Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ha itt-ott elengedte az olajat

pontosan hol?

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. A Tora-m kicsit megsinylette a telet. Ha itt-ott elengedte az olajat, akkor visszaküldhetem garanciálisan? Igazából már a csillapítás sem az igazi, meg a lockout sem müxik...
Mi szokott lenni a gyakorlat? Ezek garanciális javítások? Esetleg mit lehet tudni az idõrõl, ami alatt megjárja a villa a szervízt?
Köszönöm a választ!
Ixos

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok, új bringám van RShox Recon SL-el. Eddig merev villás oldschool módra tekertem, szal telóban abszolút kezdõ vok, kéretik nem röhögni az alábbi banális kérdéseken... :o)

Kérdéseim jártasabb kollegákhoz:

- fél év állás (korábban sem volt használva) után mit kell ellenõrizni a villán?
- Lockolva is mozog 2-3 cm a villa - ez természetes?
- a bal villaszár tetején van a preload tekerõ, de annak állítására sem nagyon érzek különbséget a villa mozgásában - igaz még terepen nem próbáltam csak álló helyzetben tehénkedve (1 napja van nálam a gép)
- jobb alul van egy piros letekerhetõ szelep, jól tévedek, hogy az az olajcseréhez van?

Elõre is kösz

1. a legnyomast
2. igen, termeszetes, ez a motion control. olvass utana
3. a preload= elofeszites, azzal allitod be a sulyodhoz a villat. minel jobban elo van fesziteve, annal nehezebb embernek lesz megfelelo a rugo kemenyseg
4. nem az olajcserehez va. ha olajat akarsz cserelni akkor szet kell szedni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Sziasztok, új bringám van RShox Recon SL-el. Eddig merev villás oldschool módra tekertem, szal telóban abszolút kezdõ vok, kéretik nem röhögni az alábbi banális kérdéseken... :o)

Kérdéseim jártasabb kollegákhoz:

- fél év állás (korábban sem volt használva) után mit kell ellenõrizni a villán?
- Lockolva is mozog 2-3 cm a villa - ez természetes?
- a bal villaszár tetején van a preload tekerõ, de annak állítására sem nagyon érzek különbséget a villa mozgásában - igaz még terepen nem próbáltam csak álló helyzetben tehénkedve (1 napja van nálam a gép)
- jobb alul van egy piros letekerhetõ szelep, jól tévedek, hogy az az olajcseréhez van?

Elõre is kösz

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

-igen, tarolhatod
-igen, szerelheted
-teljesen mindegy, hogy lockolt, vagy nyitott allapotban teszed, max ha nyitott allapotban van fejreallitva huzamosabb ideig, akkor utana nem muxik a lock, mig vissza nem maszik az olaj a helyere, de jelentosege ennek sincs.

Köszi!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

hol? :o
ezek perselycseréjhez szerszámok ha jól látom.

nekem az a kis basz kéne, amit a kupak alá kell berakni ha le akarom ültetni 115mm-re a revelationt.

jogos, bocs. A service manualt akartam linkelni
http://sram.com/_med...rvice Guide.pdf

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pontosan

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szóval ilyen rápattintós. aham.
tenkjú!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
magasság 15mm
belsõ átmérõ 10mm
külsõ átmérõ 30mm

és van rajta egy 9,6mm széles hasíték

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hol? :o
ezek perselycseréjhez szerszámok ha jól látom.

nekem az a kis basz kéne, amit a kupak alá kell berakni ha le akarom ültetni 115mm-re a revelationt.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
manuálban van róla kép
http://www.sram.com/...rvice Guide.pdf

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
van valakinek esetleg egy képe/rajza All traveles villákban lévõ távtartóról?
sima 15mm-es kis mûanyag gyûrû?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Sziasztok!
Vettem egy 351-es rugós Recont. A teló hosszútávú és boldog használata érdekében a következõ kérdéseken merengek:
-Tárolhatom-e a bringát a hátsó kerekénél foga "felakasztva"?
-Szerelhetem-e a bringát a "klasszikus" feje tetejére állított állított pozícióban?
-A fentieket a villa "lockolt" vagy "lockolatlan" állapotában tegyem?
Mindezek eddig a Suntour teló esetében nem érdekeltek, de most, hogy komolyabb mûszer került a bringa elejébe, már kérdés. Boccs, ha láma kérdések, de nem árt óvatosnak lenni...
Kösz,
Attila

-igen, tarolhatod
-igen, szerelheted
-teljesen mindegy, hogy lockolt, vagy nyitott allapotban teszed, max ha nyitott allapotban van fejreallitva huzamosabb ideig, akkor utana nem muxik a lock, mig vissza nem maszik az olaj a helyere, de jelentosege ennek sincs.

----

FÁJVÓ

----

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy 351-es rugós Recont. A teló hosszútávú és boldog használata érdekében a következõ kérdéseken merengek:
-Tárolhatom-e a bringát a hátsó kerekénél foga "felakasztva"?
-Szerelhetem-e a bringát a "klasszikus" feje tetejére állított állított pozícióban?
-A fentieket a villa "lockolt" vagy "lockolatlan" állapotában tegyem?
Mindezek eddig a Suntour teló esetében nem érdekeltek, de most, hogy komolyabb mûszer került a bringa elejébe, már kérdés. Boccs, ha láma kérdések, de nem árt óvatosnak lenni...
Kösz,
Attila

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
solo air-es (recon, foxok etc) sztem szebben mozognak picit...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Semmi. Tiger nem szereti:)

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Mi a baj a DUAL AIR-rel?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tigrincs
anno azt mondtad az új SID-rõl, hogy szar, mert rugalmas... több tapasztalatot hallottam róla és csak dícsérték...
tehát nem biztos, hogy temetni kell...

azt nem mondomhogy szar

azt mondom nekem nem kéne mert emeberi alkat :) alatt rugalmas, meg nem kell mert dual aires. meg drága. annyiért foxot veszek, az a 50-60 gramm pont nem 6 meg.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
minden relatív. én pl a duke-omra nem mernék 185-ös tárcsát rakni bb7-hez.
az tény hogy merevebb a régi sidekhez képest, márcsak a nagyobb átmérõk miatt is, bár sajnos egyikhez se volt szerencsém eddig

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Tigrincs
anno azt mondtad az új SID-rõl, hogy szar, mert rugalmas... több tapasztalatot hallottam róla és csak dícsérték...
tehát nem biztos, hogy temetni kell...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu