Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
szerintem adj neki egy kis idot, hogy bekopjon, eleinte kicsit nekem is szorult, aztan helyrejott eleg hamar (mondjuk nem volt igazan akadas, csak picit erzeketlenebb volt).

mohus: miert vagta volna haza?

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Házilag is nyugodtan lehet perselyt cserélni, amennyiben megvan hozzá (vagy elkészítették) a szükséges célszerszám. Az utóbbi idõben is volt néhány sikeres megvalósítás.:)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

sziasztok! szóval kicseréltem a psylomba a perselyeket újra. csak az a bibi, hogy a psylo elõzõ tulaja a rugóra a gumi helyett szigetelõ szalagot tett amit az olaj szépen leoldott és így beletapadt az a ragacsos cucc a teflonos részbe, kikezdve ezzel a becsúszót. ennek következménye a becsúszó nem teljesen kör alakú, érezni rajta a kopást. akkor most a lényegre térve benne vannak az új perselyek és a mozgása nemhogy para, hanem van olyan hogy lenyomom aztán jön vissza és megakad és már csak kézzel tudom kihúzni 80ig. nekem nem muszáj a vaj puha mozgás ilyesmi ugyanis dirtre használom, csak ez a persely és becsúszó képes összekopni annyira hogy mozogjon rendesen akadás nélkül? mert ez menetközben idegesítõ lehet :(

válaszotokat elõre is köszönöm

üdv: szabolcska

Jól értem, hogy házilag nekiálltál perselyt cserélni??:scared: Mert akkor nagy valószínûséggel hazavágtad.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
sziasztok! szóval kicseréltem a psylomba a perselyeket újra. csak az a bibi, hogy a psylo elõzõ tulaja a rugóra a gumi helyett szigetelõ szalagot tett amit az olaj szépen leoldott és így beletapadt az a ragacsos cucc a teflonos részbe, kikezdve ezzel a becsúszót. ennek következménye a becsúszó nem teljesen kör alakú, érezni rajta a kopást. akkor most a lényegre térve benne vannak az új perselyek és a mozgása nemhogy para, hanem van olyan hogy lenyomom aztán jön vissza és megakad és már csak kézzel tudom kihúzni 80ig. nekem nem muszáj a vaj puha mozgás ilyesmi ugyanis dirtre használom, csak ez a persely és becsúszó képes összekopni annyira hogy mozogjon rendesen akadás nélkül? mert ez menetközben idegesítõ lehet :(

válaszotokat elõre is köszönöm

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Szia! Igen, azonos: egyedül a fejcsõ hossza szokott változni, a vázmérettel együtt nõ.
De ha új teleszpókot veszel, akkor úgyis vágni kell majd :)

spyderco

spyderco

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem a következõ:

egy 20" vagy 22" méretû bringánál a telszkóp nagysága ugyanaz vagy létezik hogy mérettõl függ, tehát más nagyságú kell hozzá!

Köszi

spyderco

snail1981

snail1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok. Tudnátok ajánlani teleszkópot 50e környékén tfs500 vázba? Újat szeretnék mindenképp, gondolom a Tora és a Recon ajánlható ebben a kategóriában. De melyiket? Többféle változatuk van és nem tudom melyik érné meg jobban. (RS Tora 302 U-Turn, RS Tora 318 U-Turn, RS Tora 318 Solo Air, RS Tora SL, Reconoknál kb ugyanezek) 100 mm-s rugóútra gondoltam, annyit még szerintem elbír a váz, pop lock nem kell, az sem baj ha nem levegõs. A 318-asok mind levegõsek? A súlya miatt jobb lenne mint a 302. Amúgy csak hobby célra kellene, semmi komoly. Segítsetek ha tudtok. Feleslegesen több pénzt nem szeretnék kiadni érte viszont adott összegbõl a lehetõ legjobb kellene. Elõre is köszi...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Bemész a szuperinfóba (ha van) és ott akármilyen matricát csinálnak, sõt pár autó tuning boltban is lehetséges. De komplett Recon matricát nem tom hogy lehet-e egyáltalán venni.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! Érdeklõdnék, hogy tud-e valaki matrica szettet szerezni RS Recon vagy Reba Race teleszkóphoz? Vagy hol kapható? Köszönöm a válaszokat!

