Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2007. október 03. - 20:01
ki segítségre lenne szükségem.
06' pike 426 u-turn villám van (pop lock-os). kb 3 hete elkezdet folyni az olaj a jobb szár tetején, ahol a közepe forog blokkoláskor illetve oldáskor. a gate tekerenytyû alól ahol a zéger gyûrû is van, onnan jött, sõt fröccsent is. amúgy észrevettem, hogy ez a egész "közepe" (a gate tekerentyût tartó tengely)egy picit föl-le mozog, ez normális? szétszedtem nem találtam semmi hibát, úgyhogy betekertem szilikonnal, hátha kopott a tömítõgyûrûje aztán összeraktam.majd múlt szombat-vasárnap voltam vele versenyezni és megint kezdte folyatni, de nem annyira mint a múltkor, mert akkor még a támvilla is olajos volt. most csak egy kevés fojt le rajta a becsúszón. lehet, hogy túl sok olaj volt benne és csak a felesleget nyomta ki? mert azóta nem ereszt és csillapítás is mûxik a rugóút teljes tartományában. viszont így meg túl puhának érzem. betonon is simán lebírom koppantani. és kiállva a 95mm es jelzésnél van a becsúszó. nemtom mit csináljak vele, mert rátölteni nem akarok, nehogy megint kinyomja. talán egy keményebb rugó lenne a megoldás.
szóval ha van vmi 5letetek azt szívesen látom.
kösssz
Írta 2007. október 03. - 16:36
Csak vissza kell olvasni!
Röviden: a Motion Control rendszerû RS telókban nincs hagyományos rendszerû lockolási lehetõség. Ha teljesen letekered, és megpróbálod lenyomni a telót, érezni fogod, hogy egy picit mozog. Ez azért van, mert a tekerõvel a szárban levõ olaj átfolyását biztosító nyíilás méretét változtatod és nem egy fix pontban rögzíted a szárakat. A floodgate kapcsolónak az a szerepe, hogy teljesen "zárt" állapotban, ha egy nagyobb ütés éri alulról a telót, lehetõséget biztosít neki a mozgásra, megakadályozandó az esetleges sérülést. Magával a szabályzóval azt állítod be, hogy mekkora erõhatás esetén lépjen mûködésbe.
Rendben így már értem az egészet és igen észleltem a minimális mozgást
de arra nem gondoltam,hogy a flootgate erre való.De azért így zsííír ennek örülök és így már nyugodtabban megveszem a kart.Köszi a kimerítõ eszmefuttatást.
Írta 2007. október 02. - 20:16
Röviden: a Motion Control rendszerû RS telókban nincs hagyományos rendszerû lockolási lehetõség. Ha teljesen letekered, és megpróbálod lenyomni a telót, érezni fogod, hogy egy picit mozog. Ez azért van, mert a tekerõvel a szárban levõ olaj átfolyását biztosító nyílás méretét változtatod és nem egy fix pontban rögzíted a szárakat. A floodgate kapcsolónak az a szerepe, hogy teljesen "zárt" állapotban, ha egy nagyobb ütés éri alulról a telót, lehetõséget biztosít neki a mozgásra, megakadályozandó az esetleges sérülést. Magával a szabályzóval azt állítod be, hogy mekkora erõhatás esetén lépjen mûködésbe.
Írta 2007. október 02. - 19:41
a gate pontosan azt szabályozza, hogy mekkora erõhatásra oldjon a lock...
Na várj-várj tehát ha én lockolom a telót akkor egy nagyobb erõhatás után azonnal kiod?Tehát ez egy biztonsági rendszer?Mert a szervízbe rengeteg Lockos telót hoztak vissza,hogy elfelejtették kioldani és szétszakadt a belseje
.Na ezért félek én a Locktól bár persze a Pike lehet,hogy lényegesen intelligensebb.
