Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Rugós teleszkóp, és a visszaút-csillapítás állítóját most csak nagyon nehezen lehet állítani.
Köszönöm a segítséget.

Leírásod alapján kikönyökölhetett a visszaút csilli... Enyém is kapott már sokat de nem panaszkodik... pedig nem is olyan ritkán letörlöm a szimeringekkel a becsúszókat :D (Recon)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Rugós teleszkóp, és a visszaút-csillapítás állítóját most csak nagyon nehezen lehet állítani.
Köszönöm a segítséget.

Úgy érted, hogy szorul a csillapításállító?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Köszönöm a segítséget.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Huuuu, de nagy hülyeséget csináltam: leugrottam egy kisebb letörést és nagyon lekoppant a Torám:icon_redf :icon_redf :(
Emiatt most furán mûködik a visszaútcsillapítás. Amikor kiemelem és hirtelen megindul kifele a becsúszó akkor koppan eggyet.:confused: :help:
Légyszi segítsetek!

Pl. szedd szét, és nézd meg, hogy mit b@sztál el benne.
Elõtte nem ártana megnézni, hogy mûködik-e a csillapítás állítása, van-e érezhetõ különbség a két végállás között. Ha ezzel sincs gond, akkor a rugózó egységet iktatnám ki, ha levegõs, akkor leeresztéssel, ha rugós, akkor a bal kupak kicsavarásával, és lenyomnám a villát. Ha nem mozogja ki az útját, akkor lehet h. a csillapítás elfosta magát, és az olaj egy része átkerült az alsószárba. Látatlanban többet nem tudok javasolni.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Huuuu, de nagy hülyeséget csináltam: leugrottam egy kisebb letörést és nagyon lekoppant a Torám:icon_redf :icon_redf :(
Emiatt most furán mûködik a visszaútcsillapítás. Amikor kiemelem és hirtelen megindul kifele a becsúszó akkor koppan eggyet.:confused: :help:
Légyszi segítsetek!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ööö izé.. alsó középkategóriás villáról beszélünk..
így látatlanban azt mondanám, hogy teljesen rendben van.

Toránál? Nem!

Nem az olaj márkája a lényeg, hanem a sûrûsége. 2,5ös a leghígabb, akkor lehet legkisebb visszaút csillit elérni vele ha ilyet rax bele. De a megindulásnak ehhez semmi köze nincs..

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Igen, ilyen 1-2 centis szintkülönbségekre gondoltam. Remélem, hogy javulni fog. Kössz a segítséget.
Amúgy az a sokat emlegetett Motorex olaj javítana ezen?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
egy bejáratós villa tapadósabban mozog.
ha meg állsz a bringán, a rugó jobban be van nyomódva mintha ülnél, tehát nagyobb erõ szükséges ahhoz, hogy meginduljon. nem tudom mit értesz kis és közepes kavics alatt, de szerintem ha állva guruláskor a villa nem reagál az 1cm-es "szintkülönbségre", az nem feltétlen baj.
terepen, köves, gyökeres szakaszokon kell jól teljesítenie egy kavicsot még a gumi is kimozog ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ööö izé.. alsó középkategóriás villáról beszélünk..
így látatlanban azt mondanám, hogy teljesen rendben van.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
1. Boccs, elírtam :$. Szóval nem kemény.
2. Nem a rugóúttal van a baj, azt kimozogja. Az a bajom, hogy ha pl. állok a bringán és nem "rugóztatom", hanem csak gurulok, akkor azonnal letapad abban a helyzetben, és csak nehezen indul meg újra. Ez azt jelenti, hogy egy kis vagy közepes kavicsra egyáltalán nem mozdul be, és terepezés közben jobban ráz. Csak a nagyobb dolgokra mozdul be. Nem mozog finoman.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Tudom , hogy nem normális az olajeresztés, de mint írtam, az ebike nem javította meg. Lehet az volt a probléma, hogy e-mailben írtam meg ezt hibát. Alul is eresztett, azt megjavították. Most már értem miért utálják sokan az internetes vásárlást...:(.
A rugó biztosan nem puha, lazán lekoppintom ha ugratok egy kicsit és bénán érkezek vagy csak bunny hopp-ozok. Én 79 kiló vagyok, a standard rugót 70 kg körüli súlyhoz ajánlják.
Különben is a megindulással van a bajom, nem azzal, h nem mozog eléggé. Szóval "letapadósan" mozog. Azt nem akarom elhinni, h egy 40ezres teló nem mozoghat szépen, mert viszonylag "olcsó". (Az egyik helyi boltos mondta.) Nekem nem tûnt olcsónak...