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
szia! irok nekik én is egy email-t

nekem psylohoz kellene 30mm

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
débé:ha ujonnan log, az nem normalis, szerintem vidd vissza, vagy amig nem kotyog nagyon szard le, belatasod szerint.
szabolcska: milyen villaba is kell? en a probike-ban kaptam perselyt 32-es becsuszohoz. mondjuk nem tul olcso, asszem 8k korul volt.

----

FÁJVÓ

----

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Normális egy új Domain 318nál h enyhén lóg a láb? Ha manuálból lerakom az elejét akkor hallani is azt a tipukus lógó hangot. Nem vészesen lóg de ha berakom a fékhíd és a becsúszó közé az ujjamat akkor érezni tisztán.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
szia! köszike

megcsináltam a szerszámot sikerült is kiszedni. csak van egy ksi bibi ugyanis az egyik alsó persely még korábban szétmehetet mert a becsuszon is látszik, hogy kezdett kopni ahol az also perely van. szoval volt Nekem itthon duke persely de az sajnos nemjö bele mert beleütöttem és nagyon szorult a becsuszo. és most nemtudom honnan fogok szerezni perselyt a telszkopba :(. nekem jo használt is mindegy csak legyen. dirt streetre használom.

aki tud ilyen kérdésben segiteni légyszi irjon.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
volt mar tema nehanyszor, hogyan lehet ujraperselyezni a teleszkopokat, az alabbi szerszammal sima ugy kiszedni a regit es betenni az ujat, also-felso perselyeket egyarant, költsege: par szaz forint. amit en csinaltam, az 32mm-es RS szeriahoz jo, szerintem a kepeken eleg egyertelmu, hogy mi mire valo, ha nem akkor megkerdezitek :)

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

----

FÁJVÓ

----

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
kérdés:
tora és recon külsõ szár csereszabatos?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a rebat lehetetlen lekoppantani...legalabbis az enyemet

azer kerdeztem h mi az eloirt, vagy hasonlovak

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
én is gondoltam arra, hogy csak begyûjti a dzsuvát, és azzal inkább ártok, mint használok.
csak hátha ismertek valami jól bevált cuccot...
mert félek, hogy megkopik. bár annyi sártól nemigen, amennyit tõlem kap.:)

én úgy szoktam felfújni (igaz Recon, nem Reba...), hogy kb. két centit üljön be(100 mm útnál). és úgy igen nehéz elérni azt, hogy koppanjon. vagy ahogy éppen érzem. nincs állandó értéken, de leginkább a két cm körüli beülés jellemzõ.

de végülis ahogy érzed.

Izomtéridõninja-geológus!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

az nem olyan jol....amit kinyom a villa vagy ala kerul, az smirglipapirkent dorzsoli a becsuszot....sartol nem lesz baja.....ha nem baszod oda semmi baja nem lesz...es sztem csunya is

amugy egesz jo puha igy a villa...tehat nem kemeny, linearis, csak az uccso kb 1,5 jo progressziv...

akkor minek kérdezed:D
ha jó akkor jó, az elõírt sag egy dolog, ha neked úgy nem tetszik a mozgása.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az nem olyan jol....amit kinyom a villa vagy ala kerul, az smirglipapirkent dorzsoli a becsuszot....sartol nem lesz baja.....ha nem baszod oda semmi baja nem lesz...es sztem csunya is

amugy egesz jo puha igy a villa...tehat nem kemeny, linearis, csak az uccso kb 1,5 jo progressziv...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
az lehet egy kicsit kemény, nem?
olyan 20-30%-ot olvastam a topikban asszem:chin:

én meg szeretnék olyan neoprén huzatot a Reconömre, hogy védjem a becsúszót és szimmeringeket a sártól, és így a kopástól.
érdemes-e használni olyat?
esetleg használ itt valaki ilyesmit?

Izomtéridõninja-geológus!