Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

nekem 50 volt a Recon. onnan még jó 20 -25 ezer a Reba.. annyiból meg kijött a jobb váltórendszer.

most akciósan volt 66-ért mcd-s lockos recon, 2008-as. én is 60ért vettem a revelationt, holott általában 80 volt mindenhol. errõl ennyi. most talán használt recont tudnál venni 50ért... újat, azt erõsen kétlem. reba probikeban 80. és sztem biztos ki tudnak találni valamit, hogy kicsit kevesebb legyen.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem. A lábban levõ perselyeket is. A szimmering csak arra van, hogy ne menjen ki az olaj és ne jöjjön be a dzsuva.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Ha elkezdene kotyogni a telóm(RS Tora302), akkor csak szimeringet kell cserélni?Szerencsére még nincs ilyen gondom(kop-kop-kop), de ha mégis...

Izomtéridõninja-geológus!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
akkor olyan recont kell venni, ami sima mcd-s, mert ha nem használod a lockoutot, attól még késõbb hiányozhat. na meg ha nem tetszik eladás miatt is jobb ha van benne. ha meg nem kell kikapcsolod és kész. de nekem nagyon bejön a mcd, csak sajnos nincs pénzem rendes villára.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ha rá tud szánni még 10et a 60-70ezren felül, akkor nem éri meg jobban egybõl a rebát megvenni?

nekem 50 volt a Recon. onnan még jó 20 -25 ezer a Reba.. annyiból meg kijött a jobb váltórendszer.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem is inkább rebát vegyél. amúgy a rockshox honlapján fent van minden kérdésedre a válasz.
a motion controllal fokozatmentes a kompresszió állítás, ezerszer jobb mint a turn key. a poplock annyi hogy a kormányról tudod egy kar segítségével állítani ugyanazokat amiket a nem poplockossal csak a villára lenyúlva tudsz: van kétféle: amivel csak a zárni tudod a villát, és amivel fokozatmentesen állítod a kompressziót.
a solo air rendszer pedig automatikusan állítja a negatív kamrát a pozitívhoz. de a rs honlapján tényleg ott van nagykábé minden infó

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

nekem Recon 327 van, cca. 1800 g, szépen mozog, merev, ha lesz pénzem lehet vmikor lesz Reba, de ez is tökéletesen megfelel.

ha rá tud szánni még 10et a 60-70ezren felül, akkor nem éri meg jobban egybõl a rebát megvenni?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem Recon 327 van, cca. 1800 g, szépen mozog, merev, ha lesz pénzem lehet vmikor lesz Reba, de ez is tökéletesen megfelel.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hallo...

Dart3 volt gyárilag biciklimben és úgy érzem érik a cserére....:) Reconokkal kacsintgatok...de elvesztem a rövidítésekben és úgy mindenben, olvastam teszteket, hivatalos oldalt, de meg vagyok keveredve, a kezdeti problémákra megoldást kaptam az elõzõ havi nagy teleszkóptesztbõl, de maradt még pár :chin:
Rock Shox RECON 327 S.Air alu nyakkal
Rock Shox RECON 351 S.Air Lock
Rock Shox RECON 351 S.Air PopLoc

Mi a pontos különbség a 327 és a 351 között?

Ha jól értelmezem, akkor solo air ugye azt jelenti, hogy nincs benne rugó, csak levegõrugózású és csak a + kamrát lehet felfújni?
A Lock hogy zárható, amit ugysem használok most sem soha, mert nem zavaró, a PopLock viszont már érdekesebb, ezt valahogy nem igazán értem, hogyan is mûködik..
Turnkey, amikor egyszerûen zárható?
A Motion Controllal a kompresszió fokozatmentesen állítható?

Ha valahol már leírtátok a választ, bocsánat, pedig átolvastam a témát, biztos átsiklottam felette, ha mégsem, akkor elõre is köszönöm a segítséget :)

figyelj, van egy egyszerûbb megoldás. vedd meg a legolcsóbb rebát, az mindent tud, amit a legdrágább recon, és egy kicsit könnyebb és szebben mozog;)

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hallo...

