Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi, akkor majd meglátom. De nagyon nincs kedvem vadonat újonnan "szétbarmolni" egy százezres villát.

hát akkor ne csináld

de amúgy szerelõnek kb 10 perc meló és általában ha kéred rögtön megcsinálják a boltban ahol veszed. nem egy fõdarabcserével felérõ szerelés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha szakszerûen csinálják akkor az nem barmolás

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Köszi, akkor majd meglátom. De nagyon nincs kedvem vadonat újonnan "szétbarmolni" egy százezres villát.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Vegyes. 2008 elõtt általában 100-ra, utána már bármelyik érték lehet, de ezt fel szokták tüntetni a pontos típusjelölésnél.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Teló váltáson gondolkodom, de nem feltétlenül akarok egy 0 km villát szétszedni-szétszedetni.

A Reba SL ill. Race gyárilag milyen útra (80/100/120 mm) vannak beállítva? Nekem 100 mm kellene.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Egyrészt nincs Turnkey lockout - mivel a Reba Motion Control rendszerû -, másrészt a poplock kar opció azt jelenti, hogy a Motion Control egységnek alkalmasnak kell lennie a poplock kar fogadására (alap állapotában nem alkalmas, így meg kell vásárolni a megfelelõ kiegészítõket), és meg kell venni hozzá a három különbözõ poplock kar valamelyikét.

Értem, köszi. Azt hittem, hogy az a fajta lock-out a rock shoxnál ami nem kormányról vezérelhetõ, hanem le kell nyúlni, és úgy eltekerni az a turn key lockout.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Egyrészt nincs Turnkey lockout - mivel a Reba Motion Control rendszerû -, másrészt a poplock kar opció azt jelenti, hogy a Motion Control egységnek alkalmasnak kell lennie a poplock kar fogadására (alap állapotában nem alkalmas, így meg kell vásárolni a megfelelõ kiegészítõket), és meg kell venni hozzá a három különbözõ poplock kar valamelyikét.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
opció az azt jelenti,hogy ha akarsz tudsz hozzá kérni,de alapból nincs benne az árba,amugy szerintem olyan 7-8ezer ft lehet.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Hali!
Vettem egy Reba race-t. A Biker honlapján az van odaírva, hogy pop-lock opció. Ez most mit jelent? Sok pénzért be lehet tetetni pop-lockot, vagy mit jelent, mert hogy ez Turn key lock-outos az biztos. csodálkoztam is, mert képen is pop-lockal láttam, meg így volt kiírva is. Túlélem, csak azért mégis jobban örültem volna, ha van rajta.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

nem lehet, hogy + irányba túltekerted és kiugrott a menetbõl? mert akkor csak ki kell szedni a kupakot és a belsejébe azt a baszt visszarakni a menetbe.

Nem hinném hogy túltekertem. Elõször belõttem fúl lágyra ,de az túl érzékeny volt nekem azt 5 teljes kört forditotam rajta. Ez volt kb 2 hónapja. Most meg nem megy. Imbuszkulcs? Olvastam leirásba hogy belehet valahogy lönni megfelelö érzékenységet. Valaki elmondaná hogy kell?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Az lenne a gondom hogy 3 hónapos RS Dart2 villámon nem lehet tekerni talán lágyság állítás a neve kart. Egyszerûen beragadt. Eddig egyszer állogattam akkor simán ment,most meg keményíteném de + irányába nem megy csak - irányba. Amúgy villa rendbe van megvok vele elégedve meg nem történt vele semmi baleset szóval nem tom mi lehet a baj. Esetleg van olyan szerszám amivel lehet tekerni kéz helyett?

nem lehet, hogy + irányba túltekerted és kiugrott a menetbõl? mert akkor csak ki kell szedni a kupakot és a belsejébe azt a baszt visszarakni a menetbe.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Biztos meg lehet oldani célszerszámmal. Én a barkács megoldásokról írtam.

ez pedig egy barkácsolt célszerszám :) íme
beilleszteni nem kell halál pontosan géppel, mert van helye, ahova szinte magától bepattan, a felütõdorni is fölösleges.

szabolcska: szerintem ne sokat filozzal, hasznald, nyomkodd, aztan remeljuk megjavul.

