Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
cresa: xfactor?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hali!

Az RS Recon telómat szedném szét, hogy 80-ról 100-ra húzzam, de még soha nem kaptam szét levegõset. (Sõt eddig csak egy RST capa lett szétszedve - és összerakva:))
Érdemes neki ugranom, vagy inkább szervíz (magyarán gyerekjáték, vagy el tudom b...ni?)
A másik, hogy még garis, ebben az esetben - ha szétkapom - ugrik a jótállás?

Köszi elõre is!

15 perc alatt megoldom, ha elhozod

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Hali!

Az RS Recon telómat szedném szét, hogy 80-ról 100-ra húzzam, de még soha nem kaptam szét levegõset. (Sõt eddig csak egy RST capa lett szétszedve - és összerakva:))
Érdemes neki ugranom, vagy inkább szervíz (magyarán gyerekjáték, vagy el tudom b...ni?)

Köszi elõre is!

Ha még garanciás akkor szerintem biztos hogy elvész a garija ha szétkapod.:chin:
Szerintem amig valami garanciás addig nem érdemes belenyúlni szétszedni semmit.A garanciát végülis arra találták ki hogy ha valami gari idõ alatt tönkre megy ingyé kijavítják és onnan ujra indúl a garancia idõ.

De szerintem nem érdemes otthon szétszedni én legalábis bizti hogy nem vágnék bele vagyis inkább szervíz ben.
Nem tudom hogy a telóknál meddig vagy mire vonatkozik a gari vagyis hogy az esetleges rugó csere (ha a gyártó cég valamilyen okból javasolja-e) még beleszámít-e a gariba?:confused:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Vagy ez lenne a különbség? "PopLoc" vagy "PopLoc Adjust"?
http://www.biker.hu/...

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
cresa64: csak a kar nincs, de a tekerõt visszahúzza a rugó, vagy sima tekerõs?
ilyen?
Feltöltött kép[/quote]

Hát...egyenlõre csak a annyit tudok, hogy RS Reba Race 85mm.
Holnap/holnapután fogom átvenni.
Amennyire be tudtam azonosítani, szerintem ilyen lesz, mint ami a képen "látható"::)
http://www.koloshop..../RebaRace_Q.jpg
Térjünk rá vissza, ha már a kezemben lesz, vagy így is tudsz rá mondani/javasolni valamit?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
weqa: kb 15 perc ha értesz hozzá. láb lehúz, levegõrugózás szétszed (csillapítást nem bántod), kis fekete bazt kipöcköl, összerak, örül. ha ennél bõvebb segítségre van szükséged, akkor lehet érdemesebb szervízbe vinni. ha otthon csinálod, szerintem bukod a garit, bár az enyémrõl se mondaná meg senki, hogy már szétszedtem.

cresa64: csak a kar nincs, de a tekerõt visszahúzza a rugó, vagy sima tekerõs?
ilyen?
Feltöltött kép

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Elvileg néhány napon belül boldog tulajdonosa leszek egy Reba Race-nek, viszont sajna PopLoc kar nélküli a "kiszerelés".

Ilyen kart lehet kapni hozzá Mo-on?

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Hali!

Köszi elõre is!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

kitekered a tüskéket és máris nem olyan hülye. érdemesebb amúgy v-fékeset venni. mert mi van,ha mégse térsz át tárcsára?

Ez tök igaz 100% ig meg lettem gyõzve.:D :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
kitekered a tüskéket és máris nem olyan hülye. érdemesebb amúgy v-fékeset venni. mert mi van,ha mégse térsz át tárcsára?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

1. igen, bárhova belõhetõ a rugóút, egy tekerentyû segítségével.
2. nem levegõs. és visszaút csillapítást tudsz rajta állítani,meg zárni. ez nem hinném,hogy túl sok funkció lenne. rahedli funkció ez esetben 1, ami a lockout

Oké 1000 köszönet az infóért.:prosze:
Így akkor már minden világos,akkor csak nekem tünt olyan bonyolultnak és valószinü valamit félre értelmeztem.
Így már valószinü hogy inkább a Tora lessz a kiszemelt áldozat.:)

Mostmár csak egy dilemám van de ez már tényleg csak az én bogaram lessz mégpedig az hogy V-fék konzolosat vegyek-e mert gondolkodom tárcsafékben is de az még ennél is késõbb lenne.:chin:

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

azok sem rosszak és különben is, a csóróbaknak is kell vmivel tekerni.)

ez tök igaz és tényleg nem rosszak, csak a maga kategóriájához kell hasonlítani.
márciusi bike mag-ban teszteltek egy 08'as serpenst amiben dart volt és jókat írtak a telóról. ami számomra meglepetés volt, hogy ezt írták: "nagy elõnye a merevsége"
ha a judyhoz hasonlítjuk, valószínüleg még merevebb is, mert más, merevebb a fékhídja és így az se kizárt, hogy elõrelépés lenne a dart. ettõl függetlenül még mindig azt mondom, hogy azt az árkülönbséget mindenképp megéri a tora. és Atesz, szerintem minden funkcióját kihasználnád ;)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hát kicsit utánna néztem a Torának és van pár dolog funkció ami nekem nem teljesen világos,biztos én vagyok a hülye vagy kicsit nagyon le vagyok maradva.Pld,
1,80-130mm rugóút=ez azt jelentené hogy ezen határok között bárhova állíthatom a mozgását?
2.Ha jól olvastam ez levegõs?Ami nekem megint nemigazán tetszik.
Aztán még van egy rahedli funkció amit nem is nagyon használnék ki.

