Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Kala!

Csapágyboltban tényleg kereshetnénk olcsóbban szimmeringet! Házilag viszont még egyáltalán nem szereltem teleszkópot. Szóval én semmit nem értek hozzá :)

A Dukeom egy oldalt levegõs. A Hydracoil a csili nem? Mert ebben az van.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

KS kerékpárnál rendeltem Kistarcsán. Ott is lett leszervizelve... Elsõre én sem akartam belepiszkálni... :) Amúgy nagyon lelkiismeretesen dolgozik a mester.

Rock Shox szimmering termékkódjai: (A csomag tartalmaz két szimmeringet és két szivacsgyûrût.)

Judy/Pilot/Sid: 11.4307.250.000
Psylo/Duke: 11.4307.298.000
Reba/Pike: 11.4308.850.000
Boxer: 11.4307.312.000
Tora/Recon/Revelation: 11.4310.290.000

Köszi az infót SanDiablo.
GT-Atee

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Elnézést! A J szériánál a rugóút növeléshez nem kell a rugót cserélni 80-ról 100 m-re, csak a nyomórudat. De az említett rugóbélés viszont elgondolkoztat. Szerintem ott is kell variálni valamit, talán a mûanyag rúd ami felülrõl megy be a rugóba, azt kell rövidebre cserélni... Tehát mégis meg kell venni a rugókészletet, (Mindegyik súlykategóriában van.) ami tartalmaz ha jól emlékszem egy db 125 mm-re tervezett rugót, egy db 80/100 mm-re tervezett rugót és különbözõ rugóbéléseket. Aztán lehet variálni szabadon a rugókarakterisztikát is.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
KS kerékpárnál rendeltem Kistarcsán. Ott is lett leszervizelve... Elsõre én sem akartam belepiszkálni... :) Amúgy nagyon lelkiismeretesen dolgozik a mester.

Rock Shox szimmering termékkódjai: (A csomag tartalmaz két szimmeringet és két szivacsgyûrût.)

Judy/Pilot/Sid: 11.4307.250.000
Psylo/Duke: 11.4307.298.000
Reba/Pike: 11.4308.850.000
Boxer: 11.4307.312.000
Tora/Recon/Revelation: 11.4310.290.000
Durung forever!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Üdv skacok a Duke szimering beszerzési helye engem is érdekelne mert az ényém is egyre jobban ereszt.

Ha valaki tud infót elõre is köszönöm.

GT-Atee

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tényleg, konkrét méreteit vki meg tudja adni a SID és a Duke szimmeringeknek? SanDiablo, te a tiedet hol vetted? Mert az enyém sem csapágyboltból való, hanem külföldrõl jött, egy nagyobb rendelés keretében.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ptom!
Felírtam a Psylo szimmeringeken lévõ számokat, remélem, az alapján meg lehet találni csapágyboltban, ahol olcsóbb, mintha a gyárit vennéd. (amilyet szerintem nem is kapni, legalábbis, ha a Psylohoz nem kaptam, akkor a Duke-hoz se lesz, mert ugyanaz kell bele :P :) )
És ha sikerrel járunk, ráadásul acélrugós/hydracoilos a villád, akkor összeülhetünk szerelni/tömítést cserélni (levegõst/Puret még nem kaptam szét, abba nem mernék belepiszkálni így elsõre)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Nem... A Rebánál nincsenek ennyire elhanyagolva a dolgok, de azt is kell szervizelni évente és a szimmering cserét leszámítva a J3-as sem kapott többet, de ennyi minden telónak jár. Csak így lett pótolva amit elmulasztottak. Én meg láttam egy csodát... 28-as becsúszó is sok mindent kibír. Igaz nem dh-t, vagy dörtöt, de nem kell azért annyira félteni. Látott már a 80 Kg-om alatt húzós lefeléket. Én is úgy vagyok, ha már felkínlódtam magam a hegyre, lefelé csk nem fogok fékezni... :D
Durung forever!