1, a nem puha és lazán lekoppintod ellentétes. Most puha vagy sem?
2, úgy látom nem arra használod a telót amire van; hol kéne hogy meginduljon könnyen? Egy kábelkötegelõ segít hogy lásd mennyit mozog
3, letapadósant nem értem; de mindenesetre súlyod alatt ennek a Torának töxépen kéne mozognia, egyáltalán nem olcsó kategória, ITT kezdõdnek a teleszkópok, alatta... ... ideiglenes megoldások vannak. Ha rugós akkor ha kötegelõvel is gy tûnik nem oké akkor gari, más ilyen frissen nem lehet.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Tudom , hogy nem normális az olajeresztés, de mint írtam, az ebike nem javította meg. Lehet az volt a probléma, hogy e-mailben írtam meg ezt hibát. Alul is eresztett, azt megjavították. Most már értem miért utálják sokan az internetes vásárlást...:(.
A rugó biztosan nem puha, lazán lekoppintom ha ugratok egy kicsit és bénán érkezek vagy csak bunny hopp-ozok. Én 79 kiló vagyok, a standard rugót 70 kg körüli súlyhoz ajánlják.
Különben is a megindulással van a bajom, nem azzal, h nem mozog eléggé. Szóval "letapadósan" mozog. Azt nem akarom elhinni, h egy 40ezres teló nem mozoghat szépen, mert viszonylag "olcsó". (Az egyik helyi boltos mondta.) Nekem nem tûnt olcsónak...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
:-)
nosigen
lehet, nálam is ez a magyarázat
rendesen karban vannak tartva a cuccosaim
a tárolás meg kényszerûség:
így férnek be a bicajaim tárolóba :-)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

mangoo!
Neked meg van még a torád? Kipróbálhatnám egyszer? :)

mondom szomszéd torája, nem a enyim ;) pike a enyim, meg városi gépbe van egy 01es judy, meg árválkodik a sarokba egy jett t2 is, de torám az nincs :)

régebben írtam, hogy cseréltem benne olajat, talán azért rémlik úgy, hogy az enyém.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
vagy 50 kilóhoz ne kemény rugót kell használni...
télleg. psyloban milyen rugó van, ha ~70 kiló alatt az sag 1,5centi?:D szerintem a legpuhább, de elég fura érzés, hogy nincs "tartása", a manitou blackem is mindent kimozgott, de azon nem féltem, hogy most akkor telesen összeesik.
szóval 50-hez jó lesz majd, nem?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
mangoo!
Neked meg van még a torád? Kipróbálhatnám egyszer? :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

ki kellene takarítani, olajcsere, szimmeringeket rendesen megkenni

én inkább ebben hiszek, mint a hátsó keréken tárolásban. szomszéd torája akár 2 hét állás után is gyönyörûen mozog, pedig mind2 kerékkel a földön tárolja.

és a pike-omat se érdekli, hogy tárolom a bringát, de a rendszeres karbantartás annál inkább ;)

Kössz a válaszokat, de:
- új a teló, nem tudom ugyan, h mennyi a bejáratási idõ, de sztem nincs rendben (már használom egy hónapja kb.)
- Ha fordítva van a teló, akkor ereszt a lockout karnál, bár csak minimálisan
(ebike elfelejtette megjavíttatni, és újjabb egy hónapot nem akarok várni)

jah.

nem kéne neki ereszteni az olajat fejjel lefelé se.
bejáratási meg inkább attól függ mennyit mentél vele, fõleg terepen.
rugó nem lehet, hogy túl kemény a súlyodhoz és ezért nem ficcen olyan könnyen?
több 5letem nincs, ha zsír új, akkor én visszaküldeném

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Kössz a válaszokat, de:
- új a teló, nem tudom ugyan, h mennyi a bejáratási idõ, de sztem nincs rendben (már használom egy hónapja kb.)
- Ha fordítva van a teló, akkor ereszt a lockout karnál, bár csak minimálisan
(ebike elfelejtette megjavíttatni, és újjabb egy hónapot nem akarok várni)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
tárold a bicót hátsókeréken:-)
nekem így van, s a "broáf" dart 3 kecmereg rendesen

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás