Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2007. július 30. - 11:31
Durung forever!
Írta 2007. július 30. - 11:09
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. július 30. - 10:58
Írta 2007. július 30. - 10:56
A belso felepitesen, az olaj mennyisegen (legkamras eseten a levego mennyisegen), esetleg mindegyiken. Mi szamit jonak, pontosabban hany %-ot kell kimozogjon egy telo az utjabol maximalisan, lekoppanas nelkul?
Írta 2007. július 30. - 10:02
Vagy lehetne betétútcsökkentõrugó, csökkentõrugóbetétút, betétrugócsökkentõút, rugóbetétcsökkentõút, csökkentõbetétútrugó. Szép szó.. agymenésem van...
Ne legyen dilemmád: távtartó. Vagy szép magyar nyelvünkön szpészer
Írta 2007. július 30. - 08:22
@Herceg a tied U-Turnos?
Nem. Belsõ útállítós. Most viszem utat állítani a szervízbe. Kipróbálom a 115-öt. Asszem az mégiscsak jobb lesz mint a 130, mert nagyon sok meredek mászás van a local trail-en, így könnyebblesz. (Remélem. )
Gondolkozom, hogyan lehetne egy Santa Cruz Superlight-ra szert tenni. Csak el kéne adni a Trance-t hozzá. :chin:
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. július 30. - 00:04
Azért ezt a telót vettem, mert ez volt kéznél. Volt egy rebám a tranceban, közbent épült a merevgép, amibe kellett egy teló. Két lehetõség volt: 1., keresek egy könnyû, jó és relatíve olcsó telót a merevbicajba (Rebát szerettem volna, de nagyon sokba kerül), vagy 2., veszek egy a rebánál kicsit nagyobb, hosszabb utas, de nem túl nehéz és "olcsó" telót. A Revelation-t megláttam, megnéztem az árát és vettem is. A Reba SL-m ment a merevgépbe, a Revelation-t meg megkapta a Trance. A Revelation meg a Reba kb egy és ugyanaz, csak kicsit nagyobb úttal, meg egy kis pluszsúllyal. Reba SL kb 1640gr (20,5cm nyak, nem távirányítós), Revelation 1700gr (+távirányító, 21,5 cm nyak). A Revelation-t 130mm-en használom, viszonylag puhára állítva. Elsõre kicsit furcsa volt, de sikerült megszokni. Kb akkora különbség a 100-as Rebához képest, mint a mervváz után az össztelós. Kb mindent kivasal, merev és a távirányító kar nagy okosság. Úgy állítottam be, hogy "lezárva" is mozogjon már viszonylag kis ütésre, így könnyû vele mászni, nem bólogat, csak annyit mozog amennyit kell. Kinyitva meg varázsszõnyeg. Szal vegyél ilyet.
Ugyan ez törtent velem is. Az aszony megkapta a Terragoba (amit ösze kell meg rakni) a Reba SL-t en meg a Revelationt tettem a Trancebe.
A Reban sosem tudtam a 115mm kihasznalni akarhogy allitotam is be.
A Revelationt meg 125-ig is hasznalom ( rugos valtozat).
@Herceg a tied U-Turnos?
Írta 2007. július 29. - 23:04
Írta 2007. július 29. - 22:58
Hi!
Szerintetek az baj, ha a RS 318 U-turn tora becsúszója 140mm, mert én lemértem és ennyi pontosan (130 helyett), bár engem nem zavar csak megkérdezem:-)
Baj lenne, ha csak 140 lenne... Ha meg a látható rész lenne 130, akkor érdekes vége lenne az útnak...
Írta 2007. július 29. - 22:55
Szerintetek az baj, ha a RS 318 U-turn tora becsúszója 140mm, mert én lemértem és ennyi pontosan (130 helyett), bár engem nem zavar csak megkérdezem:-)
Írta 2007. július 26. - 19:47
Írta 2007. július 26. - 18:58
Van a zöldpontban, 69000 ft-ért revel, tokkal-vonóval, úgyhogy ok.
Az a +30 mm annyit számított, ha a reba ugyan az, mint a revel ?
A plusz út ott számít, hogy magasabb és puhábbra tudtam állítani mint a rebát, mivel a +30mili miatt van hova összeülnie. Így nagyon plûs.
Azért majd mesélj, ha meglesz!
Írta 2007. július 26. - 15:43
Az a +30 mm annyit számított, ha a reba ugyan az, mint a revel ?
Írta 2007. július 26. - 10:42
Mondjuk kb. egy árban vannak, de kérdés, hogy kapható-e a zöldpontban, mert ha nem, akkor ugye nincs sok választás.
Ha beépítetted, akkor szívesen vennék egy kis "élménybeszámolót", meg ha már a gép elõtt ûlsz, akkor írhatnál pár sort arról, hogy miért pont ezt a telót vetted meg.
