Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fogdostam valamelyik nap egy uj SID-et. hat nemtom, en nagyon nem ajultam el a kidolgozottsagatol. sot. mondthatnam kritikan aluli ahogy kinez a kulso szar. persze ettol meg lehet mozgasra etalon, csak ha mar kifizetsz erte annyit amennyit, lehet tobbet varhatnal el.

Etalon villa= Magura

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fogdostam valamelyik nap egy uj SID-et. hat nemtom, en nagyon nem ajultam el a kidolgozottsagatol. sot. mondthatnam kritikan aluli ahogy kinez a kulso szar. persze ettol meg lehet mozgasra etalon, csak ha mar kifizetsz erte annyit amennyit, lehet tobbet varhatnal el.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Külön olaj van a kenéshez és külön a csillapításhoz. Rossz az egyik tömítés.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
j4ani-nak egy kis segítség !

A Dart 2 teló rugós villa, nem levegõs és nem olajos. Az egyik szárában van a rugó, a másikban valszeg a visszaút csillapítás. Olaj is van benne, de csak azért, mert az keni a villát hogy könnyen mozogjon. Az olaj cseréjével (könnyebb v. nehezebb olaj ) tudod még variálni egy kicsit a visszaút csillapítást, de ez most nem fontos. Ha a visszaút csillapító csavart kiveszed attól lehet olajos a kezed, de ez tök normális, nem kell ettõl megijedni.
Remélem tudtam segíteni !
Ha meg hülyeségeket írtam, akkor majd úgy is megkapom a magamét ! :D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
huha, itt komoly hianyossagok vannak.
olvass utana a dolognak. akkor talan nem irsz hulyesegeket.
a kenesert es a csillapitasert szerinted a rugo vagy a levego felelos?

----

FÁJVÓ

----

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

ÁÁÁÁÁ
szerinted akkor mi keni a villát? Az utca pora?

modik: tényleg rendet kéne itt tenni

Én úgy tudom, hogy ez egy rudós levegõs teló, nem olajos...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Dart 2 ben ugye nincsen olaj, ezért nem is szivároghat? multkor állítgattam a telóm visszaútcsillapítását, és olajos lett a kezem. persze az attól is lehet, hogy elötte a láncot fogdostam...

J.

ÁÁÁÁÁ
szerinted akkor mi keni a villát? Az utca pora?

modik: tényleg rendet kéne itt tenni

fuck me, i'm famous!

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Meg kéne látogatni a vásárlás helyét, vagy egy megbízható szervizt. Elsõ körben vagy túl van töltve olajjal vagy nem a standard, közepes rugó van benne.

Igazad volt Victrix ! Szétkaptam a torát és fekete rugó van benne (ami ha jól tudom az extra kemény ), így nem csoda hogy nehezen mozog alattam. :cry:
Tehát nem az összeszerelés minõségével volt a gond, hanem simán peches vagyok. A torába ha minden igaz egy rugó van, a u-turn oldalon. Igaz ? Mert akkor veszek bele egy standard rugót és már okés is lesz.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Sziasztok!

Dart 2 ben ugye nincsen olaj, ezért nem is szivároghat? multkor állítgattam a telóm visszaútcsillapítását, és olajos lett a kezem. persze az attól is lehet, hogy elötte a láncot fogdostam...

J.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Az én Torám is kotyog egy minimálisan amióta bekopott, de csak akkor észrevehetõ, ha az ujjam a fékhíd és a becsúszó közé teszem. Gyárilag nem. Sztem teljesen normális.

Á, köszönöm!Nagyon köszi!
:clap:

Izomtéridõninja-geológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem kellene hogy kezzel erezheto mertekben kotyogjon. az mar sok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
háát az én Reconom semmit sem kotyog..

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Az én Torám is kotyog egy minimálisan amióta bekopott, de csak akkor észrevehetõ, ha az ujjam a fékhíd és a becsúszó közé teszem. Gyárilag nem. Sztem teljesen normális.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

nem.

Most aztán nagyon megnyugtattál...De sebaj, mert ügyesen magamnak rájöttem mi is van valójában. A becsúszók és az azt körülvevõ alkatrészek között van némi távolság, egyébként nem mozogna rendesen a villa.Na és ezt a távolságot lehet érezni, ha a villát a fejreállított bicajban meg"feszegetjük" kézzel.
De ezt a holtjátékot is csak a "szemfülesek" veszik észre.Tehát nem kotyogásról van szó, ami a kopás következménye, hanem az alkatrészek holtjátékáról(talán tized-század milliméterekrõl lehet szó).

Na, amennyiben az eszmefuttatásom helyes, valaki erõsítse meg.Ha nem, akkor valaki hozzáértõ leírná mirõl is van szó?
A kérdés tehát:van-e holtjátéka gyárilag az alkatrészeknek?

Elõre is köszönöm.

Izomtéridõninja-geológus!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
aha. már világos. nem is gondoltam volna. mozgattam már levegõs torát is (tényleg szépen mozgott) de az is csak olyan bolti mozgatás volt, trélen még nem volt szerencsém hozzá :(

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

ilyenkor viszont nem értem hogy hogy lehet összehozni boxxer race meg wc villák különbözõ részeit, meg ugyanígy a rebával is. elég sok ilyen van az apróban. az ok hogy a sid legbutább és legjobb változata közt van olyan különbség hogy a lábon a merevítés karbonból van.

pl
sima rugós tora lábában nem persely van hanem egy kb 100mm hosszú müanyag amiben csúszkál a becsuszó ezért is mozog fosobbul

nem azt mondtam hogy nem csereszabatosak csak azt hogy az egyik gány a másik etalon.

fuck me, i'm famous!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás

két torábol csináltam egy harmadikat
az egyik egy sima rugós alap nem mcd-s
a másik egy solo air es mcd-s tora

hát még a láb is más, kidolgozottság is ugyhogy nem csak a belsejében van különbség.....

ilyenkor viszont nem értem hogy hogy lehet összehozni boxxer race meg wc villák különbözõ részeit, meg ugyanígy a rebával is. elég sok ilyen van az apróban. az ok hogy a sid legbutább és legjobb változata közt van olyan különbség hogy a lábon a merevítés karbonból van.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
két torábol csináltam egy harmadikat
az egyik egy sima rugós alap nem mcd-s
a másik egy solo air es mcd-s tora

hát még a láb is más, kidolgozottság is ugyhogy nem csak a belsejében van különbség.....

fuck me, i'm famous!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
azt akarom ezzel mondani hogy elvileg ha van egy high end villád, és van egy low end villád egy típuson belül, persze ég és föld a különbség köztük. de ha a high end villát úgy állítod be hogy ne dolgozzon benne a visszaút csilin kívül semmi, akkor megkapod hogy mit tud a low end villa. én csak azt szerettem volna tudatni hogy mit tud az alap villa. nem mondtam hogy ne vegye meg vagy hogy szar. csak azt mondtam szimplán hogy dh-ra lassú a villa befelé. viszont sanzi se mondta hogy konkrétan melyiket venné a 318-ból, meg hogy milyen vázban használná. ismered azt hogy a kapitány beszélget a gépházzal:
kapitány: mennyi?
gépház: 30
k.: mi 30?
g.: mi mennyi?
most kb innen indultunk.
on

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

csak van pár plusz állítási lehetõséged. szerintem egy butább villa jobban mutatja azt hogy mit is tud magától a típus

huuu, ezt gondold at meg egyszer. na en off, sirok b@zmeg sirok.

----

FÁJVÓ

----