Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Teljesen új vagyok még a fórumon és visszaolvasva számos hozzászólást, lehet, hogy a nemrég vásárolt dart3-as teló némi szervízelésre szorulna.
A teló szinte új bringából lett bontva. A beszerelés után próbálva azonban érdekes hangot produkált. Összenyomásra a bal oldali szár felõl egy fémes, nyiszorgó, kicsit csattanó hang hallható. Olyan mintha a rugó valamihez hozzáérne. A villa nincs csavarodva nincs elhajolva. Szerintetek ez csak a mostani hideg idõ hatása lehet, kevés a zsír benne stb. vagy ettõl nagyobb a baj?

A rugó súrlódik a becsúszószárban, valószínûleg az a hang okozója. Érdemes szétszedni és megkenni a megkennivalót, mert gyárilag sokszor kispórolják a kenõanyagot.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Nyit. De a nyomórúd miatt alul kisebb a térfogat és emiatt fölfelé is törekedik az olaj.

óó értem, köszi, erre nem is gondoltam. Visszaútnál meg gondolom az MCD nyit:) Világos.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!

Teljesen új vagyok még a fórumon és visszaolvasva számos hozzászólást, lehet, hogy a nemrég vásárolt dart3-as teló némi szervízelésre szorulna.
A teló szinte új bringából lett bontva. A beszerelés után próbálva azonban érdekes hangot produkált. Összenyomásra a bal oldali szár felõl egy fémes, nyiszorgó, kicsit csattanó hang hallható. Olyan mintha a rugó valamihez hozzáérne. A villa nincs csavarodva nincs elhajolva. Szerintetek ez csak a mostani hideg idõ hatása lehet, kevés a zsír benne stb. vagy ettõl nagyobb a baj?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Nyit. De a nyomórúd miatt alul kisebb a térfogat és emiatt fölfelé is törekedik az olaj.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Így van most nekem is. 5W, 10W. Kiváncsi leszek lesz-e. Mondjuk nekem jó így egy Argyleal ugyse dhzni kell:)
Az az olajcsík az annyit jelent h minden bringázás végén egy icipici ottmarad..fél éves a villa.

Amúúúúgy hú egy hülye kérdés de vki telózseni help pls, Sala mondjuk.. CSak kiváncsi vagyok...hogy müxik a csillapítás?:)
Mondjuk egy MCD-s Rock Shoxnál..
Befele mozgásnál oké az MCD csillapít...de ez alatt a csillapítófej ami a visszautat csillapítja mit csinál?:) Sokat agyaltam ezen...mert tegyük fel h lezár...de viszont ekkor hogyan kerül olaj a fej alá, hogy visszafele is tudjon csillapítani? Vagy tegyük fel h átengedi az olajat..ekkor viszont nem lenne odaútcsilli=) Szóval nem értem..de kiváncsi vagyok.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ken az hidegben is sztem...ha nem kenne akkor nem lennének pici olajcsíkok az argylemonon. És azért nem olyan finom, mert egyszerûen minél hidegebb van annál inkább megnõ az olaj viszkozitása, szóval a csillit belassítja, a kenés nem hiszem h változna emiatt.
5W meg 2.5W között meg ha nem is sok de valami különbség biztos van ha a csillapításba rakod.

az argyle-t nem ismerem, de e legtöbb rs-be 2 féle olaj van. az enyémbe a csillapításhoz 5w, a szárak aljában, ami a kenést szolgálja 10w. na most én az utóbbira gondoltam, hogy lecserélem 5w-re, estleg 2,5w-re tavaszig, a csillapítás olaját nem bántanám, annak amúgy sincs sok köze a mozgáshoz. szerintem érezhetõ lesz a különbség. de majd beszámolok róla.

olajcsíknak meg nem kéne lennie a becsúszón, ha csak nem új még nagyon a villa vagy a szimering.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

szerintem csak a szárak aljában lévõ olajat cseréld hígabbra, én is ezen gondolkozom a pike-on, mert nagy hidegben nem olyan finom a mozgása, szerintem azért mert túl sûrûsödik az olaj és nem tudja elég jól megkenni.

Ken az hidegben is sztem...ha nem kenne akkor nem lennének pici olajcsíkok az argylemonon. És azért nem olyan finom, mert egyszerûen minél hidegebb van annál inkább megnõ az olaj viszkozitása, szóval a csillit belassítja, a kenés nem hiszem h változna emiatt.
5W meg 2.5W között meg ha nem is sok de valami különbség biztos van ha a csillapításba rakod.
Motorex pedig jó minõségre...régen énis azt hittem h ez hülyeség h minõség, olaj olaj azt kész=) Aztán megtapasztaltam, hogy pl Castrol olaj nem ken jól egyszerûen...a 10w-s..Motulból ugyanúgy 10W-s hát igen van különbség de árban sem ugyanannyik:) Motorex meg szintén jó és jó áron is van.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

diablo: a negativ arra van h ne koppanjon a villa....sokkal nem lesz finomabb a mozgas csak eltunik az ut....

nem feltetlen csak a viszkozitasa szamit az olajnak, inkabb a finomsaga
2,5-ös mar lehet eleg hig, inkabb beprobalnek valami minosegibbet...

