Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

mellesleg hirdetve sincsenek tömegével....

...a legnagyobb bánatomra :( (bár most keret sincs rá)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Egy kérdésem lenne: Szerintetek használtan megéri venni RS reba-t, vagy recon-t?Vagy nem kifizetõdõ?

ha arra volt használva amire való akkor gond nélkül,,,,elég nehéz megölni,,,,,egy ugrálós gépbõl nem venném meg de olyat még nem is nagyon láttam :)

mellesleg hirdetve sincsenek tömegével....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
Egy kérdésem lenne: Szerintetek használtan megéri venni RS reba-t, vagy recon-t?Vagy nem kifizetõdõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
oszinten? fogalmam sincs.

nem ertek a gyematokhoz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Tam, mint szerelõ, ezmiez? Negatív kamra a ludas ilyenkor?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!

Nem tom hogy használ e valaki tora solo air telót 80mm-n?

Ha igen nézze már meg nékem hogy van e a telónál lefelé nyomva egy pár milis holtjáték enyhe koppanással amikor felemelem az elsõ kereket? Válaszotokat elõre is köszönöm!

reconnal volt ilyenem. visszakuldtem, kicsereltek az egesz bal oldal belsejet mindenestul, azota faja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Volt ilyenem, de nem tapasztaltam ezt a problémát. Ellenben találkoztam már ezzel egy 100-as Reconban.
Ausztria, Kenguruk földje!

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Nem tom hogy használ e valaki tora solo air telót 80mm-n?

Ha igen nézze már meg nékem hogy van e a telónál lefelé nyomva egy pár milis holtjáték enyhe koppanással amikor felemelem az elsõ kereket? Válaszotokat elõre is köszönöm!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
fix 100-as levegõs Recont (327?) használ vki? tapasztalatok?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
www.sram.com/en/service/rockshox/view.php?catID=1&subcatID=10
Itt néhány nyelven megvan (magyarul nincs). 50 óránként ajánlanak olajcserét a lábakban+ takarítás, 100 óránként a csiliben, szimeringcsere, ha ereszti az olajat.

A sebesség mindent megold.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
hát kössz h igy leoltottál de én nem találtam magyar használati útmutatót 06os rs tora 302-höz. ha vki belinkelné vagy mittudomén azt megköszönném.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Adtak hozzá egy útmutatót, amiben minden benne van, de ha nem kaptál hozzá letöltheted a www.biker.hu -ról vagy a www.sram.com -ról.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
helo!rock shox tora 302esbe milyen gyakran kell az olajat cserélni?vagy szimeringet cserélni vagy csak kitisztítani a belsejét ha koszos?

ezt csak azért kérdeztem mert mióta használom azóta egyszer se lett tisztiva v hasonlók.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

a hasznalati utasitasban benne van, hogy hogyan kell az All travel kutyuvel allitani az utat, szoval elvileg nem ugrik a gari, mivel otthon biztonsagosan elvegezheto feladat. persze ha egy kalapaccsal es egy vesovel indulsz a dolognak, akkor valoszinuleg barmolas lesz belole, es az mar jarhat garivesztessel. szerszamok ha megvannak, meg egy kis judy butter + RS redrum, akkor 30perces melo.

allitani 80-100-115 mm kozott lehet, meg nem lattam olyan recont, ami 130at mozgott volna. Sztem a rebak is csak max 115-120ig mennek.

haver 200as tarcsaval hasznalja a Reba team u-turnjet [juicy7-tel], aminek kb ugyanaz az also szara, mint a reconnak. meg sose mondta, hogy nagyon hajlik. A 29" bringaban asszem csak 80as reba van, de azon is 180as tarcsat harap a hope mini.

en nyugodtan rapasszintanam a 180ast.

