Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Sziasztok,

Tegnap végre beépítettem az új SID Team-et. Bekötöttem a poploc kart is. A végén mikor kész lett a bringa és levettem az állványról megmozgattam a villát. Aztán jött a lock, de a villa mozogott továbbra is. Kell valamit állítanom, mielõtt rendesen mûködik a lockout? Kb. ugyanannyit mozog mint nyitott állapotban. Teljesen gyári beállításokkal, levegõnyomással. Aztán fújtam a villán a súlyomhoz, gondolván hátha ez a gond. Ezután is nyitva maradt a zárás után....

A villa 0 kilométeres, nekem lett méretre vágva a nyak. Tippek?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Egy-két kérdés,

A beépítési magasság a '09 SID TEAM 100mm-nél

Esetleg élmény-vélemény-ellenvélemény érdekelne. (REBA kontra '09 SID TEAM)

Köszi ... ha hosszabb dobhatod priviben
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Mi itt a gond? Nem mukodik, vagy nem mukodik jol? Ujkoraban nem adott ilyen hangot?
Szerintem az osszes U-turn-os de meg a nem U-turn-os rugosvillak is adnak/adhatnak hangot. Mivel a spiralrugo belul nem merev oldaliranyban, nekiutodhet a teloszar belso falanak, akar allitas kozben is. Egyebkent nekem is csinalja bizonyos allasszogeben az allitocsavarnak. Fordits rajta fel fordulatot es talan megszunik.
Ha nincs elromolva benn semmi (es ez valoszinu rovid idon belul kiderul a hasznalat soran) akkor semmi gaz. Ha nagyon zavar a hang "becsomagolhatod" a rugot valami olajban nem oldodo, es az olajat nem szennyezo anyaggal a leghajlekonyabb reszenel (gyarilag is szoktak) hogy tompitsa a koppanast a villa falahoz. Ehez persze szet kell szedni. Ezzel a "kopogassal" kapcs mar irtak itt szoval hasznalhatod a keresot is.

RS Domain telohoz lehet puha rugot vasarolni, ki a forgalmazoja az ilyesminek nem tudja valaki?

Köszi!
Most már akkor nincs gond;)
Tényleg csak a hang zavart egy kicsit, de ennél tényleg nincs szó többrõl .Nem darabos a mozgás, elég finom is, az útállítás is remekül mûködik.Csak izgultam, nehogy valami most kezdõdõ nyavaja legyen:)
Köszi mégegyszer, megnyugtattál:)

Izomtéridõninja-geológus!

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

Szia Máté!

Ejnye-bejnye! Nincsenek azok annyira megkopva, hogy le kéne õket cserélni... :P A régebbi dobozos SID-eknél csak egy Rock Shox matrica jár. SID felírat nem. Amúgy azt is találsz az ebay-en. Lásd itt!

Chris

Szia :)

Igazad van, tényleg nincsenek annyira megkopva, de hallottam ezekrõl a matricákról, gondoltam rákérdezek hátha van valakinek...
Köszönöm a linket, már megtaláltam õket az ebay-en, gondolkodom rajta hogy rendelek egy szettet...
Más:
A sisakra sikerült rákérdezni? Ha igen írj!

Üdv,
Máté

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Sziasztok!

Vettem egy 2006-os SID Team-et, melyen egy kicsit lekoptak a matricák. Ha jól tudom dobozos SID-ekhez adnak több fajta matricát. Nincs valaki aki rendelkezik ilyen villával és eladna nekem egy ilyen szettet? Esetleg tudja valaki hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Elõre is köszönöm.

Szia Máté!

Ejnye-bejnye! Nincsenek azok annyira megkopva, hogy le kéne õket cserélni... :P A régebbi dobozos SID-eknél csak egy Rock Shox matrica jár. SID felírat nem. Amúgy azt is találsz az ebay-en. Lásd itt!

Chris

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Vettem egy 2006-os SID Team-et, melyen egy kicsit lekoptak a matricák. Ha jól tudom dobozos SID-ekhez adnak több fajta matricát. Nincs valaki aki rendelkezik ilyen villával és eladna nekem egy ilyen szettet? Esetleg tudja valaki hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Elõre is köszönöm.

régi sidekhez nem járt matricakészlet

RS Domain telohoz lehet puha rugot vasarolni, ki a forgalmazoja az ilyesminek nem tudja valaki?

biker a forgalmazó de ez neked vásárlónak kb közömbös infó

szerintem beballagsz kedvenc bringaboltodba, megrendeled és ha beszerezhtõ raktárról akkor pár nap múlva nálad a cucc, ha nincs raktáron akkor vársz türelemmel vagy kinti onlány boltokban nézelõdsz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Ha a U-turn-t állítom, mozgás közben kopogó hang hallatszik(RS Tora 302).Bizonyos állásában az állítógombnak enyhül a kopogó hang, de másik állásban meg erõsödik.A U-turn állítása közben kb. fordulatonként hallatszódik egy halk kattanás(belül).A mozgásával semmi gond ilyenkor(meg egyébként sem:)).
Van valami tippetek, mi lehet a gond?
Elõre is köszi a segítséget.

Mi itt a gond? Nem mukodik, vagy nem mukodik jol? Ujkoraban nem adott ilyen hangot?
Szerintem az osszes U-turn-os de meg a nem U-turn-os rugosvillak is adnak/adhatnak hangot. Mivel a spiralrugo belul nem merev oldaliranyban, nekiutodhet a teloszar belso falanak, akar allitas kozben is. Egyebkent nekem is csinalja bizonyos allasszogeben az allitocsavarnak. Fordits rajta fel fordulatot es talan megszunik.
Ha nincs elromolva benn semmi (es ez valoszinu rovid idon belul kiderul a hasznalat soran) akkor semmi gaz. Ha nagyon zavar a hang "becsomagolhatod" a rugot valami olajban nem oldodo, es az olajat nem szennyezo anyaggal a leghajlekonyabb reszenel (gyarilag is szoktak) hogy tompitsa a koppanast a villa falahoz. Ehez persze szet kell szedni. Ezzel a "kopogassal" kapcs mar irtak itt szoval hasznalhatod a keresot is.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Sziasztok!

