Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Megtojt a nyuszika. Az öntvény kidolgozása ugyan hagy némi kívánni valót maga után, de egyébként jó darab. Mért tömeg, vágatlan nyakkal 1743g, ebbõl a tengely maga 83g. Ha megjön végre az agy majd beszámolok a lényegrõl is.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nem mintha adnék a testbike-ra, de amikor vettem egy dart telót, mondom elolvasom h mit írnak róla a "nagyok", mert már régen nevettem jót. inkább sírtam. azt írja a gyerek hogy dh-ra is jó itthon, meg hogy bírja a 203-as tárcsát meg h nagyon jó villa... nem is rossz, csak nem dh-ra.
on
amúgy itt az apróban biztos talál ha nem is átütõs de dirt jumpert, vagy drop offot, vagy valami hasonlót kb olyan árban mint a torát akár használtan is, csak szét kell nézni

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Jah igazad van , elõször egy cseh oldalon talált rá, mondtam neki , hogy jól megnézted ami oda van írva (az volt odaírva , hogy : XC/AM)
de a testbiken látta , hogy jó dirtre is , hát mondom te tudod, nem én döntök helyetted.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
tudom, csak nagyon könnyû rátalálni és sokan elhiszik, ami ott van...gyanítom AcYL haverja is az ott olvasottak alapján zavarodott össze :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a testbike az nem mérvadó...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
testbike-os hülyegyerekek még hazai dh-pályákra is elegendõnek tartják :mybad:

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
semennyire mert nem dirt villa, de ahhoz képest elég masszív.
ha nincs egy jó fogorvosa akkor gyûjtsön jó villára, (értsd rendes dirt villára), mert az is kerül annyiba mint egy rendes fogsor generál egy esetleges villatörés után, és még a májerfaktora is jobb. :D

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Az egyik haverom azt szeretné megtudni , hogy a rock shox tora menynire alkalmas dirtre??

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok!

Megoldottam a perselyes problémát. A következõ képen. volt itthon egy törött duke lábam, és abba a két alsó persely akkora mint a két felsõ, szóval kevesebb a súrlódás. Meg sikerült az ültetés 60mm-re. Még a következõ kérdésem az lenne, hogy 60mm-nél is ugyanannyi olaj kell bele mint 80-125mm-en vagy kevesebbet tegyek bele mivel össze van húzva? És ha igen akkor mennyivel?

Válaszotokat elõre is köszönöm

Üdv: szabolcska

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek!
Már nagyon várom, hogy kipróbálhasam, de sajnos rámzuhant egy rakat meló. Talán 7végén...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
papabear, próbáld ki ;)

amúgy testsúlyodhoz állítsd be a villád

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Ohh, most hogy megnéztem, azaz, vannak ott állatkák is.
Akkor ezt a csillapítás sebessége, vagy a kerékpár kívánt sebessége szerint kell állítani?

csillapítás sebessége: ha teknõcre állítod lassabban, ha nyúlra akkor gyorsabban csillapít, azaz nyeri vissza eredeti helyzetét a teleszkóp.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

nem arra az eloxált piros tekerentyûre gondolsz amit ha kihúzol egy imbuszban folytatódik , és amúgy a csillapítást állítod vele ?

Ohh, most hogy megnéztem, azaz, vannak ott állatkák is.
Akkor ezt a csillapítás sebessége, vagy a kerékpár kívánt sebessége szerint kell állítani?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
illetve szarvasnyúl

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gondolom de. szoval az nem szelep hanem allito. foleg ha van ott egy teknos meg egy nyuszi abra is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Köszönöm, a villa nem levegõs, szal légnyomás kilõve.
Amúgy akkor az az alsó szelep mire szolgál?
És mivel még nem volt használva az olajjal sincs gond.?

nem arra az eloxált piros tekerentyûre gondolsz amit ha kihúzol egy imbuszban folytatódik , és amúgy a csillapítást állítod vele ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

1. a legnyomast
2. igen, termeszetes, ez a motion control. olvass utana
3. a preload= elofeszites, azzal allitod be a sulyodhoz a villat. minel jobban elo van fesziteve, annal nehezebb embernek lesz megfelelo a rugo kemenyseg
4. nem az olajcserehez va. ha olajat akarsz cserelni akkor szet kell szedni

Köszönöm, a villa nem levegõs, szal légnyomás kilõve.
Amúgy akkor az az alsó szelep mire szolgál?
És mivel még nem volt használva az olajjal sincs gond.?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
az a baj, hogy a gari kopó alkatrészekre nem vonatkozik, így szerintem fölösleges visszavinned. ha szár alján ereszt a csavarnál, azt könnyen tudod orvosolni egy o-gyûrû cserével. csapágyboltban 5-10ft-os tétel.

becsúszón lévõ olajnyom inkább akkor gáz, ha letörlöd és pár nyomkodás után újra "visszajön". ha néha megjelenik egy olajgyûrû, az még belefér szerintem.

nálam egyébként szûk 2 évet bírt a szimering, ha úgy gondolod, hogy csereérett, rendeld meg minél elõbb, mert ha nincs raktáron, a biker sokáig elszuttyoghat vele. (én 3 hónapot vártam)

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

pontosan hol?

A jobb szárban a csillapítás állításnál. De a szimeringnél is nagyon vékonyan már meg-meg jelenik az olajos porcsík. (Gondoltam, akkor már megejtenének egy olajcserét is, vagy abban már végképp ne reménykedjek?) :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Idézet:
Eredeti szerzõ papabear Feltöltött kép
Sziasztok, új bringám van RShox Recon SL-el. Eddig merev villás oldschool módra tekertem, szal telóban abszolút kezdõ vok, kéretik nem röhögni az alábbi banális kérdéseken... :o)

Kérdéseim jártasabb kollegákhoz:

- fél év állás (korábban sem volt használva) után mit kell ellenõrizni a villán?
- Lockolva is mozog 2-3 cm a villa - ez természetes?
- a bal villaszár tetején van a preload tekerõ, de annak állítására sem nagyon érzek különbséget a villa mozgásában - igaz még terepen nem próbáltam csak álló helyzetben tehénkedve (1 napja van nálam a gép)
- jobb alul van egy piros letekerhetõ szelep, jól tévedek, hogy az az olajcseréhez van?

Elõre is kösz

1. a legnyomast
2. igen, termeszetes, ez a motion control. olvass utana
3. a preload= elofeszites, azzal allitod be a sulyodhoz a villat. minel jobban elo van fesziteve, annal nehezebb embernek lesz megfelelo a rugo kemenyseg
4. nem az olajcserehez va. ha olajat akarsz cserelni akkor szet kell szedni

most akkor ez levegõs villa, vagy acélrugós? :)
amúgy meg:
http://sram.com/en/s...D=1&subcatID=11

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"