Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Íjász

Íjász

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Még a külföldi rendeléssel megprobalkozom, en is erre jutottam...

Erröl jut eszembe, a reba nygyon szimp, de itthon meg csak tarcsafekes verzioban lattam. Pedig elvileg van V-fekes is. Lattatok mar valamerre?

Kb. három hete vettem ebike-ról 2008-as Reba Team-et V-fékkel, poplock karral száz-egynéhány ezerért. SID-re utaztam, de nem hoztak be M.o.-ra V-fékest, így maradt a Reba. Eddig még nem bántam meg :)

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
sziasztok!
azt szeretném kérdezni h véletlen enm tudjátok-e h lehet-e ,és ha igen honnan, szerezni boxxerhez ezt a gümi ütközõ gyûrût/bakot?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi, ugy néztem én is, hogy ez nem fog menni. Kapott egy inyekciós tüvel egy kis villaolajat a porleszedö alá és most "csámcsog" elég jól.

Ez is jó megoldás.

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Olajcserekor kell beáztatni olajba. Ha fejreállítod nem fogja megkenni a villaolaj, mert köztük van az olajzáró szimering.

Köszi, ugy néztem én is, hogy ez nem fog menni. Kapott egy inyekciós tüvel egy kis villaolajat a porleszedö alá és most "csámcsog" elég jól.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Revelationnál a sárga szivacs a porleszedö alatt hogyan kenödik? Ha fejreálna a cajgli megkenyi a villaolaj? (Ma érkeztek vissza a fékek, 2 hétig nem tekertem).

Thx

Olajcserekor kell beáztatni olajba. Ha fejreállítod nem fogja megkenni a villaolaj, mert köztük van az olajzáró szimering.

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Revelationnál a sárga szivacs a porleszedö alatt hogyan kenödik? Ha fejreálna a cajgli megkenyi a villaolaj? (Ma érkeztek vissza a fékek, 2 hétig nem tekertem).

Thx

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hirtelen énis azt tudom elképzelni, hogy a csillapításból elfolyt az olaj a lábba.
Havernak történt hasonló, igaz egy Stance-ben, akadt egy csúnya 360-ból, 270et forgott és valszeg a hirtelen ütéstõl, de lényeg h csilliolaj elfolyt, a teló pedig kb 3 centit mozgott utána pedig elég keményet koppant..
Én ugy nézném ezt meg h azon az oldalon kiszedem a láb alján a csavart, és megnézem mennyi olaj folyik ki, normálesetben alig vmi kell h kijöjjön( ugye a kb 15-20ml kenés..)
vagy pedig vissza szervíz.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mivel a rev 115 mm és 130mm gyár szerint, ezért lehet itt a hiba. fõleg ha pont 15milit nem mozog ki:D
amúgy ha leereszted teljesen, nem fog visszajönni, akkor mérd meg

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem hinnén, hogy szarul lett lehuzva, értenek hozzá, nem ez volt az elsõ RS amit szervizeltek. A napokban megnézzük hogy nem lett-e túltöltve.

Ha a rugóút állítás nem lett elszúrva, akkor mást nem nagyon tudok elképzelni, bár nem vagyok "hivatásos" szerelõ. :)
Én leereszteném a levegõt a villából és kicsavarnám a jobb szár tetején a kupakot. Ha így kimozogja a teljes utat, akkor meg is van a probléma oka.