----

FÁJVÓ

----

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Az lenne a gondom hogy 3 hónapos RS Dart2 villámon nem lehet tekerni talán lágyság állítás a neve kart. Egyszerûen beragadt. Eddig egyszer állogattam akkor simán ment,most meg keményíteném de + irányába nem megy csak - irányba. Amúgy villa rendbe van megvok vele elégedve meg nem történt vele semmi baleset szóval nem tom mi lehet a baj. Esetleg van olyan szerszám amivel lehet tekerni kéz helyett? [img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090304
[URL="%5Burl=http://kepfeltoltes.hu/view/090304/DSC01766b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg%5D%5Bimg%5Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/090304"][url=http://kepfeltoltes.hu/view/090304/DSC01766b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090304

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Köszönöm szépen válaszokat és segítségeket. De muszáj még beírnom a következõt mert lehet eddig kifelejtettem. Szóval a becsúszón nem egyszerû kopás van a u-turn résznél az alsó perselynél, hanem rendesen ki lehet tapintani olyan mintha körbõl indulna, és utána kicsúcsosodna. Ennél jobban sajnos nem tudom megfogalmazni. A másik észrevétel, most szétszedtem, és ha csak az egyik becsúszóra teszem fel akkor nem akad be, igaz kicsit nehézkesen mozog de azt mondta Gakos is, hogy az kb 10 perc városi cirkálás és jó lesz. Ha pedig a u-turn oldalára teszem fel akkor érezni a szorulást, és mikor ráhelyezem rendesen mindkét becsúszóra a lábat, akkor van a bibi, mert akkor már mind a 4 persely mozog, mind a 4 persely lefog egy kicsit a maga módján, és ott ahol alul van a kikopás ott jobban. na mindegy akkor várok a kerékre, és járatom majd. Csak remélni tudom, hogy bekopik és megfelelõ lesz az elvárásaimnak.

Még egyszer köszönöm akik segítettek és észrevételetek.

Üdv: szabolcska

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Ezzel vitába lehet szállni, hiszen egy persely cserét már a szakszervíz se géppel fog elvégezni. A feladat pontosan le van vezetve, képekkel illusztrálva a vonatkozó manuálban. Aki ésszel áll neki a feladatnak és nem 10 kilós kalapács az egyetlen szerszáma, az gond nélkül megcsinálhatja a cserét.

Biztos meg lehet oldani célszerszámmal. Én a barkács megoldásokról írtam.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
komplett bicó híján rugó nélkül próbálnám ki-be huzigálni, aztán figyelni hogy javul-e vagy nem...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mert nagyon szoros tûréssel tervezték. Elég egy pár tized eltérés, amit házibarkács bekalapálással könnyû összehozni és garantáltan szorulni fog a becsúszó. Ezeket gyárilag nagyon pontosan, géppel illesztik.

Ezzel vitába lehet szállni, hiszen egy persely cserét már a szakszervíz se géppel fog elvégezni. A feladat pontosan le van vezetve, képekkel illusztrálva a vonatkozó manuálban. Aki ésszel áll neki a feladatnak és nem 10 kilós kalapács az egyetlen szerszáma, az gond nélkül megcsinálhatja a cserét.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Szia! Már írtam, hogy lettek gyártatva szerszámok mind a kivételhez is és a berakáshoz is. Nem kellett kalapálni ugyanis szépen be lehetett nyomni a helyére. És már kétszer leírtam, hogy elég szépen kivan kopva a becsúszó. A kérdésem pedig az, hogy 1-2 hetes használat után esetleg eltudom érni azt, hogy ne szoruljon be a becsúszó a perselybe, vagy akkor mit kellene csinálnom.

Megértéseteket köszönöm.

Üdv: szabolcska

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

mohus: miert vagta volna haza?

Mert nagyon szoros tûréssel tervezték. Elég egy pár tized eltérés, amit házibarkács bekalapálással könnyû összehozni és garantáltan szorulni fog a becsúszó. Ezeket gyárilag nagyon pontosan, géppel illesztik.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

Köszike!

Szerszámok lettek csináltatva, úgy ahogy Gakos rajzai vannak, szóval azzal nincs para. Még egyszer köszönöm a segítséget Gakosnak. Az elõzõ tulaja volt a balfék, írtam is hogy miért, szóval a becsúszó hülyén kopott ki és ez érezhetõ kézi tapintással is. A régi perselyekkel is más volt a mozgása, ott is lehetett érezni, hogy "darabos", de legalább nem szorult. De írtam, hogy dirt street használatra van szóval a mozgás nem nagyon számít, de ez azért mégis rossz ha lenyomom a villát, és szó szerint visszajövetelnél beáll 6 centinél és kézzel lehet kitolni 8ra. Ez a villa már úgyse megy eladásra nálam fog nyugdíjba menni :D, de azért jó lenne ha repedésig tudnám használni és nem kellene kidobni ennyi miatt, szóval van esély, hogy betud kopni rendesen? Csak azért kérdezem, mert sajnos még nem tudom tesztelni a gépest kerékhiány miatt.

válaszotokat köszönöm

üdv: szabolcska