Írta 2007. október 02. - 19:27
Írta 2007. október 02. - 19:25
Az a kis gomb a FloodGate, amivel a lockolt villa útját és kioldási küszöbét állítod. Vedd meg a poplock kart, nem dísznek adják. Jó szolgálatot tesz.
Igazad van mert nem is lakat van rajta hanem gate felirat.Tehát akkor ez azt szabályozza,hogy Lockolt állapotban mekkora rugóútja legyen.Azért nem vettem meg a kart mert nem láttam értelmét még akkor sem ha XC-zem.De viszont lehet,hogy igazad van és megveszem csaképp attól félek,hogy egyszer nem oldom ki a Lockot és szétrobban a belselye.
Írta 2007. október 02. - 16:24
Szóval senki sem használ matt fekete 426-os Piket-ot senki sem tudja miért csattog néha és valóban a rugó csattog benne?
Sõt még egy kérdés nem vettem meg a kormányra szerelhetõ kart a Lock-hoz
és a kupak tetején van egy kis állítógomb ami krómozott és van rajta egy kis lakat jelzés ez a Lock mértékét szabályozza vagy a Lock-olt teló mozgását szabályozza?
Az a kis gomb a FloodGate, amivel a lockolt villa útját és kioldási küszöbét állítod. Vedd meg a poplock kart, nem dísznek adják. Jó szolgálatot tesz.
Írta 2007. október 02. - 14:48
Gondolom akkor csattog, amikor teljesen ki van húzva (140mm). Ebben az esetben a rugó a ludas. Vegyél vissza a visszaút csillapításból (rebound). Ez javíthat a problémán.
Köszi a reagálást de az a helyzet,hogy teljesen behatárolhatatlan mert van amikor kitekerve és van olyan is,hogy 95mm-en csattogott bár már úgy két hete nem hallom ezt.de persze mégegyszer köszi.
Írta 2007. október 01. - 20:14
Írta 2007. október 01. - 20:05
Sõt még egy kérdés nem vettem meg a kormányra szerelhetõ kart a Lock-hoz
és a kupak tetején van egy kis állítógomb ami krómozott és van rajta egy kis lakat jelzés ez a Lock mértékét szabályozza vagy a Lock-olt teló mozgását szabályozza?
Írta 2007. szeptember 24. - 22:52
az sztem nem szempont, inkább az hlogy 25K a keret ha jól emléxem
Ott a pont a tigrises úrnál :clap:
Szal eredetileg 20 a keret...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. szeptember 24. - 22:21
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. szeptember 24. - 21:25
Írta 2007. szeptember 24. - 20:58
Írta 2007. szeptember 24. - 20:52
(Nem akarom elhinni hogy 60 rongy alatt nincs normális nõi teló... pedig én a harmadával rendelkezem csak a célra most )
Visszaút csillis, puha rugójú (vagy _azonnal_ kapható) 100mm-t mozgó teló létezik nem drágáért??? (Brutál merevség, pillesúly, hosszútávú tartósság, sok fícsör nem hangzottak el mint szempont, mert nem is igazán szempontok. Olcsó legyen és jól mozogjon.)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. szeptember 24. - 20:29
Írta 2007. szeptember 24. - 13:27
Villatuningot tudom hogy szoktak butább rugósokon is mûvelni, de gondolom ahhoz eleve olyannak kell lennie a telónak is... (Sorry, nem tudtam szerkeszteni elõzõt)
vagy ne tornázzak ezen hanem hama' vegyem meg ezt?
Írta 2007. szeptember 24. - 13:07
1, Dart 2 és 3 fícsörökben és súlyban tér csak el; ergó mozgásba ua?
2, Olyan helyet tudtok ahol ezekhez kapni puhább rugót, ne adj isten már eleve azzal hozhatom el?
:prosze:
Öhm, nem elképzelhetõ zhogy szétszedés utána 80as útból 100at lehet csinálni mert itt is egy bakot kell kiszedni; vagy itt külön soron készülnek mert külön belsejük van?