Dart3 volt gyárilag biciklimben és úgy érzem érik a cserére....:) Reconokkal kacsintgatok...de elvesztem a rövidítésekben és úgy mindenben, olvastam teszteket, hivatalos oldalt, de meg vagyok keveredve, a kezdeti problémákra megoldást kaptam az elõzõ havi nagy teleszkóptesztbõl, de maradt még pár :chin:
Rock Shox RECON 327 S.Air alu nyakkal
Rock Shox RECON 351 S.Air Lock
Rock Shox RECON 351 S.Air PopLoc

Mi a pontos különbség a 327 és a 351 között?

Ha jól értelmezem, akkor solo air ugye azt jelenti, hogy nincs benne rugó, csak levegõrugózású és csak a + kamrát lehet felfújni?
A Lock hogy zárható, amit ugysem használok most sem soha, mert nem zavaró, a PopLock viszont már érdekesebb, ezt valahogy nem igazán értem, hogyan is mûködik..
Turnkey, amikor egyszerûen zárható?
A Motion Controllal a kompresszió fokozatmentesen állítható?

Ha valahol már leírtátok a választ, bocsánat, pedig átolvastam a témát, biztos átsiklottam felette, ha mégsem, akkor elõre is köszönöm a segítséget :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
mondjuk minõség. én egy suntour telót nem építenék be a bicómba, pedig nem vagyok sznob... fõleg azokat a régi duplavállas csodákat. mondjuk attól is függ hogy mire kell, és milyen bicóba. mert ha déházni, akkor inkább ezt a szerényebb képességût törném össze. ha számít a mozgás akkor a pilot a nyerõ, mert abban legalább van csillapítás.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Pilot meg ez? Mégis mi alapján hasonlítjátok össze..?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én maradnék mindenképpen a pilotnál inkább.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a mozgásán javítanál, viszont akkor egyáltalán nincs benne "csillapítás".
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Csabesz.

Csabesz.

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Hello, mindenki!

A villa szétszedése után a következõ látvány fogadott:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Jól gondolom, hogy a nyúlfarknyi rugó és nyomócsõ hosszabbra cserélésével, és a temérdek elasztomer és mûanyag csõdarab kiszedésével "kicsit" javíthatnék a villa teljesítményén?

Csabesz.

Csabesz.

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Köszönöm az ifókat!

Üdv

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

jaja Bálint atya jól mondja

nem olyan rossz vella ez kérem

salabácsi: '08 manitou minute vagy '09 rs revelation?
elvárások: átütõs legyen (pluszpont rs-nél,hogy gyorszáras)
jól mozogjon
levegõs legyen
esetleg útállítás, de most sem érzem hiányát

szerinted?

Én is suntour-nak azonosítottam.

Tudsz esetleg néhány jellemzõt róla? Rugóút, csillapítás stb...

A modell évet honnan vágod?

google jó barátunk:)
amúgy tipp volt a márka, de elsõ hivatkozásként egy bikemag fórumos linket ad:D
amit találtam róla, hogy 2000 és 2002 között tuti volt, 110, 130 és 170 mm rugóutakkal.
ennyi

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Sajna ez a hiba nálam is elõjött, úgyhogy egy alapos szervízelés mellett döntöttem, hátha jobb lesz. Én anno a tora és egy Manitou Sliver Elite Air FFD-R 80/100 '07 között vaciláltam, de rosszul döntöttem. De attól még hogy én kifogtam egy gyengébbet, nyugodtan vegyen bárki torát. Valszeg nagyon jó teló, mert mindenhol csak jót írnak róla.

Hát nekem annyi a kattogás, hogy egy kicsit fordítok az állítógombon és már nem is kattog.De a kattogás nem befojásolta eddig sem a mozgást, ennek ellenére majd szét lesz bontva, hogy minden rendben van-e.
Nekem is volt Manitoum(Black Comp 2002).Azt is legalább annyira szerettem, mint a Torát(302).
Köszi a választ.

Izomtéridõninja-geológus!

Csabesz.

Csabesz.

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Én is suntour-nak azonosítottam.

Tudsz esetleg néhány jellemzõt róla? Rugóút, csillapítás stb...

A modell évet honnan vágod?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jaja Bálint atya jól mondja

nem olyan rossz vella ez kérem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/