Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Az 5W20-as az az?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nam, fater tud ilyen olajakat, biciklis szerint vszínû 10es olaj van most benne; már csak azt kéne tudnom hogy akkor mondjuk 5-ös sûrûségû olajat milyen jelzéssel látják el. Mittomén Valvoline x telóolaj y számú... Tudtok erre frankót mondani? :respect:

(Vagy vmi helyet ahol ennek utánaolvashatok hogy ne vakon tapogatózzak és ne titeket cseszegesslek állandóan)

Thx!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy lengéscsillapító olaj

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Teleszkóp olaj, fork oil, ez van a motorexre írva.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Keménysége nagyjából jó... bár akkor picit kevesebbet rakok vissza bele ( gondolom úgy 'puhul') egyébként ez milyen olaj, hajtómûolaj, vagy ez másmilyen?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
telóban az olaj viszkozitásával elvben a visszaútcsillapítás sebességét állítod, a teló keménységét csak kismértékben lehet az olajjal befolyásolni, ha az elõírt szinthez képest kicsit kevesebbet, vagy többet töltesz bele...

használt teló pedig tényleg nehéz ügy, ki kell fogni, de azért ki lehet fogni...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
HA ez nekem ment akkor sejtem hogy nem nekem volt,de én is azt néztem köv telónak és engem is érdekel ;)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

A masik alternativam az egy Tora Solo Air 302 ha errol tudtok valamit azt is szivesen veszem ha megirjatok!
Elore is koszi!

Szerintem a Tora-s válasz erre ment...:chin:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Tora merevebb, jóbban fog mozogni, tovább fog élni sztem...
egy voks a Torára

és ha nem vagyok indiszrkét akkor melyikre azokon bellül?
Érdemes a rugóst vadászni? Minél érzékenyebb legyen az a szempont...

(Kb 2 évig tervezem még ezt a bicót használni, most 2 éves, elõdöm mint kiderült ugrált vele, szerencse hogy csak ötvenx kilós a srác; szal telót is addig tervezem)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tora merevebb, jóbban fog mozogni, tovább fog élni sztem...
egy voks a Torára

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ez csak az olcsóbb kategóriára mondható el :) (jó esetben) ( és ott is akadhatnak kivételek)
mondjuk úgy.. ~50ezertõl lefele..

a Duke az szvsz nem az a kategória aminek 1-2év után törvényszerûen kotyognia kell..

2 Marzo (egyik átütõtengelyes és ha jól emléxem indkettõ 32es becsúszóval van, szal nem csirke darabok) és asszem pont egy Duke ami ismiknek van komolyabb, a Duke alig mozog igaz, és 2 éves, de nem is megy soakt vele a srác, évi 1500-2000Km és baromi óvatosan. Nincs sok tapasztalatom, csak ezeket láttam; ti jobban vágjátok, azért is jövök ide kérdezni :) :respect:

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok
En is most allok telo vasarlas elott es egy j4 - en akadt meg a szemem mar az ara miatt is. Mit szoltok hozza? Hozza teszem hogy nalunk (Erdely) nagyker aron kb 19 ezer forintert lehet hozza jutni?
Szoval milyen tapasztalatokkal rendelkeztek ezzel a teloval kapcsolatban?
A masik alternativam az egy Tora Solo Air 302 ha errol tudtok valamit azt is szivesen veszem ha megirjatok!
Elore is koszi!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

minden 1-2 éves teló amit láttam kotyogott vmenyire.

ez csak az olcsóbb kategóriára mondható el :) (jó esetben) ( és ott is akadhatnak kivételek)
mondjuk úgy.. ~50ezertõl lefele..

a Duke az szvsz nem az a kategória aminek 1-2év után törvényszerûen kotyognia kell..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

30-35 körül találtam...
Ha kotyog a teló akkor csak szimering csere elég?
Kapni még hozzá szimeringet? (ahol találtam ott nem volt készleten)
Mennyire éri meg megkockáztatni? (esetleg elöttem gyilkolták 200as tárcsával x évig y km-en)?

A levegõs telók nem kevésbé érzékenyek mint a rugósok?
Hol a árkba találok a Dukeokról annyi infót mint anno mikor még kinn voltak a honlapon? (mert ebbõl is a fullostól a padlóóig deriváltig gondolom van sokféle...)

