Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2008. September 30. - 09:12
Tegnap végre beépítettem az új SID Team-et. Bekötöttem a poploc kart is. A végén mikor kész lett a bringa és levettem az állványról megmozgattam a villát. Aztán jött a lock, de a villa mozogott továbbra is. Kell valamit állítanom, mielõtt rendesen mûködik a lockout? Kb. ugyanannyit mozog mint nyitott állapotban. Teljesen gyári beállításokkal, levegõnyomással. Aztán fújtam a villán a súlyomhoz, gondolván hátha ez a gond. Ezután is nyitva maradt a zárás után....
A villa 0 kilométeres, nekem lett méretre vágva a nyak. Tippek?
Posted 2008. September 29. - 21:59
A beépítési magasság a '09 SID TEAM 100mm-nél
Esetleg élmény-vélemény-ellenvélemény érdekelne. (REBA kontra '09 SID TEAM)
Köszi ... ha hosszabb dobhatod priviben
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2008. September 29. - 18:24
Mi itt a gond? Nem mukodik, vagy nem mukodik jol? Ujkoraban nem adott ilyen hangot?
Szerintem az osszes U-turn-os de meg a nem U-turn-os rugosvillak is adnak/adhatnak hangot. Mivel a spiralrugo belul nem merev oldaliranyban, nekiutodhet a teloszar belso falanak, akar allitas kozben is. Egyebkent nekem is csinalja bizonyos allasszogeben az allitocsavarnak. Fordits rajta fel fordulatot es talan megszunik.
Ha nincs elromolva benn semmi (es ez valoszinu rovid idon belul kiderul a hasznalat soran) akkor semmi gaz. Ha nagyon zavar a hang "becsomagolhatod" a rugot valami olajban nem oldodo, es az olajat nem szennyezo anyaggal a leghajlekonyabb reszenel (gyarilag is szoktak) hogy tompitsa a koppanast a villa falahoz. Ehez persze szet kell szedni. Ezzel a "kopogassal" kapcs mar irtak itt szoval hasznalhatod a keresot is.
RS Domain telohoz lehet puha rugot vasarolni, ki a forgalmazoja az ilyesminek nem tudja valaki?
Köszi!
Most már akkor nincs gond;)
Tényleg csak a hang zavart egy kicsit, de ennél tényleg nincs szó többrõl .Nem darabos a mozgás, elég finom is, az útállítás is remekül mûködik.Csak izgultam, nehogy valami most kezdõdõ nyavaja legyen:)
Köszi mégegyszer, megnyugtattál:)
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. September 29. - 16:00
SziaSzia Máté!
Ejnye-bejnye! Nincsenek azok annyira megkopva, hogy le kéne õket cserélni... A régebbi dobozos SID-eknél csak egy Rock Shox matrica jár. SID felírat nem. Amúgy azt is találsz az ebay-en. Lásd itt!
Chris
Igazad van, tényleg nincsenek annyira megkopva, de hallottam ezekrõl a matricákról, gondoltam rákérdezek hátha van valakinek...
Köszönöm a linket, már megtaláltam õket az ebay-en, gondolkodom rajta hogy rendelek egy szettet...
Más:
A sisakra sikerült rákérdezni? Ha igen írj!
Üdv,
Máté
Posted 2008. September 29. - 11:29
Sziasztok!
Vettem egy 2006-os SID Team-et, melyen egy kicsit lekoptak a matricák. Ha jól tudom dobozos SID-ekhez adnak több fajta matricát. Nincs valaki aki rendelkezik ilyen villával és eladna nekem egy ilyen szettet? Esetleg tudja valaki hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Elõre is köszönöm.
Szia Máté!
Ejnye-bejnye! Nincsenek azok annyira megkopva, hogy le kéne õket cserélni... A régebbi dobozos SID-eknél csak egy Rock Shox matrica jár. SID felírat nem. Amúgy azt is találsz az ebay-en. Lásd itt!
Chris
Posted 2008. September 29. - 11:07
régi sidekhez nem járt matricakészletSziasztok!
Vettem egy 2006-os SID Team-et, melyen egy kicsit lekoptak a matricák. Ha jól tudom dobozos SID-ekhez adnak több fajta matricát. Nincs valaki aki rendelkezik ilyen villával és eladna nekem egy ilyen szettet? Esetleg tudja valaki hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Elõre is köszönöm.
RS Domain telohoz lehet puha rugot vasarolni, ki a forgalmazoja az ilyesminek nem tudja valaki?
biker a forgalmazó de ez neked vásárlónak kb közömbös infó
szerintem beballagsz kedvenc bringaboltodba, megrendeled és ha beszerezhtõ raktárról akkor pár nap múlva nálad a cucc, ha nincs raktáron akkor vársz türelemmel vagy kinti onlány boltokban nézelõdsz...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. September 29. - 02:28
Ha a U-turn-t állítom, mozgás közben kopogó hang hallatszik(RS Tora 302).Bizonyos állásában az állítógombnak enyhül a kopogó hang, de másik állásban meg erõsödik.A U-turn állítása közben kb. fordulatonként hallatszódik egy halk kattanás(belül).A mozgásával semmi gond ilyenkor(meg egyébként sem:)).
Van valami tippetek, mi lehet a gond?
Elõre is köszi a segítséget.
Mi itt a gond? Nem mukodik, vagy nem mukodik jol? Ujkoraban nem adott ilyen hangot?
