Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen a lábban 50óránként, nem rövid, mert kevés az olaj, a levegõs telókban ugyanilyen gyakran kell.

A sebesség mindent megold.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Jól vettem ki, hogy az RS telókban 50 óránként kell olajat cserélni. Nem rövid ez az idõ ? Nyáron akkor havonta szervíz ? Ha ez így van, akkor a levegõs teló ebben a tekintatban "elõrébb" van ?

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Azt nem tudom, hogy tettek-e, ha alap a telónál, akkor bizonyára igen (zsírzás mindenképp volt). Ha valami praktika (zsírral keverve, vagy csak simán mellé), akkor nem hiszem. Hogy is kéne?

A georól meg annyit, h egyik pillanatról a másikra nem változik szvsz, és ami 10 perc alatt történt, az kemény sima mozgás -> puhább akadozó.

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Ha egyenként zsír és együtt akad akkor az szvsz tényleg geometria... Schublert, síkasztalt elõ :)
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Felejtsétek el a mûszerolajat... Nem varrógépet tekertek. Kárt nem okoz, de túl vékony. Mindkét lábba tettek alulról olajat?
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Üdvözlet újra!

Egyre égetõbb problémával, és egyben titokzatos, bosszantó megoldást keresõ rejtéllyel fordulok hozzátok ismét. Nagyon fontos lenne a megoldás, kérlek ha tudtok segítsetek.
A probléma kezdõdött egy újonnan csontszárazon megkapott J3-mal (akkor még nem tudtam, h nincs kenése). Miután meguntam azt, hogy nem mozog -addig mûködését egyáltalán nem értve, és botor módon- a becsúszókra csepegtettem mûszerolajat, mivel a régi RST-m attól életre kelt. Nagyon megörültem a hirtelen jó mozgásnak, viszont 10 perc használat után teljesen bedarabosodott, gyakorlatilag tapad valami, és megindulni is csak nehezen akar emiatt (ha lassan engedem kifelé a telót szándékosan, akkor ilyen d-d-d fílingben jön). Felküldtem gariban az ebike-nak, mondanom sem kell, hogy azt mondták, nekik tökéletes volt. Aztán elvittem egy helyi szervízbe, ahol kapott új kenést (port húzott le a szerelõ a becsúszókról). Ezután már kezdett mozogni a teló, viszont még mindig darabos volt. Visszavittem, darabokra szét lett szedve, olajcsere (retek volt). Szerelõm észrevette a tolórúdon akadozva mozgó gumigyûrût. Azt is cserélte. Külön külön betéve a becsúszókat nem észlel semmi problémát, sima a mozgás. Együtt viszont megvan a probléma. Innentõl megáll a tudomány, azt mondta, elvileg minden alkatrész jó benne.
Namármost mi lehet a probléma, kérdem én. Felvetett olyat, hogy lehet nem párhuzamosak a becsúszók. Szerény véleményem szerint az tök más problémát eredményezve, valamint ellentmond a mûszerolajas kezdetnek, mivel kétlem, h attól sérülne/hajlana a becsúszó.
Várok okos válaszokat, köszi.

bár ez csak egy tipp:lehet,hogy minden alkatrésze tökéletes és jó,de összerakva pedig akadozik,akkor szerintem szorul benne valami...átmenetileg jo volt a mûszerolaj,mert valami kenést adott annak a résznek ahol a gubanc van....(rst-mnél is ilyen gondok voltak)

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Üdvözlet újra!

Egyre égetõbb problémával, és egyben titokzatos, bosszantó megoldást keresõ rejtéllyel fordulok hozzátok ismét. Nagyon fontos lenne a megoldás, kérlek ha tudtok segítsetek.
A probléma kezdõdött egy újonnan csontszárazon megkapott J3-mal (akkor még nem tudtam, h nincs kenése). Miután meguntam azt, hogy nem mozog -addig mûködését egyáltalán nem értve, és botor módon- a becsúszókra csepegtettem mûszerolajat, mivel a régi RST-m attól életre kelt. Nagyon megörültem a hirtelen jó mozgásnak, viszont 10 perc használat után teljesen bedarabosodott, gyakorlatilag tapad valami, és megindulni is csak nehezen akar emiatt (ha lassan engedem kifelé a telót szándékosan, akkor ilyen d-d-d fílingben jön). Felküldtem gariban az ebike-nak, mondanom sem kell, hogy azt mondták, nekik tökéletes volt. Aztán elvittem egy helyi szervízbe, ahol kapott új kenést (port húzott le a szerelõ a becsúszókról). Ezután már kezdett mozogni a teló, viszont még mindig darabos volt. Visszavittem, darabokra szét lett szedve, olajcsere (retek volt). Szerelõm észrevette a tolórúdon akadozva mozgó gumigyûrût. Azt is cserélte. Külön külön betéve a becsúszókat nem észlel semmi problémát, sima a mozgás. Együtt viszont megvan a probléma. Innentõl megáll a tudomány, azt mondta, elvileg minden alkatrész jó benne.
Namármost mi lehet a probléma, kérdem én. Felvetett olyat, hogy lehet nem párhuzamosak a becsúszók. Szerény véleményem szerint az tök más problémát eredményezve, valamint ellentmond a mûszerolajas kezdetnek, mivel kétlem, h attól sérülne/hajlana a becsúszó.
Várok okos válaszokat, köszi.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
okézsoké köszi szépen.

amúgy a garival nem számolok....mert nincs :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sram.com-on minden le van írva. Azt viszont ne felejtsd el, ha szétszeded a telót, ugrik a gari.

