Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
kiveszed, pohárba olaj, szivacs bele, megnyomogatod jól, visszateszed

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Kösz tam! Egy ilyen választ vártam.

Más: hogyan lehet olajjal átitatni a szimmering alatti szivacsgyûrût?
A manualbal leírt nem világos. Mit emelek fel? Hogyan?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a psylok altalaban 110-115 korul mozogtak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Annyit mozog, amennyire keményen és amilyen elôfeszítéssel használod... Ha aszfalton tekersz nem fog 125 mm mozogni...:)

A Rebám hétvégén mozogta ki elôször a 100 mm rugóútját...illetve csak 95 körül.. pedig lassan egy éves. Nekem vagy egy m?anyag gy?r? a bal becsúszomon. Inulás elôtt lecsúsztatom a száron, s a végén megnézem mennyire mászott fel.

Grande

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az rendben, hogy hivatalosan 125 mm, de valakinek tapasztalata?

Azért az acélrugós nagyjából annyit ki szokott mozogni, nem?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hivatalosan 125mm a psylo. de szerintem egyik sem mozgott annyit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Most vettem egy vadi új 2002-es Psylo XC-t. nem U-turnos. Nem ugrálok vele, csak durvább cc. 90 kg vagyok. Elõfeszítés nélkül jó a sag (kb. 25 mm).

Mennyit mozog valójában? Alattam 110 mm-t. Ennyi az útja valóban?

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Duke XC-re: nekem nem csak 90°-ot lehet elfordítani! Többször körbe lehet tekerni. Ugye ti is a jobb láb alján található "nyuszi-teknõs" állítóról beszélgettek?
Mert nekem most lett nemrég olaj (szervízben, szervíz szerint kifogástalan állapotban van) cserélve benne, és a 0-tól a "teljesen beáll, mint a beton és vissza sem jön" mértékig lehet állítani a visszaútját (ide tartozik, hogy nem lineáris az állítása, ez igaz). Fura.

Akkor nektek van igazatok! Mivel az enyém U-turn.

Sorry a félrevezetésért.

Sp

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tom hogy használ e valaki tora solo air telót 80mm-n?

Ha igen nézze már meg nékem hogy van e a telónál lefelé nyomva egy pár milis holtjáték enyhe koppanással amikor felemelem az elsõ kereket? Válaszotokat elõre is köszönöm!

ma megneztem a villamat [recon 351SL 115mm] es megint kezdi ugyanezt csinalni... meg csak olyan 1-2 mm a mozgas, a multkor mikor visszakuldtem volt fel centi is. ha jovo hetre rosszabb lesz, akkor kuldom szervizelni megint. Pont most mikor jon a jo ido... :(
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Kinek van tapasztalata Torával?

Bírná az ugrabugrát?

Ideig-óráig. Nem arra lett kitalálva.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

cstomaj rider

cstomaj rider

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kinek van tapasztalata Torával?

Bírná az ugrabugrát?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Duke XC-re: nekem nem csak 90°-ot lehet elfordítani! Többször körbe lehet tekerni. Ugye ti is a jobb láb alján található "nyuszi-teknõs" állítóról beszélgettek?
Mert nekem most lett nemrég olaj (szervízben, szervíz szerint kifogástalan állapotban van) cserélve benne, és a 0-tól a "teljesen beáll, mint a beton és vissza sem jön" mértékig lehet állítani a visszaútját (ide tartozik, hogy nem lineáris az állítása, ez igaz). Fura.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Hello!Nemrég vettem használtan egy duke xc-t,és szerintem nem frankó a visszútállítója.Azt hallottam róla,hogy nem igazán lehet vele nagy különbségeket elérni,de ennyire:).A leírás szerint 90 fokot lehet rajta tekergetni,na ezen akár körbe is tekerhetõ,de ugye kattan közben.(Amúgy nincs gond a villával,mert így is tök jól mozog,csakhát mégis...)Szóval ez normális vagy nem?Ha nem ,mennyibe fájna megcsinálni?

Nos nekem is ilyenem van. Túl sok nem, de azért van különbség a két végállás között (lehet érezni). Ami meg az állítást illeti, tényleg csak 90fokot fordul el. (ha a nyeregben ülsz4 és 8 óra között lehet kb elforgatni. Ha meg kattog, hát az biztos nem kellene.

Az árat majd valami szervízes.

Sp

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Szasztok!!!
2006-os Rock Shox J2-telón az utat hogyan lehet állítani??!! Légyszi segítsetek! Ha lehet, pontosan írjátok le, nem vagyok benne a telótuningban!!!
A válaszokat elõre is köszönöm!!!!!

Õszintén szólva én se naon értek hozzá...
Nekem, meg haveromnak j3 van, és a papírján nekünk le van írva hogy azon hogy lehet a talóutat állítani...nekünk szét kell szedni, és valami távtartóval kell vackolni valamit!
De nem tom, hogy a j2 mennyiben más, mint a j3 belülrõl

kisforbi

kisforbi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szasztok!!!
2006-os Rock Shox J2-telón az utat hogyan lehet állítani??!! Légyszi segítsetek! Ha lehet, pontosan írjátok le, nem vagyok benne a telótuningban!!!
A válaszokat elõre is köszönöm!!!!!

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Hello!Nemrég vettem használtan egy duke xc-t,és szerintem nem frankó a visszútállítója.Azt hallottam róla,hogy nem igazán lehet vele nagy különbségeket elérni,de ennyire:).A leírás szerint 90 fokot lehet rajta tekergetni,na ezen akár körbe is tekerhetõ,de ugye kattan közben.(Amúgy nincs gond a villával,mert így is tök jól mozog,csakhát mégis...)Szóval ez normális vagy nem?Ha nem ,mennyibe fájna megcsinálni?
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tom hogy használ e valaki tora solo air telót 80mm-n?

Ha igen nézze már meg nékem hogy van e a telónál lefelé nyomva egy pár milis holtjáték enyhe koppanással amikor felemelem az elsõ kereket? Válaszotokat elõre is köszönöm!

nálam ugyanez van 100 mm-esnél várok vele hátha "bekopik". lekopogom nálam egyre kevésbé észrevehetõ legalábbis így jó idõben nem tapasztaltam. kopp. kopp.
remélem így is marad.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

igen, idén rendesen felmentek az RS árak :(
én is most cserélem a j3ast reconra. j3 már elment, recon most jön :bananadan
sok sikert a keresgéléshez

Hát ja-ja!
Köszi, remélem találok.....

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Akkor jó, mert újjonan azért meg van az ára, és használtan azért ócsóbb....:)
Nyárra jó lenne j3ast lecserélni egy jó kis levegõs rebára, vagy reconra.Csak találjak használtan eladót, ami nincs szétugrálva, meg tönkrevágva...

igen, idén rendesen felmentek az RS árak :(
én is most cserélem a j3ast reconra. j3 már elment, recon most jön :bananadan
sok sikert a keresgéléshez

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
Akkor jó, mert újjonan azért meg van az ára, és használtan azért ócsóbb....:)
Nyárra jó lenne j3ast lecserélni egy jó kis levegõs rebára, vagy reconra.Csak találjak használtan eladót, ami nincs szétugrálva, meg tönkrevágva...