Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
azért ez így hülyeség. 2001-ben a judy volt a duke/reba, a sid meg sid volt. ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Régen a Judy volt a Sid.

A sebesség mindent megold.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

Hello!
Van egy Rock Shox Judy '01- es SID becsúszókkal, szépen mozog, szerintetek megérné 15000,- Ft- ért? Ja és 1660g szerintetek ez olyan átlagos súlyú(nem vagyok valami nagy grammagyú(ja, és most egy 2,3 kg- os telóm van:)))?

Üdv, Pelikán János

Õszintén szólva még nem láttam hibrid telót....Csak a becsúszó van kicserélve, vagy a belseje is?
Hát ha "kompatibilis" a becsúszóa judyval, és normálisan illeszkedik bele/normálisan meg van csinálva, meg jó állapotban van, akkor végül is igen. De azért vizsgáld meg tüzetesen, mert a jó mozgás nem minden. Lehet olyan baja, amit nem veszel észre egy kipróbálásbál, és nem is látni, csak esetleg belülrõl.....

Am 1660g az már könnyûek közé tartozik.A legkönyebb, amirõl még eddig hallottam az a sid 1300 valamennyi grammal...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Hello!
Van egy Rock Shox Judy '01- es SID becsúszókkal, szépen mozog, szerintetek megérné 15000,- Ft- ért? Ja és 1660g szerintetek ez olyan átlagos súlyú(nem vagyok valami nagy grammagyú(ja, és most egy 2,3 kg- os telóm van:)))?

Üdv, Pelikán János

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
Asszem kezdem kapizsgálni......:D
köszi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
lassabban jön vissza a teló miután összenyomódott. nagyon lassúnak alapból nincs sok értelme, de mondjuk ha nehéz vagy és lényegesen keményebb rugó kell vagy jobban felfújod a telót, akkor jobban be kell tekerni, hiszen egy erõsebb visszarugózás ellen kell dolgoznia. (vagy kicseréled az olajat "sûrûbbre")

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
Hali!
Nekem lenne egy kérdésem!
Nem igazán tok rájönni, hogy mire jó a "teknõs" csillapítás!
El tudja nekem valaki mondani?

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Kösz szépen, megnyugtattatok! Huh. Nekem még újak ezek a technikák :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a szelepes oldalon nincs csillapítás, csak a kenésbõl jött olaj. pici természetes ha jön, az nem gáz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Remélem nem csináltam nagy hülyeséget.
Nagy mákkal sikerült hozzájutnom egy Revelation 426 Air-U-Turn villához.

És nagyon ügyesen kipróbáltam -teló pumpa nélkül- hogy milyen az, amikor kiszökik a levegõ a negatív kamrából mert be volt ülve a teló 1,5cm-t.

Namost szépen minden levegõ kirobbant a telóból, a becsúszók szépen visszaugrottak max állaboptba, 130mm-re. Okés. De! A levegõvel olajszagú, barna színû kenõanyag permet is kiszabadult csak nem tom honnan. Van a légkamrában is olaj, vagy mi? Vagy a becsúszók kenésébõl jöhetett ki egy kicsi?

Szóval: ha fullra kiengedem a szelep lenyomásával a levegõt, akkor csak újra kell majd fújni, igaz? Nem tesz benne kárt, stb. Ha lett volna pumpám, azon keresztül is ki lehet szabályozva engedni a levegõt?

A másik dolog: még a "légtelenítés" :) elõtt sz*rakodtam a lockouttal. És hiába lockoltam, a teló akkor is jelentõset bemozdult. Játszottam a floodgate-tel is, az sem segített sokat. A monituknál lock és meg sem mozdul. Namost rockshox-nál ilyen nincs? Vagy hogy kell beállítani?

Én ilyen láma gyerek vagyok, csak tekerni szoktam, a technikához nem nagyon értek (amíg nem ismerem), a vázak topikot is elkezdtem pár napja fárasztani, haha :)

Minden segítséget nagyon köszönök!!!