Egyébként a lökésgátló olaj != hajtómû olaj? :think:

Thx LL!
Tényleg, gyík vagyok, nem tudo miért gondoltama szimeringre - asszem mert azt tláaltam hozzá javítót és a mai 13óra meló után nem úgy pörög az agyam mint kéne :( . Mikor vettem a J2õt elötte néztem ezeket is, de minden 1-2 éves teló amit láttam kotyogott vmenyire; és fõleg a tárcsával használtaktól félek hogy mennyire lehetnek jó/rossz állapotban. Eléggé le lennék lombozva ha sok-sok ezerért javít(t)a(t)nom kéne hamar/rögtön...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

30-35 körül találtam...
Mennyire éri meg megkockáztatni? (esetleg elöttem gyilkolták 200as tárcsával x évig y km-en)?

ha kotyog akkor a persely a gáz nem a szimering.
a szimering az az olajat/zsírt tarja bent és a koszt kint.

én speciel használt villát/rugóstagot nem vennék..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ha 500km-t mentél a J2-vel akkor szerintem még ne akarj érezni semmit, mert 500km lósz@r. Tekerj vele többet, majd akkor kiderül h. tényleg gyérül mozog. Ha HC2es akkor le kell cserélni a gyári olajat Motorexre, már attól jobban kell hogy mozogjon. Ha vadászol hozzá egy robbantott ábrát neked is menni fog.
DE, ha csere mellett döntesz akkor egy jóállapotú Duke 30körül az apróból. Az tényleg jól mozog.

30-35 körül találtam...

A levegõs telók nem kevésbé érzékenyek mint a rugósok?
Hol a árkba találok a Dukeokról annyi infót mint anno mikor még kinn voltak a honlapon? (mert ebbõl is a fullostól a padlóóig deriváltig gondolom van sokféle...)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Khm... elsõ körben nem találtam, úgyhogy megpróbáloma bicikli boltost boldogítani ezzel, de sztem sokat nem fog rá mondani.

Nekem a csillapítás a J2ben az nem visszaút csillapítás? Mert azzal sokat nem nyerek ha hígabb lesz, nem? :think:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lokesgatlo olaj 2.5tol 15 viszkozitasuig van altalaban. Marozkban 7.5os van. keress ra, hogy a tiedben melyik van, es rakj bele higabbat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Egen ám, de a használtaknál ált lötöygnek, szimering csere X... meg ált tárcsával nyüstizték õket, és ált 180/200assal :(.
Ha vhonnan 100% megbízható forrásból tudnék akkor vennék telót használtan, hisz géphez is csak használt cuccokat veszek szinte, veszi meg a ***om boltban...

Ha az olaj paramétereit mondod meg az még jobb lenne, mert autósboltunk van, olajat tudok, de ilyet nem hiszem; de ilyen viszkozitású/minõsítésût tuti.

Érezhetõ lesz a javulás másik olajtól? Folyékonyabbat kell rakjak bele?

500Km-t arra mondom hogy mintha kicsit kevésbé mozogna most a teló, és zsírozás miatt kérdeztem; nem az hogy hogy mozog vagy hogy nem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mátra elött vettem J2est, azóta tettem bele... kb 500Km-t, és mintha kezdene keményedni kicsit. Zsírozni kellene már? (szilikonnal idõnként kenegetem a szimeringet) (Nekem idáig fagyban is rendesen mozgott a teló... bár -6 nem tudom volt-e...)

Látom a J3asok kapják az ívet, gondolom J2tõl sem vagytok elragadtatva. Elsõsorban alsókategóriás telókat tudtam idáig kipróbálni, azokhoz képest elégedett vagyok a J2vel (egyedül az RST Omega mozgott jobban). Természetesen a kis költségvetés áldozata lett, 30ig nem láttam igazából jobbakat, így 20ból vettem ezt. Az OEM Pilot 'átverés' ebikeon, J3ban a lock nem kell és rob és egy másik emberke is inkább ezt preferálta... (megbízhatóság)

Mostanában nézegettem hogy érdemes-e esetleg egy Tora-ra upgradelni (302esbõl a rugós szimpi, 318 a MC miatt), mozogna annyival jobban/lenne annyival érzékenyebb hogy érdemes fogllakoznom a csere gondolatával?

Thx!

Ha 500km-t mentél a J2-vel akkor szerintem még ne akarj érezni semmit, mert 500km lósz@r. Tekerj vele többet, majd akkor kiderül h. tényleg gyérül mozog. Ha HC2es akkor le kell cserélni a gyári olajat Motorexre, már attól jobban kell hogy mozogjon. Ha vadászol hozzá egy robbantott ábrát neked is menni fog.
DE, ha csere mellett döntesz akkor egy jóállapotú Duke 30körül az apróból. Az tényleg jól mozog.