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Mivel megemelték a spoti szimmering árát és azt feltétlenül cserélni kellett, 4x00 Ft-ról indul a buli, de ez bármelyik telónál bármikor elõfordulhat... Bár, ha jobban belegondolok, mindegyik telót illik évente legalább egyszer leszervizelni, úgyhogy a kérdésed alapvetõen fölösleges, mivel egy Rebára ugyanannyit költesz, mint a J szériára/év. Mivel amit leírtam nem más mint egy szimpla szervizelés. Mondjuk nekem nincs pénzem egy jóval spécibb telóra, de nincs is szükségem rá. Csak már zavaró volt a hozzáállás, hogy egyesek már a macska táljából szedik visza a kaját és tuszkolják vissza a konzervbe "spórolok az új telómra" címen és akkor közlitek vele, hogy gyûjtsél még hozzá és és vedd meg, amit nem is biztos, hogy ki fogsz használni. Én feldobtam egy alternatívát, ami egy viszonylag olcsó, de jó telóról és annak hibáinak kiküszöbölésérõl szólt. Megveszi, használja és amikor idõszerû rendbeteszi.
Amúgy szerintem egy ilyen leírás sokkal barátibb, mivel a lehendõ telótulaj kész tények alapján tud dönteni. Nekem ez a tapasztalatom, leírtam és ez talán nagyobb segítség egy döntésben, mint egy "Az szar, tegyél még hozzá egy tizest és vedd meg azt!" kijelentés. Egy telóvásárlás nem Ulti 1 Ft-os alapon, hogy bemondásra megyünk és a végén meglátjuk...

Értem, meg is igazad van, érdemes elgondolkozni rajta.... A kihasználásról annyit, hogy fejlõdök folyamatosan, meg egyre bátrabb vagyok, és egyre durvább terepekre merészkedem, tehát elõbb, vagy utóbb szükségessé válhat a "spécibb" teló vásárlása, és még addig költök, még tudok férre tenni, mert késõbb nem biztos, hogy ennyit férre tudok tenni havonta...És jövõre még drágábbak lesznek a cuccok! Egyébként ha nem tudnák férre tenni jobb telóra, akkor simán követném a példádat, és "megszervízelném"...
Mondjuk a rebánál csak nincsennek ennyire "hanyagságok" elkövetve, mint amilyeneket a j3nál tapasztaltál.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Mivel megemelték a spoti szimmering árát és azt feltétlenül cserélni kellett, 4x00 Ft-ról indul a buli, de ez bármelyik telónál bármikor elõfordulhat... Bár, ha jobban belegondolok, mindegyik telót illik évente legalább egyszer leszervizelni, úgyhogy a kérdésed alapvetõen fölösleges, mivel egy Rebára ugyanannyit költesz, mint a J szériára/év. Mivel amit leírtam nem más mint egy szimpla szervizelés. Mondjuk nekem nincs pénzem egy jóval spécibb telóra, de nincs is szükségem rá. Csak már zavaró volt a hozzáállás, hogy egyesek már a macska táljából szedik visza a kaját és tuszkolják vissza a konzervbe "spórolok az új telómra" címen és akkor közlitek vele, hogy gyûjtsél még hozzá és és vedd meg, amit nem is biztos, hogy ki fogsz használni. Én feldobtam egy alternatívát, ami egy viszonylag olcsó, de jó telóról és annak hibáinak kiküszöbölésérõl szólt. Megveszi, használja és amikor idõszerû rendbeteszi.
Amúgy szerintem egy ilyen leírás sokkal barátibb, mivel a lehendõ telótulaj kész tények alapján tud dönteni. Nekem ez a tapasztalatom, leírtam és ez talán nagyobb segítség egy döntésben, mint egy "Az szar, tegyél még hozzá egy tizest és vedd meg azt!" kijelentés. Egy telóvásárlás nem Ulti 1 Ft-os alapon, hogy bemondásra megyünk és a végén meglátjuk...

legjobb hozzáállás :clap:

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Sandiablo: és megkérdezhetem, hogy mennyit költöttél a helyrehozatalra?

Durung forever!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

.

Ja. Jut eszembe. A gond lehet, hogy megoldódik egy egyszerû pucolászás után?

Ha nem cserélsz szimeringet akkor nem oldódik meg magától..
de kipucolni nem árt...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Értem. Ha "csak" ennyi, akkor nincs nagy gond :) . Thx

Ja. Jut eszembe. A gond lehet, hogy megoldódik egy egyszerû pucolászás után?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szimmering megadja magát, és ennyi.Elkopik, vagy szétverõdik, és ereszti az olajat, befelé meg megy a dzsuva, ami még inkább koptatja.A 02-es Judymban, amit 5 éve használok, még az eredeti szimmeringek vannak, a hasonló korú Psyloban meg a héten cseréltem ki az egy éves darabokat, mert már köpték az olajat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Kopik a szimering?:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A Dukeom tegnap elkezdte ereszteni az olajat. Apránként, mindig elég keveset. Mitõl lehet? Azért elviszem valószínûleg szervízbe is, csak ma ugye closed :(
White Horse

