Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Hy all!
Lehet olyat csinálni,hogy tökömaz mc-be és kiveszem a telóbol?Elég lenne csak ledugóznom a helyét és örülök.Esetleg több olaj kéne vagy teljesen lehetetlen kiiktatni?

Meglehet csinálni. De akkor nem lesz kompresszió állításod :S

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás
Hy all!
Lehet olyat csinálni,hogy tökömaz mc-be és kiveszem a telóbol?Elég lenne csak ledugóznom a helyét és örülök.Esetleg több olaj kéne vagy teljesen lehetetlen kiiktatni?

iz11

iz11

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Okés. Akkor majd beszerzek bele másikat. 12x3,5 talán a mérete

12,29 X 3,53 mm

O-Ring Sizes for RS Revelation, Reba, Pike Inside - Mtbr Forums

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kerdezd Matt kollegat. neki olyan van.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
Lyrik 2step air 160mm-115mm csere 66rc3 ra?

ötletek?

mit kell tudni a villáról?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

elbasztad :)
max 12ml olaj kell a lábba, minden plusz mililiterenként kb 5mm rugóút veszik el

az O gyûrû szeret elöregedni, elkopni, utána már magátol is átenged, mivel felül zárt és ha összenyomod megnõ benne a nyomás

Okés. Akkor majd beszerzek bele másikat. 12x3,5 talán a mérete

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elbasztad :)
max 12ml olaj kell a lábba, minden plusz mililiterenként kb 5mm rugóút veszik el

az O gyûrû szeret elöregedni, elkopni, utána már magátol is átenged, mivel felül zárt és ha összenyomod megnõ benne a nyomás

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

széria hiba a rs villákban:

1., Ha tökig betekert gate-el használod sokat lockolva, esetleg nogate-es mcd egységet szintén belokkolva, könnyen elfossa az olajan a nyomórúdnál a lábba.
Tünetek.: lockolt állapotban bemozdul pár centit, illetve nem mozogja végig az útját még leengedett levegõnél sem, felkoppan elõtte
2., Mcd egységben lévõ karmantyú, ami a tengelyt tömíti fent, valószínûleg a hibás gyártástechnológiának köszönhetõen a gyárban rakják bele rosszul (van a felsõ részén egy bemarás, ez határolja a mozgását, és a karmantyú pereme ott fennakad, maga alá gyûrõdik, így nem képes sem a nyomást sem az olajat benntartani.
3., A kenõolajak teljes hiánya a lábakban, szivacsgyûrûkön.

és hogy a keresõ megtalálja
Rock shox mcd olajfolyás olajcsere nem mozogja ki az útját

Köszi a segítséget, és tényleg az lahat, amit te is említesz az 1. pontban. Lockolva mozog picit, megakad.
Viszont én szinta végig nyitva használtam teljesen minimumra tekert floodgattel. És olaj sem nagyon látszott, hogy hiányozna belõle.
Minden esetre nagyon nem szerettem volna, de hétvégén szétszedem, megnézem.
És akkor egybõl összerakás után mi okozhat ilyet? Az, hogy 15 helyett vagy 18ml olajat töltöttem a lábba?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
széria hiba a rs villákban:

1., Ha tökig betekert gate-el használod sokat lockolva, esetleg nogate-es mcd egységet szintén belokkolva, könnyen elfossa az olajan a nyomórúdnál a lábba.
Tünetek.: lockolt állapotban bemozdul pár centit, illetve nem mozogja végig az útját még leengedett levegõnél sem, felkoppan elõtte
2., Mcd egységben lévõ karmantyú, ami a tengelyt tömíti fent, valószínûleg a hibás gyártástechnológiának köszönhetõen a gyárban rakják bele rosszul (van a felsõ részén egy bemarás, ez határolja a mozgását, és a karmantyú pereme ott fennakad, maga alá gyûrõdik, így nem képes sem a nyomást sem az olajat benntartani.
3., A kenõolajak teljes hiánya a lábakban, szivacsgyûrûkön.

és hogy a keresõ megtalálja
Rock shox mcd olajfolyás olajcsere nem mozogja ki az útját

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok

Hol érdemes Rebához szimeringet venni ? Ha lehet valami hazai boltban venném meg, és isteni lenne, ha nem egy régóta álló darabot tudnék venni. Tudnátok segíteni ?

Köszi

Teleszkóp szimeringeket is forgalmaznak. Méret alapján tudsz tõlük vásásrolni.
germalex.hu

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok

Hol érdemes Rebához szimeringet venni ? Ha lehet valami hazai boltban venném meg, és isteni lenne, ha nem egy régóta álló darabot tudnék venni. Tudnátok segíteni ?

Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem,nem.Bowden nélkül sem húz vissza és nem koszos semmi.Mondom ha megyek vele akkor hol jó hol nem.Na mitöl van?

Szedd szét és nézd meg. Valószínû a tömítés fogja meg.

