Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Hasonló gonddal küzdöttem. Nálam ez volt az ok: 8854-es bejegyzés....
A méretekrõl: http://forums.mtbr.c...econ-orings.jpg
111111
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Azt tudja valaki esetleg, hogy Recon Solo Air-bea levegõ dugattyúkhoz, illetve a szárhoz milyen méretû O gyûrû kell pontosan?
Valahol szökik a levegõ 5 barig még mindig.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Rendben akkor hányra vigyem ki?

porky

porky

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
köszönöm a választ! igen, hasznos ez a fórum :-)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Van egy 2008 vagy 2009-es Recon sl telóm a mai napon elkezdet folyni az olaj a jobb oldalon lévõ lockout karnál!
Ilyenkor mi a helyzet, mi mehetett tönkre benne?

az mcd egységben lévõ karmantyú adta meg magát, sajnos külön nem kapható. Tisztitással szétszedéssel ideig óráig orvosolható a probléma, de nincs rá garancia, hogy nem jön elõ ujr a a probléma.
Ha holnap kihozod csepelre, ránézek
Dr. Bike | A bringa szerviz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Van egy 2008 vagy 2009-es Recon sl telóm a mai napon elkezdet folyni az olaj a jobb oldalon lévõ lockout karnál!
Ilyenkor mi a helyzet, mi mehetett tönkre benne?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Na O gyûrût szemrevételezve hibátlan, szelepet kiszedtem kipucoltam, most összeraktam, s rajta is hagytam a pumpát. Majd rá-ránézegetek.
Ha szökik a szusz, akkor mesenincs szétszedés és vastagabb profilú O gyûrû a dugattyúkba.

Mondjuk ez utóbbit nem szeretném.

Én a te helyedben azt a bizonyos kupaknál lévõ O gyûrût kicserélném. Mert az h hibátlannak látod nem biztos h igaz, és a cseréje meg nem egy anyagi csõd. És utána biztosan ki lehet jelenteni h nem az a ludas.
Esetleg még a szelepnek a tömítését is megnézheted. Már mint ami a tövénél van.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

Akkor szeleptakarítás + O gyûrû csere.

Na O gyûrût szemrevételezve hibátlan, szelepet kiszedtem kipucoltam, most összeraktam, s rajta is hagytam a pumpát. Majd rá-ránézegetek.
Ha szökik a szusz, akkor mesenincs szétszedés és vastagabb profilú O gyûrû a dugattyúkba.

Mondjuk ez utóbbit nem szeretném.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Persze beleszámolom a nyomás vezsteséget, de 1.5 hét állás alatt esett csak úgy 30 psit.

Akkor szeleptakarítás + O gyûrû csere.

porky

porky

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Van egy 2012-es Boxxer RC-m és a napokban szétszedtem, hogy ne vágjam haza az ócska gyári ,,kennéssel,, , ha elkezdem használni, mert tudom az nem éppen megfelelõ, ez így is volt. A csillapítás oldalban a gyár által megadott érték volt beletöltve, igaz feltünt hogy még ennek ellenére sem müködik a ,,teknõs,, funkció a villán, hogy a visszaút igen lassan engedje vissza a villát. Volt már MCD-s csillapítású RS-em, annál sosem volt ilyen problémám, ha esetleg van tippetek rá mit tudnék tenni? Mert én úgy gondolom ez ebben a formában nem természetes

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

Beleszámolod azt a nyomásveszteséget is amit a pumpa leszedése okoz?
Egyébként több mint valószínû h a szelep van elkoszolódva, vagy az O gyûrû esetleg megsérült.

Persze beleszámolom a nyomás vezsteséget, de 1.5 hét állás alatt esett csak úgy 30 psit.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nem rég cseréltem ki a Reconomban a gumigyûrûket. Azt vettem most észre, hogy a légkamrába a nyomás leesik 70 psire. Az alá nem, Tegnap este felnyomtam 100 psire, reggelre egy tizest eresztett. A kupakot lecsavartam, a kamrában az olaj ott van, az nem szökött el lefelé. Akkor lehet hogy a kupak O gyûrûjénél, vagy a szelep tûnél lehet valami bibi?
A régi gyûrûkkel volt olyanom, hogy az olaj szépen eltûnt a légkamrából, de a nyomás nem változott.

Ötlet, tipp?

Beleszámolod azt a nyomásveszteséget is amit a pumpa leszedése okoz?
Egyébként több mint valószínû h a szelep van elkoszolódva, vagy az O gyûrû esetleg megsérült.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Nem rég cseréltem ki a Reconomban a gumigyûrûket. Azt vettem most észre, hogy a légkamrába a nyomás leesik 70 psire. Az alá nem, Tegnap este felnyomtam 100 psire, reggelre egy tizest eresztett. A kupakot lecsavartam, a kamrában az olaj ott van, az nem szökött el lefelé. Akkor lehet hogy a kupak O gyûrûjénél, vagy a szelep tûnél lehet valami bibi?
A régi gyûrûkkel volt olyanom, hogy az olaj szépen eltûnt a légkamrából, de a nyomás nem változott.

Ötlet, tipp?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

köszi,ez alapján már szerintem menni fog.
Milyen olajat ajánlasz?motorex?

Az egy jó minõség.
Én is azt használom.

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
köszi,ez alapján már szerintem menni fog.
Milyen olajat ajánlasz?motorex?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Köszönöm a gyors választ!
Én szeretném megtanulni hogy hogyan is kéne pontosan megcsinálni lépésrõl lépésre.olvastam rs katalógust de abban nem volt 302.
Tudnál eben segíteni?

http://www.sram.com/...s/TM_MY08_E.pdf

ebben benne van.

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Köszönöm a gyors választ!
Én szeretném megtanulni hogy hogyan is kéne pontosan megcsinálni lépésrõl lépésre.olvastam rs katalógust de abban nem volt 302.
Tudnál eben segíteni?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok!

Cserélt már valaki olajat RS Argyle 302ben? Ha van valaki akkor megkérném hogy segítsen kicsit.
Elõre is köszönöm

Mit szeretnél tudni?
Vagy embert keresel aki megcsinálja neked?

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok!

Cserélt már valaki olajat RS Argyle 302ben? Ha van valaki akkor megkérném hogy segítsen kicsit.
Elõre is köszönöm

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ua. 24 KÖSZÖRÜLT dugókulcs

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/