Minõségibb alatt mit értesz? Most 5W Motorex van benne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
diablo: a negativ arra van h ne koppanjon a villa....sokkal nem lesz finomabb a mozgas csak eltunik az ut....

nem feltetlen csak a viszkozitasa szamit az olajnak, inkabb a finomsaga
2,5-ös mar lehet eleg hig, inkabb beprobalnek valami minosegibbet...

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
Köszi Sala, megpróbálkozom vele.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ha a Rebámban az olajat lecserélem 5W-rõl 2,5W-re, akkor érzékenyebb lesz-e a villa érzékelhetõen, vagy csak a gyorsabb visszaút fog feltûnni?

szerintem csak a szárak aljában lévõ olajat cseréld hígabbra, én is ezen gondolkozom a pike-on, mert nagy hidegben nem olyan finom a mozgása, szerintem azért mert túl sûrûsödik az olaj és nem tudja elég jól megkenni.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Ezek szerint a kompressziós, vagy a visszaút csillapítás tûnik neked túl lomhának.
Durung forever!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem erre találták ki a negatív kamrát?

A negatív kamrát ne keverjük bele, pontosan tudom, hogy mire való.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Ha a Rebámban az olajat lecserélem 5W-rõl 2,5W-re, akkor érzékenyebb lesz-e a villa érzékelhetõen, vagy csak a gyorsabb visszaút fog feltûnni?

Nem erre találták ki a negatív kamrát?
Durung forever!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
valszeg nem sokkal fog javulni, szinte semennyivel sztem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy használt 2008as boxxer teamet. Nagyon szépen mozgott, csak elég progresszívnek éreztem a travishez képest. Sárga rugó van benne, ami szerintem a 74kilómhoz teljesen jó. Nem tudtam milyen olaj lehet a csillapításban, gondoltam lecserélem a gyárilag javasolt 5w-re. De ettõl sem javult. Szerintetek 2,5-el jobb lehet. Esetleg szedjek ki belõle egy kis olajat? Lehet egyáltalán ezekben az új boxxerekben az olajszinttel játszani, vagy csak a gyárilag elõírt 150ml mehet bele?
Elõre is köszönöm a segítséget.

MCD kicsit
kicsi olaj kiszed
mcd visszarak

próbál
a lényeg, hogy az MCD kompresszió szelepnek bele kell érnie az olajba
ezt onnan tudod, hogy amikor tolod a hejére mielõtt elérné a menetet érezhetõen be kell lassulnia (eléri az olajat)

5000 lesz

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy használt 2008as boxxer teamet. Nagyon szépen mozgott, csak elég progresszívnek éreztem a travishez képest. Sárga rugó van benne, ami szerintem a 74kilómhoz teljesen jó. Nem tudtam milyen olaj lehet a csillapításban, gondoltam lecserélem a gyárilag javasolt 5w-re. De ettõl sem javult. Szerintetek 2,5-el jobb lehet. Esetleg szedjek ki belõle egy kis olajat? Lehet egyáltalán ezekben az új boxxerekben az olajszinttel játszani, vagy csak a gyárilag elõírt 150ml mehet bele?
Elõre is köszönöm a segítséget.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Tegnap megérkezett a Recon 321. Szép nagyon.:) Végülis ugyanúgy néz ki, mint a Tora. Csak jobban mozog, legalábbis így szobában nyomogatva. Akkor biztos élesben is.
Meg a Torához képpest könnyebb, 461 grammal. Ami jó.:D

Viszont nem találtam infót róla. Csak a 351-esekrõl. Ez különbözik valamiben?
Ebben csak levegõ, meg csillapítás van.
A csillapítása ugyanolyan, mint a többi Reconnek? Ebben is Motion Control van?

mivel ebben sima visszaútcsili van, ezért nincs benne motion control. az kompresszió és lock rész, a visszaúthoz nincs köze. levegõs része ugyanaz.
a 327 és a 351 között az mcd a különbség.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Tegnap megérkezett a Recon 321. Szép nagyon.:) Végülis ugyanúgy néz ki, mint a Tora. Csak jobban mozog, legalábbis így szobában nyomogatva. Akkor biztos élesben is.
Meg a Torához képpest könnyebb, 461 grammal. Ami jó.:D

Viszont nem találtam infót róla. Csak a 351-esekrõl. Ez különbözik valamiben?
Ebben csak levegõ, meg csillapítás van.
A csillapítása ugyanolyan, mint a többi Reconnek? Ebben is Motion Control van?

Izomtéridõninja-geológus!