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ahogy nezem nem sokat. szimmering csere, meg szetszedes-ujrazsirozas, olajozas. nem nagy love

orulunk, hogy valakinek bejon a J szeria. ami mar nem Judy. ra sincs irva szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
Sandiablo: és megkérdezhetem, hogy mennyit költöttél a helyrehozatalra?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Már annyiszor leszóltátok szegény Judykat, hogy muszály megvédenem, megosztanom veletek a tapasztalataimat, mint boldog J3-as tulajdonos.
Tehát, ebben az árkategóriában ez a tudás teljesen korrekt.
Két gond van ezzel a termék családdal. Az egyik egy konstrukciós, a másik pedig gyártástechnológiai.
A konstrukciós: A gyári szimmering gagyi. Saras körülmények között beengedi a koszt, ami lebénítja a telót. Aztán kimozogja a persejek közül, de a mozgása ha javul is, nem lesz a régi. A problémát könnyen orvosolható egy cserével az elsõ szervíznél. Hála a tervezõk istenének, teljesen kompatibilis a Sid/Pilota-val. Tehát a ez a gond megoldható. (Idén emelték a szimmering árát 2300 Ft-ról 4x00-ra.)
A másik probléma akkor körvonalazódott, amikorfutó pillantást vetettem a rugóra. Több felületi rozsdát találtam rajta, mint zsír. Ekkor már sejtettem, hogy a szárból is kispórolhatták a kenõolajat. (Azok a nyamvadt távolkeletiek!!!) Rugó letakarít, rendesen dezsíroz.
A lábban: A jobb láb teljesen rendben volt. A jobb láb aljából szépen kicsorgott az olaj (15 mL9), belseje tizta volt. A bal lábban már nem volt ilyen rózsás a helyzet. A szimmering alatt találtam ugyan egy kis zsír maradványt, de a beigért 20 mL olajnak csak a helyével találkoztam, amit a bejutott kosz próbált elfoglalni.
Szimmering csere után a becsúszókat vékonyan megkentük zsírral, majd az elõírt olajmennyiséget betöltöttük a lábakba.
A csillapításban tiszta volt az olaj, de egy év után azt is cseréltük. (85 mL 80-100 mm-es úthoszhoz a J3-ban) 5W-olaj ment bele, az elég is, mert a csili igencsak tág határo között állítható. Így a hiperaktívtól az igyunk meg egy sört még visszajönig állítható.
VÉGEREDMÉNY: Miután korrekt módon rendberaktuk, az eredmény minden várakozást felülmúlt. A teló finomabban indult meg és mozgott, mint új korában. Szét is csapta a hátsómat a bringa... Az eleje simított mindent, aztán hátulról meg kaptam a jelzést, hogy mit simított ki a teló... Még meg kell szoknom a jót... :D
Szerintem megéri az árát. Persze vegyük figyelembe, hogy mire tervezték. Hobbi maratonon, kerékpáros TT-n, terep, valamint aszfaltos túrázákon teljesen megállja a helyét.
Egyébb tapasztalatok: Rugóút változtatáshoz nem távtartókkal kell szórakozni, mivel az nincs bene. Nem véletlenül... Egyszerre kell cserélni a rugót és a nyomórúdját, mivel a nyomórúd az úthosszhoz van legyártva és a rugó is tartalmaz némi okosságot. A rugesz belsejében, felül van egy mûanyag rúd az aljában pedig egy kisebb gumi rudacska. A kettõ távolsága asszem 68 mm, ami miatt van 68 mm-nyi lineáris utad, ami után a maradék 12mm erõs progresszivitásba torkollik, plusz a nyomórúd alján is van egy méretes gumibak, így válik a Judy 80 mm kimozgása után felüthetetlenné.
Még egy apróság. Bár szerintem fölösleges, de ha valaki tovább akarja tuningolni. Úgy láttam, a turn Key Lock out egység helyére be lehet dobni a Pilot MCD-jét. Tavaj 14000 FT-ért meg lehetett kapni, az idei árát nem tom. Vagy egy törött telóból ki lehet alkudni...

http://www.sram.com/...ID=1&subcatID=3
Durung forever!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat
" A Cube el van vetve! "