1, szokott belõle kijönni egy kicsi
2, mcd-s rs telóknál nincs full kemény lock
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
jobbfajta telópumpákon van külön ilyen leeresztõ gomb, azzal kultúráltan le lehet engedni a luftot a villából.

az az olaj szerintem a csillapításból jöhetett ki, ha csak pár csepp, akkor nem gáz, ha nagyobb mennyiség, akkor én megnézetném azt a villát belülrõl is egy hozzáértõ emberrel.

revolutionban ha jól tudom van floodgate, nem lehet, hogy csak túl erõsen próbáltad megnyomkodni bármelyik lockolt állapotban?

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

Remélem nem csináltam nagy hülyeséget.
Nagy mákkal sikerült hozzájutnom egy Revelation 426 Air-U-Turn villához.

És nagyon ügyesen kipróbáltam -teló pumpa nélkül- hogy milyen az, amikor kiszökik a levegõ a negatív kamrából mert be volt ülve a teló 1,5cm-t.

Namost szépen minden levegõ kirobbant a telóból, a becsúszók szépen visszaugrottak max állaboptba, 130mm-re. Okés. De! A levegõvel olajszagú, barna színû kenõanyag permet is kiszabadult csak nem tom honnan. Van a légkamrában is olaj, vagy mi? Vagy a becsúszók kenésébõl jöhetett ki egy kicsi?

Szóval: ha fullra kiengedem a szelep lenyomásával a levegõt, akkor csak újra kell majd fújni, igaz? Nem tesz benne kárt, stb. Ha lett volna pumpám, azon keresztül is ki lehet szabályozva engedni a levegõt?

A másik dolog: még a "légtelenítés" :) elõtt sz*rakodtam a lockouttal. És hiába lockoltam, a teló akkor is jelentõset bemozdult. Játszottam a floodgate-tel is, az sem segített sokat. A monituknál lock és meg sem mozdul. Namost rockshox-nál ilyen nincs? Vagy hogy kell beállítani?

Én ilyen láma gyerek vagyok, csak tekerni szoktam, a technikához nem nagyon értek (amíg nem ismerem), a vázak topikot is elkezdtem pár napja fárasztani, haha :)

Minden segítséget nagyon köszönök!!!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Dukeban az U-Turn-ös volt ilyen "zöld". A sima XC például csak natúr alu színû. Krómosat meg még nem láttam én se.

Csekk my bike, olyan?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszönet az infókért! Még egy kérdés! A szóban forgó Pike-on a becsúszók nem olyan matt zöldes színûek, hanem sima króm! Létezhet ez gyárilag? A neten az összes képen ez a zöldes van! Bocs ha nagyon láma...

mármint duke-on :)

nekem nem rémlik hogy 03-04-05-ös szériában lett volna ilyen, persze attól még lehetett...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Köszönet az infókért! Még egy kérdés! A szóban forgó Pike-on a becsúszók nem olyan matt zöldes színûek, hanem sima króm! Létezhet ez gyárilag? A neten az összes képen ez a zöldes van! Bocs ha nagyon láma...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Thx! Megkérdezhetem, hogy miért? :-)

szvsz egyrészt ha nem vagy abszolút grammániás "versenyzõ alkat" akkor teljesen felesleges a SID.......másrészt használtban -persze azonos használatot és körülményeket feltételezve- egy duke jobb állapotú lehet mint egy sid....és arra is gondolj még ha most úgy érzed nem , de lehet hogy 1x akarsz tárcsaféket használni, az meg a siden nem kéne erõltetni....

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Thx! Megkérdezhetem, hogy miért? :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Akarom mondani használtan, és kb. ugyanannyi az ára mindkettõnek!

duke....

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Akarom mondani használtan, és kb. ugyanannyi az ára mindkettõnek!

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok! V fékhez használta melyiket : SID, vagy Duke?