A sebesség mindent megold.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
királllyyy jeee jóógépészember vagyok :D menni fog.

dee az olajos megfejtésrõl tudsz ezt azt?

hálás köszönet

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
leírást a hogyan szedjük szét és rakjuk összérõl találsz a honlapon. (sram.com) ha van némi mûszaki érzéked, és sorrendbe rakod le a darabokat egymás mellé és közben odafigyelsz, nem pedig izomból szedsz szét mindent (szétszedni a hülye is szét tudja...), akkor nagy valószínûség szerint meg tudod csinálni, igen.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
CSõõõõ

RS Tora 318 u-turn-be milyen olaj a legoptimálisabb ?
illetve ezt beszerezve megtudom csinálni énis? vagy el lehet barmolni valamit?

köszi a válaszokat!

üdvv!!

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
köszönöm a véleményedet, sokat segítettél a választásban :-)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Nekem egy Magellan Polaris vázhoz XC-re fõként aszfalt és hegyes használatra ajánlották a Dart3-t. Szerintetek megfelelõ választás lenne ilyen használatra?

Én egy 16.5"-os Polarist használok J3-assa, 80 mm-en. Mivel a Dart a Judy utódja, ezért gondolom hasonlóak a paraméterek. (Majdnem ugyanaz.)
Geometriailag: Enyhén agilis, de stabil. Azaz, éreztetni kell a bringával, hogy ki az úr a pályán, de egy zsebkendõn meg lehet vele fordulni. Szerintem pont jó így. (72 Km/h-nál csak a szemüvegre kenõdött bogarak zavartak.)
Telóról: Alapvetõen jó, ha nem zavar a súlya. Miután kiküszöbölöd a gyermekbetegségeit egésszen fenomenális. A gondokat és annak megoldását már felvázoltam lentebb. Ha mákod ven, a Dartnál már nincsennek meg azok a hiányosságok, de ha mégis nem kell megilyedni, megoldható. Én nem bántam meg a megvásárlását.
De nem akarlak befolyásolni, ez csak a véleményem. (Az én anyámat ne szidják!) Gondolkozz el, aztán döntsd el mit akarsz.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Én Tigger barátja vagyok, ez már önmagában kedvezményre jogosít...:P
És az a legszebb, hogy tényleg. ;) Persze csak bizonyos helyen.

szerk: Szvsz ez a bolt drága...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Talas bakker , te is nagykerbe vasarolsz vagy ennyi sok zseton van folosbe?
Es akkor sirnak az emberek hogy szar a fizetes (tenyleg az ;) )
Mellesleg nem ertem a gyartokat ,most vagy ok szalltak el, vagy a forint lett megrosszabb mert az rs telok ara is az egbe szokott (katalogusar)
200 felett egy totem? Nanee akkor mar tenyleg egy fox inkabb megha kisebb is.

de hogy pelda is legyen:
http://www.x-gamezbi...ermekek&kid=266

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Pedig ma szépen kapta az ívet a talas a Mátrában ;) ...bár ez itt :offtopic:
Nem is értem, eddig hogy tudtam e nélkül élni (tekerni)...:D...sima tekerészéskor 120, aszfalton 100, lefelé 140...zseniális...:love1:

ugye ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Magell, elenyészõ az am bringák és a rendeltetésszerûen használt am telók aránya itthon -ne a fórumos bringaösszetételébõl indulj ki, az nem átlagos-

Pedig ma szépen kapta az ívet a talas a Mátrában ;) ...bár ez itt :offtopic:
Nem is értem, eddig hogy tudtam e nélkül élni (tekerni)...:D...sima tekerészéskor 120, aszfalton 100, lefelé 140...zseniális...:love1:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hááát... Biztos csak a halál meg az adók... (Régen voltak már a metallográfia elõadásaim)

Lehet hogy nem jól emléxem és hülyeségeket irkálok... A 7000-es sorozatú alumínium (az összes 7xxx) fõ ötvözõi cink és magnézium, emellett réz, cirkon, mangán és króm is lehet benne. Hõkezelhetõ, kovácsolható (mindkét eljárás a szövetszerkezetet változtatja, nem az összetételt). "Sima" öntéssel (majd öregítéssel, kovácsolással) lehet belõle baromi teherbíró cuccokat készíteni, vszleg ez lehet az eljárás itt is. Szóval hülye vagyok :D

A koronát biztos hogy kovácsolják is? Nekem oda kicsit túlzásnak tûnik.

hát a forged hollow az sztem üregesre kovácsoltat jelent

nem az ötvözõ anyagokban kételkedtem, hanem a porkohászatban, sztem az máshol alkalmazott tecnológia

Magell, elenyészõ az am bringák és a rendeltetésszerûen használt am telók aránya itthon -ne a fórumos bringaösszetételébõl indulj ki, az nem átlagos-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Nemrég valaki írta, hogy az AM telók szinte eladhatatlanok Mo-on, nálunk az XC telókmennek. Ha felépítésükben hasonló a Recon, Reba, Revel, akkor mi az oka ennek, a V-féktüske hiánya, vagy az, hogy feleslegesen nagy a rugóút ?

olyan telómerevség mellett amit ezek a villák nyújtanak többek között a 32mm-es becsúszók miatt, ott már a v-fék erõtlen.....
Am telók igenis mennek Mo-n rendsen