Köszi
Azért ezt a telót vettem, mert ez volt kéznél. Volt egy rebám a tranceban, közbent épült a merevgép, amibe kellett egy teló. Két lehetõség volt: 1., keresek egy könnyû, jó és relatíve olcsó telót a merevbicajba (Rebát szerettem volna, de nagyon sokba kerül), vagy 2., veszek egy a rebánál kicsit nagyobb, hosszabb utas, de nem túl nehéz és "olcsó" telót. A Revelation-t megláttam, megnéztem az árát és vettem is. A Reba SL-m ment a merevgépbe, a Revelation-t meg megkapta a Trance. A Revelation meg a Reba kb egy és ugyanaz, csak kicsit nagyobb úttal, meg egy kis pluszsúllyal. Reba SL kb 1640gr (20,5cm nyak, nem távirányítós), Revelation 1700gr (+távirányító, 21,5 cm nyak). A Revelation-t 130mm-en használom, viszonylag puhára állítva. Elsõre kicsit furcsa volt, de sikerült megszokni. Kb akkora különbség a 100-as Rebához képest, mint a mervváz után az össztelós. Kb mindent kivasal, merev és a távirányító kar nagy okosság. Úgy állítottam be, hogy "lezárva" is mozogjon már viszonylag kis ütésre, így könnyû vele mászni, nem bólogat, csak annyit mozog amennyit kell. Kinyitva meg varázsszõnyeg. Szal vegyél ilyet.
Írta 2007. július 25. - 18:42
Ha beépítetted, akkor szívesen vennék egy kis "élménybeszámolót", meg ha már a gép elõtt ûlsz, akkor írhatnál pár sort arról, hogy miért pont ezt a telót vetted meg.
Köszi
Írta 2007. július 25. - 16:09
Köszi, megnézem. Ott mennyi volt, cakompakk ?
Pribikében a teló 59900 + 10.000-bõl kijön a pumpa és poplockkar.
A rugóútcsökkentõ betét, az az, amivel 115 mm-re lehet állítani ?
És a manual micsoda ?
manual= használati utasítás, leírás
68e-ért volt kirakva, nekem jött még némi (törzsvásárlói ) kedvezmény...
A kar és a pumpa jár hozzá! Ha mondjuk van pumpád, akkor elõnyös ez a fajta "árképzés", amúgy szvsz gáz. Egy pumpa kb.5-8 e Ft, a kart meg láttuk a hirdetésben... Nem nagyon szeretem a probike-ot. Ennél kevésbe már csak a speed-way-t kedvelem. De ez az én bajom. Mindegy, mindenki ott veszi a cuccait, ahol akarja.
Igen, a rugóútcsökkentõ betéttel csökkenthetõ a rugóút.Értelemszerûen. Vagy lehetne betétútcsökkentõrugó, csökkentõrugóbetétút, betétrugócsökkentõút, rugóbetétcsökkentõút, csökkentõbetétútrugó. Szép szó.. agymenésem van... Az mennyi is? 4*3*2*1 kombináció lehet, az 24 variáció...
Írta 2007. július 25. - 15:51
Köszi, megnézem. Ott mennyi volt, cakompakk ?Artika:
Ha Revelation 426 mellett döntenél, kérdezd meg a ZöldPontot. Én 2 hete vettem, távirányítóval, pumpával, matricával, rugóút-csökkentõ betéttel, fékkábel-vezetõvel, manual-lal és (2év) garival.Dobozban. Az ára nagyon jó volt, plusz nem volt semmi átb@szás, pl, "távirányító (vagy éppen pumpa), ja az plusz X ezer" meg hasonlók.
Hívd fel õket!
Pribikében a teló 59900 + 10.000-bõl kijön a pumpa és poplockkar.
A rugóútcsökkentõ betét, az az, amivel 115 mm-re lehet állítani ?
És a manual micsoda ?
Írta 2007. július 25. - 14:23
Ha "teljes pucolást kapott", miért tiszta mocsok az egész? Legalább nyalta volna le, csak a fotó kedvéért.
amugy ezeket az embereket én sem értem. nekem ha már ennyi kosz lenne a szimeringen szégyelnék felülni a bicajra az más ha a váz sáros, de azért a telot pláne a mozgó részeket nem ártana "tisztán" tartani.
Írta 2007. július 25. - 14:17
Ha Revelation 426 mellett döntenél, kérdezd meg a ZöldPontot. Én 2 hete vettem, távirányítóval, pumpával, matricával, rugóút-csökkentõ betéttel, fékkábel-vezetõvel, manual-lal és (2év) garival.Dobozban. Az ára nagyon jó volt, plusz nem volt semmi átb@szás, pl, "távirányító (vagy éppen pumpa), ja az plusz X ezer" meg hasonlók.
Hívd fel õket!
Írta 2007. július 25. - 11:23
Ár/ érték arányra vélemény? Meg úgy egyáltalán.
http://piacter.bikem...ct=80684&cat=14
Ha "teljes pucolást kapott", miért tiszta mocsok az egész? Legalább nyalta volna le, csak a fotó kedvéért.