Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én csak leírtam hogy az a villa mit tud. gondolom a perselyek, tömítések szorossága nem változik attól hogy benne van egy mcd egység. csak van pár plusz állítási lehetõséged. szerintem egy butább villa jobban mutatja azt hogy mit is tud magától a típus (persze nem egy darabot kipróbálva) mint egy csodacsillapításokkal teletömött villa (itt fõként az érzékenységre gondolok). a csillapítás hangolása már más téma. ettõl függetlenül én nagyon szeretem a mcd-t, mert jó csillapításrendszer, ha van a villában csak jobb lehet.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
en pedig leirtam, hogy amit irok az az MCD-s villakra igaz, es leven a 302es nem MCD-s nem tudom miert kellett annak a mozgasat osszevetni egy 318assal, ami mar MCD csillapitassal rendelkezik. Leven arrol a villarol volt szo.

----

FÁJVÓ

----

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
gakos: az elb@szott beállításokról annyit a domain-nél hogy amint mondtam NINCS kompresszió a villában, tehát a 308-as és nem a 318-as. és azt is mondtam hogy kemény alá a rugó. de attól függetlenül mivel nem tudod állítani a kompressziót érezhetõen lassabb a villa befelé mint pl egy boxxer, az érzékenysége meg valahol a tora körül van. friss olajjal próbáltam, és hígabb is mint a gyári. mentem a gépével még akkor is amikor a gyári olaj volt benne, ahhoz képest sokat javult a villa az tény.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Nyugtasson meg valaki, hogy egy villának alapból kell lennie egy kis "kotyogásnak", a becsúszók és a perselyek közti távolság miatt.(RS Tora 302-rõl van szó, ezért ide írok...)

nem.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Sziasztok,a kérdésem az lenne ,hogy mekkora o gyûrû kell egy Pikeba a motion control alá.Ez alatt a "nagy csavar" alá való o gyûrûre gondolok.Elõre is kösz.

a szar tetejen levo kupak alattira gondolsz?
Vasarnap le tudom merni, ha addig senkinek nincs tippje.
Valoszinuleg nem standard meret, de itt: http://www.superseal.hu/ kapni fogsz hozza.

----

FÁJVÓ

----

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 hozzászólás
Sziasztok,a kérdésem az lenne ,hogy mekkora o gyûrû kell egy Pikeba a motion control alá.Ez alatt a "nagy csavar" alá való o gyûrûre gondolok.Elõre is kösz.
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Szerintem attól is függ, hogy a gyártó milyen rugóutat ajánl a vázhoz, meg hogy milyen stílusban tekersz.Gondolom dirt, vagy vmi hasonló.Dirtre a 80/100 mm út ajánlott, mert így a geometria jó marad.De javítsatok ki, mert engem is kezd érdekelni az ugra-bugra.
Fr-re már nem árt a hosszabb utas villa, dh-ra meg egyértelmû...

Izomtéridõninja-geológus!

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Egy NS Surgeba vagy egy DC Cockerbe megy majd bele. Feltéve ha összegyûlik a maradék pénzem... :P Ezekbe a vázakba nem gáz a nagy rugóút szerintem, de világosítsatok fel ha rosszul tudom.

bocsi az OFF-ért
Aláírtam, de a monitoron maradt...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Nyugtasson meg valaki, hogy egy villának alapból kell lennie egy kis "kotyogásnak", a becsúszók és a perselyek közti távolság miatt.(RS Tora 302-rõl van szó, ezért ide írok...)

Izomtéridõninja-geológus!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
az, ha nem mozogja ki az utjat, vagy lassu, mind elb@szott beallitasoknak koszonheto. MCD-s villak a villamgyorstol a tetulassuig allithatoak, megfelelo olajszinttel (alapul veve a testsulyodnak megfelelo rugot) pedig kimozogja az utjat.
De azt en is osztom, hogy nagyez merevvazba, max ha 115 millin hasznalod, akkor eletkepes, keves vaz birna 160-at ugralasra

----

FÁJVÓ

----

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
ha összehúzom 115re miért ne lenne jó dirt streetre? most én az u-turnos verzióra gondoltam nem az OEM 180asra!
köszi a segítséget azért :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a dirt-street azért nem hinném hogy ennek a villának való. na meg gondolom merevvázba akarod rakni. egy erõsen elrontott leérkezés, vagy pár leakadás és a fejcsöved az öledben figyel (rosszab esetben pedig a fogaid is a kesztyûdben találnak menedékre). maradjunk a dh-fr-nál. de lelked rajta én nem vagyok semmi jó elrontója. fogja bírni.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Nekem olyan általános extrémkedésre kellene... Dirt/street fr/dh szal ugy mindenre... Akkor azt mondjátok hogy megéri azt a pénzt amennyit elkérnek érte?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
haveromnak ilyen villája van, csak neki nincs benne kompresszió. szerintem lassú a villa befelé még így is dh-ra (most 2,5w-s motorex van benne). amúgy nem ereszti az olajat, nem kotyog, és elég merevnek tûnt nekem. a gyári rugóval nem mozogta végig a 18 centit (70 kiló alatt) pedig letörést is ugrik vele. szerintem nem rossz villa fr-ra, de dh-ra egy boxxer többet ér (nem véletlenül dh villa az egyik és fr a másik).

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Sziasztok!!
Új villát szeretnék venni és egyenlõre nagyon egy RS Domain 318 felé kacsingatok. Namost olvasgattam a fórumot és nem nagyon láttom jó tapasztalatokat róla, de megoszlanak a vélemények... Végül is azt szeretném megtudni hogy akkor megéri az árát vagy inkább nézzek új villa után... Hamar elkezd-e kotyogni/lógni, olajbentartással mi a helyzet meg ilyenek. Köszi szépen a segítséget elõre is

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm a segítséget :)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Érdemes nézni a piacter.bikemag.hu -t, ott több bolt is szokott hirdetni
zsírúj, vagy zsírúj bringából kivett telókat.
Én így vettem a 2008as Reba SL-t 65ért. Egyedül a villanyak hosszára
kell ilyen esetben rákérdezni, nehogy túl rövidre legyen vágva.

Pl. az xfactor-nál a webshopban, a jobb oldalon, a márkák felsorolásánál
a Rock Shox alatt is ilyen telókat lehet fellelni.

most akciósan volt 66-ért mcd-s lockos recon, 2008-as. én is 60ért vettem a revelationt, holott általában 80 volt mindenhol. errõl ennyi. most talán használt recont tudnál venni 50ért... újat, azt erõsen kétlem. reba probikeban 80. és sztem biztos ki tudnak találni valamit, hogy kicsit kevesebb legyen.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem nem:)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

nekem 50 volt a Recon. onnan még jó 20 -25 ezer a Reba.. annyiból meg kijött a jobb váltórendszer.

jaja en is annyiert vettem a recont,e-bike a baratod:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
fõleg ha ss bicóba kell... velük általában barátságosak :D
amúgy a probike tényleg olcsó telók terén. vagy esetleg használt reba.