposition to compression. To slow the rebound of your fork (greater damping) ,
replace the stock 5 wt. oil with a heavier weight suspension oil. For faster rebound (less damping),
replace the stock oil with a lighter weight suspension oil. For further information on oil volumes and
adding oil to your fork, visit our website at www.rockshox.com or contact your local dealer or
distributor."

Szal 5ös van benne alapból. Faca, ki se bontom az 5öst :(.
Akkor gyk nem is érdemes hozzányúlnom? :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Töltsd le a rock shox honlapról a szerelési útmutatót! 5ml változás is sokat számít a csillapításnál, -1 decinél már nem lesz visszaútcsilid.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nnna. Jah, felhívtam a bringa boltost, alul-felül kicsavar, olaj ki, elvileg másfél deci van benne, és 5-ös kell bele. Most akkor lehet hogy 5ös van benne most is?[1] Mert akkor nem dobok ki 2K-t az ablakon! Mert ha most mittomén 10-15ös van benne, akkor megpróbálom az ötöst.

Egyébként a visszacsillinek azon kívûl hogy ne üssön visszaérkezéskor a becsúszó van egyéb fontosabb jelentõsége? [2](Mert szvsz nem nagyon rúgna vissza akár csillapítás nélkül sem, nem? Nem csak ez, akármelyik. Vagy azoknál amik elég érzékenyek és gyorsan mozognak azoknál igen? Mondjuk egy 5-6 centis bukkanó után ha van egy kis mélyedés még képes lenne teljesen kimenni koppig mert egy pillanatig a súlyom nem hat rá? Ezt jólmegaszontam de remélem értitek mire gondoltam :D .)

Bónuszkérdés: Akár fél deci olajjal is elmenne, ami jelképes mennyiség, de kenés, ill picike csillapítást még csinál? [3]Lenne értelme?