reba 115
recon a specifikáció szerint 130, gondolom annyi is mivel a rugós is 130 as

http://sram.com/en/r...try/recon/#tab1
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a hasznalati utasitasban benne van, hogy hogyan kell az All travel kutyuvel allitani az utat, szoval elvileg nem ugrik a gari, mivel otthon biztonsagosan elvegezheto feladat. persze ha egy kalapaccsal es egy vesovel indulsz a dolognak, akkor valoszinuleg barmolas lesz belole, es az mar jarhat garivesztessel. szerszamok ha megvannak, meg egy kis judy butter + RS redrum, akkor 30perces melo.

allitani 80-100-115 mm kozott lehet, meg nem lattam olyan recont, ami 130at mozgott volna. Sztem a rebak is csak max 115-120ig mennek.

haver 200as tarcsaval hasznalja a Reba team u-turnjet [juicy7-tel], aminek kb ugyanaz az also szara, mint a reconnak. meg sose mondta, hogy nagyon hajlik. A 29" bringaban asszem csak 80as reba van, de azon is 180as tarcsat harap a hope mini.

en nyugodtan rapasszintanam a 180ast.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Pumpa egy életre OK. Csak a nyomásra gondoltam, a levegõmennyiségre nem.

Az "All Travel" pontosan mit jelent ? valamilyen szabályozást, vagy felhasználást ?

A tárcsánánál azt hiszem rosszul kérdeztem. Arra gondoltam, hogy a 203-as tárcsa kerülendõ, fõleg, ha 130-ra van kihúzva a becsúszó, mert esetleg az
élettartamot rövidíti meg feleslegesen a használata. Több ilyen jellegû hoz-
zászólást olvastam, ezért lennék kiváncsi rá .

az all travel csak egy RS által alkalmazott elnevezés lehetne akármi is....az emlitett távtartós útállítást jelöli...

szerintem nem lesz semmi baja a nagy tárcsától, használd nyugodtan csak sztem felesleges ....

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Pumpa egy életre OK. Csak a nyomásra gondoltam, a levegõmennyiségre nem.

Az "All Travel" pontosan mit jelent ? valamilyen szabályozást, vagy felhasználást ?

A tárcsánánál azt hiszem rosszul kérdeztem. Arra gondoltam, hogy a 203-as tárcsa kerülendõ, fõleg, ha 130-ra van kihúzva a becsúszó, mert esetleg az
élettartamot rövidíti meg feleslegesen a használata. Több ilyen jellegû hoz-
zászólást olvastam, ezért lennék kiváncsi rá .

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha a boltban csináltatod természetesen marad a gari.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pumpát van, amihez adnak, van, amihez nem. (Mo.-ra általában sajnos az utóbbi a jellemzõ)...rendes telópumpát lehet kapni 5-6ezerért, ez ne mhiszem, hogy egy 50-80 ezres villa mellé olyan nagy kiadás lenne. kompresszorral azért nem jó tölteni, mert az egyszerre sok levegõt fúj bele, és nem lehet vele olyan finoman belõni a villát, mint a vékony kis telópumpával...tehát telópumpa mindenképp ajánlott.

a 85-130-at a legtöbb esetben (ahol nincs külsõ álllítási lehetõség) távtartóval lehet váltogatni a villa szétszedése után, de pl. én a dukeomnál (ami csak + kamra és -rugó) azt tapasztaltam, hogy minél nagyobb a nyomás benne, annál több becsúszó jön ki, tehát szvsz annál nagyobb az útja, de ez gondolom csak speciális eset és nem általánosan jellemzõ..

Mivel nem volt még soha tárcsám, ezért csak pusztán a fizikai tudományomra hagyatkozva mondom azt, hogy igen, elméletileg jobban csavarja (hosszab erõkar), gyakorlatilag szvsz nem érezhetõ - ahogy tigris is mondja.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

A telót csak teleszkóppumpával szabad fújni, minden mással tilos. Van átmenet a 85-130 között. Az útállítás otthon szerintem garivesztéssel jár, ha belülrõl állítható.

És ha a boltban eleve azzal kéred, amilyen hosszú út kell? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.