Ha így sincs változás, akkor benne maradt a csavarhúzó. :D

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Nem hinnén, hogy szarul lett lehuzva, értenek hozzá, nem ez volt az elsõ RS amit szervizeltek. A napokban megnézzük hogy nem lett-e túltöltve.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Biztos nincs túltöltve?
Ami még elképzelhetõ, hogy szarul lett lehúzva a teló, mondjuk el nem tudom képzelni, hogy lehet azt elcseszni. A rebámat elõször 115mm-en használtam, aztán a fully után merevvázba lehúztam 100ra, idén meg soknak éreztem és tovább csökkentettem 85mm-re. Mindezt 2×15mm-es mûanyag kis szar nyomórúdra pattintásával, a dugattyú alá kell feltenni, el sem lehet rontani.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Nem segített sajnos ez a módszer sem, mindkét kamrából kiengedtem az összes levegõt, de egy mm-rel se mozdul be többet. Olyan, mintha lenne ott valami kemény tárgy ami nem engedi tovább mozogni. Igazság szerint amióta megvan a villa, csak szopok vele. Használtan vettem, elõttem egy lány használta, aki amugy sem az a durvulós fajta, de nem is volt ezelõtt semmi baj vele. Aztán idõvel el kezdte engedni a levegõt, egy 45km-es túrán 3x kellett rápumpálni, mert a negatív kamrából eleresztett 45-50 psi-t. Mostmár szerencsére nincs vele gond, valami csavart kellett benne meghúzni. Onnantól kezdve tartotta a levegõt, csak lockout-om nem volt kb. 3 hétig. Arra gondoltunk hogy kevés az olaj, öntöttünk bele mostmár azzal sincs gond, de most meg ez a baja. Kicsit kezd már elegem lenni. Lehetséges, hogy ezek attól vannak mert le lett húzva az út. Ezelõtt egy Trance-be volt, de az én mervfaru konámba kicsit sok volt a 115 v. 130 mm ezért lett lehuzva. Mindíg szervízbe vittem, itthon nem szedem szét, vagyok olyan szerencsétlen (néha), hogy azt is el tudom ba..ni amit amúgy képtelenség. Azért köszi hogy próbáltatok segíteni.
labidani

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

SzaGszervíz? Tán bûzlik valami? :D

jah. szar a villa:D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
SzaGszervíz? Tán bûzlik valami? :D

Ha még mindig nem mozogja ki az útját, akkor húzózár a becsúszóra ha esetleg még nem lenne rajta, vagy valami ami mutatja h. meddig nyomodótt be a villa, aztán ereszd le a levegõs szárat. Tehénkedj rá a kormányra és próbáld nem hirtelen mozdulatokkal összenyomni teljesen a villát.
Ha ez mûködik, akkor az lesz, hogy lefolyt az olaj egy része a szár aljába a csillapításból, ha ez sem jön be, akkor szakszervíz,vagy szedd szét magad, nem túl bonyolult és a neten van hozzá segédanyag. ;)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Töltöttünk bele, igaz nem lett szétszedve teljesen a teló, a jobb szárba öntöttünk valamennyi olajat, és azóta mûködik is a lockout.

akkor javasolnám szagszervíz felkeresését...

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

SanDiabloLehet, hogy nem kevés, csak egy része máshol van...

Töltöttünk bele, igaz nem lett szétszedve teljesen a teló, a jobb szárba öntöttünk valamennyi olajat, és azóta mûködik is a lockout.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

100 psit-t használok mindkét kamrában. Most kipróbáltam amit mondtál, lementem 80 psi-ig, de semmi változás. A héten nem volt lockout-om mert kevés volt az olaj, de akkor is ezt csinálta.

Lehet, hogy nem kevés, csak egy része máshol van...
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

rbalint88 sok benne a levegõ. eressz ki belõle 10-15 psi-t és akkor jó lesz.

100 psit-t használok mindkét kamrában. Most kipróbáltam amit mondtál, lementem 80 psi-ig, de semmi változás. A héten nem volt lockout-om mert kevés volt az olaj, de akkor is ezt csinálta.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hello
Mitõl lehet az, hogy a teló nem mozog ki 2-3 cm-t az útból? Egy rev.426-ról van szó, lehúzva 100mm-re.

sok benne a levegõ. eressz ki belõle 10-15 psi-t és akkor jó lesz. nekem rev409 van, az elején nekem is csinálta, eresztettem, jó lett.

a túltöltés az utóbbi idõben nem jellemzõ;) és mcd-s

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hello
Mitõl lehet az, hogy a teló nem mozog ki 2-3 cm-t az útból? Egy rev.426-ról van szó, lehúzva 100mm-re.

Pl. elfosta magát a csillapítás és lefolyt az olaj egy része a jobb láb aljába, amin aztán "koppan" a becsúszó. Típusszám alapján nem vágom hogy ez a villa mit tud, de ha MCD-s, akkor még túltöltés is okozhatja a problémát.