Szerintem az osszes U-turn-os de meg a nem U-turn-os rugosvillak is adnak/adhatnak hangot. Mivel a spiralrugo belul nem merev oldaliranyban, nekiutodhet a teloszar belso falanak, akar allitas kozben is. Egyebkent nekem is csinalja bizonyos allasszogeben az allitocsavarnak. Fordits rajta fel fordulatot es talan megszunik.
Ha nincs elromolva benn semmi (es ez valoszinu rovid idon belul kiderul a hasznalat soran) akkor semmi gaz. Ha nagyon zavar a hang "becsomagolhatod" a rugot valami olajban nem oldodo, es az olajat nem szennyezo anyaggal a leghajlekonyabb reszenel (gyarilag is szoktak) hogy tompitsa a koppanast a villa falahoz. Ehez persze szet kell szedni. Ezzel a "kopogassal" kapcs mar irtak itt szoval hasznalhatod a keresot is.
Posted 2008. September 28. - 23:33
Elõre is köszönöm.
Posted 2008. September 28. - 22:17
vagy a "nyúlon túl"
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. September 28. - 19:36
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. September 28. - 19:17
Adott RS tora( rugós) mennyire legyen +, avagy - irányban egy 75-80kgos bingás súlyához? visszaútcsillapítás teknõs vagy nyúl?
Visszaútcsillapításra nincs mit mondani. Ki-ki hogy szereti.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2008. September 28. - 19:07
Posted 2008. September 28. - 18:57
Sziasztok!
A telóm egy csomó olajat vesztett
Fejreállítottam a bicajomat és lecseréletem a gumikat szép komótosan.
Ezután megfordítottam és hazatekertem vele. Észrevettem, hogy egy csomó olaj ki kellett folyjon (sokminden olajos lett), még a parkettára is került.
Belenéztem a teló használati útmutatásába, és az áll benne, hogy ha az ember megfordítja a telót, akkor fönt összegyûlhet az olaj, és ezután nem mûködik megfelelõen, a trnoutot be kellett volna kapcsolni, és 20 szor meg kellett volna rugóztatni a telót a manuál szerint. Én ezt nem tettem ...
Én azt hittem, hogy ez a teló rugós...
A kérdésem most az, hogy mennyire árt a telómnak, hogy fogyott belõle az olaj?
Hogyan tudom az olajat pótolni? Mennyibe kerül?
Milyen gyakran kéne cserélni? (a használati nem is írja, hogy cserélni kéne)
üdv
Jani
Rosszak a tömítések. Küldd vissza garanciális javításra!
Az olajfolyás független a fejreállítástól, legfeljebb fölül rosszak a tömítések és azért eresztett, de nem azért mert nem kapcsoltad be a tunkey lockoutot. A nyomkodás akkor kell, ha lokkolni szeretnéd a villát közvetlenül a talpra állítás után. Ha ezt nem teszed csak nem tudod lokkolni azonnal, ennyi.
A teló rugós.
Egy idõ után nem lesz tökéletes a visszaútcsillapítás, a lockout, és nem mozogja ki az útját.
Posted 2008. September 28. - 10:08
Van valami tippetek, mi lehet a gond?
Elõre is köszi a segítséget.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. September 27. - 21:39
A telóm egy csomó olajat vesztett
Fejreállítottam a bicajomat és lecseréletem a gumikat szép komótosan.
Ezután megfordítottam és hazatekertem vele. Észrevettem, hogy egy csomó olaj ki kellett folyjon (sokminden olajos lett), még a parkettára is került.
Belenéztem a teló használati útmutatásába, és az áll benne, hogy ha az ember megfordítja a telót, akkor fönt összegyûlhet az olaj, és ezután nem mûködik megfelelõen, a trnoutot be kellett volna kapcsolni, és 20 szor meg kellett volna rugóztatni a telót a manuál szerint. Én ezt nem tettem ...
Én azt hittem, hogy ez a teló rugós...
A kérdésem most az, hogy mennyire árt a telómnak, hogy fogyott belõle az olaj?
Hogyan tudom az olajat pótolni? Mennyibe kerül?
Milyen gyakran kéne cserélni? (a használati nem is írja, hogy cserélni kéne)
üdv
Jani
Posted 2008. September 27. - 18:57
Sajna elkezdett kotyogni a boxxerem ;-( még nem szétesés-filling, de ha behúzom a féket és mozgatom, érezhetõ... Így szezon végére ez nem is lenne baj, de itt most még van a kék+ dh, utána volna még 1 dh-edzés, azután meg tervbe van véve egy saujhelyi kiruccanás... Sztetek biorni fogja, vagy csak a versenyre menjek?
Esetleg tud vki szerezni SOS-be becsúszóperselyt?
Posted 2008. September 24. - 23:13
üdv: szabolcska
Posted 2008. September 24. - 20:43
Posted 2008. September 24. - 19:52
Posted 2008. September 24. - 09:32
Csak fehér van jelenleg Magyarországon(?),
pl. a sid team a biker honlapján fekete-pirosként szerepel, de fehér-pirost kaptam (jól néz ki az is), akkor azt mondták nem hoztak be feketét.
Tudok róla, hogy volt fekete is még a napokban. Nekem jó a fehér-piros is. Megy a PYxis Team vázhoz és a Syncros kerekekhez..