Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
[quote name='MC Pite']:D
'06os jött, és nyoma sincs állításnak, gyanítom hogy elírás lehet a honlapon. Ha nem, akkor szóljatok hamar, mert kicseréltetem egy '07esre!!!!!!

Ezt a Recon vs. Tora, Solo Air vs. U-Turn témán tavaly is sokan rágták, pedig szerintem rohadt egyszerû:
1. kisebb szám, butább villa, ezt már tavaly megtanították RS-ék.
A továbbiakban maradjunk a Reconnál, a Tora csak a becsúszó anyagában különbözik.
2. Két változat volt: 327 nincs benne MotionControl csillapítás, 351 van benne Motion Control. 1 szár letudva.
3. A másik szára a villának további kombinációkra ad lehetõséget:
Solo Air - levegõs villa, fix út, az út lépésenként, a villát bontva változtatható (All Travel)
!vagy!
U-Turn - acélrugós, menetközben, "fokozatmentesen" állítható út.

Tény, hogy a honlapon rosszul van feltüntetve, de illogikus lenne feltételezni, hogy egy villa egyszerûbbnek szánt modelljében levegõs U-Turn van, míg a jobbikban acélrugós.

Amúgy meg használd egészséggel, nekem is Recon van, és nagyon jó (fõleg az RST után)!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ebbe ne menjünk bele. A RS nyomástáblázatok erõsen irányelvek csupán, pl nekem sosem volt még egyik sem jó.

Ha magyarázatot akarsz, biztosan azért, mert az egyiket az egyik mérnök írta, a másikat meg egy másik. Te meg majd jól beállítod egy harmadik értékre. :)

Más - az "onthefly" állítást meg felejtsd el, eddig az összes U-turn szétrobbant, amit láttam, hogy a gazdájuk menet közben tekerészett...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
:D
'06os jött, és nyoma sincs állításnak, gyanítom hogy elírás lehet a honlapon. Ha nem, akkor szóljatok hamar, mert kicseréltetem egy '07esre!!!!!!

Még: Ha Tora és Recon ugyanaz, akkor miért elég kevesebb nyomás a Reconnak ugynaolyan súlyú emberhez???
Rider Weight Tora ReconSolo Air Solo Air
< 140 (63kg) 80-100psi 50-70 psi
140 - 160 (63-72 kg) 100-120psi 70-85 psi
160 - 180 (72-81 kg) 120-140psi 85-100 psi
180 - 200 (81-90 kg) 140-160psi 100-120 psi
>220 (99 kg) 180+psi 135+ psi

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Bocsesz! Benéztem! Megesik... Néha mélg a csiga is bedõl a kanyarban.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
és mivel csak egy súlyt adnak meg hozzá, tehát egyfélérõl van szó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Hát..! Érdekes a honlapjukon írtak, de el lehet menni rajta... Szerintem van egy air-os változat és van egy U-turn-os... Nézzétek figyelmesen. Klikkelkjetek a jobb oldali telóra.
http://www.sram.com/...scountry/tora/#

de itt reconról van szó, mégpedig a 327esrõl
http://www.sram.com/...try/recon/#tab2

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Hát..! Érdekes a honlapjukon írtak, de el lehet menni rajta... Szerintem van egy air-os változat és van egy U-turn-os... Nézzétek figyelmesen. Klikkelkjetek a jobb oldali telóra.
http://www.sram.com/...scountry/tora/#
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Akkor kivételesen a Sram honlapja nem egyértelm? :). Ezért voltam Én is bajban a válasszal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

pike air uturn is 85-140 nem?

sztem 110-140, a rúgós a 95-140
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pike air uturn is 85-140 nem?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Solo air

kétkamrás rugózás egy szeleppel
rugó az egy deka nincs benne

Igen csak nézd meg a sram lapon a recon 327-solo airt, amire azt irja hogy u-turnös 85-130......aztán döntsük el milyen :) sztem egyébként bug, mert akkor az air u-turnös cucc - ami meg nem szok 55 mili állíthatóság lenne, eddig cska kb 30- könnyebb mint a tavalyi solo air.....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Solo air

kétkamrás rugózás egy szeleppel
rugó az egy deka nincs benne

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Pite!