Nekem a Judy TT az elsõ telóm elõtte merev villám volt az elõzõ gépemben tehát nekem ehez képpest van összehasonlítási alapom így nekem már a teló is nagy elõre lépésnek számít.

1. igen, bárhova belõhetõ a rugóút, egy tekerentyû segítségével.
2. nem levegõs. és visszaút csillapítást tudsz rajta állítani,meg zárni. ez nem hinném,hogy túl sok funkció lenne. rahedli funkció ez esetben 1, ami a lockout

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Hát... Erre én is azt mondom, hogy nem sok elõre lépést fogsz tapasztalni, mivel a Judy unokájáról van szó és a génállomány nem sokat változott.
Én J3-ast (ez most a Dart 3) használok. Továbbra is azt tartom róla, hogy az árkategóriájában nagyon jó volt. Megvannak a kisebb nyûgjei, de azt egy karbantartással ki lehet küszöbölni. Túrázni, hobbi maratonra jó, de ha hozzá tudsz tenni egy kicsit, akkor inkább tora. De ha nem akarsz többet költeni, jó a Dart is. (Sajnos azt tapasztalom, hogy az alsóbb kategóriájú telókat alapból fikázzák, bár azok sem rosszak és különben is, a csóróbaknak is kell vmivel tekerni.)

Hát kicsit utánna néztem a Torának és van pár dolog funkció ami nekem nem teljesen világos,biztos én vagyok a hülye vagy kicsit nagyon le vagyok maradva.Pld,
1,80-130mm rugóút=ez azt jelentené hogy ezen határok között bárhova állíthatom a mozgását?
2.Ha jól olvastam ez levegõs?Ami nekem megint nemigazán tetszik.
Aztán még van egy rahedli funkció amit nem is nagyon használnék ki.

Nekem a Judy TT az elsõ telóm elõtte merev villám volt az elõzõ gépemben tehát nekem ehez képpest van összehasonlítási alapom így nekem már a teló is nagy elõre lépésnek számít.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

fejlõdést fox tapasztalni

sem.

Ez már az orvosi eset jele...:D
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Idén szeretnék majd telót venni a TREK-mbe és a Dart 3-as ra gondoltam.
Valakinek valami tapasztalata vagy infója róla ár,müködés,megbízhatóság stb stb?

Most egy Judy TT van még benne egyenlõre még nagyonszépen teszi a dolgát hibátlan de már több mint 5 éves és benne van már legaláb 8000km meg a technológia fejlõdése stb stb.
Nem akarok rá sokat költeni kivéve ha megnyerem a lotto telitalálatot szóval kb 30-35.000 Ft körûl megálnék az áral.
Ja és mindenképpen RockShox márkáju kellene más nem érdekel köszi elõre is.

Hát... Erre én is azt mondom, hogy nem sok elõre lépést fogsz tapasztalni, mivel a Judy unokájáról van szó és a génállomány nem sokat változott.
Én J3-ast (ez most a Dart 3) használok. Továbbra is azt tartom róla, hogy az árkategóriájában nagyon jó volt. Megvannak a kisebb nyûgjei, de azt egy karbantartással ki lehet küszöbölni. Túrázni, hobbi maratonra jó, de ha hozzá tudsz tenni egy kicsit, akkor inkább tora. De ha nem akarsz többet költeni, jó a Dart is. (Sajnos azt tapasztalom, hogy az alsóbb kategóriájú telókat alapból fikázzák, bár azok sem rosszak és különben is, a csóróbaknak is kell vmivel tekerni.)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
gyûjtsd torára szerintem is. dart judyhoz képest nem igazán elõrelépés.

tora:

http://ebike.hu/term...plavallas/2651/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Tora jó ( sztem a levegõs is) ,csak nem fogj ki szériahibás darabot..

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

használt Recon vagy új Tora,attól függ, mennyire vagy súlyérzékeny.

Köszi,a súly abszolút nem érdekel 1-2 dkg ide oda,nem vagyok grammániás a lényeg az lenne hogy nekem bõven eléglenne max 100 mm de még a 80 mm rugóút is többre nincs szükségem mivel nekem 4500-asom van meg csak túrázni szoktam vele járni szerintem ekora rugóút bõven elég meg nekem inkább a rugós telók jönnek be ebben az ár kategóriában.

A Tora mennyibe lenne?

A Recon is jó lenne csak a használt cuccokat nem szeretem(garancia használtság stb stb) szóval mindenképpen csak vadi új jönne számításba.
De ebbõl is csak valamikor az év második felében lenne valami mert még a zsetont is össze kéne rá kaparni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Netes boltokban akciós Tora, vagy inkább még gyûjtesz egy kicsit és használt Recon.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960