Üdv! Lenne egy szériusz nagy problémám: RS Rev. A.Uturn 2006
Ma vettem észre, hogy a teló útja konkrétan megáll egy bizonyos pontnál, ott, ahol a száron az u-turnnak az u betûje van, olyan, mintha addíg tartana az útja.
Ha össze van húzva, akkor is a betûig megy, ha ki van engedve, akkor is. Mikor nagytakarítás volt, szédszedtem, és összeraktam, akkor egybõl ilyen akadós volt, de szétszedtem, megint összeraktam, és normális lett. Azóta nem is nagyon használtam, meg ugye a tél miatt nem is nagyon vettem észre, csak ma, hogy bizony megint megakad, pedíg nem csináltam vele semmit.
Szerintetek mi okozhatja? Még nem próbáltam, hogy légtelenítem, és úgy össze lehet-e nyomni, de gyanítom, hogy nem lehetne. Olyan, mintha valami kiékelte volna. Azért gondolom, hogy nem olaj van sok a lábban, mert mint irtam, összerakás után egybõl is produkált ilyet régebben

A szokásos probléma, ebben a topikban nagyon sokszor elõfordul.

A sebesség mindent megold.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás
Hát így ahogy nézem talán maradthatna is így legakább megszünne a kar:)meg amennyit hasznáálom,csak ha már volt hozzá..

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Az ejt zavarba,hogy zárni zár mindig rendesen
Neked meg nem kevés az olaj?

Hát, nekem kevésnek biztos nem az, mert akkor mennie kellene rendesen. Az a fura, hogy hiába húzom össze a telót, ugyanannál a pontnál akad meg, szóval vagy a lábban, vagy a csillapításban van a hiba, mert ha a légrugóban lenne, akkor az akadás is vándorolna az úttal együtt sztem. Inkább az, hogy sok az olaj??? Pedíg pont annyit tettem bele, mint amennyit a manual ír, de majd holnap megnézem. Ja, és az odaútcsillapítás nekem sem mûkszik, hiába zárom le, maxtra tekerve a floodgatet, akkor is ugyanugy mozog.

Amúgy én is azt javaslom magamnak is meg neked is, mint a többiek: Csak felülrõl tekerd ki az MC egységet, és nézd meg tüzetesen, kiszerelni a telót, vagy olajat cserélni se kell, csak kitekered, megvárod míg viszafolyik róla az olaj a telóba, és ennyi. Seholsem lehet elrontani, ha nem téped meg kingkong módjára a csavart.

Ha zárni zár, nyitni meg nem nyit, akkor szerintem tuti rugóprobléma, vagy surlódás, vagy hasonló.
Szerintem vegyél egy új bowdent, úgyis filléres tétel, olajozd meg, meg az mc-t is olajozd be.
Nekem a teló poplockos volt, csak karom nem volt,azért szereltem ki a rugót, csak sajna kézi kupakot nem találtam rá.
A gyári meg irtózatos drága.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás

Nem lehet, hogy ami van tekercsrugó az MC egység tengelyében, az kiakadt(szerintem nem tud kiakadni), és néha nem engedi elzárni, néha megnyitni?
Ill. ha manuális tekergetésre se megy, az a gynúm, hogy eltört az a kis mûanyag lap, ami az MC tengely végébe csatlakozik, és a szelepet forgatja.

Valaki nem tud valami tanácsot az én, idõ elõtti felkoppanós problémámra? Ez is ilyen, hogy szétszedés nélkül zsákbamacska, de hátha valaki találkozott már ilyennel.

Az ejt zavarba,hogy zárni zár mindig rendesen
Neked meg nem kevés az olaj?

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

nem,nem.Bowden nélkül sem húz vissza és nem koszos semmi.Mondom ha megyek vele akkor hol jó hol nem.Na mitöl van?

Nem lehet, hogy ami van tekercsrugó az MC egység tengelyében, az kiakadt(szerintem nem tud kiakadni), és néha nem engedi elzárni, néha megnyitni?
Ill. ha manuális tekergetésre se megy, az a gynúm, hogy eltört az a kis mûanyag lap, ami az MC tengely végébe csatlakozik, és a szelepet forgatja.

Valaki nem tud valami tanácsot az én, idõ elõtti felkoppanós problémámra? Ez is ilyen, hogy szétszedés nélkül zsákbamacska, de hátha valaki találkozott már ilyennel.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

SZVSZ ember nem lesz aki neked ezt pontosan megtudja mondani, ezekbõl az infókból.
Szét kell szedni az MC rész, átnézni, és akkor több mint valószínû h ki fog derülni h ki a ludas.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás

Lehet egy bowden-bowdenházcsere segítene rajta, meg a kupak kitakarítása.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.680 hozzászólás
Egy kérdés:
2010es Reba, mikor fölkapom a bringa orrát, koppan egyet a teló. Gondolom, egy végállásnak ütközik valami.
Mi nyiffant ki benne ? Talán a csillapításnál lehet valami ?
Marci

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Szia

Megírnád hol ennyi ?

Köszi

310 euro special offer az új rl
100 pénzért az xx +-alku