Igazad van. Az RS honlap ezt írja.
"Spring Adjust Air Pressure Via Single Schrader Air Valve".

Tippem van, hogy is lehet állítani, de várjuk meg a Nálam okosabb emberek véleményét eme témában. Most már engem is érdekel. :)

Üdv.
Grande

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Grande:
Írtam hogy nem volt 302es Tora feketében és végülis 327es Recon lett.
Honlapon:
327 Solo Air
View LargerTravel 85-130mm
Travel Adjust U-Turn
Spring Solo Air

Nem yírják ki hogy air uturn mint a nagyobbaknál, de nem is rugós (ahol így írják ki az uturnt).

Pont ezért kérdem hogy akkor most onthefly tudok majd állítani vagy nem...
Mert akkor most mi a rákot ír az RS honlap???

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Pite!

Akkor most Tora vagy Recon?

A Recon nem Air-U-Turn-os. Ezt csak a dual air-es Reba és Pike tudja.

Egyébként a U-Turn-t tudod fokozatmentesen - 1-2 mm - állítani 85-130mm-ig. Az All travell-nél (80/100/130mm) viszont megveszed pl. 80 mm-esen, s szétszedéssel tudod megnövelni 100, 130 mm-re.

De ez kiderül a honlapról is.

Üdv.
Grande

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
All traveles azt jelenti hogy szétszedéssel lehet utat állítani?
Hát azt tudnám dijjazni ha Air Uturnos lenne...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
erre kiváncsi leszek, mert tényleg azt írja a sram, h u-turnos. de sztem air u-turn a reba és a pike sajátja volt tavalyig.
sztem levegõs és all travelles lesz :-/

edit:
igen az all travel h szétszeden és fis föcköt ártakva változtatod a magasságát

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

a u-turnnel szétszedés nélkül tudsz állítani.
jelenesetben 85-130mm között cca 2mmerenként.

márha AirU-Turnról beszélünk.

Hát a rák tudja :)
Aszonták feketében nincs Tora... kérdezi a srác hogy szürke?
Mondom ha az ezüst Avensisedre zöl motorháztetõt hoznék az jó lenne? :)
Így feketék közül maradt a Recon 327 Solor air meg a Tora 318 Solo air Poploc, elöbbi csak 10, utóbbi 20al lépve túl a keretet (holott mostanban akcióban e két teló 1 árban van; elõször azt is hittem hogy választanom kell a kettõ között, egyik nem egészen 20 dekával könnyebb a 302 Toránál, másik (Pop)loc(k)os, engem egyik dolog sem izgat fel; de úgy voltam vele akkor legyen a Lockos Tora; erre kiderült hogy az 70); így 327es Recon lett belõle :).

Meglestem a RS honlapát hogy hááátha még vmivel többet tud a Recon, mert nagyon fájna kb másféldeci innivaló súlyáért +10E...
És akkor látom vala a Solo Air 327esnél hogy Uturn travel állítás 85-130mmig... és rácsodálkozék vala, hogy idáig eme funkciókat a rugósoknál láttam, levegõsnél nem... De attól persze lehet hogy van ilyen, ezért jövék megkérdezni titeket! :prosze:

Szal ha aztmondod van Air Uturn, akkor én csak örülök, és nem fáj annyira a +10K, mert akkor olyan pluszt is kapok amit ki is tudok használni...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a u-turnnel szétszedés nélkül tudsz állítani.
jelenesetben 85-130mm között cca 2mmerenként.

márha AirU-Turnról beszélünk.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Úgy tudtam hogy a Tora és Recon között csak a súly (becsúszok anyaga) a különbség... erre most olvasom a levegõsnél, hogy:
327 Solo Air
Travel 85-130mm
Travel Adjust U-Turn

Ezt most csak q*a elírták, vagy szétszedés nélkül tudok utat állítani rajta? (100on használnám elsõsorban...)