Elõre is köszönöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
nyúlhoz közelebb

vagy a "nyúlon túl" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Visszaútcsillapítást én kedvemre szoktam állítani.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Adott RS tora( rugós) mennyire legyen +, avagy - irányban egy 75-80kgos bingás súlyához? visszaútcsillapítás teknõs vagy nyúl?

Visszaútcsillapításra nincs mit mondani. Ki-ki hogy szereti.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Adott RS tora( rugós) mennyire legyen +, avagy - irányban egy 75-80kgos bingás súlyához? visszaútcsillapítás teknõs vagy nyúl?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Sziasztok!

A telóm egy csomó olajat vesztett

Fejreállítottam a bicajomat és lecseréletem a gumikat szép komótosan.
Ezután megfordítottam és hazatekertem vele. Észrevettem, hogy egy csomó olaj ki kellett folyjon (sokminden olajos lett), még a parkettára is került.

Belenéztem a teló használati útmutatásába, és az áll benne, hogy ha az ember megfordítja a telót, akkor fönt összegyûlhet az olaj, és ezután nem mûködik megfelelõen, a trnoutot be kellett volna kapcsolni, és 20 szor meg kellett volna rugóztatni a telót a manuál szerint. Én ezt nem tettem ...

Én azt hittem, hogy ez a teló rugós...

A kérdésem most az, hogy mennyire árt a telómnak, hogy fogyott belõle az olaj?
Hogyan tudom az olajat pótolni? Mennyibe kerül?
Milyen gyakran kéne cserélni? (a használati nem is írja, hogy cserélni kéne)

üdv
Jani

Rosszak a tömítések. Küldd vissza garanciális javításra!
Az olajfolyás független a fejreállítástól, legfeljebb fölül rosszak a tömítések és azért eresztett, de nem azért mert nem kapcsoltad be a tunkey lockoutot. A nyomkodás akkor kell, ha lokkolni szeretnéd a villát közvetlenül a talpra állítás után. Ha ezt nem teszed csak nem tudod lokkolni azonnal, ennyi.
A teló rugós.
Egy idõ után nem lesz tökéletes a visszaútcsillapítás, a lockout, és nem mozogja ki az útját.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Ha a U-turn-t állítom, mozgás közben kopogó hang hallatszik(RS Tora 302).Bizonyos állásában az állítógombnak enyhül a kopogó hang, de másik állásban meg erõsödik.A U-turn állítása közben kb. fordulatonként hallatszódik egy halk kattanás(belül).A mozgásával semmi gond ilyenkor(meg egyébként sem:)).
Van valami tippetek, mi lehet a gond?
Elõre is köszi a segítséget.

Izomtéridõninja-geológus!

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Sziasztok!

A telóm egy csomó olajat vesztett

Fejreállítottam a bicajomat és lecseréletem a gumikat szép komótosan.
Ezután megfordítottam és hazatekertem vele. Észrevettem, hogy egy csomó olaj ki kellett folyjon (sokminden olajos lett), még a parkettára is került.

Belenéztem a teló használati útmutatásába, és az áll benne, hogy ha az ember megfordítja a telót, akkor fönt összegyûlhet az olaj, és ezután nem mûködik megfelelõen, a trnoutot be kellett volna kapcsolni, és 20 szor meg kellett volna rugóztatni a telót a manuál szerint. Én ezt nem tettem ...

Én azt hittem, hogy ez a teló rugós...

A kérdésem most az, hogy mennyire árt a telómnak, hogy fogyott belõle az olaj?
Hogyan tudom az olajat pótolni? Mennyibe kerül?
Milyen gyakran kéne cserélni? (a használati nem is írja, hogy cserélni kéne)

üdv
Jani

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Szeva!

Sajna elkezdett kotyogni a boxxerem ;-( még nem szétesés-filling, de ha behúzom a féket és mozgatom, érezhetõ... Így szezon végére ez nem is lenne baj, de itt most még van a kék+ dh, utána volna még 1 dh-edzés, azután meg tervbe van véve egy saujhelyi kiruccanás... Sztetek biorni fogja, vagy csak a versenyre menjek?
Esetleg tud vki szerezni SOS-be becsúszóperselyt?
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
sziasztok! segitségre lenne szükségem. rock shox psylohoz kellene csillapitás oldali felsõ kupak lehetõleg fekete, ha valakinek van vagy tudja hol lehetne szerezni légyszi irjon fontos. válaszokat elõre is köszönöm.

üdv: szabolcska

Lui48

Lui48

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok! Ha van vkinek 2008-as ROCK SHOX I-RIDE-rõl, akkor irjon róla vmi, tapasztalatot véleményt ha tud! Ellõre is kösz!:)

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Az a poén,hpgy ezt a vázat nemrég vettem...Nincs 3 hónapja...:)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Csak fehér van jelenleg Magyarországon(?),
pl. a sid team a biker honlapján fekete-pirosként szerepel, de fehér-pirost kaptam (jól néz ki az is), akkor azt mondták nem hoztak be feketét.

Tudok róla, hogy volt fekete is még a napokban. Nekem jó a fehér-piros is. Megy a PYxis Team vázhoz és a Syncros kerekekhez..:P