Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2009. március 23. - 23:27
Írta 2009. március 23. - 21:42
on
amúgy itt az apróban biztos talál ha nem is átütõs de dirt jumpert, vagy drop offot, vagy valami hasonlót kb olyan árban mint a torát akár használtan is, csak szét kell nézni
Írta 2009. március 23. - 18:08
de a testbiken látta , hogy jó dirtre is , hát mondom te tudod, nem én döntök helyetted.
Írta 2009. március 23. - 01:06
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2009. március 23. - 00:56
Írta 2009. március 22. - 23:36
ha nincs egy jó fogorvosa akkor gyûjtsön jó villára, (értsd rendes dirt villára), mert az is kerül annyiba mint egy rendes fogsor generál egy esetleges villatörés után, és még a májerfaktora is jobb.
Írta 2009. március 22. - 20:20
Írta 2009. március 18. - 01:13
Megoldottam a perselyes problémát. A következõ képen. volt itthon egy törött duke lábam, és abba a két alsó persely akkora mint a két felsõ, szóval kevesebb a súrlódás. Meg sikerült az ültetés 60mm-re. Még a következõ kérdésem az lenne, hogy 60mm-nél is ugyanannyi olaj kell bele mint 80-125mm-en vagy kevesebbet tegyek bele mivel össze van húzva? És ha igen akkor mennyivel?
Válaszotokat elõre is köszönöm
Üdv: szabolcska
Írta 2009. március 17. - 20:09
Már nagyon várom, hogy kipróbálhasam, de sajnos rámzuhant egy rakat meló. Talán 7végén...
Írta 2009. március 17. - 19:37
amúgy testsúlyodhoz állítsd be a villád
Írta 2009. március 17. - 19:35
Ohh, most hogy megnéztem, azaz, vannak ott állatkák is.
Akkor ezt a csillapítás sebessége, vagy a kerékpár kívánt sebessége szerint kell állítani?
csillapítás sebessége: ha teknõcre állítod lassabban, ha nyúlra akkor gyorsabban csillapít, azaz nyeri vissza eredeti helyzetét a teleszkóp.
Írta 2009. március 17. - 19:22
Ohh, most hogy megnéztem, azaz, vannak ott állatkák is.nem arra az eloxált piros tekerentyûre gondolsz amit ha kihúzol egy imbuszban folytatódik , és amúgy a csillapítást állítod vele ?
Akkor ezt a csillapítás sebessége, vagy a kerékpár kívánt sebessége szerint kell állítani?
Írta 2009. március 17. - 18:49
Írta 2009. március 17. - 18:46
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. március 17. - 18:31
nem arra az eloxált piros tekerentyûre gondolsz amit ha kihúzol egy imbuszban folytatódik , és amúgy a csillapítást állítod vele ?Köszönöm, a villa nem levegõs, szal légnyomás kilõve.
Amúgy akkor az az alsó szelep mire szolgál?
És mivel még nem volt használva az olajjal sincs gond.?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. március 17. - 18:26
1. a legnyomast
2. igen, termeszetes, ez a motion control. olvass utana
3. a preload= elofeszites, azzal allitod be a sulyodhoz a villat. minel jobban elo van fesziteve, annal nehezebb embernek lesz megfelelo a rugo kemenyseg
4. nem az olajcserehez va. ha olajat akarsz cserelni akkor szet kell szedni
Köszönöm, a villa nem levegõs, szal légnyomás kilõve.
Amúgy akkor az az alsó szelep mire szolgál?
És mivel még nem volt használva az olajjal sincs gond.?
Írta 2009. március 17. - 16:01
becsúszón lévõ olajnyom inkább akkor gáz, ha letörlöd és pár nyomkodás után újra "visszajön". ha néha megjelenik egy olajgyûrû, az még belefér szerintem.
nálam egyébként szûk 2 évet bírt a szimering, ha úgy gondolod, hogy csereérett, rendeld meg minél elõbb, mert ha nincs raktáron, a biker sokáig elszuttyoghat vele. (én 3 hónapot vártam)
Írta 2009. március 17. - 15:38
pontosan hol?
A jobb szárban a csillapítás állításnál. De a szimeringnél is nagyon vékonyan már meg-meg jelenik az olajos porcsík. (Gondoltam, akkor már megejtenének egy olajcserét is, vagy abban már végképp ne reménykedjek?)
Írta 2009. március 17. - 15:26
Idézet:
Eredeti szerzõ papabear
Sziasztok, új bringám van RShox Recon SL-el. Eddig merev villás oldschool módra tekertem, szal telóban abszolút kezdõ vok, kéretik nem röhögni az alábbi banális kérdéseken... )
Kérdéseim jártasabb kollegákhoz:
- fél év állás (korábban sem volt használva) után mit kell ellenõrizni a villán?
- Lockolva is mozog 2-3 cm a villa - ez természetes?
- a bal villaszár tetején van a preload tekerõ, de annak állítására sem nagyon érzek különbséget a villa mozgásában - igaz még terepen nem próbáltam csak álló helyzetben tehénkedve (1 napja van nálam a gép)
- jobb alul van egy piros letekerhetõ szelep, jól tévedek, hogy az az olajcseréhez van?
Elõre is kösz
1. a legnyomast
2. igen, termeszetes, ez a motion control. olvass utana
3. a preload= elofeszites, azzal allitod be a sulyodhoz a villat. minel jobban elo van fesziteve, annal nehezebb embernek lesz megfelelo a rugo kemenyseg
4. nem az olajcserehez va. ha olajat akarsz cserelni akkor szet kell szedni
most akkor ez levegõs villa, vagy acélrugós?
amúgy meg:
http://sram.com/en/s...D=1&subcatID=11
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"